Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kisakokemuksia kiikkustuolissa muisteltavaksi –Tyttöleijonat lähtevät kovin tavoittein MM-turnaukseen: "Kaikki uskovat, että se on mahdollista"

Tapaninpäivänä Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue luistelee Slovakian Bratislavassa MM-kisojen avausotteluun kaksijakoisella kokoonpanolla.

Keinutuoli on nyt trendituote – ilmiössä on samaa kuin hyggeilyssä, sanoo sisustussuunnittelija: "Kotona halutaan viihtyä"

Sisustuksessa yhdistellään nyt uutta ja vanhaa. Se on tuonut keinutuolit takaisin suomalaiskoteihin, sanoo suunnittelija.

Regina Raskin blogi: Antakaa minun kasvattaa viiksiäni rauhassa!

Miksi viisikymppisen täytyy olla uusi kolmikymppinen, ihmettelee 56-vuotias Rask.

Listoja näille ja muille

Metalista listoista nauttiville...

Guinness esitteli uusia ennätyksiä – katso videolta oudoimmat

Guinnessin ennätyskirja on esitellyt parhaita paloja ensi vuoden painoksestaan. Tässä näemme mm. maailman korkeimman narttukoiran, pisimmän kissan sekä miehen, jota on vedetty ajoneuvolla pisin matka samalla kun hänen vaatteensa ovat olleet tulessa.

Lusmuilua, suunsoittoa, yhteishenkeä? Millainen maine tarkkailuluokalla oli sinun koulussasi?

Tietty maine tarkkiksen oppilailla kyllä oli, sanoo 1980-luvun puolivälissä koulua käynyt tarkkislainen. Legendojen mukaan tarkkislaiset saattoivat olla tukkanuottaisilla opettajien ja muiden oppilaiden kanssa. Onko sinulla muistoja tarkkislaisista tai tarkkiksesta?

Tyly tuomio postinkannon vähentämiselle Lapista – "Eihän siinä ole mitään järkeä"

Sallan kylissä annetaan tyly tuomio liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmalle vähentää päivittäinen postinkanto viidestä kolmeen päivään. Ratkaisulla yritetään reivata kuntoon Postin huonoa taloutta.

Seniorit haastoivat muistelemaan menneitä junamatkalla: "Muutot ovat osa suomalaisten elämää"

Pitkospuut, juurakot ja keinutuolit ottivat vastaan matkustajia tänään Porin rautatieasemalla. Osa haastettiin muistelemaan menneitä jo junamatkan aikana.

Ajankuluksi itselle ja iloksi muille – puulelut syntyvät kokeilemalla

Mikko Saarisen verstaalla syntyy puisia lasten leluja ja -tarvikkeita. Saarinen tekee käsitöitä voimiensa ja tilausten mukaan. Kaukaisin hänen tekemänsä puuhella on viety Japaniin.

Huikea keinutuoli esittelee suomalaisuutta Milanossa – tapahtumaan odotetaan 100 000 kävijää

Suomalaisista muotoilun opiskelijoista koostuva ryhmä jalkautuu töineen suureen muotoilutapahtumaan Milanossa. Mukana on muun muassa erikoinen keinutuoli, jota ei ihan ensimmäisenä keinutuoliksi tunnista.

Pitkän iän salaisuus – "Kaikkea voi syyä, mutta kohtuuella"

Elli Ikosen kiikkutuoli keinahtelee edestakaisin väliin rauhallisempaan tahtiin ja välillä nopeampaan. Liike mukailee kerronnan tahtia ja kun virkataan oikein tarkkaan on liike miltei kokonaan lakannut. Elli on virkeä ja virkku, taitava ja puuhakas. Kesällä tulee 93 täyteen, mutta vasta kesällä.

Vaikka Havaijille sisustuksen siiviin – kehitysvammaisten hoivakoti toteuttaa unelmia pienellä rahalla

Hoito- ja hoivakotien asumisoloja voidaan parantaa pienillä keinoilla ja vähällä rahalla. Heinolassa kehitysvammaisten unelmiin vastattiin sisustamalla yhteisiä tiloja erilaisten teemojen avulla.

Eläkkeelle jäämistään voi treenata työskentelemällä vain osan viikosta

Siirtyminen työelämän tiukasta tahdista leppoisaa eläkeläisen rytmiin ei ole aina helppoa. Erikoissuunnittelija Tapani Eskola sanookin harjoittelevansa eläkkeelle jäämistään osa-aikaeläkkeellä. Hän on eläkkeellä aina maanantaisin ja perjantaisin.

Onnelin ja Annelin nukkekoti on malliharrastajan taidonnäyte

Onnelin ja Annelin talvi -elokuvassa tärkeä nukkekoti oli vaativa haaste kokeneelle nukkekotiharrastajalle. Isolla valkokankaalla pienoisesineet ovat valtavina suurennoksina. Vaaksanheimon pikkuväen tilapäiskodin esineet olivat tunnettuja kotien tuotteita, joista täytyi saada täsmälliset pienoismallit.

Eläkeläisenä emännän perässä töihin – "Aikani ei kulu kädet ristissä keinutuolissa"

Toisilla työn tekeminen on iskostunut tiukasti kiinni. Yksi heistä on yli 80-vuotias Eino Rusanen, joka vasta vuosi sitten siirtyi kunnolla eläkkeelle. Päivät eivät kuitenkaan kulu keinotuolissa istuen, vaan Rusanen touhuaa talon rakennustyömaalla.

Maali, jota ei aivan tullut

Ilveksen Heikki Aho ratkaisi lisäajalla tamperelaisten 1-0-voiton KuPSia vastaan pelatussa Veikkausliigan kamppailussa.

Koponen: "Olisi ollut mahdollisuus voittaa Euroopan mestari"

Petteri Koponen oli ylpeä koko joukkueen esityksestä, mutta harmitteli hukattua mahdollisuutta kaataa EM-kisojen ykkössuosikki.

Seitsemänkymppinen ei kiiku keinutuolissa, vaan rokkaa ja menee naimisiin

70-vuotias suomalainen ei halua olla vanhus, saati seniorikansalainen. Hän ei kudo sukkaa keinutuolissa, vaan käy konserteissa, opiskelee ja matkustaa. Seitsemänkymppinen elää täysin erilaista elämää kuin samanikäinen kolmekymmentä vuotta sitten.

Kymmeniätuhansia kilometrejä kävellyt 75-vuotias: "Pitää nivelet oikoisina"

Erkki Sipura on näyttänyt epäilijöille ja taivaltanut ympäri Eurooppaa niin pakkasessa kuin paahteessakin. Uusi elämäntehtävä löytyi puolison kuoleman jälkeen. Älkää jääkö kiikkustuoliin vaan kävelkää, tuohivirsuissa vaeltava Sipura patistaa.

Susijengissä taas kova taistelu kisapaikoista – "Putoaminen on aina täysi katastrofi"

Kouvojen Ville Kaunisto taistelee jälleen tiukasti kisapaikoista Susijengin kesäleirityksessä. Viime vuosina hän on pudonnut viimeisten joukossa, mikä on ottanut todella koville.

Helsinkiläisbändillä ankara haave: keikka Mount Everestillä

Helsinkiläisen rockbändin Ancaran mielessä on korkealentoinen aikomus. Porukka aikoo vetäistä keikan maailman korkeimman vuoren Mount Everestin rinteellä.

Taitavat eläkeläiset toimivat nopeammin kuin kaupungin byrokratian jäykät rattaat

Ketä kutsua paikalle apuun kun omenapuut pitää leikata, nukkekoti ja keinutuoli korjata tai jopa riehakas koululuokkaa rauhoittaa? Turvautuminen kaupungin apuun vaatisi työtilauslomakkeiden täyttöä ja mahdollisesti pitkiä odotusaikoja. Hämeenlinnan ikäihmisten Voutilakeskuksella on nopeampi keino: soitetaan taitavat eläkeläiset apuun.

Erkki sai tiedon rauhasta latupartioon – "Tykistön miehet ajelivat hevosilla ympäri kangasta ja huusivat"

Sotaveteraani Erkki Vihavainen oli latupartiossa Taipaleenjoella maaliskuisessa talvisäässä 1940, kun viesti talvisodan päättymisestä kiiri hänen korviinsa.

Retroilusta ja marttailusta askel eteenpäin – nyt mummoillaan

Viehtymys vanhoihin astioihin, huonekaluihin ja vaikkapa maitotonkkiin. Räsymattoja, keinutuoleja, villasukan tekoa. Ikkunalla kauniisti kukkiva pelargonia. Jos tuntuu tutulta, voi olla, että olet henkisesti mummo – olitpa sitten minkä ikäinen tahansa ja vaikka sinulla ei lapsia tai lapsenlapsia olisikaan. Henna-Kaisa Sivonen käsittelee aihetta uudessa kirjassaan.

1800-luvun keinutuolista tulossa kodin sisustushitti?

Nakkilalaista keinutuolia on valmistettu käsityönä jo 164 vuotta. Tuolit ovat edelleen haluttuja ja tilauksia on jonoksi asti. Nyt niiden rinnalla aletaan valmistaa osittain koneellisesti 1800-luvun koristeellisempia tuoleja. Puuseppä uskoo niiden nousevan suosituiksi kodin sisustuksessa.

Facebook-runot siivittävät Hannan haaveita todeksi – perheenäidin matka kirjoittajaksi on alkanut

Mikkeliläinen Hanna Lind perusti facebookiin Kun sanat riittävät -runosivuston. Parin kuukauden aikana tykkäyksiä on kertynyt jo yli 5000.

Suomalainen design-keinutuoli sai kunniamaininnan

Rovaniemeläisen puusepän Jouni Heikkisen design-keinutuoli on saanut tuomariston kunniamaininnan brittiläisessä Wood Awards -kilpailussa.

Lappilaisvalmisteinen design-keinutuoli Wood Awardsin finaaliin

Rovaniemeläinen hienopuuseppä Jouni Heikkinen on saanut elämänsä tilaisuuden näyttää kykynsä brittiläisessä Wood Awards-kilpailussa. Hänen työstämänsä, huippusuunnittelija James Ryanin suunnittelema keinutuoli on ehdolla kilpailun finaalissa. Voittaja valitaan 18.marraskuuta Lontoossa pidettävässä palkintogaalassa.

Tuolien historiaa keinutuolista puhemiehen valtaistuimeen

Harvinaisuudesta tuli jokapäiväinen käyttöesine.

Elokuussa eläkkeelle, syyskuussa kriisipesään – Lea Hopkins on opettaja ilman rajoja

Lea Hopkins ei suostunut jäämään kiikkutuoliin viettämään eläkepäiviään. Hän suuntaa puoleksi vuodeksi Etelä-Sudaniin opettamaan sikäläisiä opettajia. Maa on yksi maailman alikehittyneimpiä maita. Tämä on Hopkinsin ensimmäinen Afrikan matka.

Reppumatkailevat eläkeläiset ryhtyivät yrittäjiksi

Kajaanilaiset Irma ja Teuvo Torvinen ovat olleet pitkään eläkkeellä, mutta eivät laakereilla leväten, vaan vapaaehtoistyössä ja reppumatkaten. Viime kesänä pariskunta ryhtyi yrittäjiksi Paltamossa.

Jämsän pomppuihme lähentelee EM-rajaa

Kristian Pulli lämmitteli Lapinlahden Eliittikisojen pituushypyssä viisi kierrosta. Kuudennella kierroksella tärähti ennätystä sivuava tulos.

Ylimelamies on kajakkimies: ”En mene inkkarikanoottiin”

Melonnan suosiolla ei loppua näy. Kesän kurssit ovat useimmissa seuroissa täynnä. Kajakkien ohella myös intiaanikanootit ovat nostaneet suosiotaan. Oikeaa kajakkimiestä ei kuitenkaan inkkariin saa.

Suksilla varustettu keinutuoli, RoPS:n kausari ja joulupukin halaus - näin Tanja Poutiaista juhlittiin

Tanja Poutiaisen upea kilpailu-ura päättyi sunnuntaina SM-pujotteluun. Kisan jälkeen Poutiaista muistettiin yhdellä jos toisella tavalla.

Poutiaisen laskut laskettu – ”Kiitos kaikille!”

Merle Soppela voitti pujottelun Suomen mestaruuden, mutta Rovaniemen kilpailun juhlituin sankari oli pitkän uransa päättänyt Tanja Poutiainen.

Ellinkulmalla ikäihminen virkistyy

Juuan keskustassa sijaitseva ikäosaamiskeskus Ellinkulma tarjoaa juttukavereita, hyödyllistä tietoa, liikuntaryhmiä ja myös terveysneuvontaa. Kun Kela ja moni muu toimija vähentää asiakaspalveluaan, niin se tietää lisää työtä Ellinkulman terveydenhoitaja Raija Rantalalle.

Laukkanen lähtee Nove Meston sprinttiin - "Ei tarvitse kiikkustuolissa harmitella"

Mari Laukkanen suoriutui hyvin omasta osuudestaan ampumahiihdon maailmancupin viestissä Ruhpoldingissa. Laukkanen jättää Ruhpoldingin muut kisat väliin ja lähtee maastohiihdon maailmancupin sprintiin Nove Mestoon.

Kennedyn käyttämä keinutuoli myytiin Yhdysvalloissa

Pehmustetussa keinutuolissa istuminen helpotti John F. Kennedyn selkäkipuja.

Viime kauden NBA-finaalit eivät vainoa Tony Parkeria: ”Tietenkin se teki kipeää”

Alkavaan NBA-kauteen valmistautuvan San Antonio Spursin tähtipelaaja Tony Parker kertoi mietteitään Yle Urheilulle.

Keinutuolimuseo ja -koulutusta Nakkilaan?

Satakunnassa sijaitseva Nakkila on perinteinen keinutuolien valmistuspaikkakunta. Oppien pelätään häviävän ilman toimenpiteitä.

Ravihevosellakin pitää olla voitontahtoa

Parikymmentä vuotta ammattimaisesti ravivalmentajana toiminut Petri Salmela nostaa urallaan yhden hevosen ylitse muiden: Plant The Seed vaikutti uravalintaan. - Koomiselta tuntuu, että vaikka paljon on lähtöjä voitettu senkin jälkeen, niin varsinkin vuoden -93 tapahtumat Euroopassa eivät unohdu koskaan ja niitä on keinutuolissa mukava muistella, Salmela sanoo.

Keinutuoli ei riitä - aktiiviset seniorit haluavat asuinalueeltaan palveluja

Ikäihmisten asumishaaveet ovat hyvin monimuotoisia. Kansallisen senioritutkimuksen mukaan ikäihmiset haluavat vaalia yhteisöllisyyttä ja sosiaalisia suhteita, minkä vuoksi moni haaveilee muutosta joko lapsuusmaisemiinsa tai lastensa lähelle. Uudet seniorisukupolvet osaavat myös vaatia asuinseudultaan palveluja ja harrastusmahdollisuuksia.

Pääskyset sirkuttavat repliikkien väliin Myllysaaressa

Torstaina Myllysaaressa ensi-iltansa ja näytön paikkansa esittää Lahden uusi kesäteatteri. Kesämökkeilystä ja häistä kertova tarina sai alkunsa nopeasti, ja näytelmässä tärkeässä osassa ovat musiikki ja pääskysten laulu.

"Paras tunnelma mikä on ollut koko elämäni aikana"

Sadat pohjoiskarjalaiset valmistuvat tänään ammattiin eri oppilaitoksista. Yksi heistä on puusepäksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta valmistuva 27-vuotias Mika Kareinen, joka vaihtoi sähkötekniikan alan työt artesaaniopintoihin kaksi vuotta sitten.

Vehniäinen tekee pesäpallohistoriaa – "Onhan sitä kiva muistella kiikkustuolissa"

Tanja Vehniäinen on kahdeksan lyönnin päässä Henna Salmelan kaikkien aikojen lyöntiennätyksestä.

Aravirta: Tarjontaa oli suuremmistakin ympyröistä kuin Pelicans

Hannu Aravirta ei ole vielä valmis kiikkutuoliin. Paluu Pelicansin peräsimeen oli kokeneelle valmentajalle ykkösvaihtoehto.

Valmentaja-Mikon blogi: Me olemme kummijoukkue! 4.2.2013

Mikkelin Passareiden F-junioreiden valmentaja ja ohjaaja Mikko Korhonen kertoo tällä palstalla joukkueensa kuulumisia.

Valmentaja-Mikon blogi: Uudet pelipaidat! 11.2.2013

Mikkelin Passareiden F-junioreiden valmentaja ja ohjaaja Mikko Korhonen kertoo tällä palstalla joukkueensa kuulumisia.

Sananen – Älä reagoi tähän

Journalismista on tullut ihmistä kuormittava elementti. Se on kuin harkko, joka painaa rintaa. Kyse on reaktiojournalismista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle