Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmoitus Kajaanin kaupungintalon ulko-ovessa. Kajaanin kaupungin ja Kajaani-infon aukiolojat. Kajaanin sote -hallinto kolmannessa kerroksessa.

Kainuun hyvinvointialueen asiakaslaskuja ei voi maksaa enää Kajaani Infossa, vaan kahdessa hyvinvointialueen toimipisteessä

Kajaanin kaupungintalon Infossa aiemmin ollut maksupalvelu päättyy perjantaina. Ensi viikosta lähtien asiakaslaskujen maksu onnistuu keskussairaalalla ja Sotkamon terveysasemalla.

Tampereen sähkölaitoksen lasku ja käteistä rahaa.

Pienituloisille suunnatun Kelan sähkötuen hakulomake julki tänään

Ensisijainen tuki alkuvuonna syntyviin sähkökuluihin on sähkövähennys.

Nippu laskuja

Seinäjoen kaupunki tarjoaa laskut paperisten sijaan nyt myös sähköisinä

Seinäjoen kaupunki on ottanut laskutuksessaan käyttöön sähköisen digipostipalvelun. Palvelussa voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida kapungilta saapuvia laskuja.

Milloin saa periä laskutuslisää?

Kuningaskuluttajan katsoja ihmettelee avaimiaan unohtelevilta perittäviä ovenavausmaksuja. Ovenavausmaksun voi nykyisin maksaa kortilla. Jos valitsee kortilla maksamisen sijaan kotiinlähetettävän laskun, siitä voidaan periä laskutuslisää jopa 15 euroa.

Juomista virossa

Osa 4: Ravintolat ja kahvilat

Ravintolat ja kahvilat

Pariisilaisen kahvilan ulkoterassi, ikkunassa käsinkirjoitettu lounaslista.

Osa 4: Ravintolat, kahvilat, baarit

Ranska on hyvän ruoan ja juoman luvattu maa.

Kahvilat ja ravintolat

Kahvilassa tai ravintolassa asioidessa on hyvä tuntea muutamia avainlauseita ja -sanoja. Ruokalista suorastaan vilisee ”tuttuja” sanoja, mutta jos kyrilliset aakkoset ovat vielä hakusessa, voi tunnistaminen olla hankalaa. Käymme nyt kahvilatermejä läpi aina laskun tilaamiseen saakka.