Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uudelleenanalyysi paljastaa, että elämänmerkit Venuksessa olivat liioiteltuja – kaasukehässä paljon vähemmän fosfiinia kuin ensin arvioitiin

Vaikka fosfiinia olisi arvioitua vähemmän, voi se silti kertoa elämästä. Jotkut ovat myös kyseenalaistaneet havainnot aineesta.

Mitä yhdestä Maasta, kun avaruudessa on miljardeja eksoplaneettoja!

Eksoplaneetat eivät tarjoa nopeaa pelastusta ihmiskunnalle.

Saturnuksen kuun kemikaalilöytö on askel eteenpäin avaruuden elämän etsinnässä

Titan-kuu on aivan liian kylmä paikka sellaisille soluille kuin meillä Maassa, mutta solukalvojen muodostumiselle saattaa olla toinenkin tapa.

Wow!-avaruussignaalin mysteeri ei ehkä ratkennutkaan – Osa tutkijoista ei hyväksy uutta teoriaa

Signaalin on arveltu olevan Maan ulkopuolisen älykkään kulttuurin lähettämä viesti. Tai toimintahäiriö teleskoopissa.

Kari Enqvistin kolumni: Mikseivät avaruusolennot ole jo soittaneet?

Älyllinen elämä voi syntyä nopeasti ja sattumalta. Evoluutio ei tähtää älyn kehittymiseen, kirjoittaa Ylen kolumnistina aloittava Kari Enqvist.

1.11. Teeman Elävä arkisto: Hämärän rajamailla - ufoja ja aaveliftareita

Halloweenin kunniaksi tarjolla yliluonnollisia ilmitöitä.

Maailman suurin radioteleskooppi valmistui Kiinassa – video

Teleskoopin halkaisija on 500 metriä ja sen rakennustyöt ovat kestäneet viisi vuotta.

Marsin "kukkakaalit" merkki elämästä Maan ulkopuolella?

Marsin Gusevin kraatterista on löytynyt opaalimuodostelmia, jotka muistuttavat muun muassa Atacamassa ja Yellowstonessa löydettyjä.

Kiina haluaa löytää Maan ulkopuolista elämää – 9 000 saa lähtöpassit jättiteleskoopin tieltä

Kiina rakentaa vuorille jättimäistä teleskooppia, jolla se haluaisi napata avaruudessa liikkuvia signaaleja. Paikallisten viranomaisten mukaan yli 9 000 teleskoopin lähellä asuvaa ihmistä joutuu jättämään kotinsa.

Luotain sukeltaa Saturnuksen kuusta nousevaan jääpilveen – etsii merkkejä elämälle otollisista olosuhteista

Tutkijoiden mukaan Saturnuksen Enceladus-kuun jäisen pinnan alla on meri, jota pidetään yhtenä lupaavimmista paikoista Maan ulkopuolisen elämän etsimiseen. Cassini-luotain lentää tänään keskiviikkona merestä nousevan jäisen pilven läpi ja tutkii sen koostumusta. Tuloksia tuskin kerrotaan vielä kuukausiin.

Suomalaisasiantuntija: Elämän löytyminen avaruudesta on jo hyvin lähellä

Joukko brittitiedemiehiä ilmoittautunut kilpailuun, jossa suunnitellaan Maan ulkopuoliselle älylle lähetettävää viestiä. Suomalaisasiantuntija uskoo, että elämää löytyy pikemminkin uusilla teleskoopeilla kuin viestejä kuuntelemalla tai lähettämällä.

Ufoilua ja valoilmiöitä Suomessa

Suomessa tehtyjä ufohavaintoja ja valoilmiöitä

Avaruudesta löytyi ensi kertaa elämän rakenneosia – Nasa: Elämän löytyminen 10 vuoden sisällä todennäköistä

Tutkijat ovat ensi kertaa löytäneet monimutkaisia orgaanisia molekyylejä avaruudesta. Tämä uutinen, samoin kuin uudet tutkimustulokset juoksevan veden löytymisestä avaruudesta saavat Nasan johtavan tutkijan pitämään elämän löytymisen todennäköisyyttä entistä suurempana.

"Elinkelpoinen planeetta" ei taidakaan olla planeetta

Avaruuden niin sanotulta "kultakutrivyöhykkeeltä" löytynyt Maan kaltainen planeetta on uuden tutkimuksen mukaan sittenkin valeplaneetta.

Euroopan kokenein astronautti: Valtavassa universumissa täytyy olla muuta elämää! – video

Yle Uutiset haastatteli Euroopan kokeneinta astronauttia Thomas Reiteria, joka vierailee Suomessa. Nykyään Euroopan avaruusjärjestö ESA:n johtotehtävissä työskentelevä Reiter uskoo, että ennemmin tai myöhemmin ihmiset löytävät avaruudesta todisteita maan ulkopuolisesta elämästä.

Saturnuksen kuun jäisen pinnan alla piilee meri – ja ehkä elämää

Enceladus-kuusta löytynyt meri on ehkä paras paikka, josta kannattaa etsiä Maan ulkopuolista elämää.

Esko Valtaoja: Tiede etenee epäilyksen avulla

Avaruustähtitieteen professorin mielestä tieto ja osaaminen ovat avain ihmiskunnan pelastumiseen. Tutkijoiden näkemysten välillä käydään jatkuvaa kamppailua, mutta sen tarkoituksena on viedä tiedettä eteenpäin.

Tutkimus: Mikrobit sinnittelevät maapallon viimeisinä asukkaina

Maailmanloppu tulee. Tosin siihen menee vielä 2,8 miljardia vuotta, ja ihmiselläkin on vielä miljardi vuotta aikaa, lasketaan tuoreessa skotlantilaisessa tutkimuksessa. Samalla siinä ehdotetaan uutta keinoa havaita avaruudesta mahdollista elämää.

Kuka uskoo ufoihin?

Rauni-Leena Luukanen kertoi olevansa ufoihin yhteydessä.

Avaruusolentoihin tutustustaan Jyväskylässä

Viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävillä Kosmisilla parapäivillä astutaan avaruus- ja henkimaailmaan.

Amerikansuomalainen majuri kävi ufossa

Wayne Aho tapasi avaruusolioita ensi kerran vuonna 1957.

Muukalaisia etsiviltä SETI-tutkijoilta loppuivat rahat

Maan ulkopuolista elämää etsivä SETI-instituutti on pahassa rahapulassa. Julkisen rahoituksen ehtymisen takia instituutti on joutunut sulkemaan Allenin antennikentän. Vuonna 2007 avattu kenttä on kuunnellut avaruuden radiosignaaleja älyllisen elämän merkkien löytymisen toivossa.

Nasan tutkija: Uusia todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinnon Nasan tutkija kertoo löytäneensä uusia todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä. Tulokset julkaissut Journal of Cosmology on pyytänyt kansainväliseltä tiedeyhteisöltä apua niiden arvioimiseen.

Nasa kertoo tänään uusista löydöistä

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa pitää torstaina tiedotustilaisuuden, jossa se kertoo ennakkotietojen mukaan uusia tietoja, jotka liittyvät Maan ulkopuolisen elämän etsintään. Arvailut löydöistä liikkuvat ufojen ja maanpäällisen elämän välillä.

Valtaoja ei usko Nasan yllättävän

Maailma odottaa innokkaana Nasan uutisia maan ulkopuolisen elämän tutkimisesta. Professori Esko Valtaojan mukaan kyseessä saattaa olla joko vuosisadan jymypaukku tai tilannekatsaus kotiplaneetalta.

Ufot ovat uskon asia

Tiedetoimittaja Kari A. Kuuren mukaan maapallon ulkopuolinen elämä on hyvin mahdollista, mutta yhteydenpito tähtien välillä vaikuttaa mahdottomalta.

Ufotutkimus jatkuu Kuninkaan kuolemasta huolimatta

Suomen johtavan ufotutkijan, Tapani Kuninkaan työnjatkajat patistavat ihmisiä kertomaan epänormaaleista kokemuksistaan. Rajatietoa ja uskoa maapallon ulkopuoliseen elämään on yllättävän paljon, sanoo Kuninkaan lähin työtoveri Tapani Koivula. Hänen mielestään pelko hulluksi leimaantumisesta estää maailmankuvaa rikastuttavien tarinoiden kokoamisen.

Kesäaihe villiintyneet vallabit innosti lukijoita

Kesän tulon huomaa hellelukemien lisäksi tavallista kepeämmistä juttuaiheista. Menneinä kesinä laiturin nokalla ja torikahvilassa on päivitelty Ruokolahden leijonaa, tappajahaukia, rikollisia lokkeja sekä citykarhuja. Torstaina YLE Uutisten lukijoita puhuttivat huumaantuneet vallabit .

Pilvessä pomppineet vallabit Australian peltokuvioiden taustalla

Australian pelloille ilmestyneiden ympyröiden salaisuus on ratkennut. Ufo-kirjallisuudessa ympyröitä on pidetty todisteena maan ulkopuolisten elämänmuotojen vierailusta planeetallamme, mutta todellisuudessa jälkien takana ovat huumeessa pomppineet kengurunkaltaiset vallabit.

Maapallon ulkopuolisen älyn etsintään vauhtia

Kaliforniaan rakennettu radio-observatorio etsii merkkejä muiden planeettojen radiosignaaleista paljon tehokkaammin kuin koskaan aikaisemmin.

Nasa löysi hiilidioksidia kaukaiselta planeetalta

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan Hubble-teleskooppi on löytänyt sekä hiilidioksidia että hiilimonoksidia kaukaisen planeetan ilmakehästä. Nasa uskoo löydöksen olevan tärkeä askel kohti maan ulkopuolisen elämän löytymistä.

Sini Merikallio matkalla Marsiin

Sini Merikallio ei epäröisi lähteä Marsiin

Britannian hallitus julkisti ufo-kansioitaan

Britannian hallitus on julkistanut ufo-havaintoja koskevia tietojaan.

Elämän kuulostelu avaruudessa alkoi toden teolla

Maapallon ulkopuolista elämää etsivän yhdysvaltalaisen Seti-insituutin ensimmäinen oma radioteleskooppi on otettu käyttöön. Tähän asti elämän merkkejä on haettu muilta avaruusprojekteilta liienneellä laina-ajalla, eikä Setillä ole ollut mahdollisuutta päättää radioantennien suunnasta tai tarkkailuajasta.

Asumiskelpoinen planeetta löydetty

Tutkijat ovat löytäneet aurinkokuntamme ulkopuolelta asumiskelpoiselta vaikuttavan planeetan.

Kotitietokoneet halutaan valjastaa tutkimusavuksi

Yhdysvalloissa julkistetaan tiistaina laaja kansainvälinen hanke, jossa kutsutaan Internetin käyttäjiä edistämään tieteellistä tutkimusta.