Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kasvihuone.

Katso tästä sata suurinta maataloustuen saajaa – enimmillään yhdelle tukea 3,2 miljoonaa euroa, koko tukipotti 2,1 miljardia

Maataloustukea herui viime vuonna lähes 54 500 tuensaajalle. Ruokavirasto julkaisi tiedot vuonna 2022 maksetuista kansallisista ja EU-tuista.

Itä-Rukan rinteitä.

Ennätyskevättä odottava Ruka investoi 14 miljoonaa euroa: Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen tuolihissi ja neljä uutta rinnettä

Rukakeskus päätti investoida isosti, vaikka ajat ovat epävakaat. Rukalla uskotaan, että loppukeväästä tulee matkailullisesti erinomainen.

Tsekin entinen pääministeri Andrej Babis nousee portaita, taustalla mies ja edessä valokuvaaja

Oikeus vapautti Tšekin entisen pääministerin korruptiosyytteistä – mahdollisuudet presidentinvaaleissa paranevat

Populistista ANO-puoluetta johtava Andrej Babiš on todettu syyttömäksi EU-varojen väärinkäyttöön.

Ihmiset vastaanottavat humanitaarista apua Bahmutin kaupungissa Itä-Ukrainassa.

Ukrainalle kaavailtu EU:n valtava lainapaketti etenee – Unkari saamassa myönnytyksiä

EU-maat ovat päässeet alustavaan sopuun Ukrainalle ensi vuodelle myönnettävästä 18 miljardin euron lainapaketista. Samalla sovittiin suuryrityksille suunnatusta minimiverosta.

Annika Saarikko

Rahaministerit puivat Unkarin miljarditukia – Annika Saarikon mukaan Suomi on valmis lisäselvityksiin Unkarin ongelmiin liittyen

Suomi on valmis Unkarin oikeusvaltiotilanteeseen liittyviin lisäselvityksiin. Useat EU-maat ovat vaatineet komissiolta uutta selvitystä Unkarin tilanteesta.

Ilmakuva, jossa traktori äestää peltoa.

Viljelijät valmistautuvat tulevaan maatalouden tukikauteen arvaamalla – ehdot selviävät niin myöhään, ettei niihin ehdi reagoida

EU:n maatalouspolitiikka muuttuu vuoden 2023 alussa. Kukaan ei vielä tiedä varmasti, millaisia ovat maataloustukien ehdot.

Valdis Dombrovskis.

EU-komissiolta historiallinen esitys: Unkarin tukimiljardit uhkaavat nyt todella valua sormien läpi

Jäsenmaiden ministerien täytyy vielä hyväksyä EU-rahojen jäädyttäminen. Unkari voi pyrkiä kiristämään maita Ukraina-avun jarruttamisella.

Turveaumoja turvesuolla.

Saako EU-rahalla rakentaa aurinkovoimalan entiselle turvesuolle? Maakunnilla on kiire saada kymmenien miljoonien tukipotti käytettyä

Valtaosa maakunnista saa kymmeniä miljoonia euroja EU:n uudesta oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta. Hankkeet on kehitettävä nopeasti, sillä rahat tulevat jakoon todennäköisesti jo tammikuussa.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.

EU odottaa Unkarilta pikauudistuksia miljarditukien vastineeksi – suomalaismepin mukaan erkaneminen perusarvoista vie arvaamattomalle tielle

EU:n ei tulisi antaa periksi Unkarille oikeusvaltion periaatteisiin liittyvässä kiistassa, sanovat Ylen haastattelemat mepit. Pelissä on tukimiljardien lisäksi myös unionin perusarvot ja uskottavuus.

Kahden kuvan yhdistelmä, jossa ovat Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Unkari lupaa muuttaa arvosteltuja lakejaan saadakseen jatkossakin EU-tukia

EU on evännyt Unkarilta tukia vedoten maan korruptioon sekä puutteisiin sen oikeusjärjestelmän ja median riippumattomuudessa. EU aloitti keväällä oikeusvaltioprosessin Unkaria vastaan.

Modernisoitu RK62 rynnäkkökivääri.

Suomi hakee EU:lta korvauksia Ukrainalle antamastaan aseavusta – unionin rauhanrahasto tasaa tuesta aiheutuneita kustannuksia

Puolustusministeriö vahvistaa korvausten hakemisen, muttei paljasta hakusummaa. Monet jäsenmaat ovat hakeneet EU:lta korvausta avusta.

Kahden kuvan yhdistelmä, jossa ovat Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

EU käynnisti petoksilla hankittujen varojen perinnän Unkarilta – Lista pääministeri Orbánin rikkeistä on pitkä

EU yrittää painostaa Unkaria palaamaan demokraattiselle tielle talouspakotteilla ja käynnistää niin kutsutun oikeusvaltiomenettelyn ensimmäistä kertaa. Komissio lähetti keskiviikkona kirjeen Budapestiin.

Kövesi kävelee Sofiassa avustajansa kanssa maski naamalla.

Euroopassa on oligarkkeja omastakin takaa – nyt EU-parlamentti haluaa heidän näppinsä irti yhteisistä varoista

Maatalous- ja aluetukia valuu EU:ssa myös poliittisten johtajien lähipiireille. Parlamentti vaatii meppi Petri Sarvamaan laatimassa mietinnössä, että komissio puuttuu rahan jakamiseen eurooppalaisille oligarkeille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Maaseudun ekohankkeille tarjolla aiempaa enemmän tukea

Leader Karhuseudun myöntämää EU-tukea voi hakea energiatehokkuutta ja ympäristöä säästäviin investointeihin.

Hartolan taajaman liikennemerkki helmikuussa 2021

Neljä Päijät-Hämeen kuntaa saamassa korotettua aluetukea investointeihin

Hartola, Heinola, Padasjoki ja Sysmä ovat pääsemässä korotetun EU-aluetuen piiriin.

Yleiskuvaa salista.

Analyysi: Nyt alkaa nokkapokka – EU voi rangaista demokratian rikkomisesta, seuraavaksi mitataan komission kantti puuttua Puolan ja Unkarin tukiin

Rohkeneneeko EU evätä varoja demokratiaa rikkovilta mailta? Puola ja Unkari reagoivat tuomioistuimen päätökseen tuoreeltaan: "EU käyttää valtaansa väärin". Edessä on vielä isoja riitoja, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo.

Puolan EU-eroa vastustava ja Euroopan unionia kannattava mielenosoitus Varsovassa 10. lokakuuta 2021.

Ihmisoikeusaktivistien viesti Suomelle: Olkaa tarkkana siitä, mihin EU:n tukimiljardit Puolassa ja Unkarissa päätyvät

Aktivistit vetoavat Suomeen Puolan ja Unkarin tilanteen vuoksi. Samassa perheessä voi kantaa huolta, jos toisella ovat asiat huonosti, sanoo Unkarin Helsinki-komitean András Léderer.

Bild på folkmassa där personer håller upp Polens och EU:s flagga.

Puolalle jättisakot oikeusvaltiokiistassa – EU-tuomioistuin määräsi maksamaan miljoona euroa päivässä

EU varoitteli Puolaa useiden kuukausien ajan mahdollisista seuraamuksista, jos maa ei ryhdy noudattamaan unionin yhteistä oikeusvaltioperiaatetta. Puolan sakot pidätetään sen EU-tuista.

Mielenosoittajia Varsovassa 7. syyskuuta.

Puolan ja EU:n kiista perustuslaista syvenee, EU kommentoi Puolan lainsäädäntöä koskevaa linjausta – "Puola leikkii tulella"

Puolan perustuslakituomioistuin linjasi torstaina, että osa EU:n perussopimusten artikloista on maan perustuslain vastaisia. EU-komission mukaan se tekee kaikkensa, jotta unionin yhteinen lainsäädäntö säilyttäisi asemansa etusijalla.

Traktori aumaa turvetta.

Pohjois-Karjalan EU-rahapotti kasvoi 15 miljoonalla eurolla

Pohjois-Karjala saa rahoitusta EU:lta ja valtiolta yhteensä 214 miljoonaa euroa. Seitsemälle vuodelle jakaantuva summa kasvoi ensiuutisoinnin jälkeen siten 15 miljoonalla eurolla.

Komissiolla ei ole varaa lepsuilla, sanoo europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.).

Mitä tapahtuu, jos Unkarilta ja Puolalta viedään pian EU-tuet? Meppi Sarvamaa: "Voi olla, että meillä on paljon hurjemmat ajat edessä"

Euroopan unioni voi uuden asetuksen perusteella jäädyttää EU-tuet mailta, jotka eivät noudata oikeusvaltiosääntöjä. Asetusta ei kuitenkaan ole käytetty. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mukaan lokakuun alkupuolella alkaa tapahtua.

Ursula von der Leyen ja Sanna Marin.

Komissio ja Suomi pääsivät sopuun elpymisohjelman sisällöstä – Ursula von der Leyen: Paketilla modernisoidaan EU:n talous

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen jatkoi Helsingistä Tallinnaan esittelemään Viron avustuspakettia. Elpymispaketista on jaettu tähän mennessä runsaat 50 miljardia euroa jäsenmaille.

Turvetuottajien mielenosoitus Helsingissä 30.4.2021.

Keski-Pohjanmaan EU-tukipotti kasvaa lähes puolella

Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta jaetaan alkaneella ohjelmakaudella tukea erityisesti energiatuotannon murrokseen.

Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi Rovaniemen Koskenrannassa

EU:n aluetukien taso säilyy Lapissa, kun menetykset kompensoidaan määräaikaisella rahastolla: "Torjuntavoitto", kuvailee Lapin maakuntajohtaja

Lappi menettää ESR- ja EAKR-rahoitusta, mutta saa tukea oikeudenmukaisen siirtymän rahastolta.

Markus Hirvonen ruskaisessa puistossa.

Maakuntajohtaja Markus Hirvonen on tyytyväinen EU-kehitystuen määrään: "Tasoittaa hyvinvointieroja"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä esitteli torstaina tulevan seitsenvuotiskauden rakennerahohjen jakomallin. Kaikkiaan EU-rahoitusta saadaan maakuntaan 148 miljoonaa euroa.

Puolan ja Unkarin pääministerit tekevät nyrkkitervehdyksen

Tukieurot pois elleivät yhteiset arvot kiinnosta, sanoo selvä enemmistö EU-kansasta, niin myös oikeusvaltion periaatteita koetelleissa Unkarissa ja Puolassa

EU-tukirahojen ja oikeusvaltiomekanismin kytkemistä toisiinsa kannattaa yli 80 prosenttia EU-kansalaisista.

Pandatalo Ähtärissä sijaitsee matkailualueella eläinpuiston ja muiden kaupungin matkailupalveluiden keskellä.

Ähtärin eläinpuisto hakee oikaisua pandojen valtiontuen roimaan kutistumiseen – toimitusjohtaja: "Ei elämän ja kuoleman kysymys, mutta erittäin merkittävä asia"

Ähtärissä ei hyväksytä mukisematta 1,3 miljoonan häviämistä luvatusta valtiontuesta. Kesä on ollut eläinpuistolle menestyksekäs, joskin helteet verottivat hieman kävijämäärää heinäkuussa.

Nivalalaisen Champion Doorin teollisuushalli sisältä.

Pohjois- ja Itä-Suomessa pelätään kansallisen jakotulkinnan heikentävän Suomen uskottavuutta ja pienentävän jatkossa EU:n jakamia aluetukia

Hallituksen odotetaan linjaavan alueiden EU-tuen jaosta vielä kesäkuun aikana. Myöntöperusteiden mukaan raha on tarkoitettu Pohjois- ja Itä-Suomen kehittämiseen. Rahaa haluttaisiin kuitenkin myös Etelä- ja Länsi-Suomeen.

Bruno Le Maire ja Olaf Scholz

Saksalta ja Ranskalta kymmeniä miljardeja euroja digiyhteyksiin, ilmastoon, rautateihin – "EU:sta tulee tämän seurauksena vahvempi yhteisö"

Neljä suurinta jäsenmaata esitteli jälleenrakennussuunnitelmansa, jotka ne rahoittavat EU:n elpymisrahastosta. Saksan ja Ranskan johtajien mielestä rahaston perustamisesta alkaa uusi aikakausi unionin integraatiossa.

Aavasaksan laskettelukeskuksen rinteet.

Ylitorniolle yli 200 000 euron avustuspotti: aktiivinen haku tuottaa tulosta

Tukien avulla Ylitorniolla kehitetään Aavasaksaa ja Meltosjärveä.

Viljapelto Keski-Pohjanmaalla

Maataloutta tuettiin kahdella miljardilla viime vuonna – 40 prosenttia tuista EU:lta

Suomen saamista EU-tuista kaksi kolmasosaa menee maaseudulle. 

Keminmaassa Rajakankaan yrityspuiston teiden ja vesihuollon rakentaminen on jo käynnissä

Kemin uusi tehdas vaikutti rahoituspäätökseen: Keminmaalle melkein puoli miljoonaa euroa EU-tukea yrityspuiston rakentamiseen

Keminmaa laittaa itse myös lähes puoli miljoonaa euroa Rajakankaan yrityspuiston rakentamiseen.

Mario Draghi.

Italialaiset taloustieteilijät EU-elvytyksestä Ylelle: "Euroopan maiden pitäisi ymmärtää, että Italia on tienristeyksessä"

Italia on saamassa EU:lta suurimman koronapaketin. Suomen eduskunta käsittelee hallituksen esitystä koronaelvytyksestä iltapäivällä.

Kutilan sillan havainnekuva. Sillan korkeus olisi 18,5 metriä.

Taipalsaaren kunta ottaa vetovastuun Kutilan kanava -hankkeessa: osakeyhtiössä liikaa riskejä

Kuntavetoinen toteuttamistapa tarkoittaa, että Taipalsaaren kunta omistaa Kutilan kanavan.

Läheltä

Walki Plastiroll mukaan eurooppalaiseen biopakkausalan yhteistyöhön

Luonnossa maatuvien pakkausten valikoima on hiljalleen laajentunut, mutta muovin korvaamiseen on vielä pitkä taival.

Grafiikka näyttää, kuinka päästöoikeuksien hinta on kohonnut ennätystasolle

Tästä tulee ilmastovuosi EU:ssa, jaossa satoja miljardeja euroja – Saastuttamisen hinta nousee, teollisuuden päästöt pienenevät

EU käyttää koronakriisistä toipumiseen tarkoitetut elvytysrahat suurelta osin ilmastokriisin ehkäisyyn.

Giuseppe Conte

Italian pääministeri Conte sai helposti parlamentin alahuoneen luottamuksen

Tiukempaan testiin Conte joutuu huomenna, kun parlamentin ylähuone eli senaatti äänestää hänen luottamuksestaan. 

Europeiska flaggor vajar i Bryssel.

Suomi jää usein häntäpäähän EU-rahan jaossa – Vihreän kasvun ohjelmasta suunnanmuutos?

Lahtelaisyrityksille avattava pilottipalvelu auttaa luovimaan rahoitusviidakossa.

Helsinki-Vantaan lentokentällä odottavat Finnairin lentokoneet.

Finnairilta irtisanotuille haetaan EU-tukea uuden työ saamiseksi

Finnair ilmoitti lokakuussa vähentävänsä kuutisensataa työntekijää Suomessa.

Rauman Lapin Linnavuoren talkoilla rakennetut kuntoportaat.

Lapin Linnavuori sai kuntoportaat talkoovoimin ja EU-rahalla – koeponnistimme portaat ennakkoon, katso video Yle Areenassa

Takana on lukuisia talkootunteja ja työlle luvataan 50 vuoden ehdollinen takuu.

LKS 20200930 Pääministeri Sanna Marin (SDP) puhuu eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020.

Marin torjuu Saksan ehdottaman kompromissin oikeusvaltioperiaatteesta EU-rahanjaossa: On voitava aidosti puuttua, jos oikeusvaltiota ei kunnioiteta

Marinin mukaan vahva oikeusvaltiomekanismi on Suomen ehdoton tavoite ja osa neuvottelutulosta EU:n mittavasta rahanjaosta.

Jenna Vehviläinen

Ennakkoluulot Italiasta dominoivat korona-ajan keskustelua – Laiska-Luigien siestoista puhuttaessa unohtuu tavallisen italialaisen hätä

Arkea maailmalta: Koronakevät muutti Italiasta käytävän keskustelun sävyn Suomessa vihamieliseksi, kirjoittaa Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen.

Aleksis Salusjärvi

Aleksis Salusjärven kolumni: Kaikki maailman ongelmat ratkeavat rahalla

Elvytystä tehdään ämpäriketjuna mökkikuntien hiekkateiden perukoille asti. Raha on todellisuus, jonka välikappaleina saamme kiitollisina olla.

EU:n elpymispaketti puhuttaa eduskunnassa

Ylen aamu tänään: Hanhilaumat syövät nurmipellot tyhjiksi ja sotkevat rantoja – mitä valkoposkihanhille pitäisi tehdä? Katso lähetys tästä

Eduskunnan syksyä värittää keskustelu EU:n tukipaketista. Virpi Suutari ja Martti Suosalo tekivät yhdessä dokumentin Aino ja Alvar Aallosta.

Kuvassa on Suomen ja Euroopan unionin liput.

Keskisuomalaismeppien näkemykset EU:n rahoituksesta vaihtelevat - Jyväskylän yliopiston rehtori harmistui tutkimusrahojen leikkauksista

EU-johtajien sopima rahapaketti ei tyydytä keskisuomalaisia EU-parlamentaarikkoja, mutta tyytymättömyyden asteissa on eroja.

Lannan levitys pellolle.

Maanviljelijöiden pahin painajainen vältettiin, MTK-pomo "varovaisen tyytyväinen" – Suomen saama summa pullistui yön tunteina sadoilla miljoonilla

MTK:n puheenjohtajakin oli lopputuloksen edessä ihmeissään: "EU:ssa on taikurimainen taito laatia kompromisseja."

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle