Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Saara Turunen: “Taiteilijuus vaatii omistautumista”

Suositun kirjailijan uutuusromaani käsittelee rakkautta ja sen hintaa.

Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

Mykistetty Medusa saa Saara Turusen näytelmässä oman huoneen: "Naiselle on tarjolla yleensä monsterin tai objektin rooli"

Turusen mielestä on kummallista, että antiikin tarina hirviöksi muutetusta Medusasta on aina kerrottu miesten näkökulmasta.

Kahdeksan kirjatärppiä keväälle – millainen on bestseller yli 80 vuoden takaa ja nouseeko lestadiolaisuus jälleen puheenaiheeksi?

Kevään kirjoissa on esillä muun muassa sadan vuoden takainen sisällissota. Myös viimeisin Booker-voittaja saadaan tuoreena suomennoksena.

Saara Aallon "sinnikäs yrittäminen ja uupumaton harjoittelu" toivat Suomi-palkinnon

Opetus- ja kulttuuriministerin antaman tunnustuksen sai Aallon lisäksi seitsemän muuta taiteilijaa tai ryhmää.

Saara Turunen teki Q-teatteriin näytelmän suomalaisesta tavallisuudesta – "En olisi uskonut, kuinka ajankohtaiseksi aihe nousee"

Ristiriitainen suhtautuminen kotimaahan sai Saara Turusen tekemään näytelmän tavallisuudesta. Q-teatterissa ensi-iltansa saava esitys pureutuu suomalaiseen olemukseen. Aiheen ajankohtaisuus yllätti ohjaajankin.

"Suomalainen teatterimaailma on onnekas" – tasa-arvo ja resurssit kohdillaan

Kansainvälistä kokemusta kartuttanut dramaturgi-ohjaaja Saara Turunen on sitä mieltä, että suomalaisessa teatterimaailmassa on moni asia hyvin. Turunen on taas totuttautumassa suomalaisuuteen. Sen sijaan taiteilijaprofessori Mikko Roiha asuu ja aikoo asua Berliinissä. Hänen mielestään suomalainen teatteri pärjäisi ulkomailla oikein hyvin, kunhan vain sitä uskalletaan viedä sinne.

Meksikolainen puputyttö tahtoo olla pornofantastinen

Maailmalla poikkeuksellisen hyvin menestynyt suomalaisnäytelmä ottaa kantaa sukupuolirooleihin viihdyttävällä tavalla. Meksikolainen teatteriryhmä vierailee tällä viikolla näytelmän kanssa Espoon kaupunginteatterissa.