Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Selvitys Suomen pisimmän sillan huimasti paisuneesta budjetista valmistui: Helsingillä on petrattavaa päätöksenteossa ja tiedonkulussa

Kruunusillat-hankkeen kustannusarvio nousi viidessä vuodessa valtuustolle esitetystä 430:stä miljoonasta eurosta lähes 800:aan miljoonaan euroon. Vastaavilta tilanteilta halutaan välttyä Helsingissä tulevaisuudessa.

Liakanjoen sillalle asetetaan painorajoitus korjaustöiden ajaksi

Etenkin raskaaseen liikenteeseen vaikuttavat korjaustyöt kestävät kolme viikkoa.

Kunnanhallitus näytti vihreää valoa sienen lahottaman sillan korjausrahoille Virolahdella – nyt odotetaan valtuuston päätöstä

Lahottajasienen kasvustoa havaittiin Virojoen kevyenliikenteen sillassa ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten. Lahovauriot ovat päässeet leviämään myös sillan rakenteisiin, ja korjauskustannukset ovat moninkertaistuneet alkuperäisestä arviosta.

Munkkiniemessä ei kulje ratikka kolmeen viikkoon – raitiolinja 4 ei kulje Töölön tullista eteenpäin

Paciuksenkadun siltakorjaus aiheuttaa muutoksia ratiolinja 4:lle elokuun puoliväliin saakka.

Virolahdella käsitellään tänään sienen lahottaman sillan korjausrahoja – kunnostukseen tarvittaisiin 136 000 euroa

Virolahden kunnan mukaan Virojoen kevyenliikenteen silta on tärkeä reitti varsinkin koululaisille, jotka kulkevat sitä pitkin koulumatkoillaan.

Imatrankoskentie pistettiin poikki ylikulkusillan rakennustöiden takia – poikkeustilanne kestää vuoden verran

Liikennemuutokset Imatrankoksentiellä johtuvat ylikulkusillan rakennustöistä, joiden arvioidaan kestävän ensi kevääseen saakka.

Väylävirasto uusii Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat allianssiurakalla – urakoitsijan valinta tehdään syksyllä

Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat käyttöikänsä päässä.

Tiesiltojen korjausvelan kasvua on onnistuttu hidastamaan Hämeessä

Tilanne Hämeessä on parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Silti tienpidossa ja siltojen korjauksissa riittää haasteita.

Simon Karsikon uudet sillat avautuvat Nelostien liikenteelle perjantaiaamuna – poikittainen liikenne avautuu syyskuun lopussa

Valtatie on kuitenkin edelleen kavennettu ja nopeusrajoitus alennettu, kunnes rakennustyöt saadaan kokonaan valmiiksi.

Kuopiossa Niiralankatu oli aamupäivällä poikki liikenneonnettomuuden vuoksi – liian korkea kuorma-auto törmäsi alikulkusiltaan

Auton tavaratilan rakenteet ja lasti levisivät kadulle, joten katu täytyi laittaa kiinni siivoustöiden ajan. Onnettomuudessa ei tapahtunut vakavia henkilövahinkoja.

Santalahden ylikulkusillan valu siirtyi taas Tampereella

Helteinen sää siirtää edelleen Santalahden ylikulkusillan kannen valua Tampereella. Liian korkea lämpötila aiheuttaa lujuusriskin rakenteille.

Kirjalansalmen sillan riipputankoja ei tarvitse vaihtaa välittömästi – kuntoa seurataan jatkuvasti

Sillan huonokuntoisimman riipputangon kestävyyttä testattiin Tampereen teknillisen korkeakoulun laboratoriossa.

Parkanon Käenkosken sillan korjaus vie liikenteen yli kuukaudeksi kiertotielle

Rapautunutta betonia korvataan laajalla muotoiluvalulla, jonka arvioidaan kestävän 6. elokuuta saakka.

Kirjeenvaihtajalta: Sortuvat sillat saadaan nyt kuntoon, mutta lapsilisät saavat odottaa

Historiallinen poliittinen sopu infrastruktuurin korjaamisesta oli presidentin mielestä vasta alkua tulevalle. Biden yrittää saada listalta poistetut menoerät myöhempiin tukipaketteihin, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Helle siirtää Santalahden ylikulkusillan valuja Tampereella

Liian korkea lämpötila vaikeuttaa muun muassa betonin tasoittamista, koska massa kuivuu liian nopeasti. Tampereen raitiotieallianssi on päättänyt siirtää valut suosiolla heinäkuulle.

Komminselän silta Varkaudessa suljettuna remontin vuoksi ensi yönä

Komminselän sillalla Varkaudessa uusitaan sillan teräslaakereita ensi yönä. Silta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä tänään kello 22.30 ja on suljettuna huomisaamuun kello 5.30 saakka. Vastaavia sulkuja tulee myöhemmin vielä muutamia lisää.

