Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanajan sillan uusimistyö alkaa lokakuun lopulla – uudet liikennejärjestelyt 10-tiellä marraskuun lopusta alkaen

Hämeenlinnassa Vanajan silta on uusittava, sillä sen kantavuudessa ja kunnossa on puutteita. Vanajan sillan uusiminen on vaativa kohde.

Tällä vaarallisella tiellä on vuosikymmeniä törmäilty peuroihin ja hirviin – Helsingin ja Turun välinen moottoritieosuus saa vihdoin riista-aidan

Kirkkonummen Veikkolan ja Lohjan Muijalan välillä pelti rytisee pahimmillaan miltei päivittäin. Tieosuudelle tulee riista-aita, mutta siihen jää yhä aukkoja. Pahin hirvieläinkolariaika on juuri nyt, loka-marraskuussa.

Vuosikymmen sitten turkulaiset keksivät rakentaa hienon sillan, ja sen jälkeen kaikki mahdollinen meni pieleen: tämä on Logomon sillan tarina

Turun ratapihan ylittää huippukallis silta. Hanke viivästyi vuosia, siltaa ehdittiin välillä purkaa ja rakennusyhtiö löi hanskat tiskiin – eikä silta ole täysin valmis vielä avajaispäivänäkään. Nyt kerromme, mitä oikein tapahtui.

Lieksan kaarisillan yllä on yhä purkutuomio

Lieksan kiistellyt siltasuunnitelmat etenevät asemakaavojen tasolla. Tarkentuneissa piirustuksissa kaarisilta esitetään yhä purettavaksi.

Yksi Suomen vaikeimmista siltaurakoista käynnistyy Paraisilla – samalla kertaa uusitaan kaksi siltaa, jotta pääsy saaristoon säilyy

Kirjalansalmen silta ja Hessundinsalmen silta rakennetaan kokonaan uudelleen, ja sen jälkeen vanhat sillat puretaan.

Logomon sillalla ollaan loppusuoralla – sillan avautuminen jää lokakuun loppupuoliskolle

Logomon kävelysillan piti alun perin valmistua vuoden 2018 lopulla, mutta sen valmistuminen on lykkääntynyt toistuvasti.

Luumäki–Imatra -ratahanke aiheuttaa liikenteeseen muutoksia esimerkiksi Valtatie 6:lla ja Joutsenon rautatieasemalla

Luumäki-Imatra -ratahanke näkyy alkaneella viikolla Joutsenon rautatieasemalla, Valtatie 6:lla, Hakalissa, Lauritsalassa ja Alakylässä.

Polsun sillalle Säkylän Köyliössä tulee painorajoitus – puupaaluissa lahovaurio

Rajoitus mahdollistaa linja-autojen kulun sillalla, mutta raskaat kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät joutuvat kiertämään sillan. 

Pohjois-Karjalaan menestystä siltasuunnittelussa

Valtakunnallinen puusiltojen suunnittelukilpailu oli menestys: Pohjois-Karjalaan tuli sekä voitto että toinen sija. Kilpailun tarkoitus on lisätä puun käyttöä yksityisteiden silloissa.

Äkäsjoen silta avataan taas liikenteelle Kolarissa

Silta on ollut peruskorjauksen takia suljettuna lähes viisi kuukautta.

Suomen pisimmän puurakenteisen riippusillan korjaus toi talkoolaisille Reisuköppi-matkailupalkinnon

Kunnostetusta sillasta on tullut matkailunähtävyys. Monelle keikyäläiselle riippusilta on tärkeä arkinen kulkureitti.

Kreate rakentaa Paraisten Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat uusiksi

Väylävirasto rakentaa Paraisilla sijaitsevien Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat uusiksi allianssimallilla. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat käyttöikänsä päässä.

Tamperelaisten ilmainen kansanhuvi on täällä taas parin päivän ajan: Mitähän tyhjästä Tammerkoskesta löytyy tällä kertaa?

Kansallismaisema tyhjennetään korjaus- ja huoltotöiden sekä väliaikaisen sillan poistamisen vuoksi. Kävimme katsomassa, miltä tyhjä koski näyttää.

Turun Logomon silta on neliöhinnaltaan todennäköisesti Suomen kallein – puolet yli 21 miljoonasta menee ylimääräisiin kuluihin ja korvauksiin

Erikoisuuden tavoittelu tulee kalliiksi turkulaisille. Logomon silta maksaa noin 28 000 euroa neliöltä. Esimerkiksi Tikkurilan asemasillan tai Helsingin Mustikkamaalle johtavan Isoisänsillan neliöhinta oli yli puolta halvempi. 

Kuusistonsalmen silta Kaarinassa uusitaan nopeutetulla aikataululla

Uudesta sillasta tehdään nykyistä leveämpi, jotta jalankulku- ja pyöräilyväylää saadaan levennettyä.

Tampereen keskustassa puretaan Tammerkosken ylittävää siltaa – työmaalla on varauduttu siihen, että joku putoaisi koskeen

Hämeensillan remontin ajaksi rakennettu väliaikainen silta jalankulkijoille ja pyöräilijöille puretaan kansallismaisemasta. Kun työt etenevät koskessa törröttäviin teräspalkkeihin, pitää Tammerkoski tyhjentää vedestä.

Pyhätunturille on avattu uusi kallioseikkailupuisto

Uusi kallioseikkailupuisto Adventurepark Pyhäkuru avattiin Pyhätunturilla pari viikkoa sitten.

Ratatyöt aiheuttavat liikennejärjestelyjä Imatralla – junaradan ali kulkeva osuus Vuoksenniskantiestä suljetaan liikenteeltä

Vuoksenniskantien tiesulun arvioidaan kestävän kaksi viikkoa eli se päättyy 13. syyskuuta. Syynä on Vuoksenniskantien alikulkusillan purkaminen.

Pyhäselänkadun alikulkusilta kiinni kuukaudeksi Joensuussa

Syyskuun loppuun saakka kestävien töiden aikana liikenne kulkee joko Mäntylän alikulkusillan tai Kuhasalontien ylikulkusillan kautta.

Myllysaaren silta Seinäjoella käyttökieltoon

Silta on päätetty purkaa, mutta töiden aloittaminen on siirtynyt vuoteen 2022.

Santalahden ylikulkusillan kansi valetaan vihdoin – helle siirsi työt pari kuukautta

Uusi, enimmillään kahdeksan metriä leveä kevyen liikenteen väylä kulkee Rantatien, Paasikiventien ja tulevan raitiotien yli.

Rekkakuski ajoi holtittomasti ja aiheutti vaaratilanteita Iissä

Kuljettaja oli törmännyt rekalla sillan kaiteeseen, ajanut reilua ylinopeutta ja ajautui useita kertoja vastaantulijoiden kaistalle, kertoo poliisi.

Kova tuuli siirsi Raumanjuovan yli menevää siltaa Porissa

Asuntomessualueelta Hevosluotoon menevän Niittäjänsillan käyttö ei ole turvallista ja se on väliaikaisesti suljettu. Porin kaupunki tarkistaa sillan saamia vaurioita tänään.

Hämeenlinnan Viipurintien vesistösillan liikenne palautuu normaaliksi lokakuussa

Hämeenlinnan Viipurintien vesistösilta peruskorjattiin vuonna 2016. Vielä silloin ei käynyt ilmi, että sillan liikuntasaumalaitteen alapuoliset betonirakenteet ovat huonokuntoiset. Nyt sillan liikuntasaumaa on korjattu koko kesä.

Selvitys Suomen pisimmän sillan huimasti paisuneesta budjetista valmistui: Helsingillä on petrattavaa päätöksenteossa ja tiedonkulussa

Kruunusillat-hankkeen kustannusarvio nousi viidessä vuodessa valtuustolle esitetystä 430:stä miljoonasta eurosta lähes 800:aan miljoonaan euroon. Vastaavilta tilanteilta halutaan välttyä Helsingissä tulevaisuudessa.

Liakanjoen sillalle asetetaan painorajoitus korjaustöiden ajaksi

Etenkin raskaaseen liikenteeseen vaikuttavat korjaustyöt kestävät kolme viikkoa.

Kunnanhallitus näytti vihreää valoa sienen lahottaman sillan korjausrahoille Virolahdella – nyt odotetaan valtuuston päätöstä

Lahottajasienen kasvustoa havaittiin Virojoen kevyenliikenteen sillassa ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten. Lahovauriot ovat päässeet leviämään myös sillan rakenteisiin, ja korjauskustannukset ovat moninkertaistuneet alkuperäisestä arviosta.

Munkkiniemessä ei kulje ratikka kolmeen viikkoon – raitiolinja 4 ei kulje Töölön tullista eteenpäin

Paciuksenkadun siltakorjaus aiheuttaa muutoksia ratiolinja 4:lle elokuun puoliväliin saakka.

Virolahdella käsitellään tänään sienen lahottaman sillan korjausrahoja – kunnostukseen tarvittaisiin 136 000 euroa

Virolahden kunnan mukaan Virojoen kevyenliikenteen silta on tärkeä reitti varsinkin koululaisille, jotka kulkevat sitä pitkin koulumatkoillaan.

Imatrankoskentie pistettiin poikki ylikulkusillan rakennustöiden takia – poikkeustilanne kestää vuoden verran

Liikennemuutokset Imatrankoksentiellä johtuvat ylikulkusillan rakennustöistä, joiden arvioidaan kestävän ensi kevääseen saakka.

Väylävirasto uusii Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat allianssiurakalla – urakoitsijan valinta tehdään syksyllä

Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat käyttöikänsä päässä.

Tiesiltojen korjausvelan kasvua on onnistuttu hidastamaan Hämeessä

Tilanne Hämeessä on parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Silti tienpidossa ja siltojen korjauksissa riittää haasteita.

Simon Karsikon uudet sillat avautuvat Nelostien liikenteelle perjantaiaamuna – poikittainen liikenne avautuu syyskuun lopussa

Valtatie on kuitenkin edelleen kavennettu ja nopeusrajoitus alennettu, kunnes rakennustyöt saadaan kokonaan valmiiksi.

Kuopiossa Niiralankatu oli aamupäivällä poikki liikenneonnettomuuden vuoksi – liian korkea kuorma-auto törmäsi alikulkusiltaan

Auton tavaratilan rakenteet ja lasti levisivät kadulle, joten katu täytyi laittaa kiinni siivoustöiden ajan. Onnettomuudessa ei tapahtunut vakavia henkilövahinkoja.

Santalahden ylikulkusillan valu siirtyi taas Tampereella

Helteinen sää siirtää edelleen Santalahden ylikulkusillan kannen valua Tampereella. Liian korkea lämpötila aiheuttaa lujuusriskin rakenteille.

Kirjalansalmen sillan riipputankoja ei tarvitse vaihtaa välittömästi – kuntoa seurataan jatkuvasti

Sillan huonokuntoisimman riipputangon kestävyyttä testattiin Tampereen teknillisen korkeakoulun laboratoriossa.

Parkanon Käenkosken sillan korjaus vie liikenteen yli kuukaudeksi kiertotielle

Rapautunutta betonia korvataan laajalla muotoiluvalulla, jonka arvioidaan kestävän 6. elokuuta saakka.

Kirjeenvaihtajalta: Sortuvat sillat saadaan nyt kuntoon, mutta lapsilisät saavat odottaa

Historiallinen poliittinen sopu infrastruktuurin korjaamisesta oli presidentin mielestä vasta alkua tulevalle. Biden yrittää saada listalta poistetut menoerät myöhempiin tukipaketteihin, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Helle siirtää Santalahden ylikulkusillan valuja Tampereella

Liian korkea lämpötila vaikeuttaa muun muassa betonin tasoittamista, koska massa kuivuu liian nopeasti. Tampereen raitiotieallianssi on päättänyt siirtää valut suosiolla heinäkuulle.

Komminselän silta Varkaudessa suljettuna remontin vuoksi ensi yönä

Komminselän sillalla Varkaudessa uusitaan sillan teräslaakereita ensi yönä. Silta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä tänään kello 22.30 ja on suljettuna huomisaamuun kello 5.30 saakka. Vastaavia sulkuja tulee myöhemmin vielä muutamia lisää.

Helsingin Kruunusillat-raitiotiehankkeen hinta tuplaantui 800 miljoonaan euroon, nyt pormestari Vapaavuori vaatii selitystä tilanteelle

Pormestari Jan Vapaavuori käynnistää erillisselvityksen Kruunusillat-raitiotiehankkeesta. Ulkopuolinen selvitys koskee rajusti kasvanutta kustannusarviota- ja päätöksentekoprosessia.

Pohjantien Oulujoen ylittävien siltojen uusiminen on loppusuoralla – Nelostien remontti välillä Oulu-Kemi valmistuu loppuvuoden aikana

Torstain ja perjantain välisenä yönä etelän suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle. Pohjoisen suuntaan ajavien kaistojen liikennejärjestelyt puretaan alustavasti ensi viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Vuoresjoen sillan korjaustyöt alkavat Kajaanissa – työt tehdään pääasiassa yöllä

Rakennustyöt sisältävät muun muassa sillan puukannen uusimisen. Vuoreslahdentie on suljettu liikenteeltä sillan kohdalta töiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kulkemaan muiden yleisten teiden kautta.

Lahden Aleksanterinkadun ylittänee jatkossa Seitti

Arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy ja WSP Finland Oy:n suunnittelema ehdotus, Seitti. Sillan toteuttamiskelpoisuutta arvioidaan jatkossa sen pohjalta.

E18-tien ylittävällä sillalla kulkee ihmisiä, kettuja, ilveksiä ja jopa karhuja – riistakamerat nappasivat tuhansia kuvia kulkijoista

Väylävirasto seurasi vuoden ajan kymmenen Etelä-Suomessa sijaitsevan vihersillan liikennettä riistakameroilla. Kuviin jäi kaiken kaikkiaan yhdentoista luonnonvaraisen nisäkäslajin edustajia.

Valtio antamassa rahaa huonokuntoisten siltojen uusimiseen Paraisilla

Hallitus antoi esityksen lisätalousarviosta keskiviikkona valtioneuvoston istunnossa. Tiehankkeista rahaa annettaisiin Paraisten siltojen uusimiselle.

Suomen pisimmän sillan rakennustyöt alkavat Helsingissä: tiedossa on paljon meteliä ja lähes sadan parkkipaikan katoaminen

Tulevaisuudessa 10 kilometrin pituista reittiä pääsisi raitiovaunulla, kävellen ja pyöräillen Hakaniemestä Kaakkois-Helsinkiin Laajasaloon. Luvassa on rutkasti poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen.

Lapissa korjataan siltoja tänä vuonna 4,7 miljoonalla eurolla

Autoilijoiden toivotaan olevan kärsivällisiä ja tarkkaavaisia sekä noudattavan nopeusrajoituksia työmaan kohdalla, jotta onnettomuuksilta vältytään, Lapin ELY-keskus muistuttaa.

Turun ongelmasilta sai jälleen kaipaamansa lisärahoituksen

Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana tuoreimman kustannusarvion ylityksen, mikä nostaa summan yli 20 miljoonaan euroon

Logomon silta ja talous puhuttavat Turun valtuustoa

Ongelmasillan alkuperäinen kustannusarvio on ylittynyt yli kymmenellä miljoonalla eurolla matkan varrella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle