Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Micaro Makeiset palkittiin – Lappeenrannassa toimiva karkkipaja on Etelä-Karjalan Maistuva maaseutuyritys

Yrittäjä Ville Vahersalolle kehuja hienosta kasvutarinasta ja suussasulavista tuotteista.

Sinisistä Dipper-patukoista ei ole löytynyt toistaiseksi syytä oireisiin – Tullin laboratorio jatkaa tutkimuksia seuraavaan viikkoon

Tullin tuoteturvallisuuspäällikkö Jonna Nefflingin mielestä on mahdollista, että oireet ovat johtuneet myös joidenkin herkkyydestä väriaineisiin tai patukoiden suuresta syöntimäärästä.

Päiväkotien välipalana pullaa ja suklaakiisseliä, vanhemmat ja hammashoito ihmettelevät – äiti: "Yksivuotias on aika pieni syömään sellaisia"

Useissa Meri-Lapin päiväkodeissa välipalat ovat ravitsemussuositusten vastaisia. Hammashoidon mukaan tämä näkyy jo lasten hampaiden kunnosta.

Dipper-patukat herättivät huolta vanhemmissa – 7 vastausta kysymyksiin karkkien lisäaineista

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen haluaa muistuttaa, etteivät kaikki kaupassa olevat tuotteet ole välttämättä turvallisia.

Food watchdog scrutinises candy bar over consumer complaints

Consumers have been advised to avoid eating the candy bars and to report symptoms to local health inspectors.

Tee suolaisia siemenkeksejä ja glögimarinoituja viikunoita

Nämä pikkusuolaiset sopivat myös juustotarjottimelle.

Finland's Easter witch custom gets pandemic update

Social distancing measures have cast a hex on the tradition of collecting treats in exchange for decorated branches.

Finnish firm to drop black caricatures on its chocolate 'Kisses'

An anti-racism activist compared the image to the n-word. 

Totaalikieltäytyjän karkkilakko on kestänyt jo 16 vuotta – kieltäytyjälle tuputetaan karkkia: ota nyt, maista edes yksi

Ei edes yhtä pastillia, kieltäytyjä ei halua repsahtaa karkinhimossaan, sillä se voi johtaa makeiskierteeseen.

Confusion over food watchdog's rule barring sales of "raw chocolate" products

The term "raw" cannot be used for chocolate sold in Finland, nor can products be labelled "raw chocolate" in English.

Raakasuklaata ei saa enää nimittää raakasuklaaksi – Ruokavirasto: "Lainsäädäntö ei tunne termiä"

Raakasuklaata tuottava yrittäjä olisi toivonut, että termin kieltämisen sijaan Ruokavirasto olisi määritellyt, mikä on raakasuklaata.

Kaurasipsit ovat nyt haluttuja ympäri maailman ja Pyhännällä niitä pussitetaan jatkossa yhä enemmän

Maun lisäksi Pyhännän sipsit kiinnostivat myös sijoitusmielessäkin.

Muhoksen koululaisille ei tule välipalaa – kunnan rahat ovat tiukalla

Halvimmassa vaihtoehdossa välipalat olisivat maksaneet kunnalle 13 000 euroa vuodessa.

Karkkitehdas oli vähällä tuhota kruununjalokivensä – kuluttajat nousivat kapinaan ja pelastivat yhden Suomen tunnetuimmista brändeistä

Graafikko ja kirjailija Aimo Vuorinen on keksinyt huikean määrän suomalaisten tuntemia tuotemerkkejä.

Millainen on hyvä koululaisen välipala? Näillä 5 vinkillä saat lapsen innostumaan terveellisestä ruuasta

Välipalaa ei kannata jättää lapsen omatoimisuuden varaan, neuvoo ravitsemusterapeutti.

Keliakiaa sairastavan pikkutytön ilmoitus kaupan seinällä poiki etsintäoperaation ja irtokarkkitempauksen: "Olisi hienoa, jos lapsi saisi turvallisesti itse valita ja ottaa"

Vaihtuvat kauhat estävät keliakiasta kärsiviä ostamasta irtokarkkeja. Lapualaisperheen vetoomus johti toivotun tapahtuman järjestämiseen.

Fazer hakee kasvua kauratuotteista – ostaa perhemeijeri Kaslinkin

Kouvolalainen Kaslink valmistaa esimerkiksi kaurajuomia ja välipaloja.

Sunnuntai 2.6.2019 (radio)

Puoluejohtajat ovat neuvotelleet ministerinpaikoista. Nuoret ovat juhlineet koulujen loppumista rauhallisesti. Suomalaiset tykkäävät salmiakista.

Suomalainen salmiakkiviina lyö itseään läpi Alankomaissa – voisiko salmiakki olla Suomen seuraava suuri vientituote?

Suomi on yksi maailman suurimmista salmiakkimaista. Vientiä on kuitenkin edelleen vain perinteisiin salmiakkimaihin.

Report: Sugar tax worked on drinks, but not candy

A sugar tax brought in to reduce sweet consumption has not had the desired effect—but a tax on sugary drinks did help people choose healthier options.

Eating liquorice raises blood pressure, says study

A new PhD study from Finland concludes that people with high blood pressure should avoid liquorice products entirely.

Tampereen päiväkotien välipaloista on vähennetty sokeria

Taustalla on tavoite ravitsemussuositusten mukaisesta sokerimäärästä.

"Suurin osa asiakkaistani ei tiedä, että heidän aamiaisensa on liian pieni" – Asiantuntijan vinkit syömiseen: lisää salaattia, muuta rytmiä

Ravitsemusasiantuntijan mukaan ihmisten vääriin ruokatottumuksiin vaikuttavat tiedon puute, ruoan hinta sekä jaksamisen ongelmat.

“EI LISÄTTYÄ SOKERIA” – se parempi vaihtoehto voikin olla sokeripommi

Lue sisällysluettelo, ennen kuin ostat välipalapatukan!

Päiväkodeissa ateriat lakosta huolimatta – välipala silti mukaan

Vaikka ruokaa on tarjolla, on varsinkin välipalatarjoilu tavanomaista niukempi.

Suklaantekijät eivät kaihda hullujakaan makuja – kissanruoan ja tumman suklaan yhdistelmä tuijottaa suoraan silmiin

Suklaaseen voi yhdistää mitä vaan, mutta kaikki makuyhdistelmät eivät välttämättä miellytä herkuttelijoita. Pohjalaisyrityksen eksoottisin suklaa yhdistää kuivatun kalan ja tumman suklaan.

Kuluttaja-lehti vertaili "terveellisiä" sipsejä: Rasvoista löytyy isoja eroja, suola on suurin ongelma

Pahamaineisia transrasvoja on useimmissa vaihtoehdoissa mitättömän vähän, mutta rasvojen kokonaismäärät vaihtelevat paljon.

Pitkään imetettyjen ravitsemus muita lapsia paremmalla tolalla viisivuotiaana

Pitkään rintamaitoa saaneet lapset söivät myös myöhemmin vähemmän sokeriherkkuja. Tutkimus ei ole aukoton, koska taustalla voi olla myös imettävien vanhempien terveystietoisuus.

Välipalapassi älypuhelimissa otetaan käyttöön Jyväskylän kouluissa

Jyväskylässä otetaan käyttöön sähköinen, oppilaan älypuhelimessa toimiva välipalapassi.

Huonoja uutisia suklaansyöjille: Suklaa ei ehkä sittenkään ole hyväksi sydämelle

Suklaata viikoittain tai useammin syövät saattoivat sairastua jopa muita todennäköisemmin sepelvaltimotautiin tai aivoverenkiertohäiriöihin.

Marjasmoothie tuoreista marjoista

Raikas välipala marjoista.

Lisää Jacky Makupaloja vedetään myynnistä

Takaisinveto koskee Jacky Makupala Maitosuklaa -tuotetta. Reilu viikko sitten valmistaja ilmoitti aiemmasta takaisinvedosta.

Suomessa vieraileva Oxfordin professori: Ruoka maistuu makeammalle, kun kuuntelee samalla makeaa musiikkia

Brittitutkija tietää, että mitä kovempi rouske perunalastuista lähtee, sitä paremmalle sipsit maistuvat.

Ikea vetää myynnistä pääsiäisvaahtokarkkeja – tuotantoyksikköön pääsi hiiriä

Ikea pyytää asiakkaita palauttamaan myynnistä vedetyn erän karkkipussit.

Kauramaito valtaa alaa kaupan kylmähyllyiltä – jääkö Mansikki työttömäksi?

Erilaisten kasvipohjaisten tuotteiden suosio on noussut viime vuosina merkittävästi ja nyt myös kotimaiset meijerit ovat päättäneet ottaa oman osuutensa markkinasta.

Ravitsemusasiantuntija: Kuuntele kehoa niin nälästä tulee kohtuullista

"Jes, nyt mä saan syödä herkkuja" -tyyppinen asenne kertoo Patrik Borgin mielestä jännitteisestä suhtautumisesta syömiseen.

Uusi tutkimus listaa suomalaisten viisi eri tapaa syödä välipalaa – mihin ryhmään sinä kuulut?

Kupillinen kahvia autossa, hedelmä ja energiapatukka ruudun ääressä tai pullakahvit ystävien kanssa. Välipaloja syövät kaikki ja kaikkialla.

Tiistai 19.12.2017 (tv)

Jätteiden käsittely ehkä kallistuu. Kansanedustaja yritti suudella väkisin. Suklaasta voi tulla harvinainen. Sarjakuvia on sensuroitu paljon.

Suklaata ei tulevaisuudessa ehkä riitä jokaiseen joulupöytään – tässä 5 ainetta, joilla suklaan voisi korvata

Kaakaota ei riitä länsimaisille markkinoille loputtomiin muun muassa ilmastonmuutoksen vuoksi. Jonakin päivänä joudumme ehkä ratkaisemaan, miten tehdä suklaata ilman suklaata.

Niskanen analysoi kisaansa suklaata hampaissa: "Passivoiduin liikaa"

Iivo Niskanen taisteli Rukan takaa-ajokisassa jopa voitosta, mutta taipui terävimmän kärjen taakse ja jäi kuudenneksi.

"Liian tiukka pipo aiheuttaa repeilyä" – Sokerin himo iskee sitä rajummin, mitä tiukemmin sen itseltään kieltää

Miksi sokeria tekee mieli sitä enemmän, mitä päättäväisemmin sitä on päättänyt vältellä? Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg sanoo, että liian tiukat rajat ja mustavalkoinen ajattelu ovat painonhallinnan kompastuskiviä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle