Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalainen Peter hyppäsi 1700-luvulla laivaan, jonka määränpäätä ei tiennyt – päätyi Tahitin kuninkaan sotapäälliköksi: "Peterin muisto elää Tahitilla vieläkin"

Peter Hagerstein tunnetaan sekä konnana ja hulttiona että kuninkaan uskollisena liittolaisena. Ristiriitainen seikkailija on unohdettu Suomessa, mutta ei Tahitilla.

Koetut onnettomuudet eivät pidä seikkailijoita pois äärioloista, mutta riskit pitää tiedostaa: "Mikään tavoite ei saisi ajaa elämän ohitse"

Panu Jyrä on jäänyt lumivyöryyn kolmesti ja pelastunut. Timo Polari seikkailee äärimmäisissä olosuhteissa. Molemmille harrastuksessa tärkeintä on aivan joku muu kuin riskit ja äärimmäisyys.

Amerikkalainen seikkailija vaelsi Etelämantereen halki ilman apukeinoja maailman ensimmäisenä

Norjalainen tutkimusmatkailija ylitti Etelämantereen jo 1990-luvulla, mutta hän käytti vetoapunaan leijoja.

Suomalaispojasta tuli Fidžillä kuningas ja jumala – legenda on elänyt jo yli sata vuotta, eikä kukaan ole pystynyt osoittamaan sitä taruksi

Suomi on täynnä tarinoita veijareista, koijareista ja kylien legendoista. Vain jyväskyläläisestä Otto Toivaisesta tuli kuningas.

Lukemista lauantaiksi: Terveisiä peräkontista, Sierra Leone on kuin itsenäistynyt Suomi ja itärajan yksinäinen metsästäjä

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Tsekkiläismies rakensi asuntolaivan: lattiasta löytyy ikkuna vedenalaiseen maailmaan

Pienestä pitäen löytöretkeilykirjoja ahminut Tomas Kouba päätti järjestää oman seikkailunsa Päijänteelle.

Räkä poskella paahtaminen ei enää riitä, vaan liikunnassa pitää olla elämystä – tähän saumaan iskevät seikkailupuistot

Seikkailupuistossa kokematon noviisikin voi löytää sisäisen seikkailijansa. Rajana ovat uskallus ja omat voimat.

Maratonitkaan eivät enää riitä – Toni aikoo potkupyöräillä Suomen halki

Lahtelainen Toni Tiainen potkuttelee toukokuussa kickbikella Lahdesta Ylläkselle. Idea matkaan syntyi isän kuoleman myötä.

Pikku Kakkosen Seikkailukoneen tulostettavat kuvat

Lähde Seikkailukoneen matkaan!

Retki-Roope, eräpuiston seikkailija, Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin

Retki-Roope asuu perheensä kanssa Päivänpaisteen puistossa.

Buzz Aldrinin etelänapa-evakuoinnin syy: vuoristotauti

Paksun jääpeitteen vuoksi etelänapa on 2 835 metrin korkeudessa. 86-vuotias Aldrin on kuitenkin vanhin etelänavalla käynyt ihminen.

Professori: Nykyihminen vetää hyvätkin asiat överiksi

Yhä useampi meistä yrittää kaikin mahdollisin keinoin äärimmäiseen tulokseen kaikessa – syömisessä, liikkumisessa, jopa kodin remontoinnissa. Mikä meitä riivaa? Miksi ei kohtuus riitä?

City-lehden perustaja ja vuorten valloittaja tekee taidetta kantelemusiikista kaalinpäihin

Hirvensalmelainen Lauri Nykopp on nykyajan renessanssi-ihminen. Entinen bisnesmies ja Grönlannin jäätiköilläkin eräoppaana toiminut mies on tehnyt mittavan uran monialaisena taiteilijana. Poikkitaiteellinen seikkailija on kiinnostunut kaikesta, eikä aio pistää uteliaita silmiään kiinni koskaan.

Kiipeilypuistot valloittavat maata vauhdilla – puiden latvoihin viritetyt köysiradat kutsuvat seikkailijoita nyt myös Vaasassa

Vaskiluodon metsän puihin on viritetty viisi eritasoista kiipeilyrataa. Seikkailu-urheilupuisto on rakennettu niin, että se sulautuu luontoon ja antaa myös mahdollisuuden nauttia metsän tuoksuista ja tunnusta.

Video: Seikkailija teki uuden ennätyksen – lensi kuumailmapallolla yksin maailman ympäri 11 päivässä

Kojuhovin maailmanympärimatka kulki Australiasta Uuteen-Seelantiin, Tyynenmeren yli Etelä-Amerikkaan, Hyväntoivonniemelle ja Etelämerelle.

Seikkailu-urheilija kannustaa sitkeyteen: "Ihan sama kuinka korkealle pääset, kunhan olet antanut kaikkesi"

Seikkailija Olli Salpakoski syntyi keskosena ja hänellä on CP-vamma. Salpakoski haluaa näyttää esimerkillään, ettei ole "maailman hirvein asia, jos sattuu syntymään vammaisena".

Seikkailija yrittää kuumailmapallolla yksin maailman ympäri – video noususta

Venäläinen Fjodor Kojuhov yrittää rikkoa maailmanennätyksen, joka on 11 ja puolessa päivässä maailman ympäri.

Aurinkolentokone lähti ylittämään Atlantia - lentäjä twiittaa jäävuoresta, valaista ja täysikuusta (katso video lähdöstä)

Lento Atlantin yli on Solar Impulse -koneen maailmanympärysmatkan 15. etappi. Matkan Espanjaan arvioidaan taittuvan neljässä päivässä, jona aikana konetta ohjaa yksi pilotti, sveitsiläistä seikkailijasukua oleva Bertrand Piccard.

Asiantuntija: Somehitin norppa tajusi olevansa avun äärellä – älykkyydeltään koiran veroinen

Jään päälle vangiksi joutunut, nettihitiksi nousselta videolta tuttu norppa ei pelännyt ihmistä vaan pyrki lähemmäs auttajiaan. Asiatuntijan mukaan norppa kyllä pelkää ihmistä, mutta tässä tapauksessa uupunut seikkailija ymmärsi saavansa apua.

Seikkailija lensi Britanniasta Australiaan kaksitasokoneella: kunnianosoitus menneiden aikojen naislentäjille

Tracey Curtis-Taylor lensi vuosimallia 1942 olevalla koneella yhteensä 21 000 kilometriä 23 maan yli.

Seikkailupuiston kesä alkoi vilkkaasti vaikeuksista huolimatta

Seikkailupuisto Huima on ollut auki pian pari viikkoa. Kävijöitä on ollut Santasportin mukaan hyvin, vaikka puisto ei ole aivan täynnä ollutkaan. Santasport ei ole asettanut tälle kesälle suuria tavoitteita. Keskimäärin 50 kävijää päivässä on hyvä tulos. Ensi kesälle odotetaan enemmän kävijöitä, kun puistoa markkinoidaan esimerkiksi ryhmille.

Miksi lemmikki karkaa? – "Jos koira on seikkailijaluonne, niin se lähtee kun se lähtee"

Usein lemmikin karkailun takana on ihmisten huolimattomuus. Eläinsuojeluneuvojen mukaan karkailun voi kuitenkin estää. Jos lemmikki lähtee kuitenkin käpälämäkeen, voi karkulaisen tavoittaa yhä useammin sosiaalisen median avulla.

Tässä extreme-urheilun esikoulu: nyt killutaan vaijerin varassa korkeuksissa

Jos benjihyppy tuntuu liian rajulta, omia rajojaan voi ylittää seikkailupuistossa. Somerniemellä Hiidenlinnan metsien seikkailupuistossa lapset ja aikuiset pääsevät ylittämään korkean paikan pelkojaan. Vaijerissa täytyy olla kiinni koko ajan, sillä paikoin seikkailija killuu keskittyneenä – ja ehkä vähän peloissaan – jopa kahdenkymmenen metrin korkeudessa.

Ahveniston Flow Park avautui - tulossa kaksi pitkää liukurataa

Hämeenlinnan Flow Parkin ensimmäiset kiipeilyradat Ahveniston olympiamaisemissa avautuivat lauantaina. Kahden viikon kuluttua käyttöön saadaan lisää ratoja. Silloin kiipeilyradalla pääsee laskettelemaan peräti 200 metriä pitkillä liukuradoilla, jotka kulkevat jopa 30 metrin korkeudella.

Kommentti: Kuin taivasta koskettaisi

Miksi ottaa riskejä, joissa panoksena on kaikkein arvokkain, oma henki? Tätä pohtii Yle Urheilun Niki Juusela kommentissaan.

Nykyinen pituuden SE-mies muistelee esikuvaansa: "Hän oli melkoinen seppä"

Tommi Evilä arvostaa suuresti Rainer Steniusta. Evilän mieleen on painunut erityisesti Steniuksen onnittelut Helsingin MM-kisoissa.

Tutkimusmatkailija Aleko Lilius seikkaili sukunsa mustaksi lampaaksi

Aleko Lilius (1890–1977) oli monen toimen mies.

Ahveniston Olympiapuistoon seikkailupuisto – mitä mieltä olet?

Yläilmoissa puiden välille kiinnitettyjä heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Sopiiko seikkailupuisto Hämeenlinnan Ahveniston perinteikkääseen Olympiapuistoon?

Pyöräilijä-Maxin rajuin taival: Kaksi päivää kaatosateessa vatsa kurnien

Kaatosade, 16 metriä sekunnissa vastatuulta, 160 kilometriä edessä, 43 tuntia syömättä ja yö märkänä teltassa. Untuvikkopyöräiljä Max Kanervan Suomen ympäri vieneen matkan epätoivoisin hetki toi mukanaan oivalluksen.

Luolaseikkailussa saattaa jäädä pieksämäestä jumiin

Kävimme rellestämässä Kolin Pirunkirkon luolaseikkailun. Päällimäisenä kokemus oli hyvinkin positiivinen, vaikka hieman temmelsinkin. Luolassa iski pieni paniikki- pepun takia tietenkin.

American adventurers find Finnish "wives" on Facebook, now eligible for wife-carrying championships

A pair of Californian backpacking brothers have successfully put the social networking site Facebook to use to find themselves a pair of Finnish partners – and guarantee their participation in one of Finland’s quirky summer competitions, the annual wife-carrying world championships.

Riskiretkeläiset painavat niin pitkälle kuin vettä riittää

Ristiretkestä on tullut riskiretki. Ristiretkeläisten jäljillä Tammisaaresta Lohjan ja Lopen kautta Hämeenlinnaan veneilleet seikkailijat eivät saaneet matkasta tarpeekseen. He aikovat jatkaa pohjoiseen ”niin pitkälle kuin vettä ja evästä riittää”. Edessä oli vuorokauden rupeama täpötäydessä veneessä.

Erätulilla hankipyöräilee ja rautupilkkii Lapissa

Erätulilla alkaa uusin jaksoin TV2:lla kello 19.30. Torstai-illan jaksoa kuvattiin Käsivarressa rajuissakin olosuhteissa, kun lumipyry ja kova tuuli yllätti tunturissa samoilevan kuvausryhmän.

Watch: Trekkers set off on 150km ice-diving expedition

Spanish adventurers Paco Acedo and Jesús Noriega set off on Thursday on a mission to swim and ski their way across the Gulf of Bothnia, from Oulu to Luleå, Sweden. The pair hope to make the 150-kilometre journey in two weeks, diving under the ice for parts of the trip.

Espanjalaiset seikkailijat aloittivat riskialttiin matkansa Perämeren yli - video

Paco Acedo ja Jesús Noriega aloittivat kaksi viikkoa kestävän taipaleensa Oulusta torstaina.

Espanjalaisseikkailijat lähtevät taltuttamaan hyistä Perämerta

Kokeneiden retkeilijöiden Paco Acedon ja Jesús Noriegan tavoitteena on taivaltaa hiihtäen ja sukeltaen 150 kilometrin matka Oulusta Luulajaan.

Mannerheim innoitti seikkailijan Tšingis-kaanin jäljille

Australialainen kirjailija Tim Cope on melkoinen reissumies. Käytyään Kurun metsäoppilaitoksen eräopaskurssin hän pyöräili 21-vuotiaana kaverinsa kanssa Petroskoista Pekingiin. Muutamaa vuotta myöhemmin Cope ratsasti Mannerheimin retkien innoittamana Mongoliasta Tonavan rannoille Unkariin.

Seikkailijalle elämä on vapaalasku

Journalisti, kuvajournalisti, yrittäjä ja seikkailija Arttu Muukkoselle tulee koko ajan lisää aikaa eikä se kulu ollenkaan. Sillä asenteella ehtii tehdä mitä haluaa. Työ vie miestä ympäri maailmaa, uusia ideoita pulppuaa eikä mies ymmärrä mitä tarkoittaa, kun on tylsää.

Breathtaking Bear’s Trail draws more adventurers to Kuusamo

More and more people are trekking Finland’s most popular wilderness hiking route, the Bear’s Trail in Kuusamo’s Oulanka National Park. On some sections of the 80km trail, the number of walkers has more than doubled this year.

Pursiliftaus houkuttelee seikkailijaa

Pursiliftaus eli liftaaminen purjeveneen kyytiin tarjoaa erilaisen mahdollisuuden matkustaa kauas ilman lentokonetta. Aamu-tv:ssä vieraillut Hanne Honkanen pursiliftasi Uudesta-Seelannista Malesiaan.

Seikkailijaprofessorin päiväkirjasta: Mount Everest herättää edelleen kunnioitusta

Mikkeliläinen vihreän kemian professori Mika Sillanpään tutkimusmatka Tiibetiin on sujunut pääosin suunnitelmien mukaan. Yle Etelä-Savo seuraa tutkimusmatkan etenemistä.

Temppuradan vaarallisin uhka on nälkäinen leijona

Urhea retkikunta tutustuu viidakkoon

Seikkailijaprofessorin päiväkirjasta: Yrttijuomalla vuoristotautia vastaan

Professori Mika Sillanpää suuntaa Tiibetissä kohti vuoristojokia. Sillanpään tarkoitus on kerätä maastosta näytteitä ilmastonmuutostutkimusta varten. Yle Etelä-Savo seuraa noin kuukauden mittaista tutkimusmatkaa vaihe vaiheelta.

Pesäpalloilijalla vaarallinen harrastus: "Mahdollisuus kuolemaan on aina olemassa"

Seinäjoen JymyJussien kärkietenijä Paavo Pelto harrastaa base-hyppyjä.

Hämäläiset aikovat huiputtaa Matterhornin ja Mont Blancin

Kymmenen hämäläistä seikkailijaa kokoaa ja kokeilee varusteita, pitää yllä kuntoa ja opiskelee Alppeja. Tawastia Expedition on samanhenkisten kiipeilijöiden retkikunta, jolla ovat takana Ecuadorissa Andit ja edessä Länsi-Euroopan korkeimmat huiput.

Seikkailijaryhmä lähti vuoden 1916 naparekeläisten jäljille

Matka pienellä pelastusveneellä halki Eteläisen jäämeren pelasti Ernerst Shackletonin ja hänen miehistönsä hengenhädästä. Nyt samaa matkaa samoin varustein yrittää australialainen Tim Jarvis tovereineen.

Hui Hai Hiisi! Hiisivuoren sankareita olivat ihmislapset

Suosittua satuseikkailua esitettiin 1999–2000.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle