Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viking Linen m/s Amorella merellä

Viking Amorellan kauppa toteutuu – alus myydään italialaiselle varustamolle

Amorellan kauppahinnaksi on sovittu 19,1 miljoonaa euroa. Aluksen ostanut varustamo liikennöi Välimeren saarilla.

Osmo alus vesillä Kallavedellä

Osmo-risteilyalus ja huvivene törmäsivät kyljistään viikonloppuna Kuopiossa: yrittäjälle koitui tapauksesta taloudellisia tappioita

Huvivene ja Osmo-risteilyalus törmäsivät kyljistään viikonloppuna Kuopiossa, minkä vuoksi risteilyalus oli ajokiellossa viikonlopun. Poliisin mukaan tapaus on harvinainen, mutta kanavassa moni ajaa liian lujaa.

Tammerkoski-sisävesilaiva ja Hopealinjojen lipunmyyntipiste. Aurinko paistaa, ja ihmiset jonottavat lippuluukulle.

Sisävesiristeilyillä nautitaan ennen kaikkea maisemista – kansainvälisestikin ainutlaatuinen järvimatkailu kasvattaa yhä suosiotaan

Risteilyt Suomen järvillä ovat edelleen kovassa suosiossa, ja monelle ulkomaalaiselle turistille sisävesiristeily voi olla ainutlaatuinen kokemus. Tampereella erityisen suosittu kohde on Viikinsaari.

Kaksi naista tietokoneiden takana matkailuneuvonnassa. Toinen katsoo kameraan ja hymyilee, toinen puhuu puhelimessa.

Mikkelin seudun matkailukesä jäänee edeltävistä huippuvuosista – Hyvä vire näkyy neuvontakontilla ja Astuvansalmen risteilyillä

Neuvontakontin sijainti torilla on ollut niin hyvä, että matkailuneuvonta aiotaan tuoda torille myös ensi kesänä.

Risteilylaiva M/S Ikaalinen järvellä lähellä laituria.

Järven pohjasta löytyi epäilty räjähde Ikaalisissa: poliisi ilmoitti risteilylaivan kapteenille kesken matkan, että kotisatamaan ei pääse

M/S Ikaalisen runsaan 30 matkustajan risteily sai perjantai-iltana yllättävän käänteen, kun laiva joutui muuttamaan suuntaa poliisioperaation vuoksi.

Höyrylaiva Rauha laiturissa Punkaharjulla. Taustalla tyyni järvi kesäiltana.

Savonlinnan satamaan tulee yksi höyrylaiva lisää – S/S Rauha palvelee yritysristeilyjä

Yrittäjä Janne Leinonen kertoo tarvinneensa lisää kapasiteettia risteilytoimintaan.

S/S Kouta odottaa matkustajia aluksen 100-vuotisristeilylle Kajaanin Kalkkisillalla.

Oulujärvelle odotetaan vilkasta risteilykesää: yleisöristeilyt alkavat juhannuksen jälkeen

Risteilylippujen ennakkomyynti on ollut vilkkaampaa kuin edeltävinä vuosina. Heinäkuussa toteutetaan kahtena lauantaina suora linja-autoyhteys Oulusta Ärjänsaaren risteilyille.

Risteilyalus satamassa.

Kesän ensimmäinen risteilyalus saapui Kotkaan – risteilykesästä odotetaan rauhallisempaa kuin tavallisesti

Kotkan risteilykesä on käynnistynyt. Keskiviikkoaamuna Kantasatamaan kiinnittyi brittialus, joka toi kesän ensimmäiset risteilyturistit Kotkaan päiväretkelle.

M/S Viking Grace

Turkuun tulossa ensi kesänä tavallista enemmän ulkomaisia risteilyaluksia – Syynä Venäjää vastaan asetetut pakotteet

Tavallisesti aluksia saapuu Turkuun kesän aikana kymmenkunta kappaletta. Nyt niitä on tulossa ainakin 21.

M/S Hanseatic Spirit Kokkolan satamassa.

Saksalainen risteilyalus vierailee Kokkolassa

Jäätilanne esti pääsyn Kemiin, joten alus pysähtyykin Kokkolassa.

Ahtaustyöt Haminan satamassa.

7 000 työntekijän vientisatamassa liikenne romahti jo, ja nyt pakotteet uhkaavat viedä jättisiivun lisää

Haminan-Kotkan satamassa Venäjän liikenteellä on merkittävä rooli. Metsäteollisuuden työtaistelu vähensi liikennettä alkuvuodesta, Venäjälle kohdistettujen pakotteiden vaikutusta sataman liikenteeseen joudutaan nyt vain arvailemaan.

matkustajia risteilijä m/s Gabriellan kannella

Kotkaan ja Haminaan odotetaan ensi kesänä jopa pariakymmentä risteilijäalusta – koronapandemia voi vielä aiheuttaa muutoksia suunnitelmiin

Kotkan seudulla on käynyt säännöllisesti risteilijöitä nyt jo viiden vuoden ajan. Tuleva risteilykausi on järjestyksessään kuudes.

Saimaa Pikisaaren edustalla Lappeenrannassa.

Neljä sisäristeily-yrittäjää yhdisti voimansa Saimaalla – reittejä yhdistelemällä voi risteillä Savonlinnasta Puumalaan ja Lappeenrannan kautta Viipuriin sekä Savonlinnasta pohjoiseen

Neljä itäsuomalaista risteily-yrittäjää ovat aloittaneet tiiviin yhteistyön risteilytuotteiden markkinoinnissa ja myynnissä Saimaan Laivamatkat -nimellä.

Vanha varastohalli Kotkan Kantasatamassa.

Satamayhtiö haluaa uuden laivareitin Suomesta Pietariin – terminaalia rakennetaan jo, vaikka liikennöitsijää ei ole löytynyt

Matkailualan asiantuntijat suhtautuvat varauksella Kotkasta suunniteltujen Pietarin-risteilyjen kannattavuuteen. Satamayhtiö uskoo Itämeren-risteilyjen lisääntyvän pandemian jälkeen.

Costa Toscana Meyer Turun telakalla

Loistoristeilijä Costa Toscana luovutettiin Turun telakalta – katso tuoreet kuvat laivalta

Satojen miljoonien eurojen arvoinen alus lähtee Turusta perjantaiaamuna. Rakentaminen alkoi kesällä 2019. Lokakuussa alus kävi merikokeella Suomen, Viron ja Ruotsin vesillä.

Kaivuri tekee rakennustöitä Kotkan Kantasataman vanhassa varastohallissa.

Matkustajaterminaalin rakentaminen on alkanut Kotkassa – tavoitteena on aloittaa säännölliset risteilyt Kotkasta Pietariin

Kotkan ja Pietarin välille halutaan ympärivuotista risteilyliikennettä. Matkustajaterminaali rakennetaan Kotkan Kantasatamaan.

Turisteja matkailujäänmurtaja Sampon kannella.

Matkailujäänmurtaja Sampo hinattiin telakalta Kemiin – kauden on tavoitteena alkaa joulukuussa

Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen arvelee, että matkailijat tekevät päätöksiä viime tingassa, koska Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus on luokitellut Suomen punaiseksi alueeksi.

Autolautta Viking Gabriella merellä.

Viking Line alkaa veloittaa asiakkailtaan polttoainelisämaksua – poikkeuksellisen veloituksen taustalla rakettimaisesti kohonnut polttoainehinta

Viking Line perustelee poikkeuksellista lisämaksua asiakkailleen nopeasti kohonneilla polttoainehinnoilla, johon yhtiön talous ei taivu koronapandemian takia.

Valkoinen höyrylaiva seilaa Kajaaninjoella.

Oulujärven risteilykausi jatkuu marraskuulle – karvahatturisteilyjä testattiin ensimmäisen kerran viime vuonna

Suomen pohjoisin matkustajahöyrylaiva Kouta aloitti risteilykauden vapulta ja jatkaa marraskuulle. Kesällä matkustajamäärät alkoivat olla jo samalla tasolla kuin ennen koronaa edeltävänä aikana.

Costa Toscana -alus Meyerin Turun telakalla.

Taas on laivabongareilla katsottavaa – maanantaina Itämerelle lipuu loistoristeilijä Costa Toscana, eväänä 1 300 kahvipakettia

Meyerin Turun telakalla valmistuvaa alusta testataan vähän yli viikon ajan. Se risteilee ympärivuorokautisesti Suomen, Viron ja Ruotsin vesillä. Työntekijöitä on mukana noin 700.

Lomailijat käyvät Ukko-Kolin huipulla ihastelemassa maisemia ja ottamassa valokuvia.

Ulkomaan pakettimatkoille myydään ei oota, mutta risteilyillä tilaa riittää – syyslomat alkavat, katso viisi vaihtoehtoa lomalle lasten kanssa

Kylpylälomat ovat suosittuja syyslomien aikaan ympäri Suomea. Kotimaan hotellilomaa miettivälle hotelliketjuista vinkataan valitsemaan kohde, jossa ei ole aiemmin käynyt. Loma kannattaa sijoittaa viikon alkuun, jolloin huoneita on paremmin tarjolla.

Yksinäinen kajakki hiekkarannalla Saimaalla.

Etelä-Karjalan liiton matkailututkimus: Saimaan alueen risteilyt ja ohjelmapalvelut kiinnostavat kansainvälisiä matkailijoita

Etelä-Karjalan liiton tutkimuksesta selvisi, että Saimaan alueen risteilyt kiinnostavat kansainvälisiä matkailijoita erityisesti kesäkuukausina. Saimaan alueella on myös mahdollisuus sellaisiin ohjelmapalveluihin, joista risteilymatkustajat innostuvat.

Teemu Roivainen istuu sohvalla Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Moni on ehtinyt jo ikävöidä risteilyreissuja – uutta musiikkia julkaissut Teemu Roivainen kertoo, minkälaista artistielämä laivalla on

Teemu Roivaisen koronavuosissa on kultareunus. Hän on nyt kaksivuotiaan lapsen isä, ja tytär pääsee toisinaan mukaan laivakeikoille.

Rosemary Chrimm seisoo Raippaluodossa meren äärellä

Vaasan satamaan lipui kahden vuoden tauon jälkeen ulkomainen risteilyalus ja yli 200 turistia – Rosemary Chrimm ihastui punaiseen puukirkkoon

Yli 200 matkustajaa rantautui keskiviikkona Vaasan satamaan saksalaisen M/S Hanseatic Spirit -risteilyaluksen kyydistä. Kyseessä on ensimmäinen kerta koronapandemian jälkeen, kun ulkomainen risteilyalus pysähtyy alueella.

Hanseatic Spirit -alus Vaasassa 29.9.2021

Ensimmäinen risteilyalus kahteen vuoteen saapuu tänään Vaasaan

Saksalainen risteilyalus m/s Hanseatic Spirit on matkalla Vaasaan parhaillaan. Alus on ankkuroituna päivän ajan, jolloin matkustajat pääsevät tutustumaan muun muassa UNESCON luonnonperintökohteeseen.

Kemin matkailujäänmurtaja Sampo laiturissa heinäkuussa 2015.

Kemin matkailuyhtiö anoo kaupungilta lisää lainaa ja lykkäystä edellisen lainan maksuaikaan

Kaupungin kokonaisriski anotun lainan yhteydessä kasvaisi nykyisestä 2,1 miljoonasta eurosta maksimissaan 2,75 miljoonaan euroon.

MS Marina Haminassa.

Risteilyvieraita odotettiin 50 000, vain 4 000 tuli – korona teki miljoonien loven matkailutuloihin Kotkassa ja Haminassa

Kansainvälinen risteilytoiminta käynnistyi Kotkan-Haminan seudulla vuonna 2017. Tänä vuonna laivoja oli tulossa parikymmentä, mutta koronan takia suurin osa käynneistä peruuntui.

Matkustajat purkautuvat Aurora Botnia -laivasta Vaasan satamassa.

Tässä laivassa hyttien matot on kudottu vanhoista kalaverkoista – Yle seurasi Merenkurkun uutuuslaivan neitsytmatkaa, katso kuvat

Merenkurkun uusi matkustaja-alus Aurora Botnia lähti lauantaina aamulla ensimmäiselle risteilylleen Vaasasta Uumajaan. Aluksen ympäristöystävällisyys näyttäytyy matkustajille pieninä vihjeinä.

Ms Charlotte Lappeenrannan satamassa.

Yrittäjä haluaa laittaa pisteen kovan onnen risteilyalukselleen ja aikoo nyt luopua siitä: "On haikeaa"

Charlotte-risteilyalus muistetaan useita vuosia kestäneestä jupakasta, jonka ajan laiva oli Venäjän tulliviranomaisten takavarikoimana Viipurin tullissa. Noin vuosi sitten alus pääsi vihdoin takaisin Suomeen.

Risteilijä Kotkan Kantasatamassa

Kotkan Kantasatamaan saapuu syyskuussa kansainvälinen luksusristeilijä – kesä on ollut upouuden laivan ensimmäinen

Sekä Kotkaan että Haminaan on tulossa kansainvälisten risteilyalusten kermaa kylään. Vaikka kaikki vierailut eivät ole korona-aikana onnistuneet, muutamia vierailuja onnistutaan järjestämään lyhyelläkin varoitusajalla.

MS Saga Sapphire

Hamina vastaanottaa kansainvälisiä risteilyvieraita – luksusalus tekee kaksi vierailua syyskuussa

Oceania Cruisesin alus MS Marina tekee kaksi risteilyvierailua Haminaan syyskuussa. Laiva on satamassa 6. ja 11. päivänä.

Kianta-laiva lipuu eteenpäin järvellä.

Kianta-laivan kesä on vilkas – kautta takana kuukausi, viime kesän kävijämäärät on jo saavutettu

Yli satavuotiaan Kianta-laivan risteilykausi jatkuu elokuun puoliväliin saakka. Korpikirjailija Ilmari Kiannon kotitalolle suunnattujen risteilyjen lisäksi kiinnostusta ovat herättäneet teemaristeilyt talvisodasta ja kotiseudusta.

Ihmiset tanssivat Kasmirin esiintyessä laivalla

"Vadelmaveneellä Hankoon", huikkasi matkustaja risteilyaluksen suunnatessa poikkeukselliseen kohteeseensa – tältä näyttää ilo Itämeren aalloilla

Korona toi isot matkustajalaivat takaisin Hankoon. Kotimaan risteilyillä laivavarustamot pyrkivät paikkaamaan koronan aiheuttamia tappioita.

Valkoinen höyrylaiva seilaa Kajaaninjoella.

Ärjänsaari tutuksi myös oululaisille – bussista suoraan höyrylaivan laineille

Satavuotiaan Koutalaivan risteilykausi on parhaillaan käynnissä. Yleisöristeilyjen kohde on Oulujärven paratiisisaari Ärjä, jonne hoututellaan tänä kesänä myös oululaisia.

Silja Serenaden savupiippu.

Kanta-Hämeeseen tartuntoja juhannuksen koronaristeilyltä

Maanantaina todettiin maakunnassa kaksi koronatartuntaa, jotka molemmat ovat peräisin laivaristeilyltä.

Valkoinen höyrylaiva seilaa Kajaaninjoella.

Oulujärven kesän höyrylaivaristeilyjen ennakkomyynti tuplaantui

Satavuotias höyrylaiva Kouta viettää juhlavuotta. Heinäkuu on risteilykuukausi Oulujärvellä, ja kotimaan matkailuinnon lisääntyminen näkyy. Ennakkoon lippuja höyrylaivatunnelmaan on myyty ennätysmäärä.

Risteilijä m/s Gabriella ankkuroituna Kotkan Kantasatamaan

Risteilyalus saapui taas Kotkaan: "Nautitaan tästä ihanasta kesäpäivästä", sanoo kotimaanmatkailija

Risteilymatkustajat viettävät Kotkassa päivän ja palaavat Helsinkiin Tallinnan sataman kautta.

Foto från kommandobryggan på Viking Lines kryssningsfartyg M/S Grace.

Viking Line odottaa vilkkaampaa risteilykesää koronakurimuksen jälkeen – varaukset ovat vilkastuneet viimeisen parin viikon aikana

Laivoille ei oteta täyttä matkustajamäärää, vaan luku liikkuu kesän aikana noin 50 prosentissa

Superstore-kaupan myymäläpäällikkö Niklas Lehtola hyllyttää makeisia.

Risteilyjä Suomi-kuplassa, junareissuja rajattomalla lipulla, kotimaan pakettimatkoja – matkailuala houkuttelee kotimaanmatkailuun uusin tavoin

Matkailuala on tuotteistanut toiseen koronakesään uutta tarjontaa, jolla yritetään houkutella lomalaisia kotimaanmatkailuun. Pandemia-aikana kohteiksi on löytynyt myös vähemmän tunnettuja paikkoja.

Carnival Cruise Linesin tilaama Mardi Gras laskettiin vesille Meyerin Turun telakalla parjantaina 24. tammikuuta 2020.

Meyer Turun tulos edelleen tappiolla

Yhtiön mukaan toiveissa on risteilymarkkinoiden elpyminen. 

Risteilyalus Olavinlinnan edustalla

Höyrylaivaristeilyt alkavat kesällä Joensuun ja Savonlinnan välillä

Matkailuyritys Vip Cruise avaa heinäkuussa yhteydet Savonlinnasta Kuopioon, Joensuuhun ja Lappeenrantaan. 99 matkustajalle rekisteröity S/s Savonlinna risteilee Savonlinnasta kaikkiin kolmeen kaupunkiin erillisen aikataulun mukaan.

Matkustajalaiva Viking Gabriellan kylki.

M/S Gabriella seilaa Kotkan Kantasatamaan myös kesäkuussa – peruttuja ulkomaan risteilyjä korvataan kotimaisilla

Viking Line on lisännyt Kotkan-risteilyjen lähtöjä matkustusrajoitusten vuoksi. Kotkan-risteilyt ovat yksi keino hyödyntää M/S Gabriellan toimettomuutta, kun ulkomaan risteilyjä on peruttu.

Kuva Viking Gracen aurinkokannelta.

Viking Line puntaroi risteilyjen järjestämistä Ruotsista Pohjanmaalle

Tulevaisuudessa Tukholmasta voi ehkä risteillä Vaasan ja Pietarsaaren seuduille.

Valkokylkiset S/S Paul Wahl ja S/S Punkaharju  odottelevat matkustajia Savonlinnan Matkustajasatamassa.

"Suomestakin löytyy todellisia luksusristeilyjä" – savonlinnalainen höyrylaiva Paul Wahl palkittiin vuoden parhaana

Savonlinnassa toimivan Vip Cruisen omistama höyrylaiva s/s Paul Wahl on palkittu vuoden kotimaan matkailuyritys 2021 -tunnustuksella. Paul Wahl ja Vip Cruise ovat esimerkki siitä, että Suomestakin löytyy todellisia luksusristeilyjä ja ensiluokkaisia palveluja tarjoavia matkailuyrityksiä.

Kuvassa on Helsingistä lähtenyt Eckerö Linen M/S Finlandia-alus toukokuussa 2020.

Eckerö Line avaa risteilyliikenteen Hankoon kesäkuussa

M/S Finlandia risteilee kesäkuussa kolmeen otteeseen Helsingin, Tallinnan ja Hangon satamien välillä.

Pelastusrenkaat tikkaisiin kiinnitettyinä Jyväskylän Lutakon satamassa.

Siipirataslaiva Vellamo on tulossa kesällä risteilykäyttöön Jyväskylässä

Vellamon kotisatama on aiemmin ollut Lahdessa ja laivalla on tehty siellä yleisöristeilyjä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle