Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nigerian paheneva polttoainepula uhkaa pimentää jo kännykätkin

Nigerian suurin kännykkäoperaattori ilmoitti sunnuntaina, että sen puhelinverkko lakkaa toimimasta, mikäli yhtiö ei saa pian dieseliä sähkögeneraattoreihinsa. Maan kuukausien ajan pahentunut polttoainepula pitää myös maan lentoyhtiön koneet maassa ja pysäyttää tieliikenteen.

Itar-Tass: Venäjän avustussaattueissa 140 kuorma-autoa

Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan Ukrainan rajanylityksestä ei ole sovittu virallisesti, eikä järjestö näin ollen valvo tai avusta avun jakamisesta.

Uutistoimistot: Uusi Venäjän avustussaattue ylitti Ukrainan rajan

Ensimmäisen kerran Venäjä lähetti avustussaattueen Itä-Ukrainaan elokuussa suuren kohun saattelemana.

Ria-Novosti: Venäjä lähettämässä uuden avustussaattueen Ukrainaan

Rostovissa odottaa rekkasaattue valmiina viemään Itä-Ukrainaan 2 000 tonnia avustustarvikkeita.

Venäjän avustussaattue ylitti Ukrainan rajan

Venäjä sanoi perjantaina, että se ei ole valmis sietämään enää yhtään viivytyksiä avustussaattueelle. Punainen Risti ei ole saattueen mukana.

Punainen Risti: Venäjän pitää luetella saattueen tarvikkeet

Tähän mennessä Venäjä on toimittanut yleispiirteisen listan, mutta se ei riitä Kansainväliselle Punaiselle Ristille.

Venäjän rekkasaattue lähestyy Ukrainan rajaa – Ukraina: kyyninen provokaatio

Venäjän ja Ukrainan rajalla on odotettavissa kireä tilanne, kun venäläisten avustusrekkojen saattue pääsee perille. Ukraina ei aio sallia saattueelle rajanylitystä.

Ukraina: Venäjän joukot yrittivät rajan yli naamioituneina humanitaariseksi saattueeksi

Presidentin kanslian mukaan saattue pysäytettiin diplomaattiteitse, mutta se ei kertonut yksityiskohtia.

Seija kohteli kaltoin myös viestintäverkkoja

Uudellamaalla Fiskarsin alueella on ollut häiriöitä myös radio- ja tv-palveluissa. 

Sähkökatkot viivästyttävät Porin perusturvan ruokatoimituksia

Porin perusturvakeskuksen keittiön uusimistyö aiheuttaa sähkökatkoja. Katkoja on myös osastoilla, mutta potilasturvallisuus ei ole vaarassa.

Poliisit yrittivät kalastaa kranaatilla - tappoivat kuusi lasta

Kahdeksan afganistanilaista poliisia on pidätetty, kun jokeen tähdätty kranaatti harhautui ja osui lapsijoukkoon.

Onnettomuustutkija: Laittomat generaattorit romahduttivat Bangladeshin turmarakennuksen

Generaattoreiden ja ompelukoneiden tärinä sai rakennuksen sortumaan, arvelevat tutkijat. Samaan aikaan Bangladeshin talousministeri sanoi, että tuhoisa onnettomuus ei ole "vakava asia".

Varkaat veivät kivikauden kalliopiirroksia Yhdysvalloissa

Karkealla kädellä kalliosta runnellut taideteokset ovat intiaanien pyhiä kuvia tuhansien vuosien takaa. Pimeillä markkinoilla niistä ei makseta kuin satasia.

Verkatehtaan höyrykone taas iskukunnossa

Hämeenlinnan Verkatehtaan vanha höyrykone ja sähkögeneraattori on tuotu entisöitynä esille Verkatehtaan lipunmyyntiaulaan. Höyrykone on rakennettu 1890-luvulla ja se tuotti sähköä Verkatehtaalle.

Tuli tuhosi tutkimusaseman Etelämantereella

Brasilialainen tutkimusasema tuhoutui tulipalossa Etelämantereella lauantai-iltana. Palossa kuoli kaksi Brasilian laivaston sotilasta ja kymmeniä ihmisiä evakuoitiin.

STUK: Suuri päästöriski japanilaisvoimalasta

Suomen säteilyturvakeskuksen (STUK) johtajan Jukka Laaksosen mukaan ydinonnettomuuden riski Japanissa on lisääntynyt huolestuttavasti. Mikäli Fukushiman ydinvoimalan reaktorin sydän sulaa kokonaan, päästöt tulevat suuruusluokaltaan olemaan Tshernobylin turman tasoa, Laaksonen sanoi.

