Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijät näyttelevät teatterin lavalla.

Saara Turusta kiinnostaa lian ja raadollisten tunteiden maailma: "Voisimme olla vapaampia, jos häpeä ei olisi koko ajan läsnä"

Saara Turusen ohjaama ja kirjoittama Järjen hedelmät päättää Q-teatterin trilogian. Palkittu kirjailija on luonut esityskielen, jossa puhe on sivuroolissa.

Saara Turunen: "Taiteilijuus vaatii omistautumista"

Kirjailija Saara Turunen: “Taiteilijuus vaatii omistautumista”

Suositun kirjailijan uutuusromaani käsittelee rakkautta ja sen hintaa.

Toimittaja Aleksis Salusjärvi

Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

Katja Küttner,  näyttelijä, Medusan huone

Mykistetty Medusa saa Saara Turusen näytelmässä oman huoneen: "Naiselle on tarjolla yleensä monsterin tai objektin rooli"

Turusen mielestä on kummallista, että antiikin tarina hirviöksi muutetusta Medusasta on aina kerrottu miesten näkökulmasta.

George Saunders, Jukka Viikilä ja Pauliina Rauhala.

Kahdeksan kirjatärppiä keväälle – millainen on bestseller yli 80 vuoden takaa ja nouseeko lestadiolaisuus jälleen puheenaiheeksi?

Kevään kirjoissa on esillä muun muassa sadan vuoden takainen sisällissota. Myös viimeisin Booker-voittaja saadaan tuoreena suomennoksena.

Fanit piirittävät Saara Aaltoa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Saara Aallon "sinnikäs yrittäminen ja uupumaton harjoittelu" toivat Suomi-palkinnon

Opetus- ja kulttuuriministerin antaman tunnustuksen sai Aallon lisäksi seitsemän muuta taiteilijaa tai ryhmää.

Q-teatterin näytelmä Tavallisuuden aave

Saara Turunen teki Q-teatteriin näytelmän suomalaisesta tavallisuudesta – "En olisi uskonut, kuinka ajankohtaiseksi aihe nousee"

Ristiriitainen suhtautuminen kotimaahan sai Saara Turusen tekemään näytelmän tavallisuudesta. Q-teatterissa ensi-iltansa saava esitys pureutuu suomalaiseen olemukseen. Aiheen ajankohtaisuus yllätti ohjaajankin.

Heikki Turunen.

Simpauttajan isä 70 vuotta – pelkää Alzheimerin vievän ajatuksensa

Juuan Piitterissä keltaisen talon isäntä raivoaa öisin. On melskannut ja kirjoittanut jo vuosien ajan. 70-vuotias kirjailija Heikki Turunen potee luomisen tuskaa pimeän tultua ja pelkää, että tekeillä oleva teos jää hänen viimeisekseen.

Kuvassa Saara Turunen

"Suomalainen teatterimaailma on onnekas" – tasa-arvo ja resurssit kohdillaan

Kansainvälistä kokemusta kartuttanut dramaturgi-ohjaaja Saara Turunen on sitä mieltä, että suomalaisessa teatterimaailmassa on moni asia hyvin. Turunen on taas totuttautumassa suomalaisuuteen. Sen sijaan taiteilijaprofessori Mikko Roiha asuu ja aikoo asua Berliinissä. Hänen mielestään suomalainen teatteri pärjäisi ulkomailla oikein hyvin, kunhan vain sitä uskalletaan viedä sinne.

kaksi miestä pöydän ääressä, nainen seisoo pöydälla

Meksikolainen puputyttö tahtoo olla pornofantastinen

Maailmalla poikkeuksellisen hyvin menestynyt suomalaisnäytelmä ottaa kantaa sukupuolirooleihin viihdyttävällä tavalla. Meksikolainen teatteriryhmä vierailee tällä viikolla näytelmän kanssa Espoon kaupunginteatterissa.