Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

laulaja ja kitaristi Tomi Tajakka Steve´n Seagulls-yhtyeestä

Muiden tuki auttoi Steve 'n' Seagullsin Tomi Tajakan bändiuralle – nyt hän haluaa tehdä saman kotikaupunkinsa nuorille: "Olen ikuisesti kiitollinen"

Miljoonayleisön saanut muusikko Tomi Tajakka oli joskus nuori, jolle julkisesti esiintyminen oli iso kynnys. Hän haluaa auttaa samassa asemassa olevia nuoria eteenpäin bändiuralle.

Steve 'n' Seagullsin jäsenet ovat lähtöisin Hankasalmelta, Vetelistä, Luumäeltä, Kuopiosta ja Iisalmesta.

Billboard-listan ykköseksi nousseen Steve 'n' Seagullsin hanuristi: "En missään tapauksessa muuta pois Hankasalmelta"

Mitä Billboard-listasijoitus suomalaisbändille käytännössä merkitsee? Kysyimme yhtyeessä soittavalta Viljam Hänniseltä.

Kuvakaappaus Billboardin bluegrass -albumilistasta.

Steven 'n' Seagulls listaykköseksi Amerikassa – kiertue alkaa perjantaina

Keski-Suomesta ponnistava Steve ´n´ Seagulls -yhtyeen albumi Brothers in Farms on noussut Billboardin Bluegrass -listan kärkeen Amerikassa.

Dolly Parton.

Countryn kuningattaren vauhti ei hyydy – ikinuori Dolly Parton täyttää 70 vuotta

Palkittu, ihasteltu ja kauhisteltukin Dolly Parton täyttää 19.1. pyöreitä. Mittavan uran luonut Parton on menestyimpiä amerikkalaisia populaarikulttuuritähtiä.

Steve 'n' Seagulls yhtyeen viisi jäsentä Chicagon AV Clubilla

Amerikkaa kiertävä suomalaisbändi nosteessa – metallimusiikki taipuu bluegrassiksi

Country-yhtye Steve 'n' Seagulls on kovassa nousukiidossa. Suosio on saavutettu bluegrass-soittimin esitetyllä metallimusiikilla ja maalaisromantiikkaa henkivillä musiikkivideoilla. Yhtye on parhaillaan kuukauden kiertueella Yhdysvalloissa.

eri maiden musiikkia

Voivatko suomalaiset valkonaamat soittaa uskottavasti muiden maiden musiikkia? Kuuntele ja arvioi itse!

Miksi suomalaisen muusikon pitäisi soittaa juuri suomalaista musiikkia? Ei pidäkään, esimerkiksi Shava ja Tuomas Logrén yhdistelevät suomalaisuutta muiden maiden perinnemusiikkiin kiinnostavasti. Toimiiko suomibhangra tai suomalaisen kansanmusiikin ja bluegrassin liitto? Kuuntele ja arvioi itse!

Dolly Parton.

Dolly Parton Glastonburyn vetonaula

Yli 100 000 katsojaa seurasi kantrilegendan esiintymistä maailman suurimmassa musiikkitapahtumassa.

Kari Pääkkönen.jpg

Levyllinen mandoliinimusiikkia Nurmeksesta

Mandoliinimusiikkia ei kovin paljoa levytetä. Nurmeslainen Kari Pääkkönen tarttui kuitenkin haasteeseen ja teki omia sävellyksiä sisältävän CD:n mandoliinimusiikkia. Tahtilaji ja tunnelma vaihtuu, mutta kaikissa kappaleissa soi mandoliini kitaran säestyksellä.

Rautakoura-yhtye.

First Eurovision qualifier finalists selected

Two finalists have been selected for Finland’s New Music Festival, the qualifying competition that decides on a national representative for the region’s campy Eurovision song contest.

Kuva elokuvasta Soul-siskot.

Soul-siskot jää tarinana raakileeksi

Pacashau on jossain pain Yhdysvaltain syvää etelää sijaitseva tuppukylä. Globaaleista taloustrendeistä johtuen myös Pacashaulla menee huonosti.

Sambatanssijoita

June festivals for every taste

From samba to surrealist Thai film to avant-garde accordion, June’s festivals offer something for everyone, no matter what your inclination.

Sirkus tekee kansanmusiikkia kansalle

Suomalaista kansanmusiikkia on aika ajoin leimannut ryppyotsaisuus ja akateemisuus. Sysmäläisten Keinosen veljesten luotsaama Sirkus yhtye on uudella Hiluhilu-levyllään tuonut tuttuihin kansanlauluihin uutta svengiä.

Jussi Syren & The Groundbreakers esiintyy SörkkäRockissa 2009.

SörkkaRock heräsi henkiin

Helsingin vankilassa on kahden vuoden tauon jälkeen vietetty SörkkaRock-festivaalia. Karjaan Elävän Musiikin Yhdistys on ottanut järjestysvastuun ja yhdistys neuvottelee vankilan johdon kanssa myös jatkosta.

Robert Plant esiintyy Montreaux'n festivaaleilla kesäkuussa 2006

Grammy-gaala oli Plantin ja Kraussin juhlaa

Yhdysvaltain tärkeimmät musiikkipalkinnot Grammyt on jaettu Los Angelesissa. Suurimmaksi voittajaksi nousi Led Zeppelinin entisen laulajan Robert Plantin ja bluegrass-artisti Alison Kraussin muodostama duo, joka keräsi peräti viisi palkintoa, muun muassa parhaasta albumista.

Elokuva Yhdeksästä viiteen muuntautuu näyttämölle

Dolly Partonin, Jane Fondan ja Lily Tomlinin vuonna 1980 tähdittämästä Yhdeksästä viiteen -elokuvasta tehdään näyttämömusikaali New Yorkin Broadwaylle.

Yle Areena logo.

Vanha Isäntä ylsi popmestariksi banjolla ja tinapilleillä

Kelttiläis-amerikkalaista perinnemusiikkia soittava espoolainen Vanha Isäntä voitti nuoruusvuosinaan popyhtyeiden Suomen mestaruuden vuonna 1973.

Dolly Parton siirsi kiertuettaan rintojensa takia

Kantritähti Dolly Parton on joutunut siirtämään tulevaa Pohjois-Amerikan kiertuettaan terveydellisistä syistä. Lääkärit ovat määränneet 62-vuotiaan laulajan lepäämään selkäkipujen takia. Partonin mukaan kivut johtuvat hänen isoista rinnoistaan.

Muusikko Jukka Karjalainen Aamu-tv:ssä vuonna 2006.

Lännen-Jukan jalanjäljillä

J. Karjalainen Lännen-Jukkana