Suomenniemi varautuu uusiin sähkökatkoksiin

Talven toistuvien sähkökatkosten viisastuttamatta Suomenniemelle ollaan hankkimassa toista varageneraattoria. Sen avulla turvattaisiin vesihuolto ja tärkeimpien kiinteistöjen lämmitys poikkeusoloissa.

Hammond-urkujen pehmeä sointi kelpaa kissallekin

Jukka Hovi toteutti 30-vuotisen unelmansa ja osti Hammond-urut. Nelikymppinen soitin soi suloisesti kuin sametti.

Aggregaatit menivät hujauksessa kaupoista

Aggregaatteja on jonotettu lahtelaistavarataloissa. Laitteet menivät kuin kuumille kiville jo maanantaina.

Myrsky näytti varavirran tarpeellisuuden

Asta-myrsky lisäsi sähkögeneraattorien kysyntää räjähdysmäisesti viikonlopun aikana. Varsinkin maidontuottajat ovat heränneet aggregaattien tarpeeseen myrskyn jälkeen.

Kaksi loukkaantui tulipalossa Äänekoskella

Sähkögeneraattorista alkunsa saanut tulipalo aiheutti lieviä palovammoja kahden ihmisen kasvoihin myöhään eilen illalla.

Ruotsin Kukkolankoskella piuhat poikki

Ruotsin Kukkolankoskella on sähköä ilmassa. Kalastusmuseon johtokunta on kahdeksan vuotta odottanut, että kosken ylämyllyyn asennettu sähkögeneraattori kytkettäisiin verkkoon. Kaikki on valmiina aina oikeuden lainvoimaista päätöstä myöten, mutta silti odotus jatkuu.

Pitkä sähkökatko katkaisee vedet

Vain harvassa suomalaisessa vesilaitoksessa on varauduttu pitkiin sähkökatkoksiin. Jos sähköt menevät poikki, katkeaa myös veden tulo ennen pitkää, sillä vesipumput toimivat sähköllä.

Viennin supistumisessa lievää valoa

Suomen vienti oli huhtikuussa 38 prosenttia vähäisempää kuin vuotta aiemmin. Tammikuusta lähtien viennin arvo on kuitenkin ollut nousussa, kertoo Tulli. Tuonti väheni vuodentakaisesta vientiäkin enemmän, ja kauppatase oli huhtikuussa yli 700 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Viikin puhdistamoon viides kaasugeneraattori

Helsinki hankkii viidennen biokaasua käyttävän sähkögeneraattorin Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle. Laitteen asentaminen ajoittuu alkukesään.

Kukkolankoskelle suunnitellaan vihreää sähköntuotantoa

Sähköntuotanto rakentuisi olemassa olevien rakenteiden varaan. Myyntituloilla pidettäisiin Kukkolankosken kulttuuri- ja museoaluetta kunnossa. Hankkeen toteutumista hidastaa sähköyhtiön vastustus.

Kukkolankoskelle suunnitellaan vihreää sähköntuotantoa

Sähköntuotanto rakentuisi olemassa olevien rakenteiden varaan. Myyntituloilla pidettäisiin Kukkolankosken kulttuuri- ja museoaluetta kunnossa. Hankkeen toteutumista hidastaa sähköyhtiön vastustus.

Kiina vastaanotti Yhdysvaltain avustuksia järistysalueelle

Yhdysvallat on lennättänyt sotilaskoneillaan apua maanjäristyksen tuhoalueelle Kiinaan. Aamulla saapuneen ensimmäisen koneen rahtina oli ruokaa, sähkögeneraattoreita ja huopia.

Myanmarin juntta ei halua ulkomaisia avustustyöntekijöitä

Myanmarin sotilashallitus on ilmaissut haluavansa kansainvälistä apua jopa yli 100 000 uhria vaatineen hirmumyrskyn jälkihoitoon. Ulkomaiset avustustyöntekijät eivät sen sijaan ole tervetulleita.

Kuuba vapauttaa kodinelektroniikan myyntiä

Kuuba lieventää joidenkin elektronisten laitteiden myyntirajoituksia. Kyseessä on ensimmäinen käytännön osoitus uuden johtajan Raul Castron pyrkimyksistä helpottaa tavallisten kuubalaisten mahdollisuutta päästä käsiksi kulutustavaroihin.

Venäjä nousi Suomen suurimmaksi kauppakumppaniksi

Venäjä nousi marraskuussa Suomen ulkomaankaupan suurimmaksi vienti- ja tuontimaaksi.