Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme uutta koronatartuntaa ilmeni Rovaniemellä viikonloppuna

Kyseessä on sama ryhma ja tartunta on lähtöisin Ruotsista.

Norrbottenin koronatilanne edelleen vakava – uusien tartuntojen määrä nousi viime viikolla taas yli tuhanteen

Infektioylilääkäri Anders Nystedtin mukaan tartuntoja levittävät nyt erityisesti nuoret, jotka suhtautuvat piittaamattomasti kokoontumisrajoituksiin.

Mikkelissä todettu viikonlopun aikana kuusi uutta koronavirustartuntaa

Mikkelissä viimeaikaisten tartuntojen takia karanteeniin on asetettu yli 150 henkilöä.

Pirkanmaalla kolme uutta koronatartuntaa: Jo 43-vuotiaat pääsevät Tampereella rokotukseen

Tampereella rokotusajan pääsevät seuraavaksi varaamaan tänä vuonna 44 ja 43 täyttävät. Aika kannattaa varata verkossa. Pirkanmaalla 5 000 tautitapauksen raja lähestyy.

Sarkolan koulussa todettu koronatapaus Kouvolassa – kaksi luokkaa karanteeniin

Koronavirukseen sairastunut henkilö on altistanut tartunnalle yhteensä 36 henkilöä.

Ihmiset löysäsivät, kun koronatilanne lähti helpottamaan – HUS: Tartunnat voivat kääntyä uuteen nousuun, sillä nuoret ovat vielä rokottamatta

Koronatartuntojen lasku Suomessa on jämähtänyt. HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen pitää mahdollisena, että tällaiselle tasolle myös jäädään, tai että tartunnat jopa lisääntyvät, ennen kuin myös nuorempaa väestöä saadaan rokotettua.

Keski-Pohjanmaan koronarypäs kasvaa: Kokkolan ketjusta jo yli 100 tartuntaa, karanteenissa lähes tuhat – sairaanhoitopiiri siirtyy leviämisvaiheeseen

Maakunnan koronatilanne heikkenee edelleen roimasti: uusia tartuntoja todettiin sunnuntaina 21. Osa laajasta, Kokkolasta leviämään lähteneistä tartunnoista on varmistunut Intian variantiksi ja alueen ilmaantuvuusluku hipoo nyt maan kärkeä. Koronavirustartunnat keskittyvät tällä hetkellä etenkin nuoriin, 12–25-vuotiaisiin.

Hyrynsalmella todettiin ensimmäiset koronatartunnat

Tartunnat todettiin varhaiskasvatuksen perhepäivähoidossa. Karanteeniin on asetettu 15 henkilöä.

Mikko Viinamäen, 29, opinnot takkusivat, kun yleinen sairaus vei voimat – migreeniä on lääkitty jopa botoxilla, mutta nyt on saatu siihen kehitetty estolääke

Migreeni on merkittävästi elämää haittaava sairaus – erityisesti 15–49-vuotiaiden naisten ikäryhmässä. Vaikka siitä kärsii joka kymmenes työikäinen, vasta vuosikymmenen taitteessa migreeniin on saatu siihen tarkoitettu estolääke.

Koronaepidemia on Suomessa nyt vedenjakajalla – asiantuntija: "Seuraavat pari viikkoa varmaan ratkaisevat, kuinka rauhallinen kesä on"

HUSin diagnostiikkajohtajan mukaan suunta on oikea, vaikkakin sinne edetään hitaasti. Tutkijatohtorin mukaan seuraavat pari viikkoa voivat ratkaista kesän kohtalon, sillä edelleen on mahdollista, että tautitilanne pahenee.

Viisi uutta tartuntaa Essoten alueella – lähes sata ihmistä karanteeniin

Altistumispaikkoja on muun muassa Kalevankankaan koululla ja Sport Pub Jälkipelissä. Essotelta muistutetaan, ettei korona ole alueelta kadonnut ja pienienkin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua koronatestiin.

Uusia koronatapauksia todettu kouluissa Kouvolassa ja Kotkassa – oppilaita karanteeniin

Urheilupuiston koulussa Kouvolassa karanteeniin on asetettu yksi koululuokka. Helilän koulussa Kotkassa niin ikään yksi koululuokka on voinut altistua koronatartunnalle.

Viikonlopun koronasaldo Lapissa: viisi uutta tartuntaa

Epidemiatilanne on hyvin rauhallinen Lapin sairaanhoitopiirin alueella.

Kainuun neljä mysteeritartuntaa THL:n tilastoissa selvisi – olivat rajalla käännytettyjä, joista ei olisi pitänyt tulla merkintää Suomen puolelle

Kainuussa kummastuttavat THL:n tilastoissa näkyvät viisi tartuntaa. Nyt kaikille on löytynyt selitys. Yksi on muualla koronan sairastanut ja neljä Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikalla testattuja ja itään käännytettyjä.

Sini Lindell ehti saada vakavan koronatartunnan juuri ennen rokotusvuoroaan ‒ MOT seurasi riskiryhmäläisten taistelua koronarokotteista

Eduskunnan oikeusasiamies on saanut poikkeuksellisen suuren valitusryöpyn koronarokotuksista. Myös sairaanhoitajaopiskelija pelkää tartuttavansa potilaita tietämättään ja on huolissaan siitä, rokotetaanko kesäsijaiset.

Tutkimus: Jos vanhempi itse kokee oireita sisäilmasta, hän myös useammin raportoi lapsensa oireilevan koulun sisäilmasta

Mitä vakavampia oireita vanhempi itse koki, sitä todennäköisemmin hän raportoi lapsen saavan oireita koulun sisäilmasta, selviää THL:n ja Työterveyslaitoksen tutkimuksesta.

Poliisi jatkaa valvontaa Imatran vastaanottokeskuksessa – tartunnat vaikuttavat hiipuvan

Kaakkois-Suomen poliisi valvoo eristykseen ja karanteeniin määrättyjä ihmisiä Imatran vastaanottokeskuksessa 16. toukokuuta saakka. Lähes puolet asukkaista sairastui koronavirukseen.

Joonas Berghäll sairastui vakavaan borrelioosiin – siitä alkoi punkkisota, joka on maksanut hänelle jo 85 000 euroa

Punkki puri ohjaaja Joonas Berghälliä yhdeksän vuotta sitten. Alkoi terveyshelvetti, johon kuului yli 1600 pillerin kuukausicocktail. Kulttuurivieras teki pirullisesta ötökästä dokumenttielokuvan.

Neljä uutta koronaa löytyi Lapissa – näistä kolme Länsi-Pohjassa

Lapissa on todettu tällä viikolla perjantaihin mennessä yhteensä 15 tartuntaa.

Sosterilla kaksi uutta tartuntaa – sairaanhoitopiiri muistuttaa kausityöntekijöiden työnantajia koronaturvallisuudesta

Tartunnoista toinen ei aiheuta toimenpiteitä. Toisen tartunta on kausityöntekijällä, minkä takia Sosteri muistuttaa kausityöntekijän palkkaajia toimittamaan sairaanhoitopiirille terveysturvallisuussuunnitelman pandemiaan liittyen.

Koronan kotitesteihin kohdistuu suuria odotuksia – "Kyllä meillä voi olla niiden vuoksi turvallisempi juhannus", sanoo THL:n asiantuntija

Kotitestit tulevat lähiviikkoina myyntiin kauppoihin ja apteekkeihin. THL pitää testejä luotettavina, mutta korostaa, etteivät ne korvaa terveydenhuollon testausta. Oikein käytettynä testeillä saattaa olla myönteinen vaikutus epidemiatilanteeseen.

Pohjois-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia höllennetään vaiheittain – Oulussa tiukemmat rajoitukset pysyvät voimassa vielä toistaiseksi

Maakunnassa sallittu osallistujamäärä nousee ensin 20 henkilöön ja sitten 50 henkilöön. Oulussa täytyy noudattaa 16. toukokuuta asti 10 henkilön kokoontumisrajoitusta, sillä kaupunki on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Oulussa uusien koronatartuntojen määrä edelleen korkeahko – kahden sairaalan koronatartuntaketju laantumassa

Kahdeksassa uudessa tartunnassa lähteinä ovat olleet muun muassa perhe, työ ja ulkomaat. Kahta tartunnoista ei ole saatu jäljitettyä. Altistumismahdollisuuksia on ollut kuntosalilla Kynsilehdossa ja lounasravintolassa.

Koronalta lähes täysin säästyneellä Pihtiputaalla tartunta ja altistumisia: kävitkö Mantassa kahvilla vappupäivänä? Tarkkaile oireitasi

Oireeton koronatartunnan saanut on asioinut kahvila–ravintola Mantassa 1. toukokuuta. Keskiviikkoon mennessä Pihtiputaalla oli todettu vasta yhdeksän tartuntaa koko koronapandemian aikana.

Korona on väistynyt Sosterin alueella, rajoitukset kevenevät maanantaina

Sosterin alueella ei ole ilmaantunut uusia koronatartuntoja viimeisen viikon aikana. Helmikuun alusta saakka kiihtymisvaiheessa ollut alue siirtyy maanantaina 10. toukokuuta epidemian perustasolle.

Intiasta palaavat matkustajat huolestuttavat Pohjanmaalla

Koronakoordinaatioryhmä pelkää, että Intiasta ja sen lähiseudulta matkustavien mukana alueelle leviää Intian virusmuunnosta. Ryhmä arvioi, että Suomeen saapuvien testausta on tiukennettava.

Sodankylässä yksi uusi koronavirustartunta – alkuperää ei vielä tiedetä

Sodankylässä on asetettu 30 altistunutta ihmistä karanteeniin.

Kuopiossa tavallista enemmän legionellabakteerin aiheuttamaa keuhkokuumetta

Valtaosa tartunnoista on peräisin omasta kotitaloudesta. Bakteeri voi päästä valloilleen vesijohtovedessä, ellei lämpimän käyttöveden lämpötilaa pidetä tarpeeksi korkeana. Raja on vähintään 55 astetta.

Vapun aika toi lisää koronatartuntoja Ouluun – kaupunki epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta perustasolla

Uusia tartuntoja raportoitiin Oulussa kuusi. Koronakarenteeniin on asetettu 39 ihmistä. Kaupunginsairaalassa tartunnat ovat helpottamassa, siellä ei todettu eilen uusia tartuntoja. Toistuvat testaukset ja muut poikkeusjärjestelyt sairaalassa jatkuvat.

Koivun siitepölyallergian siedätyshoito on helpottunut – 28-vuotias Mari Reunanen nappaa tabletin joka päivä kolmen vuoden ajan

Aiemmin koivun siitepölyallergiaan sai siedätystä vain pistoshoitoina terveydenhuollossa. Tablettihoito vapauttaa jatkuvista käynneistä erikoissairaanhoidossa.

Torniossa taas joukkoaltistuminen – Kokkokankaan koulusta yksi luokka koronakaranteeniin

Torniossa lapsia ja nuoria kehotetaan hakeutumaan koronatestiin erittäin matalalla kynnyksellä.

Infektioylilääkäri: Sodankylässä syytä olla valppaana – matalalla kynnyksellä koronatestiin

Paikkakunnalla todettiin maanantaina kaksi uutta koronatartuntaa, joiden alkuperä ei ole tiedossa

COVID-19-tartunnan saanut jo 1 685 kantahämäläistä

Kanta-Hämeen sairaahoitopiirin nettisivujen mukaan myös maakunnan ilmaantuvuusluku on noussussa. Huhti-toukokuun vaihteessa tartuntojen ilmaantuvuusluku on ollut noin 56 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla. Vielä viikko sitten luku oli 39.

Kolme keskipohjalaiskuntaa ei ole noussut THL:n koronakartalle – Halsua selvinnyt ilman tartuntoja

Useissa keskipohjalaiskunnissa taudin ilmaantuvuus on pientä, mikä kertoo todella hyvästä tilanteesta.

Oulu alkaa rokottaa alle 60-vuotiaita – tällä viikolla jaossa on yli 8000 rokotetta

Joka neljäs oululainen on saanut koronarokotteen. Tulevina viikkoina vuoron saavat myös alle 60-vuotiaat, lisäksi Oulussa jatketaan riskiryhmään kuuluvien rokotuksia. Uusista tartunnoista suurin osa liittyy OYS:n ja kaupunginsairaalan ketjuihin.

Länsi-Pohjassa viime viikolla 15 paikallista tartuntaa – sairaanhoitopiiri vetoaa rajanylittäjiin: testeistä kieltäytyminen vain pitkittää tiukkoja rajoituksia

Viime viikolla useat henkilöt kieltäytyivät maahan saapuessaan testauksesta ja yhteistyöstä Tornion rajanylityspaikalla. Testeistä kieltäytymiset rajalla lisäävät myös terveydenhuoltohenkilöstön työmäärää.

Kaksi uutta tartuntaa Sodankylässä – mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua paikallisissa liikkeissä

Tartunnan kantajilla on ollut käytössään suu-nenäsuojus. Kaikkia lieväkin oireita potevia kehotetaan hakeutumaan koronatestiin.

Kevennetyt kokoontumissuositukset voimaan Etelä-Pohjanmaalla

Yksityistilaisuuksiin voi osallistua nyt 20 henkilöä aiemman 10 henkilön sijaan. Nyrkin uusi suositus on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Kainuussa on menty viikko ilman uusia koronatartuntoja – ilmaantuvuusluku on laskussa

Vapunalusviikolla Kainuussa tehtiin yli 1 500 koronavirustestiä, eikä tartuntoja todettu. Jos sama meno jatkuu, ilmaantuvuusluku laskee keskiviikkona perustasolle. Epidemian tasoa määrittäessä arvioidaan myös jäljitettävyyttä ja positiivisten testien osuutta kaikista testeistä.

Essotella kolme uutta tartuntaa – koronapiikin saanut jo puolet yli 16-vuotiaista

Essoten alueella ei kukaan ole koronan takia tällähetkellä sairaalahoidossa.

Parkinsonin taudin hoitoon kokeillaan HUSissa ulosteensiirtoa

HUS tutkii vuoden mittaisessa tutkimuksessa tehoaako ulosteensiirto Parkinsonin taudin oireisiin. Osalla Parkinsonin tautia sairastavilla on poikkeava suoliston mikrobisto eli bakteerikanta. Juuri näille potilaille ulosteensiirrosta toivotaan helpotusta taudin moniin oireisiin.

Vain muutama virusmuunnos on pystynyt murtamaan rokotuksen antaman suojan Uudellamaalla – "Huojentavaa", sanoo HUSin diagnostiikkajohtaja

Uudellamaalla rokotettujen koronavirukseen sairastuneiden näytteissä virusmuunnosten osuus on alle 10 prosenttia. Eniten on esiintynyt brittivarianttia.

Imatran vastaanottokeskuksessa kaksi uutta koronavirustartuntaa – sairastuneita kaikkiaan 36

Imatran vastaanottokeskuksessa keskiviikkona tehdyn joukkoseulonnan testitulosten perusteella vastaanottokeskuksessa on yhteensä 36 koronaan sairastunutta asukasta.

Pirkanmaalla 23 uutta tartuntaa

TAYS kertoi perjantaiaamuna 23 uudesta tartunnasta Pirkanmaalla. Testeissä on käyty . Myös rokotukset etenevät nyt ripeästi Pirkanmaalla.

Oulussa kahden sairaalan koronaryppäässä uusia tartuntoja – kaikkiaan yli 40 tartuntaa jo todettu

Oulun kaupunginsairaalassa havaittiin torstaina uusia tartuntoja kahdella potilaalla, sekä kolme uutta jatkotartuntaa. Kaikkiaan kaupunginsairaalan ketjussa on nyt 32 tartuntaa. Oulun yliopistollisesta sairaalasta on lisäksi ilmoitettu 12 tartuntaa sairaalaryppääseen liittyen.

Tays: Jämsäläisessä K-Marketissa useita korona-altistumisia parin viikon aikana huhtikuussa

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays varoittaa Twitterissä korona-altistumisista K-Market Jämsässä viime ja toissa viikon aikana. Jämsän terveydenhuollon mukaan kaupassa on asioinut oireettomia koronaviruksen kantajia.

Kosken koulukeskuksessa Imatralla koronatartunta – yksi luokka asetetaan karanteeniin

Karanteeniin joutuu yhteensä 16 henkilöä, jotka ovat oppilaita ja henkilökuntaa. Altistumisaika karanteeniin joutuvilla on ollut 16.–23.4.2021.

OYSin potilasosasto 5 suljettiin kokonaan kahden viikon ajaksi koronan leviämisen kitkemiseksi

Osastolla 5 on tullut ilmi seitsemän henkilökunnan tartuntaa, joista viimeisin varmistui eilen. Osasto päätettiin laittaa kiinni ja henkilökunta karanteeniin viruksen leviämisen katkaisemiseksi.

Imatran vastaanottokeskuksessa 34 koronatartuntaa – johtaja: "Kun tartunta tänne pääsee, leviäminen on verrattain helppoa"

Vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä kertoi tilanteesta torstai-iltapäivänä suorassa lähetyksessä. Voit katsoa koko haastattelun tallenteena artikkelin lopusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle