Uusimmat artikkelit
Huippuosaajia amiksesta – suomalaisnuorten ammattitaito palkittiin Euroopassa
Suomalaisnuoret nappasivat ammattitaidon Euroopan mestaruuskisoista komean mitalisaaliin. Kisassa menestyneet lähihoitaja Linn Ahlskog ja kokki Hiep Nguyen ovat alansa huippuosaajia.
Ravintola-alalla vallitsee sankarisuorittamisen kulttuuri – tällaista on sesonkityöntekijän arki
Yle kysyi sesonkityöntekijöiltä, minkälaista heidän arkensa on. Tässä jutussa esittelemme kahden henkilön tarinat.
Ravintola-ala rekrytoi Jyväskylässä uusin vanhoin konstein – tänään moneen ravintolaan voi kävellä sisään kysymään töitä
Jyväskylässä on avoinna useita kymmeniä ravintola-alan työpaikkoja. Rekrytointiongelmaa koitetaan ratkaista ravintoloiden avoimien ovien päivällä.
Makupaloista tuttu Timo Nykyri muistelee surullisenkuuluisaa kiivirahkaa: "Ainoa, joka söi rahkansa loppuun, oli ohjaaja"
Anekdootteja Makupaloista ja puhetta ruoanlaitosta.
Oletko ollut tänä vuonna töissä ravintola-alalla? Kerro kokemuksistasi Ylelle, teemme juttua
Ravintola-alalla olisi juuri nyt töitä, mutta tekijöitä ei tahdo löytyä.
Tuomas Nevanlinna: Kamppailua kielletyn ja hekumallisen välissä – aikamme suuri filosofinen kysymys on, miten syödä oikein
Kun ruoka merkitsee kaikkea muuta paitsi ravintoa.
Tähtikokki neuvoo, kuinka valmistat täydellistä pizzaa kotona: ”Jos pohja on hyvä, useita erilaisia täytteitä ei tarvita”
Valurautapannu toimii pizzakivinä.
Ruoasta ja rakkaudesta – ravintolamaailmaan sijoittuvaa herkullista brittidraamaa
Ravintolamaailmaan sijoittuvaa brittidraamaa.
Strömsö-kokki Anders Samuelssonin veitsikoulu: tarvitset vain kolme veistä – teroita ne posliinilautasella
Leipäveitsi on yllättävän monipuolinen.
Nakkipiirakkaa vai poron peräsuolta? – Testaa, oletko kokkina kuin Jaakko Kolmonen vai Makupalojen parivaljakko!
Testaa, minkälainen kokki olet.
Viimeinkin Strömsön uuden kokin ensiesiintyminen – Anders Samuelsson haluaa panostaa perheen arjen laatuun
Kokki haluaa panostaa vähempään mutta laadukkaampaan lihaan.
Huippukokki Henri Alén löysi rauhan luonnosta: "Kaikki tärkeät kokoukset tulisi pitää metsässä!"
Uupumusta voi hoitaa metsässä.
Patakakkosen vuosi 1988 – savusiikaa, sultsinoita ja seisovan pöydän sudenkuopat
Perinneruokia ja uusia tuulia Jaakko Kolmosen johdolla.
Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti
Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.
Micke Björklund kiertelee Itä-Uudellamaalla - elää yksinomaan lähiruoalla
Auta Mickeä ja vinkkaa paikallisista raaka-aineista.
Strömsön uusi kokki arvostaa ruoan ympärille rakentuvaa tarinaa
Nähdään ruudussa ensimmäistä kertaa syyskuussa 2018.
Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat
Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.
Strömsö-kokki Paul Svensson lopettaa 11 vuoden jälkeen
Paul paljastaa, mikä ei mennyt niin kuin Strömsössä.
Kari Aihisen puheet tyrmistyttävät kokkiopiskelijoita – "Panee miettimään, että enkö mä pysty tähän?"
Aihinen pitää äitiyttä esteenä kokin uralla etenemisessä.
Huippukokki Kari Aihinen: "Alan rajuus estää naisten etenemistä huipulle"
Kari Aihisen mielestä naisten vaikea edetä huippukokiksi.
Syö kuin astronautti: kvinoapuuroa marsilaisella pestolla
Haastoimme huippukokki Henri Alénin valmistamaan Mars-ruokaa
Tekeekö hyvä ruoka onnelliseksi?
#lähiökokki tekee onnelliseksi hyvällä ruualla.
Synkkä ja lihaton Mörköleipä
Nyhtökaura on #lähiökokki Veeran mörköleivän trendikäs täyte
Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta
Suosittu ruokapersoona kokkaa 10-osaisessa sarjassa.
Historiaa keittämässä
Euroopan historiaa armeijan kokkien kautta kerrottuna.
Mysi Lahtisen lihasoppa
Tietokirjailijan rakkain ruoka valmistuu äidin reseptillä.
Patakakkonen muiden maiden ruokien äärellä
Esitellään eri maiden perinneruokia Intiasta Islantiin.
Ruoanlaittoa veren maku suussa
Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo taistelevat anemiaa vastaan.
Michelin-ravintolassa työpäivät venyvät pikkutunneille
Michelin-tähtiä julkaiseva Guide Michelin eli Michelin-opas jakaa vuosittain tähtiä mielestään maailman parhaille ravintoloille. Pääseminen ravintola-alan arvostetuimpaan oppaaseen vaatii kunnianhimoista keittiömestaria, uhrautuvaa henkilökuntaa ja tietysti poikkeuksellisen maukasta ruokaa.