Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Italian viisuvoittaja kumartui sekunneiksi ja moni oli jo varma kokaiinista – tutkija kertoo, miksi huumesyytökset leimahtavat helposti

Jos juot tuopin olutta, siitä ei nouse kohu, mutta huumeet ovat otollinen aihe närkästykselle. Näin ajattelee tutkija Mikko Salasuo. Euroviisujen finaalilähetyksen jälkeen sosiaalinen media on ollut liekeissä huume-epäilystä.

Ulla Järven kolumni: Kirjoitin piilottelevaa tappajaa ulos itsestäni

Hoida itseäsi kirjoittamalla, mutta älä satuta muita, sanoo Järvi.

Asta Lepän kolumni: Miksi apaattiset uuninpankkopojat raivostuttavat keskiluokkaa?

Jos ihmisellä ei ole unelmia ja maailma näyttää mahdottomalta, miksi hän yrittäisi yhtään mitään, miettii toimittaja, tietokirjailija Asta Leppä. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kati Kelolan kolumni: Suurin osa ihmisistä pyrkii katastrofin keskellä hyvään

Koronapuheessa korostuu nyt muiden paheksunta, mutta ihmisistä kannattaa ennemmin uskoa hyvää, kirjoittaa Kati Kelola.

Roope Lipastin kolumni: En ole puolellanne enkä teitä vastaan

Jos poliittinen korrektius tosiaan toimisi, maailma olisi kovin erinäköinen, kirjoittaa Roope Lipasti.

Analyysi: Rikesakko jää eläkkeelle kesäkuussa – valtaosa liikennerikkomuksista on niin vähäpätöisiä, ettei niiden haluta olevan enää rikoksia

Rikesakon korvaavaa liikennevirhemaksua ehdotettiin jo 70-luvulla, mutta sen pelättiin rapauttavan liikennekuria, kirjoittaa toimittaja Marcus Ziemann.

Graduntekijä tutki suomalaista dopingkeskustelua: "Urheilun ilmiöitä ei haluta, uskalleta tai osata kyseenalaistaa"

Samuli Oja kävi läpi Yle Urheilun dopinguutisointia vuosien 2017-2018 ajalta. Hän havaitsi, että näkyvää valtaa mediassa käyttävät osittain eri tahot kuin ne, jotka tekevät urheilun merkittävät eettiset päätökset.

Tissiflashmob myös Kuopiossa lauantaina

Tapahtuma järjestetään Väinölänniemellä.

Sami Kolamon kolumni: Entä jos Matti Nykänen olisikin ollut Maija Nykänen?

Mitä olisi tapahtunut, jos Matti Nykäsen menestyksen olisi saavuttanut nainen? Urheilusaavutuksia olisi kunnioitettu, mutta sekoilun kanssa olisi ollut toisin, kirjoittaa Sami Kolamo.

Independent-lehti paheksuu turkistarhauksen "ulkoistamista" Britanniasta Suomeen, julkaisi kuvia

Brittilehdistö on nostanut Suomen turkistarhauksen otsikoihin useasti viime aikoina.

Sanna Ukkola: Joulupukin hahmo on toksisen maskuliininen – ja vielä vitivalkoinen

Ennen vanhaan uskonnolliset fundamentalistit tuhosivat epäpyhiä patsaita, nykyään modernit uuspuritaanit paheksuvat poliittisesti epäkorrektia sisältöä taiteessa, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Taneli Heikan kolumni: Alkoholiin kaatuneiden muistomerkki olisi kansallinen kulttuuriteko

Kuka rakentaisi alkoholikuolemien muistomerkin? Se antaisi omaisille oikeuden muistella ihmistä, jonka elämä oli arvokas. Siitä tulisi nähtävyys, jonka äärellä omaiset saisivat tunnustaa surunsa ja rakkautensa julkisesti ensimmäistä kertaa, kirjoittaa Taneli Heikka.

Miksi sotesta ja työllisyydestä puhutaan kuin uskonnosta? Retoriikan tutkija: päätöksiä runnotaan syyllistämällä ja lietsomalla huonoa omaatuntoa

Nykypäättäjien poliittinen puheenparsi on moralisoivaa kuripuhetta, punnitsee retoriikan tutkija. Tutkijan mukaan hallituksen sote-puhe pitää ikääntyviä taakkana ja työllisyysretoriikka niputtaa työttömät laiskoiksi.

K16 yleistyy kampaamoissa – Rippilapsen hiuksia värjäävä ottaa riskin

Kampaamot noudattavat vaihtelevasti hiusväripakkausten ikärajasuosituksia. Osa yrittäjistä tekee edelleen värjäyksiä vanhempien suostumuksella. Osa kampaamoista ei värjää alle 16-vuotiaiden hiuksia, vaikka laki ei sitä suoraan kielläkään. Näin esimerkiksi kesän rippilapsilla ei olisi hiusvärjäykseen asiaa.

Kantaaottava muusikko Jarkko Martikainen: "Yhtenäistä Suomea ei ole eikä tule"

Tarkkanäköinen muusikko Jarkko Martikainen näki suomalaisen ja saksalaisen siirtolapuutarhan. Toisen palstat olivat tarkasti samannäköiset ja tiukasti rajatut, kun taas toisen värit, seinät ja kukat olivat toinen toistaan erilaisempia. Kummassa puutarhassa itse viihtyisit paremmin?

Kukkahattutäti neuvoo välttämään mustaa hennatatuointia – "Sen jälkeen ei enää välttämättä voi värjätä hiuksiaan"

Kukkahattutäti on Tukesin hahmo joka ei tuomitse eikä kiellä. Valistavia vlogeja kuvaava nainen neuvoo puhdistamaan meikkipussin sisällön, sekä unohtamaan mustan hennatatuoinnin ottamisen.

Näkökulma: Koulun penkillä oppii yhtä paljon kuin elämän kovassa koulussa

Elämänkoululainen ylpeilee koulutuksen puutteella ja halveksii tutkintoja. Elämänkoululaisen mukaan eläminen ei riitä, pitää kokea kovia, kirjoittaa toimittaja Raisa Autio ärhäkässä kolumnissa.

Haluatko ottaa tatuoinnin? Ei ehkä kannata mennä Kukkahattutädin juttusille

Kokosimme viiden kohdan listan asioista, joista Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta kysytään kaikkein eniten.

Vappu on vaarallinen! – katso lista

Tukesin kukkahattutädin innoittamana myös teekkarikaupungin eli Tampereen Yle keräsi varoituslistan vapuksi.

Kansa kommentoi Kristillisdemokraatteja: "Räsänen on onnistunut erittäin hyvin ministerinä"

Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen ihastuttaa ja vihastuttaa kansalaisia. Sekä puolueen kannattajat että sen vastustajat kiittelevät Kristillisdemokraatteja johdonmukaisuudesta.

Huippu-urheilija ei halua eduskuntaan - ”En ole kukkahattutäti”

Fredrik Smulter sanoo, että hänen arvonsa eivät sovi Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen arvoihin valtakunnallisessa politiikassa.

Pappi: Hyväntekeväisyys on yksinkertaistava sana

Itä-Euroopan romaneja majoittanut pappi Marjaana Toiviainen on kuluneen vuoden aikana huomannut, että ihmisissä on ja säilyy halu kohdata kaltaisiaan.

Katainen EU-parlamentille: "Nyt pitää hyökätä kohti tulevaisuutta"

Suomen entistä pääministeriä hiillostettiin tiistaina Euroopan parlamentissa. Europarlamentaarikot selvittävät, sopiiko Katainen tälle kaavailtuun tehtävään, eli komission varapuheenjohtajaksi.

Täysi-ikäiseksi tullut Linda Vink: musiikkivideolla piti olla karvaton sfinx-kissa

Viime kesänä alaikäinen Linda Lastunen alias Linda Vink sai lööppitilaa laulettuaan avaussinkullaan tyrkyllä olevasta karvattomasta kissasta. Tänään täysi-ikäinen Linda sanoo tietävänsä mistä lauloi eivätkä aikuiset miehet tuotantotiimissä päässeet häntä vedättämään.

Koirankakkapoliisitar kyttää jopa puskissa - "Onnistumisprosentti on ehkä 60"

Tamperelaista Riikka Hietalaa ärsyttää, kun toiset koiranomistajat jättävät koirankakat noukkimatta. Koirankakoista huomauttaminen aiheuttaa usein vihaisen reaktion.

Villi kortti - väärä kortti

Kari Mänty ihmettelee tuoreessa pläjäyksessään Koripalloliiton päätöstä hakea paikkaa lajin MM-kisoista puoli miljoonaa euroa maksavalla villillä kortilla.

Kakkakepponen kelpaa kulttuuriväelle

Sleepy Sleepersin esikoislevy Sinulle äiti oli aikoinaan sellainen täräys umpivakavalle YYA-Suomelle, ettei siitä toivuttu koskaan. Yhtyeen kotikaupungissa Lahdessa oli sellainen käytäntö, että huvilupaa ei edes myönnetty, mikäli esiintyjänä oli Sleepparit. Huomenna kukkahattutätien kauhu esiintyy suurelle yleisölle Lahden Sibeliustalolla.

Yo-kokeissa kysyttiin Natosta, Talvivaaran uraanista ja sosiaalisen median vaikutuksesta yöuniin

Ylioppilaskokeissa kirjoitettiin tänään filosofia, psykologia, historia, fysiikka ja biologia. Loput reaaliaineet kirjoitetaan syyskuun lopussa.

Simola: Kristillisdemokraattien moralismi peittää kirkon ydinsanoman

Kristillisdemokraatit ovat kirkolle ongelma, sanoo Kirkko & kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola. Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis ei ymmärrä, miksi politiikassa ei saa viitata Raamattuun.

Lukijat tiukkana: Sylje kuppiin tai opettele käytöstavat!

Syljeskely julkisilla paikoilla puistattaa nettikommentoijia. Toisaalta jotkut pitävät tapaa harmittomana ja syyttävät arvostelijoita kukkahattutätimaisesta käytöksestä. Kovimmat arvostelijat vaativat sylkykuppien palauttamista käyttöön.

Spring Breakers sortuu turhaan vakavuuteen

Lukiota käyvät Brit, Candy, Cotty ja Faith ovat koulunsa ainoita oppilaita, joilla ei ole rahaa lähteä viettämään amerikkalaisen koulumaailman instituutioksi muodostunutta spring breakia. Koska mukaan on kuitenkin päästävä ryöstävät tytöt paikallisen kuppilan ja lähtevät matkaan. Juhlat Floridassa loppuvat kuitenkin lyhyeen tyttöjen joutuessa pidätetyiksi. Vankilasta heidät lunastaa Alieniksi itseään kutsuva pikkurikollinen, joka vie työt mukanaan omaan pimeään maailmaansa.

Ruben Stiller: Stillerin moraalitesti

Epämääräinen moralismi on nyt kuuminta hottia. Omiin arvoihin pukeudutaan, ja ne näyttävät aina hyviltä. Tässä Stillerin moraalitesti. Täydentäkää omilla kysymyksillänne. Lisätkää ne keskustelupalstalle tai lähettäkää twitterosoitteeseeni @rubenstiller.

"Jääkiekkosponsorin vetäytyminen tarvittiin herätykseksi"

Urheilumarkkinoinnin tutkijan mielestä Aller Median vetäytyminen jääkiekkosponsoroinnista oli tärkeä, tarpeellinen ja rohkea teko. Myös viittä SM-liigan jääkiekkojoukkuetta sponsoroiva Sinebrychoff on sitä mieltä, että on tärkeätä keskustella, mikä jääkiekossa on kiellettyä.

Ruben Stiller: Persuuntuneet toimittajat tai tuloeroporno

Persuuntunut media on keksinyt, mikä on syynä Suomen talouden ongelmiin. Pitää vain keksiä yksinkertainen syntipukki, jolla on liian suuri palkka, kirjoittaa Ruben Stiller blogissaan.

Arhinmäki jääkiekkokohusta: "En ole kukkahattutäti"

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen mielestä ylilyönnit pitää karsia jääkiekkoilusta. Kovat ja reilut otteet sekä kuohuvat tunteet kuitenkin kuuluvat lajiin, hän sanoo.

Miten estää alakulo koleana kesänä?

Lapin kesä on näyttänyt apean puolensa tänä vuonna. Helteistä ei ole ollut edes kuulohavaintoa, puhumattakaan, että shortseja olisi voinut käyttää kylmyyden ja sääski-invaasion vuoksi muualla kuin sisätiloissa. Yle Lappi haki kolmelta lappilaiselta ohjeet orastavan alakulon selättämiseksi.

Urheilukatu tapasi Sami Heleniuksen

Urheilukatu 2:n tulevan sunnuntain lähetyksessä tavataan jääkiekkoilija Sami Helenius. Heleniuksen tie vei NHL-tappelijasta kouluavustajaksi ja juniorivalmentajaksi.

Ajatuskupla: Ahneuden anatomiaa

Ahneudesta puhutaan ja kirjoitetaan nyt enemmän kuin vuosikausiin. Pomoportaan miljoonaoptiot ja hulvattomat eläke- ja asuntoedut ärsyttävät. Tuottaako ahneus hyvinvointia vai onko se kaiken pahan alku ja loppu? Onko ahneus ihmisen sisäsyntyinen ominaisuus? Onko ahneus moralistien lyömäase? Onko oman voiton pohjaton pyynti hyväksyttävää? Pirjo Peltoniemi pohtii ajatuskuplassaan ahneuden anatomiaa.

TTT juhlii Anna Liisan tragedialla

Tampereen Työväen Teatteri palaa 110 vuoden jälkeen juurilleen. Juhlavuoden pääteoksena nähdään Minna Canthin Anna Liisa, joka oli aikoinaan uuden teatterin avajaisnäytelmä vuonna 1901. Ohjaaja Sirkku Peltolan ja hänen työryhmänsä yhteistyönä Anna Liisa on muuntunut perinteisiä rajoja rikkovaksi musikaaliksi.

Raskas työ vaatii raskaat huvit

Anteeksi vaan , mutta minun on ihan pakko palata vielä jääkiekon MM-huumaan. Asia on jäänyt kaivertamaan mieltäni – meinaa jo yöunianikin häiritä, kirjoittaa hartolalainen Mikko Ruskeala suunvuorossaan.

Kukkahattutäti löytää designlampun

Lahden radion toimituksestakin tulee WWF:n Green offfice eli ympäristövastuullinen vihreä toimisto. Luvassa on siis kulujen ja päästöjen suitsimista ja huomion kiinnittamäistä omaan toimintaan työmaalla. Vaikka kotona sähkönsäästäminen olisi jo luonteva osa arkea, työpaikoilla tuhlaaminen kukoistaa. Eikä siellä kotonakaan aina jaksa ja välitä. Tanja Perkkiö pohtii suunvuorossaan ympäristöasioita.

JÄÄKIEKKO: Lehkoselle yhden ottelun panna

Jääkiekon Sarjaseurat ry:n työvaliokunta on määrännyt Mestis-seura KooKoon päävalmentajan Ismo Lehkosen yhden ottelun toimitsijakieltoon.

Pompeijissa sattui jälleen romahdus

Tuhkan alta kaivetussa Pompeijissa, Italiassa, on jälleen sattunut romahdus. Aitamuuri sortui noin 12 metrin matkalta rankkasateen aikana. Aamulla, ennen Pompeijin avautumista sattunut romahdus on vuoden aikana jo kolmas. Vuosi sitten Pompeijissa sortui Kunniallisten rakastavaisten talona tunnettu rakennus. Marraskuun alussa Pompeijissa romahti niin sanottu Gladiaattorien talo.

Alkoholisti lainaan vartiksi

Oulun pääkirjastossa on saanut tiistaina lainata perinteisten kirjojen sijaan ihmisiä. Lainattavat ovat henkilöitä, joihin yleensä kohdistuu paljon ennakkoluuloja: esimerkiksi poliiseja, alkoholisteja, absolutisteja ja päihdetyöntekijöitä.

Kansallinen juominen viritti nettikeskustelijat

Suomalaisten asenteet alkoholia ja humalahakuista juomista kohtaan ovat tiukentuneet selkeästi. Suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että juomme liikaa alkoholia. Nettikeskustelijat ovat käyneet kiinni kansalliseen juomiseen ja esittäneet omat arvionsa alkoholin kulutuksesta.

Ärsytys romisi kohteliaisuuteen

On helppo ärsyyntyä. Monista asioista ja toistuvasti. Jouni Koutonenkin ärsyytyi taannoin, mutta muutti sitten mielensä.

Moralisti nostaa päätään

Maanteiden varsilla on auto stopattu linja-autopysäkille ja ukko tai pari seisoo tien penkalla lorottamassa. Ritva Koivisto pohtii suunvuorossaan mihin ovat unohtuneet meidän kaikkien yhteiset pelisäännöt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle