Uusimmat artikkelit

Suomi veti kurkumaa ja currya myynnistä – maailmalla ratsioissa löytyi väärennöksiä liemikuutioista rasvasieppareihin
Suomen viranomaiset ovat löytäneet kansainvälisessä elintarvikeväärennösten takavarikossa 950,5 kiloa säännösten vastaisia kurkuma-, curry- ja chilimausteita. Erät on vedetty alkuvuodesta pois myynnistä.

Vältteletkö turhaan pähkinää? "Tämä on klassinen virhe"
Pähkinäallergiaa pidetään hengenvaarallisena, mutta se ei ole sitä kaikille. Jos koivuallergikko saa oireita myös pähkinästä, on mahdollista, että kyse on ristiallergiasta.

Mausta maltilla – perusasiat kuntoon ja sitten yrttien kimppuun
Vaikka mausteita löytyy niin sekoituksina kuin yksittäisinä makuina paljon, kannattaa luottaa perusjuttuihin.

Atria vetää myynnistä kanavalmisruuan
Osaan myynnistä vedettävän erän pakkauksista on voinut päästä toista kanavalmisruokaa, joka voi aiheuttaa oireita allergisille.

Vetinen papu muuntuu rapsakaksi herkuksi Arno Kasvin opeilla
Kukapa ei olisi joskus maistanut vihreää, vetistä ja mautonta papua. Pavuista syntyy kuitenkin nopeasti hyvä herkkupala lautaselle, jos sen osaa käsitellä oikein, vakuuttaa emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi.

Curry kaveeraa kalaa
Kanan ja broilerin kylkiäisenä yleensä viihtyvä curry löytää keittiössä uuden kaverin kalasta. Varsinkin jos niiden yhteiselämää pehmentää muhkeaksi uunissa sulava juusto. Veden viljasta vuokaan käy kala kuin kala, jopa pakastekaapista ongittu seiti. Kotimainen järvikala on kuitenkin curryn kavereista ihan lähipiiriä, ja siinä joukossa fileroitu ahven aatelia.

Olympiaisännät syövät nyt currya, mutta palanpainikkeena ovat yhä tee ja olut
Suomalaisten käsitykset englantilaisista ja englantilaisuudesta ovat tiukkaan juurtuneita, mutta osin vääriä. Pubissa nautitut lounaat ovat historiaa, samoin "fish and chips". Teetä ja olutta britit toki juovat edelleen - ja nauravat itselleen.

Tytin ja Pertin sieniherkut: potkua sienicurrysta ja sieniä munakasrullassa
YLE Hämeen sienipäivän koriin tarttui myös pari mainiota reseptiä. Kokeile vaikkapa munakasrullaa tai testaa, miten kanan mausteena tutumman curryn maku istuu suppilovahveroihin!

Kenialaisessa keittiössä
Itäafrikkalaisten herkkujen ohjeita
Curry-porkkana-pähkinäkeitto
Pähkinäistä porkkanakeittoa maustaa curry. Keitto sopii sellaisenaan alkuruoaksi. Voit tarjota sitä myös pääruokana lisäämällä joukkoon esimerkiksi jauhelihaa tai raejuustoa.
Couscous-currykeitto
Ruokajogurtti raikastaa mausteisen keiton.
Strömsö: Nahid Hassanin intialainen menu
Reseptit jakoon: lassia, raitaa, rotia ja kanacurrya - siinä aidon intialaisen menun aineksia. Strömsön vieraana on tukholmalainen ravintoloitsija, joka tuntee intialaisen ruoan läpikotaisin.
Linssikeitto punaisesta currysta ja tomaatista
Punaiseen linssikeittoon tulee currytahnaa, inkivääriä ja chiliä. Jos tämä ei lämmitä, niin ei sitten mikään!

Eväsreppu: Hedelmäinen broilerivuoka
Tällä kertaa hellan pesu jää väliin. Tämä itämaisesti vivahtava broileriruoka syntyy vaivattomasti uunissa.

Makkarasta maukasta
Makkara ei ole vain arkinen ruoka-aines, vaan myös maukas ja eksoottinenkin herkkupala. Monenlaisia makkaroita ja makkararuokia on luvassa viikonloppuna Turun Ruokamessuilla.