Helsingin Kruunusillat-raitiotiehankkeen hinta tuplaantui 800 miljoonaan euroon, nyt pormestari Vapaavuori vaatii selitystä tilanteelle

Pormestari Jan Vapaavuori käynnistää erillisselvityksen Kruunusillat-raitiotiehankkeesta. Ulkopuolinen selvitys koskee rajusti kasvanutta kustannusarviota- ja päätöksentekoprosessia.

Pohjantien Oulujoen ylittävien siltojen uusiminen on loppusuoralla – Nelostien remontti välillä Oulu-Kemi valmistuu loppuvuoden aikana

Torstain ja perjantain välisenä yönä etelän suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle. Pohjoisen suuntaan ajavien kaistojen liikennejärjestelyt puretaan alustavasti ensi viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Vuoresjoen sillan korjaustyöt alkavat Kajaanissa – työt tehdään pääasiassa yöllä

Rakennustyöt sisältävät muun muassa sillan puukannen uusimisen. Vuoreslahdentie on suljettu liikenteeltä sillan kohdalta töiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kulkemaan muiden yleisten teiden kautta.

Lahden Aleksanterinkadun ylittänee jatkossa Seitti

Arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy ja WSP Finland Oy:n suunnittelema ehdotus, Seitti. Sillan toteuttamiskelpoisuutta arvioidaan jatkossa sen pohjalta.

E18-tien ylittävällä sillalla kulkee ihmisiä, kettuja, ilveksiä ja jopa karhuja – riistakamerat nappasivat tuhansia kuvia kulkijoista

Väylävirasto seurasi vuoden ajan kymmenen Etelä-Suomessa sijaitsevan vihersillan liikennettä riistakameroilla. Kuviin jäi kaiken kaikkiaan yhdentoista luonnonvaraisen nisäkäslajin edustajia.

Valtio antamassa rahaa huonokuntoisten siltojen uusimiseen Paraisilla

Hallitus antoi esityksen lisätalousarviosta keskiviikkona valtioneuvoston istunnossa. Tiehankkeista rahaa annettaisiin Paraisten siltojen uusimiselle.

Suomen pisimmän sillan rakennustyöt alkavat Helsingissä: tiedossa on paljon meteliä ja lähes sadan parkkipaikan katoaminen

Tulevaisuudessa 10 kilometrin pituista reittiä pääsisi raitiovaunulla, kävellen ja pyöräillen Hakaniemestä Kaakkois-Helsinkiin Laajasaloon. Luvassa on rutkasti poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen.

Lapissa korjataan siltoja tänä vuonna 4,7 miljoonalla eurolla

Autoilijoiden toivotaan olevan kärsivällisiä ja tarkkaavaisia sekä noudattavan nopeusrajoituksia työmaan kohdalla, jotta onnettomuuksilta vältytään, Lapin ELY-keskus muistuttaa.

Turun ongelmasilta sai jälleen kaipaamansa lisärahoituksen

Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana tuoreimman kustannusarvion ylityksen, mikä nostaa summan yli 20 miljoonaan euroon

Logomon silta ja talous puhuttavat Turun valtuustoa

Ongelmasillan alkuperäinen kustannusarvio on ylittynyt yli kymmenellä miljoonalla eurolla matkan varrella.

Kolhonsalmen silta Mänttä-Vilppulassa joutuu usean kuukauden remonttiin

Silta on vuodelta 1950 ja iän merkit näkyvät siinä jo. Tehtaantie menee poikki, mutta teollisuusalueelle saadaan siltatyön ajaksi kiertotie.

Retkeilijöiden olosuhteet paranevat Kuhmossa: Metsähallituksella useita korjauskohteita

Metsähallituksella on tulevana kesänä monta kunnostuskohdetta Kuhmossa. Korjausvelkaa pienennetään ministeriöiden lisärahoituksen avulla.

Yli 20 000 ajoneuvon matkaan tuli iso mutka, kun remontti katkaisi päätien keskustaan Kotkassa – katso videolta, miten liikenne sujui kiertotiellä

Kotkan keskustaan johtavalla pääväylällä eli Hyväntuulentiellä on käynnissä suuret muutostyöt. Osa tiestä sekä rautatien ylittävä silta on katkaistu liikenteeltä. Kiertoreitit vaikuttavat päivittäin yli 20 000 autoilijan kulkuun.

Sieni syö uusia siltoja siihen tahtiin, että edessä on iso remontti ympäri maata – sillat uusittava samasta puusta: "Korvaajaa ei ole"

Väylävirasto on tarkastanut 400 puukantista siltaa lahottajasienen varalta. Havaintoja sienistä ja niiden aiheuttamista lahovaurioista tehtiin noin 40 sillassa.

Porin Raumansillan kunto tutkitaan – sillalle tilapäisiä liikennerajoituksia

Sillan kuntotutkimukset alkavat tänään. Niiden ajaksi ajoneuvoliikenne rajataan yhdelle kaistalle ja kevyen liikenteen väylä suljetaan.

Valtiovarainministeriö ehdottaa Paraisten Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen korjaukseen 128 miljoonan euron rahoitusta

Valtiovarainministeriön ehdottamassa lisätalousarviossa Paraisten huonokuntoiset sillat saisivat tuntuvan rahoituksen.

Paraisten Kirjalansalmen sillan korjaustyöt alkavat tänään

Aluksi sillalla vaihdetaan yksi huonokuntoinen riipputanko. Silta on suljettu raskaalta liikenteeltä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Komminselän sillalle ei saa nyt ajaa traktoreilla

Traktoriliikenne on kielletty, koska traktoreista on aiheutunut remontissa olevalla sillalla vaaratilanteita.

Etelä-Pohjanmaalla aloitetaan kesän mittaan kolme siltaurakkaa, työt alkavat Kurejokisuun sillalla jo toukokuussa

Ely-keskus aloittaa siltatyöt Kurejokisuun sillalla Alajärven ja Lappajärven kuntien rajalla. Siltatöitä tehdään kesän aikana myös Vöyrinjoen sillalla sekä Jalasjoen sillalla Kurikan Jalasjärvellä.

Junaonnettomuus Meksikon pääkaupungissa: ainakin 23 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut

Uutistoimistojen mukaan pääkaupungin metron ylikulkusilta olisi osittain romahtanut ja sillalla olisi tuolloin ollut junavaunuja.

Äkäsjoen sillan peruskorjaus käynnistyy Kolarissa

Sillan korjaamisella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Vilkas Sepänkatu suljetaan Tampereella vapun jälkeen 15 kuukaudeksi

Sepänkadun silta puretaan ja rakennetaan uudelleen, että raitiotiekin mahtuu kulkemaan sen kautta. Kadun sulkeminen aiheuttaa runsaasti liikennejärjestelyjä. Uusi silta valmistuu reilun vuoden kuluttua.

Tampereella uusitaan alikulkukäytäviä erikoiskuljetusten kannalta tärkeällä reitillä

Nykyisten betonitunneleiden painorajoitukset ovat haitanneet Lempääläntien käyttöä erikoiskuljetuksiin.

Savukoskella Martin silta levenee ja saa uuden päällysteen

Martin sillan peruskorjauksen urakkahinta on noin 870 000 euroa.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa päällystetään kaikkiaan noin 300 kilometriä teitä – määrärahat pienenivät viime vuodesta

Maantieväylien päällystämiseen ja siltojen korjauksen on tänä vuonna rahaa noin 36 miljoonaa euroa.

Varkauden Komminselän sillan korjausta jatketaan, remontti aiheuttaa liikennehaittaa

Komminselän sillan korjaustyöt jatkuvat syksyyn saakka.

Kulku työmaan halki ja kiertotietä – Kolpintien siltatyömaa vaikuttaa Pietarsaaren seudun liikenteeseen monta kuukautta

Kolpintien eritasoristeyksen ikääntynyt silta purettiin pääsiäisen aikaan. Nyt alueella liikkujilta vaaditaan kärsivällisyyttä.

Lahden Aleksanterinkadun ylikulkusillan neljä kilpailuehdotusta julki

Kävelysilta yhdistäisi Osuuskauppa Hämeenmaan hotellihuoneistot toisiinsa.

Koronaa paettiin mökeille ja kansallispuistoihin autoilla – monet pikkutiet eivät kestäneet kuormaa, ja se näkyy nyt

Yksityisteiden omistajilla on lain mukaan oikeus kieltää ulkopuolisten liikkuminen moottoriajoneuvolla.

Nelostien liikenne kulkee jo Kiiminkijoen uudella sillalla, mutta rakennustöitä riittää vielä heinäkuulle saakka

Kertaalleen tulvan rikkoma varasilta saatiin pois käytöstä keskiviikkona ennen kevättulvia.

Oulujoen toisen sillan valutyö alkaa keskiviikkona Pohjantiellä – tiistaina pestiin muotit

Oulujoen ylittävän moottoritien toisen sillan valu alkaa huomenna. Toinen silta valettiin vuosi sitten.

Oulussa Nelostiellä Kiiminkijoen ylittävä uusi silta otetaan käyttöön pääsiäisen jälkeen keskiviikkona

Uudelta sillalta otetaan käyttöön kaistat kumpaankin suuntaan sillan itäpuolelta. Alueella on alennetut nopeusrajoitukset. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle