Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuorten tekemiin ryöstöihin liittyy Ruotsissa välillä myös uhrin häpäisyä – tutkija: nuorukaiset nostavat statustaan ja näyttävät valtaansa

Uhrin nöyryyttäminen saatetaan kuvata ja videota levitetään tai ainakin uhataan levittää somessa.

Matti Mörttisen kolumni: Trump voi voittaa, eikä siihen tarvita kuin yksi iso nöyryytys oikeaan aikaan

Politiikan sisältö ei enää ratkaise vaalikampanjassa. Härski asenne ratkaisee, kirjoittaa Matti Mörttinen

Alaikäisiä nöyryyttänyt ja alistanut valmentaja sai työnsä takaisin – luistelijoiden vanhemmat järkyttyivät: "Tämä on ihan hirvittävän surullista"

Yle Urheilun haastattelemien henkilöiden mukaan useampi vanhempi harkitsee lapsensa vetämistä pois HSK:n luistelujoukkueista.

Hyllytetyn muodostelmaluisteluvalmentajan puolesta kerätään adressia – osa vanhemmista ihmettelee toimintaa ja kyseenalaistaa adressin

Adressissa vaaditaan valmentajan hyllytyksen peruuttamista ja kilpailukiellon alkamisen siirtämistä.

Urheilun lajiliittoja uhkaa merkittävän rahasumman menetys, jos vakavia väärinkäytöksiä ilmenee jatkossa – tätä uudistus tarkoittaa käytännössä

Lajiliittojen valtionapua voidaan leikata jopa 15 prosentilla, jos liiton alaisuudessa ilmenee vakavia väärinkäytöksiä.

Elä uudelleen Kaisa Mäkäräisen huima voitto raastavassa trillerissä! Asiantuntija ylisti näpäytystä kriitikoille: “Hän nöyryyttää kaikki muut"

Kaisa Mäkäräinen nappasi jännittävän viimeisen ammunnan jälkeen voiton todella tyylikkäällä tavalla.

Instrumentariumin toimitusjohtaja pyytää anteeksi käytöstään koulutustilaisuudessa – Työntekijät kertoivat Taloussanomille kastittamisesta ja irtisanoutumiskehotuksista

Toimitusjohtaja Pasi Anttilan mukaan hänellä oli toimilleen luottamushenkilöiden tuki, mutta optikkoja edustava Erto ja Pam kieltävät tämän täysin.

Jani Kaaron kolumni: Nöyryytyksen tunne on miltei pahinta mitä on

Nöyryytys murentaa ihmisen itsekunnioituksen. Entä jos voisimme elää vailla nöyryytyksen pelkoa, pohtii Jani Kaaro.

Titta Heikkilän asianajaja kertoo vapauttavasta päätöksestä: "Minkäänlaisille seuraamuksille ei ole perusteita"

Petteri Sotamaa sanoo Yle Urheilulle, että Titta Heikkilä sai Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnalta vapauttavan päätöksen perusteellisen käsittelyn jälkeen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn johtoporras tarjoutuu eroamaan musertavan työilmapiiriraportin vuoksi

Psykologien johdolla tehdyn raportin mukaan Amnestyn kansainvälisen sihteeristön johdon harjoittama kiusaaminen ja julkinen nöyryyttäminen ovat olleet rutiinia.

Voimisteluliitto teettää valmennuskulttuurista ulkopuolisen selvityksen: ”Jokaisen tulee voida tuntea olonsa turvalliseksi”

Voimisteluliiton puheenjohtajan Kaisa Vikkulan mukaan liitossa tarvitaan nyt nykyisestä valmennustilanteesta luotettava yhteenveto.

