Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pizzaa, poliisikyytejä ja kuumia tunteita: koronavirus sekoitti suomalaisen jalkapalloilijan eksoottisen arjen Indonesiassa – "Ihan jäätävä stressi"

Indonesian jalkapalloliigassa pelaava Petteri Pennanen on joutunut elämään epätietoisuudessa ja pyrkii nyt palaamaan Suomeen perheineen mahdollisimman pian.

Climate change spurs growth of exotic fruit in Finland

Experts believe commercial cultivation of pears and cherries will expand in the country.

Persikka ja viini viihtyvät Suomessa ilmastonmuutoksen vuoksi – keskustele eksoottisten kasvien kasvattamisesta

Asiantuntija uskoo päärynän ja makean kirsikan kaupallisen viljelyn laajenevan Suomessa.

Bergön saarella pannaan aprikoosipuutkin kukkimaan – kolme kertomusta itsensä työllistämisestä

Mahdottoman voi tehdä mahdolliseksi, kun on tarpeeksi rohkea ja tekee lujasti töitä. Tämän ovat todistaneet pienen Bergön saaren yrittäjänaiset, jotka ovat valinneet oman tapansa elää.

Omenan voi pestä astianpesuaineella ja persikan upottaa kiehuvaan veteen – katso appelsiinin kuorimisniksi

Kotitalousopettaja Anneli Rantamäki vinkkaa, miten hedelmät kannattaa käsitellä ja kuoria. Hän kertoo myös, miten tehdään herkullinen vesimelonijuoma ja tarkistetaan avokadon ja mangon kypsyys.

Vappuna voit vaikka varrentaa – omenapuulla onnistut varmimmin

Uudet päärynä- ja luumulajikkeet, persikat, aprikoosit. Siinä nippu suomalaisten puutarhaharrastajien uusia kasvatteja. Asiantuntijan mukaan nyt on sopiva aika, jos haluaa varrentaa erikoishedelmäpuita.

EU:n maataloudelle ohjaamat hätätuet yhä auki

Hätärahoituksia ja kriteereitä tuen saamiseksi on sorvattu matkan varrella.

Petteri Orpo: Suomi ja Baltian maat saamassa tukipaketin maitosektorille

Komissio valmistelee parhaillaan pakettia. Suuruusluokasta ei ole vielä mitään tietoa. Toiveissa on ollut, että Suomi ja Viro saisivat tukea yhteensä noin 150 miljoonaa euroa.

Venäjän pakotteet laskeneet hedelmien hintoja

Puolasta ja Etelä-Euroopasta tulee Suomeen muun muassa persikoita ja luumuja tavanomaista halvemmilla hinnoilla. Tukkuerien halventuneet hinnat eivät kuitenkaan vielä näy kaikissa kaupoissa.

Espanjassa persikka voi mädäntyä varastoon Venäjä-pakotteiden vuoksi

Nyt persikan ja nektariinin satokaudella tuottajahinnat ovat romahtaneet, kun hedelmiä ei viedäkään Venäjän markkinoille. Viljelijät joutuvat myymään satoa pilkkahintaan tai jopa tuhoamaan sitä. Tulossa ovat omenan ja päärynän satokaudet.

EU:n maatalousministerit pohtimaan tukipakettia

Ensimmäisiä tukipäätöksiä odotetaan EU:sta lähipäivinä. Tukijonossa ovat ensimmäisinä nektariinien ja persikoiden viljelijät, joiden hedelmät mätänevät varastoihin.

Tauski ja Pasi ovat kateissa – persikanväristä ja vaaleanpunaista minipossua jahdataan Lopella

Kaksi minipossua on karkuteillä Lopella. Vuodenikäiset poikapossut pärjäävät jonkin aikaa luonnossa. Omistajaa huolestuttaa se, että possut villiintyvät nopeasti, jos niitä ei saada kiinni.

Juustokakulla voi hurmata anopinkin

Juustokakku on herkullinen ja sovellettavissa oleva leivonnainen niin arkiseen herkutteluun kuin juhliinkin. Erilaisia versioita saa luotua vaihtelemalla hedelmiä ja marjoja maun mukaan. Juustokakku taipuu myös pirteäksi pääsiäisherkuksi.

Lontoossa uudenvuoden juhlijat maistelivat persikkalunta

Noin 50 000 ihmistä otti osaa maailman ensimmäiseen moniaistilliseen ilotulitukseen Lontoossa. Ilotulitespektaakkeli tuotti iloa näköaistin lisäksi myös haju-, maku-, ja tuntoaistille.

Etelän hedelmät voi kasvattaa omassa pihassa

Hyötykasvien kasvattaminen on yleistymässä jälleen. Kylmässä pohjolassa alkaa olla mahdollisuuksiakin hämmästyttävän paljon. Viinirypäleet, päärynät, persikat ja Goji-marjat voi kasvattaa myös itse.

Perinteinen kermakakku pitää pintansa marsipaaniluomusten rinnalla

Viime vuosina kotileipurit ovat innostuneet tekemään täytekakuista mielikuvituksellisia luomuksia. Kakku voi olla lähes minkä muotoinen tahansa eikä marsipaanissa säästellä. Kotitalousopettaja Sari Ollilan mukaan perinteiselle kermakakulle on kuitenkin edelleen paikkansa.

Persikkapuusta voi saada Suomessakin mahtisadon

Suomalaissa kotipuutarhoissa vielä melko harvinainen persikkapuu on tuottanut ennätyksellisen sadon Naantalissa. Hannele Auran persikkapuu ei sateisesta ja koleasta kesästä piittaa, vaan notkuu persikoita. Eksoottiset puut vaativat lämpimän kasvupaikan.

Persikkapuut kasvattavat suosiotaan Suomessa

Emeritusylipuutarhuri Arno Kasvi kehoittaa kokeilemaan rohkeasti uusia kasvilajikkeita. Erilaisten puutarhaohjelmien neuvoihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella.

El País: Espanjan vihanneskauppa lamaantunut

Pelko tappavaa bakteeria kohtaan on lamaannuttanut espanjalaisten vihannesten viennin, kirjoittaa espanjalainen sanomalehti El País verkkosivuillaan. Vihannesten vienti on loppunut ainakin Keski-Eurooppaan, Venäjälle ja Iso-Britanniaan. Lehden mukaan Espanja aikoo vaatia Euroopan unionilta vahingonkorvauksia.

Yhä useampi piha kantaa hedelmää

Hedelmäpuiden menekki on kasvanut Suomessa samaa tahtia kuin täällä menestyvien lajikkeiden kirjo on lisääntynyt. Viides kasvuvyöhyke alkaa olla raja omenaa eksoottisempien selviytymiselle, mutta jopa persikka-ja aprikoosipuiden kasvattamisesta haaveillaan.

Eväsreppu: Pippurinen possunfilee

Possunfileen voi täyttää leikkaamalla sen sivusta auki. Täytteeksi sopii hyvin luumu ja pippurijuusto.

Markkinoilta vedetty vauvanruoka paljastui vaarattomaksi

Markkinoilta vedetystä saksalaisesta vauvanruoasta ei ole löytynyt myrkkybakteeria, ilmenee Tanskan elintarvikeviraston tutkimustuloksista.

Vauvanruuasta epäillään löytyneen myrkkybakteeria

Saksalaisvalmisteisesta luomuvauvanruokaerästä epäillään löytyneen hengenvaarallista myrkkyä.

Rainbow-rahkoja vedetään pois kauppojen hyllyiltä

SOK:n tytäryhtiö, Inex Partners on vetänyt pois myynnistä Rainbow-merkkisiä rahkoja laatuvirheiden vuoksi.

Rainbow-rahkoja vedetään myynnistä

Rainbow-rahkapurkkeja vedetään myynnistä. S-ryhmän päivittäistavaroiden tuonti- ja myyntiyritys Inex Partners on ilmoittanut vetävänsä kaupoista Rainbow-merkin banaani-, vanilja-, persikka- ja mansikkarahkaeriä niistä löytyneen hiivan vuoksi.