Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paratiisin paperit - juttukokonaisuuden kuva.

Panaman papereita seuraa uusi jättipaljastus: Paratiisin paperit

Valtava tietovuoto paljastaa uusia tietoja veroparatiiseista

Frans Timmermans käsi pystyssä puhujapöntössä.

Komissio haluaa tiukemmat säännöt lobbaukseen

Lobbarin pitäisi jatkossa rekisteröityä, jos hän mielii päästä tapaamaan päätöksentekijöitä – myös komission ulkopuolella.

Neelie Kroes

Uusi veroparatiisivuoto Bahamalta paljastaa entisen EU-komissaarin, ministereitä ja Diakonissalaitoksen johtajan

Tiukkana EU-komissaarina tunnettu hollantilainen Neelie Kroes salasi lähes vuosikymmenen ajan yhteytensä veroparatiisiyhtiöön. Bahaman tietovuodosta nousee esille ainakin 27 suomalaista.

Nainen puhuu matkapuhelimeen.

EU-vertailu: Puheluhinnoissa jopa 774 prosentin ero

Suomen kotimaan puhelut ovat EU:n keskiarvoa halvempia. Kalleimmat kännykkälaskut maksetaan Hollannissa.

EU-komissaari kauhistui suomenruotsalaisille lähetetyistä tappouhkauksista

Digiviestinnästä vastaava komissaari Neelie Kroes sanoo Twitter-tilillään, että vihapuhe ja tappouhkaukset eivät kuulu sivistyneeseen demokraattiseen väittelyyn.

Mies selaa Nokia Lumia 920 -älypuhelinta.

Ei enää lisälaskua kännykän käytöstä ulkomailta - miksi se ei ole hyvä asia?

Kännykän käyttämistä ollaan ajamassa käyttäjälle samanhintaiseksi koko EU:n alueella. Tämä tarkoittaisi, että asiakas voisi esimerkiksi surffata puhelimellaan internetissä koko EU:n alueella samalla hinnalla kuin kotimaassaan - ilman nykyisenlaista lisälaskua. Teleoperaattorit pitävät ideaa huonona, mutta eikö se kuluttajan kannalta olisi hyvä?

Nuori nainen surffaa kännykällään internetissä.

Roaming-maksuista luopuminen voi tulla kuluttajalle kalliiksi

EU-komissaari Neelie Kroes esittää dataroaming-maksuista luopumista. FiCominin toimitusjohtaja Reijo Svento pitää mahdollisena, että kustannukset valuvat kuluttajien maksettavaksi.

Henkilö käyttämässä iPadia.

EU haluaa lopettaa datavierailumaksut kokonaan

EU:n digitaalisista palveluista vastaava komissaari haluaisi eroon operaattoreiden netinkäytöstä ulkomailla veloittamista vierailumaksuista ensi vuoden loppuun mennessä.

Urpilainen pitää Bilderberg-kokousta hyödyllisenä

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) osallistui Bilderberg-kokoukseen Yhdysvalloissa viime viikonloppuna. Kokouksessa noudatettavaa Chatham House -sääntöä Urpilainen pitää edellytyksenä sille, että tilaisuus ei latistu julkisuuteen tarkoitettujen lausuntojen esittelyksi. Chatham House -säännön mukaan tilaisuuden osanottajat eivät kerro kokouksessa esitetyistä puheenvuoroista eteenpäin.

EU suomii myös Unkarin medialakia

Euroopan komissio on kirjoittanut keskiviikkona Unkarille ilmaistakseen uusia huolia maan lehdistönvapauden suhteen. Eilen tiistaina EU sanoi haastavansa Unkarin oikeuteen, ellei maan uutta perustuslakia muuteta.

Kannettavaan tietokoneeseen on kiinnitetty mokkula.

EU haluaa kaikkiin koteihin huippunopean nettiyhteyden

EU:n komissio aikoo sijoittaa yli yhdeksän miljardia euroa langattomiin laajakaistoihin, jotka toisivat huippunopean internetyhteyden EU-maiden kaikkiin koteihin. EU:n taloudelle siitä toivotaan samanlaista lisäpotkua kuin huippunopeista junayhteyksistä.

EU pyytää Unkarilta lisäselvityksiä uudesta medialaista

EU-komissio lähetti perjantaina Unkarille selvityspyynnön maan tuoreesta medialaista. Laissa on useita kohtia, joihin komissio ei ole tyytyväinen. Jos Unkarin vastaus ei tyydytä, uhkaa komissio maata oikeustoimilla.

EU:lta kartellisakko kemikaaliyhtiöille

Euroopan unioni on määrännyt useita kemianyhtiöitä yhteensä 173 miljoonan euron sakkoihin muovikemikaaleihin liittyvästä kartellista.

EU lupaa tukea Gdanskin telakkaa

EU:n komissio lupailee vihreää valoa Puolan suunnitelmalle Gdanskin telakan palastamiseksi. EU:n kilpailukomissari Neelie Kroes sanoi Brysselissä, että uudelleenjärjestely turvaa Gdanskin telakan elinkelpoisuuden pitkällä tähtäimellä. Kilpailukomissaari Kroes toivoi, että komissio tekisi päätöksen jo ennen lomakautta.

EU-komission rakennuspalo sammutettu

Euroopan komission päärakennus Brysselissä evakuoitiin iltapäivällä sen jälkeen kun katolta nousi mustaa savua. Palo saatiin sammumaan neljässä tunnissa, mutta pistävä haju jäi leijumaan EU-kaupunginosassa.

Auton penkkien kokoonpanoa tehtaan hihnalla Ranskassa.

EU hyväksyy Ranskan autotuet

Euroopan komissio on tyytyväinen Ranskan antamiin takeisiin siitä, että sen suunnitelma lainoittaa autoteollisuutta valtion varoin ei ole protektionistinen.

Tommi Korpela riehuu luomisvimmaisena Lauri Viitana uutuuselokuvassa Putoavia enkeleitä

Suomi saa maksaa elokuvatukea

EU:n komissio on hyväksynyt Suomen anomuksen maksaa elokuvien tuotanto- ja jakelutukea 116 miljoonaa euroa vuosina 2009 - 2013.

Puola sai komissiolta lisäaikaa telakoidensa uudelleenjärjestelyyn

EU:n komissio on antanut Puolalle lisää aikaa järjestellä uudelleen valtionapuja nauttineet telakkansa. Komissio odottaa Puolalta suunnitelmia kahden telakan uudelleenjärjestelyiksi syyskuun 12. päivään mennessä.

EU helpottaa valtionapujen myöntämistä

EU:n kipailukomissaari Neelie Kroes julkaisi maanantaina komission päätöksen, jonka mukaan jäsenmaiden ei enää tarvitse ennakkoon ilmoittaa komissiolle valtionavusta, joka maksetaan pienille ja keskisuurille yrityksille niiden työllisyyden ja kilpailukyvyn kohentamiseksi.

Euroopan sähkökatkosta syytetään voimayhtiöitä

Euroopan komissio ja Euroopan Kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöjärjestö UCTE syyttävät voimayhtiöiden virheitä Euroopan sähkökatkosta.

EU:lta 280 miljoonan rangaistussakko Microsoftille

EU-komissio on määrännyt Microsoftille uuden 280,5 miljoonan euron sakon, koska ohjelmistoyhtiö ei ole täysin noudattanut tuomiota vuodelta 2004.

Nokian ja Siemensin yhteisyritykselle ristiriitainen vastaanotto Saksassa

Nokian ja Siemensin verkkotoimintojen yhdistäminen on otettu ristiriitaisesti vastaan Saksassa.

EU uhkaa taas Microsoftia jättisakoilla

EU:n komissio uhkaa ohjelmistojätti Microsoftia jopa kahden miljoonan euron päivittäisillä sakoilla.

EU-maiden valtiontuet komission hampaissa

EU:n komissio moittii unionin jäsenvaltioita edelleen jättimäisten valtiontukien myöntämisestä yrityksille. Uuden tulostaulun mukaan EU:n 25 jäsenvaltion myöntämien valtiontukien määrä oli viime vuonna vajaat 62 miljardia euroa, mikä vastaa 0,6:ta prosenttia EU:n koko bruttokansantuotteesta.

Commission Fines UPM over Bag Cartel

The European Commission has imposed fines totalling 216 million euros on 16 companies it has accused of forming a cartel in the market of plastic industrial bags. One of those fined is the Finnish forest industry company UPM, which was ordered to pay nearly 57 million euros.

EU Suspects Kemira of Price-Fixing Cartel

The EU alleges that the chemicals company Kemira has been involved in a pan-European cartel.