Apulaisoikeusasiamies jyrähtää laittomuuksista: Vammaisia ja lastensuojelulapsia riisutetaan sekä lukitaan eristykseen, vanhuksia sidotaan laitoksissa

Lastensuojelun ja vanhusten laitoshoivan laillisuutta ja riittävyyttä valvova apulaisoikeusasiamies on tehnyt yllätystarkastuksia, joissa on haastateltu yli sataa lasta. Ilmi on tullut "putkaeristyksiä" ja levottomien vanhusten sitomista.

Patrik Laine otti kantaa vilkuttelukohuun - "En tarkoittanut sitä niin"

Kanadalaismedia noteerasi torstaina Patrik Laineen vilkuttelut Minnesotan penkille pudotuspelisarjan avausosassa. Laine kiisti pyrkineensä provosoimaan vastustajaa.

Mona Mannevuon kolumni: Projektimainen hierarkkinen työkulttuuri ei ole demokratia

Ylen juttu Aku Louhimiehen julmista ohjausmetodeista ei yllättänyt. Projektimainen hierarkkinen työkulttuuri on otollinen alusta mielivaltaiseen vallankäyttöön, kirjoittaa Mona Mannevuo.

Aku Louhimiehen anteeksipyyntö ei vakuuttanut: "Onko siellä ollut ohjaajana kaksi eri henkilöä?"

Useat tunnetut naisnäyttelijät ovat kertoneet elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen alistaneen ja nöyryyttäneen heitä.

Taneli Heikan kolumni: Käynnistettäisiinkö #mentoo-kampanja?

Pojat ja nuoret miehet oppivat väkivallan hakkaamalla toisiaan. Nyt on aika tuoda päivänvaloon mieheksi kasvamisen vahingolliset ihanteet, kirjoittaa Taneli Heikka.

Yle selvitti: Nuorten lääkäreiden kyykytys tunnistetaan laajalti sairaanhoitopiirien ja lääketieteen tiedekuntien johtoportaissa

Nuoret, kiusaamista kokeneet lääkärit saavat tukea ja ymmärrystä monelta taholta. Toiveena on, että Ylen esiin nostama, maanlaajuinen ongelma saataisiin nopeasti ratkaistua.

Kiusaamista, nöyryyttämistä, solvaamista ja savustamista – nuoret lääkärit kertovat alalla vuosia jatkuneesta asiattomasta käytöksestä

Kyykyttäjiä ovat olleet kokeneet lääkärit, kertoo joukko eri puolilla Suomea työskenteleviä nuoria lääkäreitä.

Liigajumbo Sport osaa nöyryyttää Tapparaa

Jääkiekkoliigan jumbona painiva Vaasan Sport kiusasi jälleen hallitsevaa mestarijoukkuetta Tapparaa torstaina Tampereella.

Toimittaja vietti yön Suomen viimeisessä paljusellivankilassa: Oman kusiämpärin kanssa kuljeskelu on nöyryyttävää

Vietin vuorokauden Hämeenlinnan vankilan pienessä paljusellissä: opin vankilaslangia, samaistuin lepuuttaviin sakkovankeihin ja tylsistyin ilman kaukosäädintä. Aamulla kuljin käytävällä ämpäri kädessäni ja toivoin, ettei kukaan näkisi minua.

Saduissa perhe on pahin

Orvoille lapsille käy aina hyvin

Moku, mopo, ökö – yläkoulun "kastajaiset" ovat jääneet historiaan

Yläkouluun siirtyessä moni oppilas vaihtaa uuteen kouluun tai vähintään uuteen luokkaan. Ei siis ihme, jos koulun alku jännittää. Onni on, että mopotus eli seiskaluokkalaisten nöyryyttäminen on siirtynyt historiaan. Sen sijaan ryhmäytyminen tasaa uusien seiskaluokkalaisten tietä osaksi yläkoulua Jyväskylässä.

Turpa kiinni ja tottele - vanhojen satujen viesti on selvä

Painajaismaisen nurinkurinmaan käytösopas

6 asiaa jotka on hyvä tietää, kun poliisi haluaa tarkastaa kansalaisuutesi

Poliisin suorittama ulkomaalaisvalvonta alkoi puhuttaa, kun James "Musta Barbaari" Nikander kertoi poliisin kohdelleen hänen sukulaisiaan nöyryyttävällä tavalla ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä. Mutta mihin poliisin oikeudet ulkomaalaisvalvonnassa lopulta riittävät?

Tunnevelkaisen kansan tulevaisuus

Suomen herkkä ja tunnevelkainen kansa

Selvitys: Kaduilla huutelu Suomessa yleisintä vihapuhetta

Oikeusministeriön teettämän selvityksen mukaan kaduilla, parkkipaikoilla ja puistoissa huutelu on tyypillisintä vähemmistöjen kokemaa vihapuhetta. Toiseksi yleisin paikka on internet.

Maatalousyrittäjälle tilipäivä on arvoitus – "Kyllä mekin haluaisimme tietää"

Viitteelliseksi muuttunut EU-tukien maksupäivä voi ajaa maatalousyrittäjät hankaluuksiin, sillä laskujen eräpäivät eivät jousta helposti. Tilanne koetaan myös epäoikeudenmukaiseksi, sillä tukia haettaessa minuutitkin ratkaisevat.

"Jollain tapaa nöyryyttävää" – hoitajan vaihtuminen jatkuvasti turhauttaa odottavia äitejä

Suomessa pyritään siihen, että sama terveydenhoitaja tukisi perheitä niin äitiys- kuin lastenneuvoloissa. Aina tämä ei toteudu: osa Ylelle kokemuksensa jakaneista äideistä kertoo hoitajan vaihtuneen yhden raskauden aikana jatkuvasti.

Fani uskoo Jaron uuteen tulemiseen: nyt tarvitaan nuorta nälkää!

Jaron putoaminen Veikkausliigasta oli raju pettymys, mutta ei yllättänyt faneja. Kauden jokaisen pelin katsonut Vesa Suvanto on kritiikissään armoton: Liian vaativa pelitapa suhteessa jätkien kykyyn, kentällä ei saatu muutosta aikaan, eivätkä elokuun pelaajahankinnat menneet nappiin. Kenestäkään ei noussut pelastajaa.

Suomen kielteinen Kreikka-kanta kummastuttaa myös Ateenassa asuvia suomalaisia

Suomen tiukka kanta Kreikan lainaneuvotteluissa herättää kummastusta paitsi kreikkalaisissa, myös muualla maailmassa. Kansainvälinen media on käsitellyt tänään laajasti Suomen kantaa. Kielteinen kanta yllätti myös Ateenassa asuvat suomalaiset.

Ruotsalaistähti kyykytti toimittajia - "Zlatan on pomo"

Urheilulehti L'Equipen mukaan Zlatan Ibrahimovic kehotti PSG:n pelaajia ohittamaan toimittajat liigacupin välierän jälkeen.

Ducksin hurja tammikuu sai jatkoa Vancouverissa - "Kertoo tästä joukkueesta"

Anaheim Ducks jatkaa vakuuttavaa menoaan NHL:n kärjessä. Se on hävinnyt tammikuussa toistaiseksi vain kerran. Tiistaina Vancouverissa kaatui Canucks.

Professori: Positiivinen häpeä suojelee ihmistä ja asettaa rajoja

Häpeä ei ole vain negatiivinen asia vaan se myös suojelee ihmisiä. Positiivinen häpeä voi olla esimerkiksi hienotunteisuutta, mikä pyrkii estämään ihmistä loukkaamasta toista. Itä-Suomen yliopiston professorin mukaan häpeän tunteen puutetta esiintyy esimerkiksi poliittisissa liikkeissä.

HJK:n viime hetken isku kypsytti Solbakkenia - "Olemme noidankehässä"

FC Kööpenhaminaa luotsaava Ståle Solbakken pettyi karvaasti joukkueensa esitykseen HJK:ta vastaan pelatussa Eurooppa-liigan mittelössä.

Nöyrä työtön äityy jopa sapekkaaksi Yle Uutisten työkkärikeskustelussa

Vain harva työtön uskaltaa puhua työttömyydestä omalla nimellään, koska pelkää, ettei sen jälkeen ole ikinä asiaa työmarkkinoille.

Mielenterveyskuntoutujan paluu työelämään voi olla takkuinen ja nöyryyttävä

Mielenterveydelliset ongelmat eivät katso yhteiskunnallista asemaa tai koulutustasoa. Kun on aika palata takaisin työelämään, voivat korkeasti koulutetulle kuntoutujalle ruohonjuuritason hommat tuntua nöyryyttäviltä. Helsingin Klubitalot -yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden mielekkääseen siirtymätyöhön.

Rakennusliitto: Yli 60-vuotiaiden kyykyttäminen työelämässä lopetettava

Rakennusliiton mukaan rakennusalalla työskentelevät ehtivät olla eläkkeellä vain lyhyen aikaa ennen kuolemaansa tai ovat jo eläkkeelle päästessään huonossa kunnossa.

Sisarusten vääristynyt valtasuhde tuo mukanaan väkivallan

Tönimistä, tukistelua, päiväkirjan lukemista, haukkumista, lemmikin kiusaamista. Sisarukset voivat alistaa ja nöyryyttää toisiaan mitä erilaisimmilla tavoilla. Harmiton nahistelu voi muuttua väkivallaksi, jolla voi olla traumaattiset seuraukset. Ensi- ja turvakotien liitto pyrkii tuomaan vähän tutkittua aihetta enemmän esille.

Tässäkö lääke työttömyyteen: Aulaemäntiä terveyskeskuksiin?

Rauma haluaa osallistavan sosiaaliturvan pilottikaupungiksi. Mallin kehittäjän, Rauman sosiaali- ja terveysjohtaja Antti Parpon mukaan työttömille olisi tarvetta vaikka terveyskeskusten aulaemäntinä ja -isäntinä. Mallia on kritsoitu työttömien kyykyttämisestä.

Työkaveruus on taitolaji

Reiluus, avulaisuus, uskollisuus ja oma-aloitteisuus. Siinä ovat alaistaidot eli ne työn osat, joista palkkaa ei varsinaisesti makseta, mutta jotka tuovat työyhteisöön hyvää oloa ja parantavat sen toimivuutta. Jos välinpitämättömyyden, vapaamatkustuksen tai aggression leimaama asenne ei ota suoristuakseen, voi myös lähteä rohkeasti uusille alueille, sanoo työyhteisökehittäjä Harri Kankare.

Tänään televisiossa: "Nyt mennään päästä päähän, vaikka valmentajat sanoisivat mitä"

Yle Urheilun sunnuntain palloilulähetyksessä nautitaan herkkupalana Classicin ja Happeen Salibandyliigan ottelu.

Työelämän johtajat kumartavat dominaa

Prisma Studiossa käsittelyssä sadomasokismi

Viisaus asuu vanhoissa naisissa - miksi heitä ei kuunnella?

Vanhat virheet toistuvat sukupolvelta toiselle, kun elämänkokemusta ei hyödynnetä. Syrjäytymiskeskusteluun tuo perspektiiviä, kun ymmärtää menneitten aikakausien jäljet, sanoo elämänkaarikirjoitusryhmiä vetävä Pepi Reinikainen.

Jopa sukulaiset häiritsevät nuoria seksuaalisesti

Peruskouluikäisten lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on luultua yleisempää. Seksuaaliseksi häirinnäksi luetaan myös esimerkiksi nuorelle kerrotut rivot vitsit, sekä sukulaisten kommentit nuoren vartalon kehityksestä tai vaikkapa partahaivenista. Väestöliiton mukaan nuoria ahdistavaan häirintään täytyy puuttua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle