Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Planeten Venus.

Uudelleenanalyysi paljastaa, että elämänmerkit Venuksessa olivat liioiteltuja – kaasukehässä paljon vähemmän fosfiinia kuin ensin arvioitiin

Vaikka fosfiinia olisi arvioitua vähemmän, voi se silti kertoa elämästä. Jotkut ovat myös kyseenalaistaneet havainnot aineesta.

Ihmishahmo katsoo kohti tähtitaivaan upeita värejä.

Mitä yhdestä Maasta, kun avaruudessa on miljardeja eksoplaneettoja!

Eksoplaneetat eivät tarjoa nopeaa pelastusta ihmiskunnalle.

Titan-kuu Saturnuksen kiertoradalla. Kuvassa näkyy myös Saturnuksen renkaita.

Saturnuksen kuun kemikaalilöytö on askel eteenpäin avaruuden elämän etsinnässä

Titan-kuu on aivan liian kylmä paikka sellaisille soluille kuin meillä Maassa, mutta solukalvojen muodostumiselle saattaa olla toinenkin tapa.

Uutisvideot: Kiinnostavan avaruussignaalin mysteeri ei ehkä ratkennutkaan

Wow!-avaruussignaalin mysteeri ei ehkä ratkennutkaan – Osa tutkijoista ei hyväksy uutta teoriaa

Signaalin on arveltu olevan Maan ulkopuolisen älykkään kulttuurin lähettämä viesti. Tai toimintahäiriö teleskoopissa.

Kari Enqvist

Kari Enqvistin kolumni: Mikseivät avaruusolennot ole jo soittaneet?

Älyllinen elämä voi syntyä nopeasti ja sattumalta. Evoluutio ei tähtää älyn kehittymiseen, kirjoittaa Ylen kolumnistina aloittava Kari Enqvist.

Symbolinen aavekuva.

1.11. Teeman Elävä arkisto: Hämärän rajamailla - ufoja ja aaveliftareita

Halloweenin kunniaksi tarjolla yliluonnollisia ilmitöitä.

Maailman suurin radioteleskooppi sijaitsee Kiinassa.

Maailman suurin radioteleskooppi valmistui Kiinassa – video

Teleskoopin halkaisija on 500 metriä ja sen rakennustyöt ovat kestäneet viisi vuotta.

Marsin opaalimuodostelmia.

Marsin "kukkakaalit" merkki elämästä Maan ulkopuolella?

Marsin Gusevin kraatterista on löytynyt opaalimuodostelmia, jotka muistuttavat muun muassa Atacamassa ja Yellowstonessa löydettyjä.

Kiinan 16. helmikuuta julkaisema kuva Guizhoun maakuntaan rakennettavasta jättiläisteleskoopista.

Kiina haluaa löytää Maan ulkopuolista elämää – 9 000 saa lähtöpassit jättiteleskoopin tieltä

Kiina rakentaa vuorille jättimäistä teleskooppia, jolla se haluaisi napata avaruudessa liikkuvia signaaleja. Paikallisten viranomaisten mukaan yli 9 000 teleskoopin lähellä asuvaa ihmistä joutuu jättämään kotinsa.

Nasan Cassini-luotaimen tekemien painovoimamittausten perusteella piirretty kuva siitä, miten Saturnuksen Enceladus-kuu saattaisi olla muodostunut.

Luotain sukeltaa Saturnuksen kuusta nousevaan jääpilveen – etsii merkkejä elämälle otollisista olosuhteista

Tutkijoiden mukaan Saturnuksen Enceladus-kuun jäisen pinnan alla on meri, jota pidetään yhtenä lupaavimmista paikoista Maan ulkopuolisen elämän etsimiseen. Cassini-luotain lentää tänään keskiviikkona merestä nousevan jäisen pilven läpi ja tutkii sen koostumusta. Tuloksia tuskin kerrotaan vielä kuukausiin.

Nasan 22. lokakuuta 2014 jakama kuva James Webb -teleskoopin keskuksesta Greenbeltissä, Marylandissä.

Suomalaisasiantuntija: Elämän löytyminen avaruudesta on jo hyvin lähellä

Joukko brittitiedemiehiä ilmoittautunut kilpailuun, jossa suunnitellaan Maan ulkopuoliselle älylle lähetettävää viestiä. Suomalaisasiantuntija uskoo, että elämää löytyy pikemminkin uusilla teleskoopeilla kuin viestejä kuuntelemalla tai lähettämällä.

Etusivu kysyy: Voiko ihminen saavuttaa maailmanrauhan?

Maailman tunnetuimpiin fyysikoihin kuuluva Stephen Hawking on käynnistänyt hankkeen, jossa 100 miljoonaa euroa sijoitetaan Maan ulkopuolisen elämän etsimiseen.

ufo eli tunnistamton lentävä esine

Ufoilua ja valoilmiöitä Suomessa

Suomessa tehtyjä ufohavaintoja ja valoilmiöitä

Galaksi.

Avaruudesta löytyi ensi kertaa elämän rakenneosia – Nasa: Elämän löytyminen 10 vuoden sisällä todennäköistä

Tutkijat ovat ensi kertaa löytäneet monimutkaisia orgaanisia molekyylejä avaruudesta. Tämä uutinen, samoin kuin uudet tutkimustulokset juoksevan veden löytymisestä avaruudesta saavat Nasan johtavan tutkijan pitämään elämän löytymisen todennäköisyyttä entistä suurempana.

"Elinkelpoinen planeetta" ei taidakaan olla planeetta

Avaruuden niin sanotulta "kultakutrivyöhykkeeltä" löytynyt Maan kaltainen planeetta on uuden tutkimuksen mukaan sittenkin valeplaneetta.

Thomas Reiter.

Euroopan kokenein astronautti: Valtavassa universumissa täytyy olla muuta elämää! – video

Yle Uutiset haastatteli Euroopan kokeneinta astronauttia Thomas Reiteria, joka vierailee Suomessa. Nykyään Euroopan avaruusjärjestö ESA:n johtotehtävissä työskentelevä Reiter uskoo, että ennemmin tai myöhemmin ihmiset löytävät avaruudesta todisteita maan ulkopuolisesta elämästä.

Nasan Cassini-luotaimen tekemien painovoimamittausten perusteella piirretty kuva siitä, miten Saturnuksen Enceladus-kuu saattaisi olla muodostunut.

Saturnuksen kuun jäisen pinnan alla piilee meri – ja ehkä elämää

Enceladus-kuusta löytynyt meri on ehkä paras paikka, josta kannattaa etsiä Maan ulkopuolista elämää.

Esko Valtaoja

Esko Valtaoja: Tiede etenee epäilyksen avulla

Avaruustähtitieteen professorin mielestä tieto ja osaaminen ovat avain ihmiskunnan pelastumiseen. Tutkijoiden näkemysten välillä käydään jatkuvaa kamppailua, mutta sen tarkoituksena on viedä tiedettä eteenpäin.

Tutkimus: Mikrobit sinnittelevät maapallon viimeisinä asukkaina

Maailmanloppu tulee. Tosin siihen menee vielä 2,8 miljardia vuotta, ja ihmiselläkin on vielä miljardi vuotta aikaa, lasketaan tuoreessa skotlantilaisessa tutkimuksessa. Samalla siinä ehdotetaan uutta keinoa havaita avaruudesta mahdollista elämää.

Tähtitieteilijät: Voisimme löytää maan ulkopuolista elämää lämmön avulla

Havaijin yliopiston tähtitieteilijät ovat kehitelleet uusia tapoja löytää maan ulkopuolista elämää. Nyt suunnitteilla on jättiläismäinen teleskooppi, joka havaitsisi lämpösäteilyn kymmenien valovuosien päästä.

Kuvakaappaus ohjelmasta Kasmasiini (1990)

Kuka uskoo ufoihin?

Rauni-Leena Luukanen kertoi olevansa ufoihin yhteydessä.

Ufohavaintokuva

Avaruusolentoihin tutustustaan Jyväskylässä

Viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävillä Kosmisilla parapäivillä astutaan avaruus- ja henkimaailmaan.

Yle Areena logo.

Amerikkalaistohtori lensi kauko-ohjattavalla avaruusaluksella

Tohtori Daniel Fryn mukaan hänen ensikohtaamisensa ulkoavaruuden asukin kanssa tapahtui Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä 1950. Hän pääsi tuolloin kauko-ohjattavan avaruusaluksen kyytiin. Vai tapahtuiko se sittenkin jo vuonna 1949?

Yle Areena logo.

Sun Ran kokeellisessa jazzissa oli kosminen sanoma

Saturnuksella syntyneen Sun Ran Intergalaktinen Aurinkotutkimuksellinen Arkestra vieraili Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1971.

Majuri Wayne Aho (oikealla) ja tv-toimittaja istuvat sohvaryhmässä kukilla koristetun pienen pöydän ääressä ja katsovat kameraan.

Amerikansuomalainen majuri kertoi käyneensä ufossa

Majuri Wayne Aho kertoi tavanneensa avaruusolioita.

Muukalaisia etsiviltä SETI-tutkijoilta loppuivat rahat

Maan ulkopuolista elämää etsivä SETI-instituutti on pahassa rahapulassa. Julkisen rahoituksen ehtymisen takia instituutti on joutunut sulkemaan Allenin antennikentän. Vuonna 2007 avattu kenttä on kuunnellut avaruuden radiosignaaleja älyllisen elämän merkkien löytymisen toivossa.

Tähtitaivas.

Nasan tutkija: Uusia todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinnon Nasan tutkija kertoo löytäneensä uusia todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä. Tulokset julkaissut Journal of Cosmology on pyytänyt kansainväliseltä tiedeyhteisöltä apua niiden arvioimiseen.

Nasa kertoo tänään uusista löydöistä

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa pitää torstaina tiedotustilaisuuden, jossa se kertoo ennakkotietojen mukaan uusia tietoja, jotka liittyvät Maan ulkopuolisen elämän etsintään. Arvailut löydöistä liikkuvat ufojen ja maanpäällisen elämän välillä.

Valtaoja ei usko Nasan yllättävän

Maailma odottaa innokkaana Nasan uutisia maan ulkopuolisen elämän tutkimisesta. Professori Esko Valtaojan mukaan kyseessä saattaa olla joko vuosisadan jymypaukku tai tilannekatsaus kotiplaneetalta.

Ufotutkija ja Ultra-lehden päätoimittaja Tapani Kuningas (1945-2009) vieraili Mystinen ilta televisiossa -ohjelmassa vuonna 1984.

Tapani Kuningas: Ufot karttavat meitä

Ufotutkija Tapani Kuninkaan mukaan ufot karttavat ihmisiä.

Ufot ovat uskon asia

Tiedetoimittaja Kari A. Kuuren mukaan maapallon ulkopuolinen elämä on hyvin mahdollista, mutta yhteydenpito tähtien välillä vaikuttaa mahdottomalta.

Ufotutkimus jatkuu Kuninkaan kuolemasta huolimatta

Suomen johtavan ufotutkijan, Tapani Kuninkaan työnjatkajat patistavat ihmisiä kertomaan epänormaaleista kokemuksistaan. Rajatietoa ja uskoa maapallon ulkopuoliseen elämään on yllättävän paljon, sanoo Kuninkaan lähin työtoveri Tapani Koivula. Hänen mielestään pelko hulluksi leimaantumisesta estää maailmankuvaa rikastuttavien tarinoiden kokoamisen.

Kesäaihe villiintyneet vallabit innosti lukijoita

Kesän tulon huomaa hellelukemien lisäksi tavallista kepeämmistä juttuaiheista. Menneinä kesinä laiturin nokalla ja torikahvilassa on päivitelty Ruokolahden leijonaa, tappajahaukia, rikollisia lokkeja sekä citykarhuja. Torstaina YLE Uutisten lukijoita puhuttivat huumaantuneet vallabit .

Pilvessä pomppineet vallabit Australian peltokuvioiden taustalla

Australian pelloille ilmestyneiden ympyröiden salaisuus on ratkennut. Ufo-kirjallisuudessa ympyröitä on pidetty todisteena maan ulkopuolisten elämänmuotojen vierailusta planeetallamme, mutta todellisuudessa jälkien takana ovat huumeessa pomppineet kengurunkaltaiset vallabit.

SETI:n radioteleskooppeja Pohjois-Kaliforniassa

Maapallon ulkopuolisen älyn etsintään vauhtia

Kaliforniaan rakennettu radio-observatorio etsii merkkejä muiden planeettojen radiosignaaleista paljon tehokkaammin kuin koskaan aikaisemmin.

Nasan Hubble-teleskooppi avaruudessa Maata vasten.

Nasa löysi hiilidioksidia kaukaiselta planeetalta

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan Hubble-teleskooppi on löytänyt sekä hiilidioksidia että hiilimonoksidia kaukaisen planeetan ilmakehästä. Nasa uskoo löydöksen olevan tärkeä askel kohti maan ulkopuolisen elämän löytymistä.

Ufologi ja erikoislääkäri Rauni-Leena Luukanen-Kilde haastateltavana Arto Nybergin ohjelmassa vuonna 2007.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde tunsi humanoidit

Rauni-Leena Luukanen-Kilde kertoi Arto Nybergille ufoista.

Sini Merikallio Arto Nybergin haastattelussa, hymyilee, aurinkolasit nostettuna pään päälle.

Sini Merikallio matkalla Marsiin

Sini Merikallio ei epäröisi lähteä Marsiin

Britannian hallitus julkisti ufo-kansioitaan

Britannian hallitus on julkistanut ufo-havaintoja koskevia tietojaan.

Yle Areena logo.

Robotti von Rosenberg: Ihminen

Robotti von Rosenberg on melkein saanut tutkimuksensa loppuun Maa-nimisellä planeetalla. Viimeisenä tutkimuskohteena on ihminen.

Elämän kuulostelu avaruudessa alkoi toden teolla

Maapallon ulkopuolista elämää etsivän yhdysvaltalaisen Seti-insituutin ensimmäinen oma radioteleskooppi on otettu käyttöön. Tähän asti elämän merkkejä on haettu muilta avaruusprojekteilta liienneellä laina-ajalla, eikä Setillä ole ollut mahdollisuutta päättää radioantennien suunnasta tai tarkkailuajasta.

Asumiskelpoinen planeetta löydetty

Tutkijat ovat löytäneet aurinkokuntamme ulkopuolelta asumiskelpoiselta vaikuttavan planeetan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle