Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sari Lounasmeri Pörssitalon sisäpihalla.

Pörssiyhtiöillä on pari vuotta aikaa täyttää EU:n määräämät sukupuolikiintiöt – mistä löytää pätevät naiset hallituspaikoille?

Naisten osuus suomalaisyritysten hallituksissa on kasvanut tasaisesti 2000-luvulla. Asiantuntijan mukaan puolet suomalaisyrityksistä täyttää direktiivin asettamat vaatimukset.

Rapalan logo tehtaan portissa

Pörssianalyytikko Rapalan Vääksyn-tehtaan lakkauttamisesta: ”Ei varmasti ollut helppo päätös”

Hiipunut kalastusbuumi ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan pakottivat yhtiön järjestelemään tuotantoketjunsa uudelleen, analyytikko Olli Vilppo arvioi.

Fortumin logo pääkonttorin ulkoseinällä.

”Ymmärrämme, mutta emme hyväksy” – Kurikka ei halunnut Fortumin maksutonta osakeantia

Kurikka osallistui osakkeenomistajana Fortumin ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Lopputulokseen se ei pystynyt vaikuttamaan.

UPM:n toimitusjohtaja: "Kaikki liiketoiminnat loistaneet"

UPM takoi ennätystuloksen ja hyötyi omasta energiasta – toimitusjohtajan mukaan oma sähköntuotanto on yhtiölle erinomainen kilpailuetu

Metsäyhtiö on saanut hyvää nostetta reittiä, joka voi tulla monelle yllätyksenä: UPM on Suomen toiseksi suurin sähköntuottaja Fortumin jälkeen. Energialiiketoiminnan lisäksi neljä muuta liiketoiminta-aluetta ylsivät ennätystulokseen.

Pekka Lundmark.

Nokian toimitusjohtaja tyytyväinen yhtiön tulokseen, mutta pörssikurssi laskee roimasti – isojen 5g-sopimusten uskotaan tuovan kasvua Intiasta

Yhtiö kasvatti liikevaihtoaan, mutta kannattavuus heikkeni vuodentakaisesta. Puolitoista vuotta piinannut puolijohdepula on toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan helpottamassa.

Omistajaohjauksessa ei voi onnistua. Pesti on saanut ministerin toisensa jälkeen puolueesta riippumatta rämpimään kohuissa.

Professori puolustaa valtion pörssiomistuksia: "Valtiolla on syvät taskut, jos yhtiö joutuu vaikeuksiin"

Valtion rooli omistajana nousee esiin aina kun valtionyhtiössä tehdään virheitä tai rökäletappioita. Sijoittaja toivoo, ettei valtio enää sijoittaisi pörssiyhtiöihin. Professori Vesa Puttonen muistuttaa, että valtionomistus voi taata rahoituksen.

Kemin Wetterillä myynnissä oleva plug-in hybrid

Autoliike Wetteri hakee Helsingin pörssistä lisää muskeleita ja vahvaa valtakunnallista kasvua

Oululainen Wetteri on kesästä alkaen valmistellut pörssilistautumistaan. Järjestely tehdään jo pörssissä olevan Soprano-yhtiön kautta. 60 vuotta toiminut Wetteri tavoittelee tuntuvaa kasvua.

Lauri Kontro

Lauri Kontron kolumni: Ketä Fortumin katastrofista pitää syyttää – no ihan jokaista

Eduskuntavaalit ovat keväällä ja huutokauppa Fortumin jättitappioiden syyllisestä ottaa jo kierroksia. Fortum on opettavainen tarina vauhtisokeudesta, johon liki kaikki puolueet ehtivät sortua.

jussi mälkiä meriaura yritys

Merikuljetusyhtiö Meriaura ja aurinkokeräimiä valmistava Savosolar yhdistyvät – pääsy pörssiin houkutteli turkulaisyhtiötä

Turkulainen perheyhtiö kiinnostui heikon pörssikurssin ja vaihtelevien tulosten kanssa kamppailevasta savolaisesta pörssiyhtiöstä. Yhdistymisen jälkeen Jussi Mälkiän VG-Shipping Oy on pörssin kasvuyrityslistalla olevan Savosolar Oyj:n enemmistöomistaja.

Grafiikka näyttää, kuinka S&P 500 -listan pörssiyhtiöiden osakkeiden takaisinostot ovat lisääntyneet vuonna 2022.

Pörssiyhtiöt ostavat nyt sadoilla miljardeilla omia osakkeitaan – taustalla kovat tulokset ja toisaalta epävarmuus tulevasta

Piensijoittajat eivät omien osakkeiden ostoja juuri noteeraa. Ne ovat kuitenkin tapa jakaa voittoja siinä missä osingotkin.

Kai Mykkänen kesäisessä espoolaisessa puistossa

Kokoomuksen Kai Mykkänen harkitsisi valtion edustajaa myös Nesteen hallitukseen: "Miksi ei Nesteessä, jos kerran Fortumissa?"

Kokoomus odottaa Sanna Marinin (sd.) hallitukselta syksyllä eduskuntaan selontekoa omistajaohjauksen periaatteista. Perussuomalaiset haluaa edelleen eduskunnan koolle kesken kesän ja pääministerin keskusteluun mukaan.

Rakennustyömaa Kuopion satamassa.

Pörssiyhtiöiden tuloskaudesta tulossa pelättyä parempi – asiantuntijat: Tulokset kasvavat maltillisesti

Pörssiyhtiöiden huhti-kesäkuun osavuosikatsauksista paljastuu, miten kustannusten ja korkojen nousu sekä ostovoiman hapertuminen ovat yhtiöihin vaikuttaneet. Analyytikkoarvioissa iskuja on saanut ainakin kaupan ala. Teollisuus- ja metsäyhtiöltä odotetaan jopa tulosparannuksia.

Ihmisiä seisoo rivissä; jalkoja kuvattuna, yksissä niistä korkokengät ja muissa kolmissa puvunkengät.

Survey: Number of women on Finnish company boards continues to rise

With few exceptions, the proportion of women on corporate boards in Finland has increased steadily over the years.

Ihmisiä seisoo rivissä; jalkoja kuvattuna, yksissä niistä korkokengät ja muissa kolmissa puvunkengät.

Keskuskauppakamari: naisia ennätysmäärä pörssiyhtiöiden hallituksissa

Hallitusten sukupuolikiintiöitä koskevan direktiivin odotetaan tulevan voimaan tämän vuoden lopulla.

Lemonsoftin toimitusjohtaja Kari Joki-Hollanti nojaa pöytään ja katsoo kameraan hymyillen.

Lemonsoft palkittiin Pörssigaalassa sijoittajaystävällisistä sivuistaan

Pörssiyhtiöiden parhaat sijoittajasivut on valittu jo vuodesta 1999 lähtien. Palkinnon Pörssigaalassa otti vasta marraskuussa listautunut vaasalainen Lemonsoft.

Nokian Campus aluetta Espoossa.

Nokia ylitti odotukset yli 580 miljoonan euron liikevoitollaan, Stora Enso teki tulosloikan ja Nordea kohensi tulostaan – Yle seurasi tulospäivää

Useat suomalaisyhtiöt ovat julkaisseet torstaina ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Koostimme päivän tulossaldoa tähän artikkeliin.

Auton nastarengas.

Venäjä-riski kurittaa Helsingin pörssiä – esimerkkisalkut näyttävät, miten kävi Venäjä-yhtiöihin sijoittaneelle ja salkkunsa hajauttaneelle

Pörssisäätiön Sari Lounasmeren mukaan hajauttamista tulisi miettiä nyt uudesta näkökulmasta. Moskovan pörssin suoria osakkeita suomalaisilla ei juurikaan ole.

Rauten logo

Sota ja pakotteet uhkaavat iskeä kipeästi Rauten liiketoimintaan – yhtiön tilauksista 40 prosenttia Venäjälle

Teknologiayhtiö Raute käy yksitellen läpi Venäjän-projektinsa ja selvittää, voidaanko niitä jatkaa. Tilanne ei vaikuta välittömästi yhtiön henkilöstöön, mutta lomautusten mahdollisuus on olemassa.

Stora Enson logo Helsingin konttorin portissa.

Metsäyhtiö Stora Enso ja teknologiayritys Metso Outotec keskeyttävät Venäjän-toimintojaan toistaiseksi

Ukrainan sota on saanut metsäyhtiö Stora Enson pysäyttämään kaiken Venäjän tuotantonsa, myyntinsä sekä Venäjän viennin ja tuonnin.  Myös pörssiyhtiö Metso Outotec keskeyttää toimituksensa Venäjälle.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Tasa-arvo etenee, mutta miljoonat kuuluvat miehille

Sukupuolikiintiöt eivät ole taikasauva, mutta vinon tilanteen korjaamisessa ne voivat auttaa samaan tapaan kuin tupakointirajoitukset, kirjoittaa Mörttinen

Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Bittiumilla vahva loppuvuosi, mutta komponenttipula hidastaa laitetoimituksia

Oululaisyhtiön loppuvuosi oli toimitusjohtaja Hannu Huttusen mukaan erinomainen.

UPM:n Pietarsaaren tehdas talvella.

Yle seurasi tulospäivää: UPM takoi vahvan tuloksen, osinko pysyy ennallaan

Tänään osavuosikatsauksensa ja tilinpäätöksensä ovat julkistaneet UPM, Elisa ja Lassila & Tikanoja. Tuloksia on koottu tähän artikkeliin.

Nokian, Huhtamäen, UPM:n ja Nesteen logot tai tuotteita yhdistettynä samaan kuvaan.

Yhä useamman yritysjohtajan palkkioon vaikuttavat uudenlaiset mittarit, Ylen yrityskysely paljastaa murroksen – metsäyhtiö UPM kulkee vastavirtaan

Yritysvastuu- ja ilmastotavoitteet alkavat näkyä yritysjohtajien palkkioissa, selviää Ylen suurille pörssiyhtiöille tekemästä kyselystä. Asiantuntijan mukaan suomalaiset ovat kuitenkin Manner-Eurooppaa jäljessä.

Ursula von der Leyen.

Tuleeko EU:ssa pörssiyhtiöiden hallituksiin naiskiintiö? Keskuskauppakamari: Ei ratkaise todellista ongelmaa

Keskuskauppakamari muistuttaa, että naisia on saatu lisää yritysten ylimpään johtoon ilman kiintiöitäkin. Naisjohtajuutta tutkineen professorin mukaan hallituksiin tarvitaan ylipäätään muitakin kuin suomalaisia kuusikymppisiä diplomi-insinöörejä.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin OMXHCap-indeksin osakekohtaisen tuloksen vuosina 2018-2021. Suomen pörssiyhtiöt tekevät huipputulosta.

Analyytikot tuloskaudesta: Valtaosa yhtiöistä tekee tulosennätyksiä ja tämän vuoden näkymiäkin korotetaan pian

Inderesin Sauli Vilénin mukaan tuotantokustannusten nousu jakaa pörssiyhtiöt voittajiin ja häviäjiin. Nordean Antti Saari ei ole eurooppalaisesta inflaatiosta vielä kovin huolissaan.

henkilökuva

Valtio vei viime vuonna Solidiumin salkusta terästä ja antoi viinaa – "Meillä ei ole osaamista eikä tietoa, miten poliittisia agendoja yhdistetään omistamiseen"

Valtion pörssisalkkua hoitavan Solidiumin kaikkien omistusten arvo oli vuoden lopussa 9 274 miljoonaa euroa ja osakeomistusten tuotto heinä-joulukuussa 7,9 prosenttia.

 Helsingin pörssi sisäänkäynti.

Suomi neljäs sukupuolten välistä tasa-arvoa pörssiyritysten johdossa mittaavassa listauksessa

Viime vuonna alle kolmannes kaikista eurooppalaisten pörssiyhtiöiden johtotehtävissä olleista oli naisia.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Isot ravintolayritykset pettyivät valtion koronakorvauksiin – kotimainen pörssiyhtiö aikoo investoida jatkossa Norjaan ja Tanskaan

Nykyinen korvauskatto estää Noho Partnersin ja Restel Oy:n mukaan suuryrityksiä saamasta oikeudenmukaiset korvaukset pandemian aiheuttamista miljoonatappioista. Muissa pohjoismaissa maksetaan ravintoloille korvauksia enemmän.

 Helsingin pörssi sisäänkäynti.

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajina yhä vähän naisia, mutta Keskuskauppakamari uskoo määrän kasvavan

Naisten määrän toimitusjohtajina uskotaan kasvavan tulevaisuudessa, koska naisten osuus tekniikan- ja it-alan opiskelijoista on lisääntynyt merkittävästi viime vuosien aikana.

Joulupukki, jonka ympärillä miehiä, jotka tuulettavat käsillään ilmaan.

Norrhydro juhli joulupukin kanssa pörssiin listautumista – hydraulisylinterivalmistajan listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti

Norrhydro on ainoa lappilaisyhtiö pörssissä. Sillä on nyt reilut 160 työntekijää. Tänä vuonna heistä on palkattu 40, ja lisää palkataan, kun uusi tehdas valmistuu Rovaniemelle.

Juha Leppänen.

Keski-Suomeen vuoden sisällä kaksi uutta pörssiyhtiötä – kauppakamari ja maakuntaliitto pitävät tilannetta poikkeuksellisena

Listautumissuunnitelmistaan viime viikolla kertoneesta kannonkoskelaisesta Betolarista tulee maakunnan kuudes pörssiyhtiö. Kesällä pörssiin listautui Jyväskylässä toimipaikkaansa pitävä Spinnova.

Päiväkodin piha kesäisessä valossa.

Hoivatilayhtiön myynti Belgiaan toi Oulun seudulle jättipotin ja nosti rakennusalan moniosaajan Timo Pekkarisen alueen verovertailun kärkeen

Hoivatilat-yhtiö myytiin belgialaiselle kiinteistöyhtiölle viime vuonna yli 400 miljoonalla eurolla. Iso osa omistuksesta oli paikallisissa käsissä, ja esimerkiksi yhtiön perustajan Timo Pekkarisen verotettavat tulot ovat yli 10 miljoonaa euroa.

Onko Valtioneuvoston kanslian viestintä mielikuvien kiillotusta vai avoimen hallinnon edistämistä?

STT:n päätoimittaja: On väärin, että toimittajat joutuvat selittämään virkamiehille, mitkä asiat ovat julkisia – viranomaisten pitäisi tuntea laki

Kun vastauksia ei saada, media turvautuu tietopyyntöihin. Valtioneuvoston kanslian viestinnän ja median suhde on muuttunut pandemian aikana jännitteiseksi, toteavat päätoimittaja Minna Holopainen ja tutkija Matti Ylönen.

Valmetin logo ikkunassa.

Yle seurasi tulospäivää: Valmetin heinä-syyskuu selvästi viimevuotista parempi, UPM latoi pöytään ennätysluvut, pandemia moukaroi Finnairia

Monet pörssiyhtiöt julkistivat tänään osavuosikatsauksiaan. Kokosimme tuloksia tähän artikkeliin.

Pörssikursseja

Suurten pörssiyritysten hallituspalkkiot ovat nousseet 4,7 prosenttia vuodessa kolmen vuoden ajan

Mandatum pitää nousua maltillisena. Suurten yhtiöiden hallitusten puheenjohtajien palkkiot ovat keskimäärin 131 500 euroa vuodessa.

Haalariasuinen mies töissä Keslan tehtaalla.

Kesla teki isot kaupat Venäjälle

Metsäteknologiaan erikoistunut pörssiyhtiö Kesla on saanut kaksi merkittävää tilausta Venäjälle. Itänaapurissa kiinnostaa yhtiön uusin puutavara-auton nosturimalli.

En person håller i en telefon där man kan se aktiekurser.

Viime hetken tulosvaroitus ja yllättävät yrityskaupat hämmentävät toisinaan piensijoittajia – “Kun on rahaa kiinni, tunnereaktiot voimistuvat”

Osakesäästämisen suosio on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia. Tuloskauden aikana pörssiyhtiöiden raportointia seurataan tiiviisti, mutta piensijoittajat pelkäävät, että heiltä pihdataan tärkeää tietoa.

Oikeuden nimikointilaattoja pöydällä.

Väkivaltaa, toistuvia rattijuopumuksia, jopa vankeutta – tutkimusryhmä penkoi yritysjohtajien taustoja ja kävi ilmi, että useilla on rikostuomioita

Oulun yliopiston laajassa tutkimuksessa selvisi, että yritysjohtajien taustoja ei aina kehdata udella tai tarkistaa. Viime vuosina tilanne on parantunut, koska asenteet työelämässä ovat muuttuneet.

Paalauslankakerä.

Piipolla parempi alkuvuosi kuin viime vuonna – korona ei hetkauta ruoantuotantoa

Maataloustuottajille paalausverkkoja ja paalauslankoja valmistava Piippo on parantanut kannattavuuttaan tammi-kesäkuussa. Yksi syy ovat investoinnit automaatioon ja robotiikkaan Outokummussa.

Kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan Vaasan suunnitelmat ovat globaalisstikin ainutlaatuiset

Norjalainen pörssiyhtiö suunnittelee akkukennotehdasta Vaasaan – kyseessä suurinvestointi: "Toteutumisen todennäköisyys on erittäin suuri"

Akkukennotehdasta on tavoiteltu kaupunkiin pitkään. Tehtaat ovat investointeina ja työllisyysvaikutuksiltaan merkittävimpiä akkuteollisuusketjussa.

Metso Outotecin logo Helsingissä.

Metso Outotec raportoi vahvasta tilauskertymästä –tulos supistui

Kaivosyhtiön liikevaihto pysyi vuoden takaisella miljardin euron tasolla.

Pörssitalon seinää

Pörssin uusimman yhtiön ainoa tavoite on ostaa yritys – Ehrnroothien spac-yhtiö on listautumisten ennätysvuoden uusin tulokas

Pörssiin tulee aivan uudenlainen yhtiö. Niin sanotulla spac-yhtiöllä ei ole omaa liikentoimintaa, mutta sen tavoitteena on ostaa liiketoimintaa myöhemmin.

Person tittar på oljepumpar utanför staden Surgut i Ryssland.

Pörssiyhtiöiden tulokset paranevat edelleen rajusti – kannattavuus voi kuitenkin heikentyä raaka-aineiden hintarallin jatkuessa

Pörssiyhtiöt takoivat tammi–maaliskuussa erittäin kovia tuloksia viime vuoden alkuun verrattuna. Vuoden toiselta neljännekseltä odotetaan vielä kovempia tuloksia. Kannattavuuden paraneminen ei ole silti kirkossa kuulutettua.

Ella Minna Canthin patsaalla

Perjantai 19.3.2021 (radio)

Rokotukset Astra Zenecalla keskeytetään. Presidentti Sauli Niinistö on saanut koronavirusrokotteen. Naisia on pörssifirmojen hallituksissa aiempaa enemmän. Suomalaiset ovat edelleen maailman onnellisin kansa. Minna Canthin ja tasa-arvon päivä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle