Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alajärvellä etsittiin yöllä lasta kirkkorannasta – löytyi kotoa nukkumasta

Uimarannalta löytyi lähellä puoltayötä lapsen vaatteet ja kengät, mutta lasta ei näkynyt rannalla eikä uimassa.

Helteinen kesä ruuhkautti Turun seudun uimarannat – Kaarinan Hovirinnassa yhden kuukauden aikana yli 10 000 kävijää

Helteinen kesä on näkynyt kasvavina kävijämäärinä Turun seudun uimarannoilla. Myös tehtävämäärät ovat kasvaneet uimarantavalvojilla Kaarinan Hovirinnassa, Turun Ruissalossa ja Naantalin Nunnalahdella.

Kemissä ennallistetaan uhanalaisia ranta- ja vesialueita: Ajos on saamassa takaisin luontaisen hiekkarantansa ja Kivilonkaan palautuu vesipeili

Ajoksen rannasta ei tule virallista uimarantaa, mutta ennallistaminen luontaiseksi hiekkarannaksi lisännee alueen suosiota uima- ja virkistyspaikkana.

Kempeleen Vihiluodon uimarannalla epäillään järvisyyhyä

Uimaranta ei ole järvisyyhyn vuoksi uimakiellossa, mutta pitkäaikaista oleskelua vedessä kannattaa välttää. Järvisyyhy ei ole ihmiselle vaarallinen, vaikkakin kiusallinen.

Pelastuslaitos toivoo, että vanhemmat vahtisivat lapsiaan paremmin uimarannoilla

Pohjois-Pohjanmaalla on kesän aikana tehty hälytyksiä uimarannoille, kun lapset ovat joutuneet kadoksiin vanhemmiltaan. Pelastuslaitos muistuttaa vanhempien vastuusta valvoa lapsiaan.

Luonnonvaraista myrkkykeisoa on poistettu useilta uimarannoilta Joensuussa – isoihin toimenpiteisiin ei ole tarvetta

Koiranputkea muistuttavaa myrkyllistä kasvia löytyi kartoituksissa muun muassa Ilosaaren laguunista, Karsikosta, Utrasta ja Pataluodosta. Kasvi poistetaan ainoastaan yleisiltä uimarannoilta, jossa on vaarana, että se päätyy esimerkiksi lapsen suuhun.

Kajaani kielsi uimisen Limppusaaresta – Kajaaninjoen voimakas virtaus voi viedä uimarin mennessään

Kajaanissa on kolme virallista uimarantaa: Paltaniemi, Kesäniemi ja Kuluntalahti sekä lukuisa määrä epävirallisia uimapaikkoja. Uiminen on kielletty tällä hetkellä ainoastaan Limppusaaressa.

Kivisalmen uimarannalla voi taas uida Lappeenrannassa

Uimaranta asetettiin aiemmin uimakieltoon korkeiden bakteerimäärien vuoksi. Nyt tilanne on palannut normaaliksi.

Sinilevä on vaivannut heinäkuussa Etelä- ja Keski-Lapin järviä

Tällä hetkellä sinilevää on valtakunnallisen sinileväseurannan mukaan vain Ranuanjärvessä.

Sinilevätilanne rauhoittunut Pirkanmaalla – havaintoja kolmelta viralliselta uimarannalta

Havainnot on tehty Kangasalan Kirkkojärvessä, Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Lempäälän Mäyriänrannassa.  Kansalaishavaintoja sinilevästä on kirjattu viikon aikana Toisvedeltä, Mäyhäjärvestä ja Vanajavedestä. Vielä viime viikolla levää havaittiin 11 virallisella havaintopaikalla.

Uimahypyt 10 metristä piti laittaa tauolle Myllysaaressa Lappeenrannassa: hyppytornin alla ei ole tarpeeksi vettä

Myös Myllysaaren kelkkamäki on tänä kesänä suljettu turvallisuussyistä. Aika näyttää, avataanko se myöhemmin.

Kaksi uimarantaa kiinni Raumalla ulostebakteerien takia

Lillonkarin ja Mantereenpään uimarannoilla ei saa uida. Syynä ovat enterokokkibakteerien pitoisuudet. Ulosteperäisten bakteerien seassa uiminen on terveysriski.

Lahden Mytäjäisten uimaranta rauhoittui vartioinnilla: "Koko nuorisoa ei pidä syyllistää, mutta tietyt tekijät saavat porukkaa mukaan"

Liikuntatoimenjohtaja Markku Ahokas pitää nuorten ilkivaltaa ja häiriköintiä käsittämättömänä. Viime viikonloppuna ilkivaltaa on ollut muillakin rannoilla kuten Möysässä.

Hämeenlinnassa ja Hattulassa on havaittu sinilevää viidellä uimarannalla

Sinälevähavainnot liittyvät terveysvalvonnan uimavesinäytteisiin, jotka on otettu viikolla 28. Muuten uimavedet ovat näytteenottorannoilla hyvälaatuisia.

Nuorisojoukko häiriköi suositulla uimarannalla Lahdessa

Häiriköivät nuoret ovat heitelleet kivillä uimavalvojia ja jättävät ohjeet noudattamatta. Kaupunki järjestää rannalle ilta- ja yövartioinnin ainakin lähipäiviksi.

Kajaanin Hoikanlammella ilkivaltaa – rantahiekasta on löydetty rikottuja pulloja

Ensimmäisiä havaintoja ilkivallasta saatiin eilen torstaina. Teräviä lasinsirpaleita on löydetty kahdesta paikasta: uimarannalta ja Kainuun Prikaatin puoleiselta rannalta. Lasinsirpaleet olivat pystyssä veden alla.

Mattilanniemen uimarannan käyttökielto puretaan – uimavesi täyttää taas laatuvaatimukset

Uimavesinäytteen alustavan tutkimustuloksen perusteella uimaveden mikrobiologinen laatu täyttää taas laatuvaatimukset. Uimaranta asetettiin uimakieltoon torstaina vesinäytteessä ilmenneen E. coli -bakteerin seurauksesta.

Raumalla ei toistaiseksi suositella uimista Lillonkarin ja Mantereenpään rannoilla 

Mantereenpään uimarannalla suolistoperäisten enterokokkien määrä on hieman kohonnut. Lillonkarin uimaveden laatu varmistuu ensi viikolla. 

Sinilevää on havaittu usealla uimarannalla

Valtakunnallisilla järvien sinileväseurannan havaintopaikoilla on havaittu sinilevää tavanomaista enemmän. Kanta-Hämeessä esimerkiksi Lopella sinilevää on havaittu useammalla rannalla.

Jyväskylässä Mattilanniemen uimaranta käyttökiellossa – vedessä on havaittu ulosteperäistä bakteeria

Rannalta otetaan vielä torstaina uusi vesinäyte, josta saadaan tuloksia huomenna perjantaina.

Jyväskylän uimarannoilta löytyi myrkkykeisoa – huippumyrkyllinen keiso on yleinen kosteikkokasvi

Harmittoman koiranputken näköinen myrkkykeiso on tappava, ja laiduneläimiä on kuollut syötyään sitä rantaniityillä. Myrkkykeiso kasvaa rannoilla ja kosteikoissa, eikä se varoita mitenkään myrkyllisyydestään.

Järvisyyhy puhuttaa uimareita Lappeenrannassa – ympäristötoimi saanut kaksi yhteydenottoa eri uimarannoilta

Järvisyyhy on ikävä mutta vaaraton vaiva. Sen oireita voi estää esimerkiksi kuivaamalla ihon karkealla pyyhkeellä uinnin jälkeen.

Kymenlaakson rantavesissä on tänä kesänä ollut monenlaista vaivaa – myös ihminen itse voi tuoda pöpöt uimaveteen

Uimaan aikovan on selvitettävä, onko suunnitellulla uimarannalla esimerkiksi sinilevää tai kolibakteeria. Lämmin sää on yksi syy sille, miksi bakteerien määrä joillakin rannoilla voi olla normaalia korkeampi.

Keminmaan Kallijärvellä etsittiin uimaria – sukeltajat eivät löytäneet ketään

Pelastuslaitos olettaa, että uimari oli poistunut paikalta omin voimin.

Sinilevää rannoilla, suolistobakteereja joessa ja korona-altistumisia maauimalassa – missä Helsingissä uskaltaa vielä uida helteillä?

Neljää Helsingin uimarantaa ei suositella uintikäyttöön suolistobakteerien vuoksi ja helle lisää sinileväkukintoja. Asiantuntija kehottaa noudattamaan yleisiä varovaisuusperiaatteita uimaveden suhteen.

Rovaniemellä Norvajärven uimarannalla on edelleen sinilevää – uimista ei suositella

Sinilevä on vaarallista erityisesti lapsille, koska he saattavat niellä leväpitoista vettä.

Käyrälammen uimarannalle Kouvolassa suunnitellaan säilytyslokeroita arvotavaroita varten – rannalla voisi ladata myös puhelimensa

Harvalla rannalla on paikkoja, joissa voisi säilyttää arvotavaroitaan uinnin ajan. Käyrälammen uimarannalle Kouvolaan suunnitellaan säilytyslokeroita, jotka pitäisivät tavarat turvassa. Tulevaisuudessa myös puhelimen voisi ladata rannalla.

Mies hukkui Kemissä Mansikkanokan uimarannalla

Mies menehtyi auttamisyrityksistä huolimatta.

Keminmaassa evakuoitiin kerrostalo, kun lapset toivat kotiin käsikranaatin rannalta – Lapista löytyy sotien aikaisia räjähteitä yhä lähes viikoittain

Poliisin mukaan uimapaikkaa on turvallista käyttää, sillä tiedossa ei ole lisävaaraa, vaan kyse on ollut yksittäisestä kranaatista. Puolustusvoimat raivasi räjähteen kiireellisenä, eikä tilanne aiheuttanut vahinkoja ihmisille tai omaisuudelle.

Kutittaako järvessä uinnin jälkeen? Syynä voi olla järvisyyhy – tapauksia eri puolilla Suomea

Järvisyyhyä voi olla siellä, missä vesilinnut viihtyvät. Oireet eli kutina ja ihottuma helpottavat itsestään, mutta kutina voi olla voimakasta. Vesi voi kuitenkin olla uimakelpoista, kunhan muistaa huolehtia syyhyn torjunnasta uinnin aikana ja jälkeen.

Kaikki Oulun seudun tarkastetut EU-uimavedet täyttävät laatuvaatimukset – lämpötilat kohonneet 20-25 asteeseen

Oulun uimarantojen uimavedet täyttävät nille asetetut laatuvaatimukset. Lämsänjärven uimaranta ei ole toistaiseksi käytössä, koska vedenpinta on liian korkealla eikä uiminen ole turvallista mm. veden alla olevien kivien ja kantojen vuoksi.

Kokemäen Pitkäjärven uimarannan vesinäytteistä ei löytynyt norovirusta

Vesinäytteiden perusteella ei selviä, mikä aiheutti useiden uimareiden sairastumisen vatsaoireisiin. Suositus uimisen välttämiseksi on poistettu.

Jälleen kodeissa väännetään siitä, saako lapsi mennä uimarannalle kavereiden kanssa – Katariina Leskelä vastasi kyllä, mutta teki 11-vuotiaan kanssa sopimuksen

Suomessa hukkui kesäkuussa 30 ihmistä. Luku on vuosituhannen synkin. Edellinen ja tätäkin surullisempi kesäkuu koettiin vuonna 1999, jolloin Suomessa hukkui 45 ihmistä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaan valtaosa hukkumisista voitaisiin estää.

Kajaanin Kuluntalahden uimarannalla järvisyyhyä – ei estä uintia, mutta uinnin jälkeen on syytä peseytyä huolella

Järvisyyhy johtuu vesilintujen loisista ja se aiheuttaa ihon pistelyä ja kutinaa sekä punoittavia näppylöitä. Kajaanin kaupungin mukaan järvisyyhytapaukset eivät estä vedessä uimista.

Lappeenrannan uimarannoilla voi lainata maksutta pelivälineitä – ja peliseuraakin on tarjolla

Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen tarjoamat urheilu- ja pelivälineet kiertävät eri rannoilla tiistaista perjantaihin.

Vaasan uimarantojen vedet puhtaat, myös Laihian Säivänkankaan uimapaikan vesi täyttää vaatimukset

Vaasassa ja Laihialla maanantaina 28.6. otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Norvajärven uimarannalla sinilevää

Uimarannalle on tuotu varoituskyltejä maanantaiaamuna.

Pitkäjärven vatsatautiepidemian syynä todennäköisesti norovirus

Tuloksia viime viikolla otetuista lisänäytteistä odotetaan lähipäivinä.

Ulkona järjestettävät uimakoulut pitävät pintansa – Tuovilan uimarannalla kavereiden kanssa taito karttuu aivan huomaamatta

Folkhälsan järjestää uimakouluja ulkona pitkin Pohjanmaata. Edes kylmä sää ei estä lapsia tai opettajia menemästä veteen. Lämpöä pidettään yllä leikin avulla.

Sinilevää ei enää Mansikkalahdessa tai Santalahdessa ole, mutta nyt sitä on havaittu Haminan Pitkillähiekoilla

Sinilevätilanne on pysynyt hyvänä, vaikka hieman sinilevää rannoilta löytyykin. Viime viikolla sinilevää oli Kotkassa, nyt sitä on Haminassa.

Piikkiönlahteen saattoi päätyä yli 10 miljoonaa litraa puhdistamatonta jätevettä – Kaarina seuraa uimavesien laatua

Syynä ylivuotoon ovat yhtä aikaa sattuneet vahinko- ja vauriotapahtumat automaatiossa, tiedonsiirrossa sekä inhimillinen erehdys.

Uimista Pitkäjärven rannalla ei suositella – uimarit kertoneet vatsaoireista

Pitkäjärven uimarannalta otettiin aamulla vesinäytteet, joiden tulokset selviävät huomisen aikana

Sinilevää ehdittiin nähdä Mikkelin uimarannoilla – nyt tilanne on rauhoittunut

Viime viikolla Mikkelin Pitkäjärven uimarannalta kerrotiin, että siellä on sinilevää niin paljon, ettei uimaan kannattanut mennä.  Nyt tilanne on kääntynyt sinilevän suhteen päälaelleen.

Ensimmäiset sinilevähavainnot on tehty Helsingin uimavesissä

Veden lämpötila on paikoitellen pudonnut jopa kymmenen astetta

Joensuussa uimareissulla kadonnut 16-vuotias poika löytyi hukkuneena

16-vuotias poika oli uimassa kavereidensa kanssa, kun hän painui veden alle ja katosi. Poika löytyi seuraavana päivänä hukkuneena.

Sinilevää on nyt ainakin Mansikkalahden lastenrannalla ja Santalahden uimarannalla – uimakelvottoman veden voi tunnistaa ainakin kahdella helpolla testillä

Lämmin ilma tuo sinilevät tullessaan. Nyt merkkejä myrkyllisestä levästä on ilmestynyt joillekin rannoille Kymenlaaksossa. Veden uimakelpoisuuden voi testata vaikka kepillä.

16-vuotiaan pojan epäillään hukkuneen Joensuun Linnunlahdella

Poliisi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu ovat etsineet poikaa läpi yön.

Hellekeli sai sinilevät kukkimaan – terveystarkastaja näyttää, miten oman mökkirannan veden voi tutkia

Itä-Suomen uimarannoilla on tällä viikolla tehty useita sinilevähavaintoja. Tuulisella säällä sinilevää voi olla vaikeaa tunnistaa. Veden levätilanteen voi kuitenkin tarkastaa helposti kotikonstein.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle