Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Konsta Mäenpää kuvassa.

Suomen painitähti Konsta Mäenpää tuskaili, kun hänen olisi pitänyt laihduttaa 10 kiloa – päätti tehdä rohkean ratkaisun, joka tuotti heti tulosta

Konsta Mäenpään tarina on oiva esimerkki siitä, kuinka tärkeää on saada pidettyä lapset urheiluseuroissa mukana teini-iän myllerryksessä. Mäenpään matka aikuisten arvokisamitalistiksi on täynnä yllättäviä käänteitä.

Kaksi painijaa ottelee.

Yli 300 nuorta painijaa kokoontuu viikonloppuna Kokkolaan – SM-kisat käydään lauantaina

Lauantaina Kokkolassa väännetään 15- ja 20-vuotiaiden suomenmestaruuksista.

Painija Arvi Savolainen.

Arvi Savolaiselle uran ensimmäinen aikuisten arvokisamitali – suomalainen oli voimaton EM-finaalissa, katso miten kulta ratkesi

Arvi Savolainen hävisi Unkarin EM-kisoissa finaaliottelun Kiril Miloville. EM-hopea on Arvi Savolaiselle uran ensimmäinen aikuisten arvokisoissa.

Konsta Mäenpää kuvassa

Kuka oikein on Suomen tuore painisankari Konsta Mäenpää? Päävalmentaja: "Vielä tulee sekin aika, että Konsta leipoo vastustajia huolella"

Budapestin EM-painien pronssi oli Konsta Mäenpään, 24, ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Painimaajoukkueen päävalmentaja Juha Lappalainen avaa Mäenpään menestyksen taustoja.

Arvi Savolainen juhli olympiapaikkaa.

Painitähti Arvi Savolaisella on tapa, jonka takia hän joutuu sosiaalista mediaa selatessaan jännittäviin tilanteisiin

Sydänoperaatiossa syksyllä käynyt Arvi Savolainen lähtee viikonlopun EM-paineihin mitali mielessä. Savolainen ei halua vielä tietää avausvastustajansa nimeä, vaikka ottelukaaviot on jaettu.

Painivat sisarukset Sara ja Rita Rantonet ovat molemman suomenmestareita omissa luokissaan.

Sara ja Rita Rantonen ovat Suomen mestareita ja Harjun Woiman ainoat kilpajunioritytöt – "Saa enemmän kovuutta kun painii poikia vastaan"

Naispaini on pysynyt Suomessa suhteellisen harvinaisena lajina. Tyttöharrastajien määrä on kasvanut tasaisesi, mutta edes Petra Ollin kolmen vuoden takainen maailmanmestaruus ei ole nostanut merkittävästi naispainin suosiota. Jyväskylässä painii kaksi nuorta suomenmestarityttöä.

Arvi Savolainen painii.

Arvi Savolainen paini 23-vuotiaiden MM-pronssia

Arvi Savolainen on taistellut keräilyotteluiden kautta MM-pronssia painin alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Belgradissa.

Joni Komppa ja Denis Bolunov EST kansainvälisessä Vantaan painicupissa lauantaina 19. marraskuuta 2016.

Suomalaispainija joutui todella harvinaisen "kalsarifarssin" uhriksi – Joni Komppa avaa, mitä ihmettä matolla tapahtui: "Luulin, että se oli vitsi"

Pronssiotteluun edennyt Arvi Savolainen kaatoi armenialaisen Albert Yeghikyan, jolla oli painitrikoiden alla pitkät shortsit. Yeghikyan sai otella toisin kuin Joni Komppa, joka hylättiin shortsien takia.

Arvi Savolainen painii.

Markus Sihtolan pronssimatsi päättyi loukkaantumiseen – puolivälierissä pettynyt Arvi Savolainen pääsi mukaan keräilyeriin

Arvi Savolainen ja Otto Ketonen jatkavat vielä urakkaansa keskiviikkona alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa.

Painuransa lopettanut Petra Olli Helsingissä 6. lokakuuta 2021.

Petra Olli maksoi menestyksestään kovan hinnan – terapia ja lääkitys pelastivat: "Muuten en istuisi nyt tässä"

Tiistaina julkaistaan Petra Ollin kokemuksista avoimesti kertova kirja. Urheiluhullut-ohjelmassa vieraillut Olli kertoo, että hänen oli vaikeaa hakea apua ongelmiinsa.

Petra Olli

Kirja: Petra Olli uhrasi urheilulle fyysisen ja henkisen terveytensä – painin maailmanmestari on maanantaina Urheiluhullujen vieraana

Painiuransa Petra Olli on Urheiluhullut-ohjelman vieraana maanantaina. Ollin elämäkerta julkaistaan tiistaina.

Mikko Peltokangas kuvassa.

Peltokangas avasi MM-painit voitolla, mutta toisessa ottelussa tuli selvä tappio – "Uskomatonta kuraa minulta"

Painin MM-kisoissa Oslossa avattiin torstaina kreikkalais-roomalaisen painin sarjat, ja matolla nähtiin kaksi suomalaispainijaa.

Painija Jere Heino alakynnessä Valko-Venäjän Dzianis Khramiankouta vastaan.

Vapaapainija Jere Heino MM-matolla heti kisojen alkuun – vastassa EM-mitalisti

125 kilon sarjassa painiva Jere Heino kohtaa avausottelussaan Puolan Robert Baranin.

Petra Olli Turun kirjamessuilla

Maailmanmestaripainija Petra Olli Turun kirjamessuilla: "Nyt on ura ja lopettaminen käsitelty, ja laitettu piste sille aikakaudelle"

Petra Ollista julkaistaan tänä syksynä elämäkertakirja. Siinä kerrotaan painijan koko tarina juniorivuosista aina maailman huipulle ja uran päätökseen asti.

Mikko Peltokangas

Suomi viidellä painijalla MM-kisoihin – olympiakävijöille kisat tulivat liian nopeasti

Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen eivät ole mukana Oslon MM-kisoissa ensi viikolla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Vaasan Voima-Veikkojen painijoille SM-mitalit – edellinen mitali Vaasaan 58 vuotta sitten

Vaasan Voima-Veikkojen Nestori Mannila otteli sarjassaa kultaa ja Oliver Pada omassa sarjassaan hopeaa.

Arvi Savolainen.

Arvi Savolainen kuin raivo härkä SM-molskilla – lähtee painimaan Saksan Bundesliigaan

Haussa harjoitusvastustaja ja painirutiinia Saksan Bundesliigasta, suuntana nürnbergiläisseura.

Arvi Savolainen i OS i Tokyo.

Tokiossa karvaasti pettynyt Arvi Savolainen ei lähde painin MM-kisoihin Osloon – "On ollut sen verran rankka projekti"

Ilmajoella painin SM-kisoihin valmistautunut Savolainen kertoo seuraavan suuren tavoitteensa siintävän ensi vuoden EM-kisoissa. Hän tietää nyt, mitä tekisi toisin Tokion pronssiottelussa.

Elias Kuosmanen juhli painin olympiapaikan varmistusmista.

Elias Kuosmasella on edessään tiukka painivalinta, jossa molemmat vaihtoehdot ovat hyviä – "Kysymys on todella vaikea"

Painija Elias Kuosmanen kertoi Yle Urheilulle pohtivansa, pysyykö raskaassa sarjassa vai vaihtaako takaisin 97-kiloisiin. Entiset suomalaiset painijat näkevät molemmissa vaihtoehdoissa puolensa.

Elias Kuosmanen ja leikkaava lääkäri.

Elias Kuosmanen joutui leikkaukseen painittuaan Tokiossa, taistelu oli jälkiviisaana "tyhmänrohkeaa" – pohtii jatkoaan raskaassa sarjassa

Suomalaispainija Elias Kuosmanen kertoo Yle Urheilulle kyynärpäänsä leikkauksesta, johon joutui Tokion olympialaisissa tulleen vamman myötä.

Afganistanilainen nyrkkeilijä Shirahmad Hassani

Suomessa asuvat urheilijat kertovat Afganistanissa olevien perheidensä epätoivoisesta tilanteesta – "Välillä mietin, olisinko siellä edes elossa"

Yle Urheilun haastattelemia urheilijoita piinaa epätietoisuus Afganistanissa olevien läheisten voinnista. Maasta jatkuvasti kantautuvat synkät uutiset ovat lisänneet nuorten urheilijoiden huolta.

Arvi Savolainen kuvassa

Arvi Savolainen sätti itseään, mutta Petra Olli muistutti vaikeasta tilanteesta – seuraavaksi ajatukset on saatava irti painista: "On sellaisia pohjalaisia vinkkejä"

Yle Urheilun asiantuntija Petra Ollin mukaan Elias Savolainen onnistui hienosti pronssiottelun avausjaksolla. Maailmanmestari uskoo, että niin Savolaisen kuin Elias Kuosmasen asenne voi vielä myöhemmin kantaa olympiamenestykseen asti.

Arvi Savolainen 2.8.2021 Tokion olympialaisissa

Arvi Savolainen hävisi raastavan pronssiottelun – katso tästä, kuinka väsyneinä painijat kaatuivat mattoon: "Huono maku jäi"

Suomalaispainija Arvi Savolainen ei onnistunut peittoamaan iranilaisvastustajaansa Tokion olympialaisten pronssiottelussa. Ottelu ratkesi pistein 9–2. Olympiaturnauksessa viidenneksi jäänyt Savolainen oli painin jälkeen todella pettynyt.

Arvi Savolainen kaatoi keräilyerissä kirgisialaisvastustajansa.

Katso, miten Arvi Savolainen eteni vakuuttavasti pronssiotteluun

Arvi Savolainen kamppailee iltapäivällä 97-kiloisten painin olympiapronssista Tokiossa. Savolainen ottaa kello 14:n aikoihin mittaa iranilaisesta Mohammadhadi Saravista.

Tuomo Karila painimatolla vastustajan päällä.

Nestehukkaa ja rajuja tyhjennysharjoituksia – suomalaisurheilijat kertovat rääkistä, johon keho on pakotettu historian saatossa tulosten toivossa

Suomalaisten olympiaurheilijoiden käytössä ollut ravitsemustietous ja keinot kilpailuun valmistautumiseen ovat vuosikymmenten varrella eläneet ajan mukana.

Artur Aleksanjan juhlii Armenian lipun kanssa.

Savolaisen kohtalo ratkesi dramaattisella tavalla – katso loukkaantuneen armenialaisen taistelu, joka toi suomalaiselle mahdollisuuden mitaliin

Suomen Arvi Savolaisen painit jatkuvat 97 kiloisten sarjan keräilyerissä tiistaina. Armenialaisen Artur Aleksanjanin voitto takasi Savolaiselle paikan keräilyeriin.

Arvi Savolainen joutui matossa alakynteen Armenian Artur Aleksanjania vastaan.

Vain tämä kymmenen sekunnin pätkä erotti Arvi Savolaisen olympiavoittajasta – päävalmentajan mukaan suomalaislupaus on lähellä maailman kärkeä

Suomen päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan mukaan Savolainen ei ole kaukana maailman kärjestä. Myös Petra Olli kehui Savolaista ja näki, miten kymmenen sekuntia erotti vielä suomalaistoivon ja sarjan hallitsevan olympiavoittajan.

Elias Kuosmanen, 2.8.2021

Suomen painitoivoille pettymyksiä: Arvi Savolaisella pieni oljenkorsi pronssiotteluun – Elias Kuosmanen paljasti tuomarin tylyn piikittelyn

Elias Kuosmanen selviytyi upeasti Tokion olympialaisten raskaaseen sarjaan pikaisella aikataululla, mutta varsinaisissa kisoissa rahkeet eivät riittäneet. Kuosmanen oli tylynä itselleen kahden murskatappion jälkeen.

Voipunut painija ottelun jälkeen. Kuvituskuva.

Venäjän painiekspertiltä kovaa puhetta vaietusta huijaamisilmiöstä: "Suuret rahat ovat urheilullemme katastrofi"

Venäläinen painiasiantuntija Vladimir Ivanitski on huolissaan maansa lajikulttuurin puolesta. Menestys on tuonut mukanaan myös varjopuolia.

Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksun alkuerissä Tokiossa

Raitanen olympiafinaalissa iltapäivällä – katso tästä maanantain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Sara Kuivisto (1 500 metrin alkuerät kello 3.35) ja Kristian Pulli (pituusfinaali kello 4.20) avaavat suomalaisista maanantain urakan ensimmäisinä. Maanantaina kisaamassa on yhteensä seitsemän suomalaista.

Elias Kuosmanen.

Elias Kuosmanen etenee keräilyeriin – suomalaisella on vielä mahdollisuus pronssimitaliin

Pronssiottelu on yhden voiton päässä. Kuosmanen kohtaa keräilyerissä Venäjän olympiakomitean joukkueen Sergei Semenovin.

Elias Kuosmanen pui avaustappiotaan georgialaisjärkäleelle

Georgialaisjärkäle antoi kylmää kyytiä Elias Kuosmaselle: "Tuommoinen isät vastaan pojat -ottelu"

Raskaaseen sarjaan vain muutama kuukausi sitten siirtynyt Elias Kuosmanen hävisi olympialaisten avausottelunsa georgialaiselle Jakobi Kajaialle.

Elias Kuosmanen juhli painin olympiapaikan varmistusmista.

Elias Kuosmanen joutuu heti rajuun testiin – suomalaiset painijat saivat tärkeät apurit mukaan Tokioon

Painijat Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen aloittavat urakkansa Tokiossa sunnuntaina ja maanantaina. Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Ala-Huikku arvioi Kuosmasen avausvastustajan.

Arvi Savolainen är iklädd jacka och leder en häst.

Arvi Savolainen hyppi lapsena takavoltteja poninsa selästä ja roikkui sukset jalassa hevosen perässä – miten ihmeessä hänestä tuli painimestari?

Oletko koskaan kuullut hiihtoratsastuskilpailusta? Sitä olympiapainija Arvi Savolainen harrasti nuoruudessaan. Etkö usko? Katso vaikka itse.

Elias Kuosmanen paini itsensä Tokion olympialaisiin raskaassa sarjassa.

Elias Kuosmasen tahdonvoima hämmästytti ja vakuutti syvästi jopa kaiken nähneen Venäjän painiekspertin – "En voi kuin kumartua hänen edessään"

Olympiapaikan hankkiminen uudessa painoluokassa oli Elias Kuosmaselta sen luokan suoritus, että kriittinen lajiasiantuntija Vladimir Ivanitskikin innostui.

Nelivuotias Julius haastaa isänsä, olympiapainija Jarkko Ala-Huikun tämän tuosta nurmikkopainiin. Erotuomarin tehtäviin pääsi toinen ilmajokelainen olympiapainija Tero Välimäki.

Tokion olympialaiset alkavat kohta, eikä painimatolla nähdä ainoatakaan eteläpohjalaista – jopa yli 110 vuotta vanha ketju katkeaa

Edellisen kerran olympialaisissa painittiin ilman pohjalaisia kisaajia vuonna 1908. Kisapaikan irtoaminen on nykyisin entistä vaikeampaa, arvioivat asiantuntijat: "Kaikki putket katkeavat joskus".

Siniasuinen Arvi Savolainen painii Nikoloz Kakhelashvilia vastaan.

Arvi Savolainen paini pronssia Puolassa

Arvi Savolainen saavutti sunnuntaina pronssia kreikkalais-roomalaisen painin ranking-kilpailussa Puolan Varsovassa.

Elias Kuosmanen paini toisen olympiapaikan Suomelle, Rauman Lukko finaaleissa 33 vuoden jälkeen, Helmareiden Hyyryselle neljäs Italian mestaruus ja naiset lentopallon EM-karsinnoissa

Elias Kuosmasen huima olympiapaikka ja Suomen päävalmentajan raivokas reaktio keräsivät hehkutusta Jälkihiessä: "Siinä on minulle urheilun ydin"

Kuosmasen lauantaina painima olympiapaikka keräsi ihastelua Jälkihiessä. Asiantuntijat arvostivat painijan ponnistelua isommassa painoluokassa. Myös päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan välierävoiton kunniaksi esittämää tuuletusta arvostettiin.

Elias Kuosmanen kukisti matkalla olympialaisiin muun muassa ukrainalaisjätti Mykola Kutshmiin.

"Oli iso pommi" – Ylen asiantuntija taustoittaa, miten Elias Kuosmanen venyi "rääpäleenä" raskaan sarjan olympiapaikkaan

Nopeus ja kestävyys olivat ratkaisevia tekijöitä, kun selvästi alipainoisena taistellut Elias Kuosmanen hankki Suomelle olympialaisten maapaikan Tokioon.

Elias Kuosmanen

Sensaatiomaisen olympiapaikan hankkinut Elias Kuosmanen ei paini tänään finaalissa – "Oli mahtavat juhlat, kiitos siitä kaikille painikavereilleni"

Elias Kuosmanen juhli olympiapaikkaa eilen painikavereidensa kanssa. Merkityksettömän finaaliottelun hän jättää painimatta varotoimenpiteenä, kun nilkka pyörähti eilen.

Elias Kuosmanen

Elias Kuosmanen hurjassa iskussa! Tokion olympiapaikka enää voiton päässä – "Taktiikkani oli täydellinen"

Elias Kuosmanen kamppailee lauantai-iltana painin olympiapaikasta Tokioon.

Ville ja Jere Heino

Ville Heinon olympiakarsintaturnaus päättyi tappioon toisessa ottelussa: "Viiden vuoden työ meni hetkessä hukkaan"

Myös Jere Heinon urakka alkoi tylysti painin olympiakarsintaturnauksessa Sofiassa.

Elias Kuosmanen

Painin viimeiset olympiapaikat jaossa loppuviikosta – pääseekö Elias Kuosmanen Tokioon? "Lähdemme siitä, että ainakin se yksi lisäpaikka täältä tulee"

Olympiakarsinnassa Sofiassa jaetaan viimeiset paikat Tokion kisoihin. Suomalaisittain suurimmat odotukset kohdistuvat Elias Kuosmaseen, joka siirtyi hiljattain raskaaseen sarjaan.

Arvi Savolainen (vas.) ja hänen valmentajansa Tapio Lattu.

Suomen ykköspainijan valmentaja siirrettiin sivuun Lahden Ahkeran valmennusryhmän toiminnasta – juniorit ja vanhemmat valittivat epäsopivasta käytöksestä

Tapio Lattu jatkaa yhä Arvi Savolaisen valmentajana. Lattu siirrettiin sivuun Lahden Ahkeran ykkösryhmän valmentajan tehtävästä. Ahkeran toiminnanjohtajan mukaan syynä ovat "luottamuspula ja näkemyserot".

Arvi Savolainen

Päävalmentajan mukaan Arvi Savolaiselle sattui työtapaturma: "Vastustajien on pakko lähteä kovalla riskillä"

Valko-Venäjän Mikalai Stadubin teki "nappilyönnin" Arvi Savolaista vastaan.

Arvi Savolainen

Arvi Savolainen selätettiin EM-paineissa – "En osannut odottaa tuollaista liikettä"

Savolainen voitti avausottelunsa, mutta puolivälierissä valkovenäläisvastus oli selvästi parempi.

Mattias Poutanen

Poutanen hävisi puolivälieränsä EM-molskilla

Mattias Poutanen hävisi 55 kilon sarjan puolivälieränsä Venäjän Emin Sefershaeville.

Arvi Savolainen

Arvi Savolainen taistelee viikonloppuna EM-molskilla myös asetelmista Tokion olympialaisiin – "Mitali olisi mahtava ottaa"

Arvi Savolainen kilpailee ensimmäisissä arvokisoissaan 97-kiloisten sarjassa.

Jere Heino

Jere Heinolle tyly tappio EM-painien puolivälierissä

Jere Heinon taival päättyi puolivälieriin vapaapainin 125 kilon sarjassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle