Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäjän Aleksander Bolshunov Rukan maailmancupissa marraskuussa 2021.

Pitäisikö venäläisten päästä kansainvälisille kilpakentille? Asia jakaa suomalaisurheilijoiden mielipiteet – "Siellä on myös urheilijoita, jotka tukevat johtajaa"

Venäläisurheilijoiden paluu kansainväliseen huippu-urheiluun on kuuma kysymys myös suomalaisurheilijoiden keskuudessa. Yle Urheilu selvitti, mitä mieltä kotimaiset huiput asiasta ovat.

Venäjän Putin ja Kiinan Xi keskustelevat, maiden liput taustalla.

Analyysi: Venäjän öljyä virtaa Kiinaan, mutta Putinin tukeminen ei ole Xille helppoa – maiden johtajat tapaavat tänään Uzbekistanissa

Länsimaat etsivät Xin ja Putinin tapaamisesta merkkejä siitä, kuinka pitkälle Kiina on valmis kannattelemaan sotivaa kumppaniaan, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Yhdistetyn urheilija Annamaija Oinas vuonna 2021 nuorten MM-kisoissa Lahdessa.

Yhdistetyn sulkeminen olympialaisista torppaisi Annamaija Oinaan unelman – lajin tulevaisuudesta päätetään ensi viikolla

Yhdistetty saatetaan pudottaa vuoden 2030 talviolympialaisten lajivalikoimasta. Petter Kukkonen uskoo, että lajin aseman kyseenalaistamisen taustalla on tasa-arvokysymyksen lisäksi raha.

Kamila Valjievan vapaaohjelmasta tuli kärsimysnäytelmä.

Taitoluistelun alaikäraja nousee 15 vuodesta 17 vuoteen – taustalla Kamila Valijevan dopingkohu: "Tämä on erittäin historiallinen päätös"

Kansainvälinen luisteluliitto äänesti ikärajan nostamisesta tiistaina. 100 maata kannatti uudistusta ja vain 16 vastusti sitä.

Anni Vuohijoki.

IS: Tästä Anni Vuohijoen kohussa oli kyse – epäiltiin sopimattomien kuvien pyytämisestä Leijonien pelaajilta

Epäilty fyysinen kajoaminen liittyy Anni Vuohijoen mukaan erään pelaajan selkävaivoihin.

Yleisöä saapui juhlimaan Kuopion torille.

Kuopion torilla juhlittiin savolaisia olympiamitalisteja, torijuhlassa moni odotti Iivo Niskasta: katso myös tallenne lehdistötilaisuudesta

Torille saapuivat olympiamitaleja voittaneet hiihtäjä Iivo Niskanen, sekä jääkiekkoilijat Tanja Niskanen ja Teemu Hartikainen.

Uusi Suomen ampumahiihdon päävalmentaja, norjalainen Erik Bartlett Kulstad.

Näistä syistä Erik Bartlett Kulstad valittiin Suomen ampumahiihdon päävalmentajaksi – kertoo, miksi oli mahtavaa työskennellä legenda Björndalenin apuna

Norjalainen Erik Bartlett Kulstad aloittaa Suomen ampumahiihdon päävalmentajana 1+3-vuotisella sopimuksella. Hän työskenteli edelliset kolme vuotta Kiinan valmennusryhmässä.

Hannes Björninen palasi Lahteen.

Lahti palkitsee olympiasankari Hannes Björnisen omakotitalotontilla

Lahti-lähettilääksi nimetty Björninen saa vapaavalintaisesta tontista 20 000 euron arvoisen huojennuksen.

Iivo Niskanen voitti miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailun.

Kultajuhlat Pekingissä menestyneille alueen urheilijoille Kuopion torilla

Kultajuhla järjestetään Kuopion torilla lauantaina 7. toukokuuta. Paikalla on muun muassa olympiakultamitalisti Iivo Niskanen.

Hannes Björninen tuulettaa maalinteon jälkeen.

Lahden kaupunki aikoo huomioida olympiasankari Björnisen uroteot – "Ehdottomasti kyllä!"

Kaupunginhallitus linjasi kokouksessaan, että lahtelaista olympiavoittajaa tulee muistaa merkittävällä tavalla.

Suojapukuinen kiinalainen ottamassa koronatestiä,

Kommentti: 26 päivää Kiinan olympiakuplassa paljasti kasan järjettömyyksiä

Toivottavasti Pekingin olympialaisten kaltaisia kisoja ei enää järjestetä, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti olympiakultaa ensi kertaa.

Suomi sijoittui olympialaisten mitalitaulukossa 16:nneksi – tulosta voi kuitenkin tarkastella suomalaisittain aivan toisessa valossa

Suomen joukkue teki Pekingissä parhaan olympiatuloksensa 20 vuoteen. Mitalitaulukossa sija 16 kirkastuu huomattavasti, mikäli otanta rajataan vain lajeihin, joissa suomalaiset olivat mukana.

Iivo Niskanen tuulettaa 15 kilometrin olympiakultaa.

Kommentti: Suomi sai parhaan olympiatuloksensa 20 vuoteen, mutta uskaltaako onnellinen urheiluväki avata silmät todellisuudelle?

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sen sanoi: Suomen huippu-urheilun kärki on kapea. Niin kapea, ettei näkymä neljän vuoden päähän ole ruusuinen, kirjoittaa Atte Husu.

Suomen jääkiekkomaajoukkueet juhlimassa ensimmäistä arvokisamitalia, MM-hopeaa 1992, ja olympiakultaa 2022.

Näin iso muutos Suomen jääkiekossa on tapahtunut – valmentajalegenda kertoo, että 1990-luvulla Jääkiekkoliitto kielsi Leijonilta mitalitavoitteen

Puolustajalegenda Lasse Kukkonen sekä Leijonat olympiahopealle luotsanneet Erkka Westerlund ja Pentti Matikainen kertoivat, mitä olympiakulta suomalaiselle jääkiekolle merkitsee ja miten se saavutettiin.

Spelarna firar efter slutsignalen.

Leijonat voitti olympiakultaa! Suomelle historian ensimmäinen jääkiekon olympiavoitto

Jääkiekon miesten olympiafinaali Pekingissä on pelattu. Vahvan finaalin pelannut leijonajoukkue kaatoi edelliskisojen voittajan Venäjän olympiakomitean joukkueen.

Saku Koivu ja Ville Peltonen tuulettavat vuoden 1995 MM-finaalissa.

Leijonalegenda Ville Peltonen tietää finaalissa onnistumisen salaisuuden – näillä keinoilla Leijonien pää kestää: "Siinä piilee iso voima"

Ville Peltonen on toinen suomalaispelaajista, jotka ovat tehneet maalin olympiafinaalissa. Hän pohti Yle Urheilulle, millaisessa mielentilassa Leijonat aamulla hyppää kaukaloon. Jarkko Ruutu lähetti Leijonille napakan ohjeen.

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach seisovat avajaisissa ja tervehtivät yleisöä.

Ovatko Kiinan kisat viimeiset, jotka järjestetään diktatuurissa? KOK:n suomalaisjohtaja ei lupaa mitään – tutkija toivoo, että milleniaalisukupolvi tekee muutoksen

Pekingin olympialaisten yhteydessä esiin ovat nousseet muun muassa uiguureihin kohdistuneet ihmisoikeusrikkomukset ja Kiinan heikko sananvapaustilanne.

Maalivahti Harri Säteri sekä Joonas Nättinen ja Valtteri Kemiläinen pysäyttämässä Slovakian hyökkäystä olympialaisten välierässä Pekingissä.

Miksi Leijonien välierästä tuli "sohlaamista"? Asiantuntija kertoo, miten Slovakia yllätti – tällaista henkistä tasapainoa kaivataan finaaliin

Leijonat voitti Slovakian 2–0, mutta pelitapahtumia hallitsi hävinnyt joukkue. Suomi puolusti kuitenkin, jälleen kerran, kärsivällisesti ja kurinalaisesti. Slovakia oli muokannut pelaamistaan selvästi alkulohkon kohtaamisesta.

Suomi tuuletti voittoa maltillisesti.

Leijonat loppuotteluun toista kertaa olympiahistoriassa! Välierästä muodostui todellinen puolustustaistelu yllättäjä Slovakiaa vastaan

Slovakia hallitsi välieräottelua Leijonia vastaan pitkät pätkät. Suomen puolustustaistelu kantoi kuitenkin loppuotteluun. Voittomaalin iski Sakari Manninen jo avauserässä.

Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen olympiamitaleiden kanssa sekä naisleijonat juhlimassa

Ovatko Pekingin olympialaiset Suomelle menestysjuhla vai varoitusmerkki? Olympiakomitean puheenjohtaja vihjaa muutoksista

Suomi on saavuttanut Pekingin olympialaisissa jo kuusi mitalia. Menestys on kuitenkin kasaantunut harvojen huippujen harteille. Suomen huippu-urheilusta on käynnissä selvitys, jonka pohjalta Olympiakomiteassa saatetaan ryhtyä "laittamaan palikoita uusiin paikkoihin".

Lumilautailijat harjoittelivat Zhangjiakoussa Pekingin olympialaisissa.

Ovatko tv-kuvissa näkyvät idylliset maisemat seurausta massiivisesta huijauksesta? Näin Kiinan poliittinen johto voi manipuloida säätä olympialaisissa

Kiina on tehnyt kaikkensa, että Pekingin talvikisat kilpailtaisiin upeissa lumimaisemissa. Kauniiden olympiakuvien taustalla on paljon ei niin kauniita kysymyksiä.

Pasila, Porilaisten marssi! Klassikko on aina klassikko, mutta mikä 2000-luvun biisi sopisi kultajuhlien musiikiksi?

Miksi juhlimme hiihtosankareitamme sotilasmarssilla? Jos saisit päättää, mitä kuuntelisit Porilaisten marssin sijaan?

Porilaisten marssi on kuin sukkahousut Niksi-Pirkan ohjeissa: kappaletta käytetään sellaisissakin yhteyksissä, mihin sen ei luulisi millään sopivan.

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Iivo Niskanen.

Suomen joukkue voi poistua Pekingistä parhaalla mitalisaldolla sitten vuoden 2002 – hiihtäjien takana tulokset ovat kuitenkin täysin toisenlaiset

Pekingin talviolympialaiset ovat sujuneet Suomen joukkueelta kaksijakoisesti. Maastohiihto on lujittanut otettaan mitalilajina, sama pätee yksilölajien pistesijoihin.

Iivo Niskanen jublar efter målgång.

Talviolympialaiset siivitti Yle Areenan kaikkien aikojen ennätysviikkoon

Kolmannes kulutetusta sisällöstä oli urheilua.

Krista Pärmäkoski naisten viestin jälkeen.

Ankkurina hiihtänyt Pärmäkoski harmitteli Suomen ja Ruotsin loppukirikamppailua: "Ajattelin, että hän varmasti katkeaa"

Suomen naiset sijoittuivat 4x5km viestihiihdossa harmittavasti neljänneksi. Pärmäkoski kuvaili kilpailua Yle Urheilun haastattelussa jokseenkin onnistuneeksi, mutta pettymykseksi.

Iivo Niskanen ja Aleksandr Bolshunov yhdistelmäkilpailun perinteisen osuudella.

Iivo Niskaselta hervoton heitto Ylen kultahaastattelussa – "Bolshunov muutti pääni sisälle yhdistelmähiihdossa, tänään hän muutti sieltä pois"

Iivo Niskanen kuvaili Yle Urheilun haastattelussa miesten 15 kilometrin perinteisen hiihdon ratkaisunhetkiä.

Shaun Whiten upean olympiauran viimeinen lasku Pekingin halfpipe-finaalissa

Lumilautailija Shaun White on poikkeuksellinen julkkis, jota myös vihattiin juuri siksi – katso uransa päättäneen legendan kaikki olympiasuoritukset

Shaun White on yksi USA:n tunnetuimpia talviurheilijoita. Häntä kuvaillaan lajinsa parhaimmaksi kilpailijaksi, joka ei kuitenkaan ole aina ollut kilpakumppaniensa suosiossa. Uran suurin tahra oli vuoden 2016 häirintäkohu.

Kamila Valijeva pyyhkii otsaansa.

Venäläissivusto: Taitoluistelun 15-vuotiasta supertähteä uhkaa sulkeminen olympialaisista dopingrikkeen vuoksi, Venäjän olympiaurheilijat voivat menettää kultamitalin

Venäjän olympiaurheilijoiden taitoluistelutähti Kamila Valijeva, 15, on positiivisen dopingnäytteen antanut urheilija, uutisoi Venäjän suosituin urheilusivusto Sport Ekspress.

Alppihiihto: Mikaela Shiffrin laskee ulos ensimmäisellä kierroksella

Alppitähti Mikaela Shiffrinin olympialaiset ovat alkaneet katastrofaalisesti – "Tämä saa minut kyseenalaistamaan viimeiset 15 vuotta"

Mikaela Shiffrin saapui Pekingiin yhtenä alppihiihdon suurimmista tähdistä ja usean lajin kultasuosikkina. Kaksi ensimmäistä kisaa ovat päättyneet nopeaan keskeytykseen. Yhdysvaltalaistähti on kertonut aiemmin, kuinka isän äkillinen kuolema vei motivaation.

Kuvakaappaus Reutersin videosta jossa kiinalaiset puuttuvat hollantilaisen reportterin suoraan lähetykseen.

Analyysi: Vartijat kävivät käsiksi toimittajaan – olympialaisista raportointi on ollut Pekingin kirjeenvaihtajille hankala tehtävä

Kansainvälinen olympiakomitea sanoo, että hollantilaisen toimittajan töniminen Pekingissä oli yksittäistapaus. Jokainen Kiinassa toimiva kirjeenvaihtaja tietää, että tämä ei pidä paikkaansa, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen hiihtävät vapaalla hiihtotavalla Pekingissä.

Kommentti: Suomen naishiihtäjät virittelevät Pekingissä olympiasensaatiota

Vuosi sitten Oberstdorfin MM-kisoissa Suomen naisten viestikvartetti tarvitsi sensaatiopronssiinsa apuja Ruotsin huollolta. Lähtökohdat olympiaviestiin ovat täysin toiset, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Hollantilainen reportteri raahattiin kameran edestä kesken lähetyksen Pekingistä

"Odota hetki, ole hyvä. Olen suorassa lähetyksessä" – hollantilainen reportteri raahattiin kameran edestä Pekingissä kesken lähetyksen

Hollannin yleisradion reportteri Sjoerd den Daas ei saanut tietää, kuka raahasi hänet kesken lähetyksen pois kuvasta. Den Daasin mukaan olympialaisista raportoivia toimittajia on häiritty Pekingissä.

Enni Rukajärvi tekee reilitempun Pekingin olympiakisojen lumilautailussa.

Enni Rukajärvi meni vakuuttavasti finaaliin, vaikka oli kärsiä erikoisesta arvostelusta – Peetu Piiroinen ihmetteli tuomarilinjaa

Enni Rukajärvi ylsi vaivatta sunnuntaina kilpailtavaan lumilautailun slopestylen finaaliin. Koko karsinnan ensimmäisenä laskenut Rukajärvi sai ensimmäisestä laskustaan yllättävän alhaiset pisteet.

Enni Rukajärveltä kipakat terveiset KOK:lle

Urheilijat jahtaavat mitaleita Kiinassa, jota syytetään kansanmurhasta – suomalaistähti Rukajärveltä suorat sanat urheilupäättäjille: "Skarpatkaa!"

Yle Urheilu kysyi suomalaisurheilijoilta, ovatko he perehtyneet Kiinan ihmisoikeustilanteeseen ja miettineet asiaa ennen kisaamista Pekingin olympialaisissa. Kävi ilmi, että suurin osa keskittyy vain urheiluun.

Mikaël Kingsbury Pekingin olympiarinteessä

Tällä olympiatähdellä on hämmästyttävä voittosaldo – Mikaël Kingsbury nauttii suosikin asemastaan: "Mahtavaa, kun muut jahtaavat"

Mikaël Kingsbury on tehnyt unelmistaan totta ja voittanut kumparelaskussa kaiken mahdollisen. Pekingin olympialaiset on 29-vuotiaalle kanadalaistähdelle kenties uran viimeinen suuri näyttämö.

Esiintyjät kantavat Kiinan lippua olympiakisojen avajaisissa.

Perjantai 4.2.2022 (tv)

Koronatilanne. Polttopuut. Talviolympialaiset. Sääennuste.. Pahoittelemme, että perjantain lähetyksessä ei ole tekstitystä.

Esiintyjät kantavat Kiinan lippua olympiakisojen avajaisissa.

Kiina uhkasi: urheilija voi saada rangaistuksen, jos kertoo mielipiteensä liian rohkeasti – nämä maat boikotoivat olympiakisoja

Moni maa jättää lähettämättä hallintonsa edustajat kisoihin ihmisoikeusrikkomusten takia. Suomenkin urheiluministeri Antti Kurvinen jäi kotiin, mutta hänen mukaansa Suomen kohdalla kyse ei ole poliittisesta boikotista.

Suomen lippu isona heijasteena keskellä olympiastadionia, kun joukkueet saapuvat avajaisiin.

Näyttävät avajaiset käynnistävät olympialaiset toden teolla tänään – katso lähetystiedot ja miten seuraat juhlallisuuksia

Talviolympialaisten avajaiset seurattavissa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.30 alkaen. Suomalaisittain Pekingin kisapäivä on perjantaina hiljainen.

Lahden MM-kisojen doping-käryt vuonna 2001 jättivät ison trauman suomalaisen hiihtokansan mieliin.

Sveriges Radio: Kansainvälisessä antidopingtyössä vakavia puutteita – ruotsalaiset olympiaurheilijat paljastavat, kuinka olisivat voineet huijata testeissä

Ruotsin radion uutistoimitus Ekot ja Radiosporten kertovat vakavista puutteista dopingtesteissä. Juttuun haastatellut ruotsalaiset olympiaurheilijat kertovat, että olisivat voineet halutessaan huijata testeissä.

Antti Kurvinen.

Suomenmaa: Ministeri Kurvinen peruu Pekingin-matkansa karanteeniriskin takia

Kurvisen mukaan kyseessä ei ole Suomen poliittinen boikotti.

Valtteri Filppula Helsingin EHT-turnauksessa marraskuussa 2021.

Valtteri Filppula Suomen lipunkantaja Pekingin talviolympialaisten avajaisissa – Suomi poikkeaa KOK:n suosituksesta

37-vuotias jääkiekkoilija Valtteri Filppula saa kunnian kantaa Suomen lippua Pekingin avajaistapahtumassa perjantaina.

Tamperelainen Anni Valkeinen innostui ajatuksesta, että kelkkailun harrastamisen aloittamisella olisi mahdollisuudet päästä olympialaisiin.

Pystymetsästä repäisty kelkkailumaajoukkue tähtää vuoden 2026 talvikisoihin – "Vahva usko, että siellä nähdään vähintään yksi suomalainen"

Kelkkailu on Suomessa pieni laji. Niin pieni, ettei koko maassa ole yhtään kelkkailurataa. Maajoukkue leireilee "kotiradallaan" Latviassa ja tähtää olympialaisiin.

Kuvakollaasi Olympiamitaleista, ostoskärrystä ja tilastosta, jossa näkyy Suomen ansaitseman mitalin hinta Tokion olympialaisissa 2021

Suomi tuplasi huippu-urheilun rahoituksen kymmenessä vuodessa, mutta menestystä ei tullut – olympiamitali maksaa 13,1 miljoonaa euroa julkista rahaa

Kansainvälinen tutkimus huippu-urheilun rahoituksesta ei silittele Suomea, joka on analyysin mukaan tehottomin maa kesäolympialaisissa saavutettujen mitaleiden ja niiden eteen satsattujen eurojen suhteessa. Todellinen kuva jää kuitenkin kertomatta.

Iivo Niskanen kommentoi Kiinan ihmisoikeustilannetta

Kerttu Niskaselta herui sympatiaa norjalaistähdille – Iivo Niskanen Kiinan ihmisoikeustilanteesta: "Vaikutusvaltani on hyvin minimaalinen"

Iivo ja Kerttu Niskasen ensivaikutelmat Pekingin olympialaduista ovat hyviä. Norjan koronatapaukset mietityttävät kaksikkoa.

Enni Rukajärvi poseeraa hopeamitalinsa kanssa

Enni Rukajärvi viimeisteli kisakuntonsa Rukan rinteillä ja hakee Pekingistä jo kolmatta olympiamitaliaan

Lumilautailija Enni Rukajärvi luottaa kokemukseensa Kiinan kisarinteessä, jossa hän osallistuu slopestyle- ja big air -kilpailuihin. Pekingissä tavoitteena on hyvät laskut, jotka kaksissa edellisissä olympialaisissa ovat riittäneet kahteen mitaliin.

Arttu Mäkiaho irvisteli Rukan maailmancupissa.

Olympiajoukkueeseen lisää kainuulaisia urheilijoita – Kainuun Hiihtoseuran yhdistetyn urheilija Arttu Mäkiaho matkaa Pekingiin

Vuokatissa asuva Mäkiaho voitti yhdistetyssä nuorten MM-kultaa viisi vuotta sitten. Tämän kauden paras tulos on maailmancupin 18. sija.

Suomen Jussi Olkinuora ja Ville Pokka seurasivat kiekkoa katseellaan jääkiekon MM-finaalissa.

Pekingin talviolympialaissa mukana monta lappilaista urheilijaa

Talviolympialaiset alkavat 4. helmikuuta ja kestävät reilut kaksi viikkoa.

Tero Seppälä, Linnea Ceder, Rosa Pohjolainen

Tänään valitaan Suomen lopullinen olympiajoukkue – nämä urheilijat on jo valittu Pekingiin, tässä kuumimmat kysymysmerkit

Pekingin olympialaisten Suomen joukkueen viimeiset valinnat tehdään tänään. Mielenkiinto kohdistuu muun muassa siihen, kuka valitaan taitoluistelun edustajaksi ja saako Suomi molemmat viestijoukkueet ampumahiihtoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle