Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulussa jaetaan nyt koululounaita etäopetuksessa oleville koululaisille

Ensi vaiheessa mukana ovat Rajakylän, Kaakkurin, Myllyojan ja Lintulammen koulut.

Oppilaat saivat valita lautaselleen kasvisruokaa Kouvolassa – silti suurin osa otti perusruokaa

Viidessä koulussa tarjoiltiin kasvisruokaa toisena pääruokana. Kokeilu päättyy tällä viikolla.

Koulut alkavat vähitellen tarjota kahta pääruokaa – liharuuan rinnalle kasvisruokaa

Kotkassa kahden pääruoan käytäntöön on oltu tyytyväisiä. Kouvola harkitsee saman järjestelyn testaamista.

Kouvola aloittamassa kokeilun: Kouluihin kasvisruokaa tarjolle joka päivä

Kevään aikana kerättäisiin tietoa eri ruokalajien menekistä, biojätteen määrästä sekä kustannuksista.

"Afrikan lapsilla syyllistäminen ei toimi" – kouluissa kokeillaan uutta keinoa vähentää ruokajätettä

Hävikkiviikolla koululaiset valmistavat aterioita kaupassa myyntikelvottomiksi leimatuista ruoka-aineista. Helsinkiläisessä Vesalan koulussa salaatti, pääruoka ja rahkajälkiruoka syntyivät vauhdilla.

Kuusi syytä tykätä Venäjästä

Kaiken kansainvälisen ristiriitaisuuden ja turvattomuuden keskellä kannattaa muistaa Venäjän hyviäkin puolia. Niitä on paljon, kirjeenvaihtajamme Kerstin Kronvall listasi itselleen rakkaimmat.

Arkea myy koululaisille lounasta myös tänä kesänä

Turun koululaisille myytävään ateriaan kuuluu kaksi pääruokavaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka. Ruokapalveluyritys Arkean mukaan aloite on tullut koululaisten vanhemmilta.

Napapiirin yläaste Rovaniemeltä Ruokavisan voittoon – koivunmahlaa, poropataa, hillasorbettia...

Rovaniemeläinen Napapiirin yläasteen joukkue on voittanut Ruokavisan valtakunnallisen loppukilpailun. Nelihenkisen joukkueen menu piti sisällään puhtaita pohjoisen makuja: luonnonmarjoja, poroa sekä luomumaitotuotteita. Kisa käytiin torstaina Lähiruoka&Luomu-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Viiniasiantuntija: Täyteläinen punaviini ei kuulu joulupöytään

Viinilehden Antti Rinta-Huumo suosittelee joulun pääruokien kanssa nautittavaksi valkoviiniä, sillä se sopii paremmin yhteen vaalean lihan kanssa.

Kokkikisan MM-mitali vaati harjoittelua, hermoja ja nopeutta

Turussa työskentelevä Laura Virolainen saavutti toisen sijan nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoissa Unkarissa. Paistinkääntäjien kisassa rohkaistaan nuoria kehittämään taitojaan.

Oppilaat aterioivat juhlavaatteissa kolmen ruokalajin lounaan – video

Kuulammen yläkoululla Tyrnävällä ruokailtiin torstaina juhlatamineissa ja etiketin mukaan. Kolmen ruokalajin juhla-aterian syynä oli keittiön saama kouluruokadiplomi.

Puolella miljardilla ruokaa roskiin

Suomessa heitetään ruokaa roskiin noin 125 euron edestä henkeä kohden vuodessa. Noin kuusi prosenttia ruoasta päätyy jätteeksi, osa turhaan.

Rauma lahjoittaa ylijäämäruokaa avustusjärjestöille

Raumalla kokeillaan koulujen ylijäämäruuan lahjoittamista avustusjärjestöille. Nanun ja Raumanmeren kouluista ylijäämäksi jäänyt ruoka toimitetaan apua tarvitseville SPR:n ja Rauman seudun työttömien kautta.

Kuvagalleria: Haloo Helsinki! riehui ja Jukka Poika pompotteli Rotuaari Piknikin ensimmäisessä kattauksessa

15-vuotissynttäreiden avausillan pääruoaksi tarjoillaan Cheekiä. Muina päivinä lautaselta löytyy muun muassa J. Karjalainen, Jenni Vartiainen, Yö ja Popeda.

Automaattiruoka maistuu liperiläisille vanhuksille

Kotona käytettävään laitteeseen on pakastettu kahden viikon ruoat, jotka vanhus itse lämmittää. Valtaosa vanhuksista on kokenut käytön helpoksi ja ruoat maistuviksi.

Onko ketsuppi terveellistä? – ravitsemusasiantuntijat vastaavat

Moni lapsi rakastaa ketsuppia. Joskus sitä näkee puserrettavan lautaselle jopa enemmän kuin pääruokaa. Viime vuosina ketsuppia on alettu arvostaa sen sisältämän lykopeenin takia. Ravitsemusasiantuntijat kertovat, kannattaako ketsuppia syödä.

Lounasvaihtoehdot loppuvat kesken Metropoliassa

Ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat syksyn aikana joutuneet pettymään UniCafen palveluihin, kun ruokavaihtoehdot ovat loppuneet kesken lounasajan. Opiskelijat kertovat, että pääruuan tilalle on toisinaan tarjottu lisukkeita, kuten pelkkää perunaa tai kastiketta.

Yle Uutiset selvitti: Työpaikkaruokaloissa mätetään poskettoman kokoisia annoksia

Konttorissa istuvat valkokaulustyöläiset lapioivat kilon työpaikkalounaita. THL väläyttää jo annostelijoiden palauttamista ruokalinjoille.

MaRa slams school dinner leftover sales

A restaurant industry lobbying group has criticised a trial in which leftover school meals were sold for just 1.50 euros. The group says selling school meals cheap to non-pupils will distort competition.

Metropolian opiskelijat: Ruokaa saa liian vähän

Metropolian opiskelijat ovat närkästyneitä opiskelijaruuan annoskokojen rajoittamisesta. Elokuussa kaikkien Metropolian toimipisteiden ravintolapalveluiden tarjoajaksi vaihtui UniCafe. Moni opiskelija on tämän jälkeen kokenut, etteivät UniCafen tarjoamat annokset ole entisen kokoisia.

Sodexo teki hinnoitteluvirheen yliopiston ruokalassa

Yritys korotti Lappeenrannan teknillisen yliopiston pääruokalan keitto- ja salaattilounaan hintaa enemmän kuin Kelan asettama hintakatto on. Hinta korjataan maanantaina.

Keskiajan taivaassa riittää tutkittavaa

Keskiaikateemalla on ympäri maata oma harrastajakuntansa ja heitä tavoittelee myös Suomen pohjoisin keskiaikatapahtuma Kokkolaan syyskuussa. Taivaan kertomaa -teema suuntaa katseen ylöspäin kolmesta näkökulmasta. Tapahtuma tuijottaa silti myös taaksepäin: ihmiskunnan syvään historiaan.

Martat neuvovat: Kalakeittokin kelpaa juhlapöytään

Ylioppilasjuhlien järjestäminen saattaa teettää viikoiksi töitä. Äärimmäisissä tapauksissa juhlan vuoksi laitetaan kokonainen piha ja asunto uuteen uskoon ja ahdetaan samalla kaapit täyteen ruokaa turhan takia. Vähemmälläkin saattaa pärjätä tarvittaessa.

Laiskan miehen pääsiäismenu valmistuu vaikka ruokatunnilla

Ruokabloggaaja ja harrastekokkaaja Teijo Salonpää tekee lammasta mieluusti muutenkin kuin pääsiäisenä. Pääsiäiseksi mies valmistaakin poroa, tosin lampaalle tarkoitetulla kastikkeella.

Kolumni: Kylmää ruokaa ja vanhaa leipää

Jäähdytettynä kotiin tuotu ruoka merkitsee kylmyyttä muussakin kuin muusissa.

Kouluruokaa roskiin suuret määrät Kymenlaaksossa

Kouvolan ruokapalvelupäällikön mukaan pienissä keittiöissä päästään hieman pienempiin hävikkeihin. Tilanne olisi parempi, jos ruokailijoiden määrä ja ruoan aiempi menekki olisi paremmin tiedossa.

Aina on tilaa jälkkärille - Mielihyvä syrjäyttää kylläisyyden tunteen

- Tuleeko teille jälkiruokaa? - Kai sitä listaa voisi ainakin vilkaista. Nykyinen roskaruokakulttuurimme on vienyt meiltä täyden vatsan tunteen, vaikka hetki sitten olimme aivan ähkyssä.

Suomen suurimmat pikkuherkut tarjolla Kansalaistorilla

Taste of Helsinki tuo kansainvälisen ruokatapahtuman ensimmäistä kertaa Suomeen. Maan kymmenen huippuravintolaa tarjoilevat alku-, pää- ja jälkiruokiaan vieraille. Tapahtuman johtajan paras ruokamuisto vie järven rannalle.

Blogi: Hevoskategorian kolmonen

Gardan voitosta seurannut viikko ei ollut niin ruusuinen kuin toivoin. Maanantain sain vielä nauttia hyvästä mielestä ja hymyillä. Tiistaina alkoivat kuitenkin kamalat hammassäryt, jotka pakottivat miehen makaamaan sängyssä pipo syvällä päässä. Oli todella tuskaista ja lenkit jäivät tunnin mittaisiksi väkisin ajeluiksi.

Etanat ovat nilviäisten aatelia

Etanoista laitetu ruoka herättää monenlaisia tunteita. Toiset rakastavat valkosipulissa köllötteleviä etanoita, ja toisille taas ajatuskin mustan möykyn laittamisesta suuhun inhottaa.

Ateria-automaatti jopa tuhannen ihmisen käyttöön Helsingissä

Automaatit on tarkoitus ottaa laajemmin avuksi ikäihmisten ruokapalveluissa, kun Palmia lopettaa lämpimien ruokien jakelun vuoden vaihteessa. Kaupungissa otettiin ensimmäiset ateria-automaatit käyttöön viime vuoden lopulla.

Konstit on monet muurahaisten häädössäkin

Muurahainen ei karppaa. Hiilihydraattien perässä kulkevat vihulaiset voikin houkutella kohtaloonsa makean avulla. Tai karkottaa suolalla. Tai hävittää rakeilla. Tai syödä sattumalta kiisselinä.

Helsinki ei tarjoa vegaaniruokaa päiväkotilapsille

Helsingin kaupungin päiväkodeissa ei tarjota lapsille täysin kasvispohjaista ruokaa. Helsingin sosiaalilautakunta päätti kuitenkin eilen, että vegaaniruoan tarjoamista on harkittava ensi vuonna, mikäli uudet ravitsemussuositukset sitä suosittavat.

Berlusconi Takes Back Food Jibes

The Italian Prime Minister Silvio Berlusconi has taken back his comments on the quality of Finnish cuisine. The change of heart came on Friday as European leaders gathered for dinner at the EPP meeting in Helsinki.

Berlusconi ylisti poronlihaa

Helsingissä Euroopan konservatiivipuolueiden kokoukseen osallistunut Italian pääministeri Silvio Berlusconi on perunut puheitaan suomalaisen ruoan kelvottomuudesta.

Lihapullapasta

Maria jokelan ateriakokonaisuuden teemana on illanistujaiset. Pääruuaksi hän valmistaa herkullista lihapullapastaa, joka valmistuu nopeasti eikä sido illan isäntää tai emäntää keittiöön koko illaksi. Ohje on neljälle.

Kasvispohjainen kinkku haastaa esikuvansa joulupöydässä

Kinkku on ollut joulun kunkku iät ja ajat. Reilun kymmenen vuoden ajan kalkkuna on yrittänyt haastaa kinkun, mutta laihoin tuloksin. Joulun pääruuan haastajaksi ovat nousemassa myös kinkku- ja kalkkunajäljitelmät.

Kultainen kapusta huipentui Kouvolassa

Ammattikoululaiset ovat kilpailleet kansainvälisessä kokkikilpailussa Kouvolassa. Keskiviikkona alkanut Kultainen kapusta -kokkikilpailu huipentui torstaina Kouvolan seudun ammattiopiston Utinkadun toimipisteessä.

Savusieni-pizza

Anun reseptillä valmistuu pääruuaksi pizzaa. Se saa makunsa savustetuista sienistä. Sienten savustaminen onnistuu ihan kotiuunissa savustuspussissa.

Skottilainen fantasia kajahtaa Kemin kirkossa

Kemin kaupunginorkesterin syyskauden käynnistää Atso Almilan johtama konsertti, jossa solistina debytoi orkesterin oma konserttimestari Mikko Sorri.

Rovaniemikeitto sai kehuja

Rovaniemi-viikon kunniaksi tarjottu kouluruoka sai kehuja vanhemmilta kaupunkilaisilta. Neljässä Rovaniemen kouluravintolassa oli tiistaina iltapaivällä tarjolla päivällä kouluruokana ollutta Rovaniemikeittoa sekä lisäksi vihanneskeittoa.

Lintujen pesintä epäonnistui

Lintujen pesintä epäonnistui tänä kesänä Kymenlaaksossa. Syynä oli vaikea talvi ja kylmä alkukesä.

Professori Sirpa Kurppa: Ruoka on valintoja

Naudanlihaa sisältävä makaronilaatikko piirtää suurta hiililjalanjälkeä, jota nurmen hiilinielu voi puolestaan korvata. Valmisruoka on ekologisempi valinta kuin kotiruoka. Ja lähiruokaa perustelee pikemmin eettinen velvoite kuin kuljetuksen keveys.

Imatra lisää koulujen kasvisruokatarjontaa

Kasvisruokakokeilun aloittaa Imatran Rajapatsaalla sijaitseva Kosken koulu. Kasviruokavaihtoehtoa tarjotaan pääruoan rinnalla seuraavan lukuvuoden alusta alkaen.

Käärmeet kiehtovat ja pelottavat

Suuri käärmenäyttely on kevätkiertueellaan saapunut Joensuuhun. Liki sata käärmettä ja matelijaa sekä muita eläinaiheisia kokoelmia on koottu Joensuu Areenaan. Näyttely on lajissa Suomen suurin ja siihen on koottu niin ihmiselle vaarattomia kuin erittäin vaarallisiakin eläimiä.

Aapon kakku hurmasi kokkikisassa

Jyväskyläläinen Aapo Pulkkinen nappasi hopeaa Chaîne des Rôtisseurs-järjestön kansallisessa Vuoden nuori kokki- kilpailussa. Kisassa kunkin kokin piti valmistaa kolmen ruokalajin menukokonaisuus raaka-aineista, joita he eivät tienneet etukäteen.

Kasvisruokia harvakseltaan lounaslistoilla

Kasvisruoan kysyntä lounasravintoloissa on melko vähäistä. Kymenlaaksolaisista lounaspaikoista kerrotaan, että vain pieni osa ruokailijoista haluaa pelkkää kasvisruokaa.

Beitostölenin tuliaisina lupaava avaus ja paljon ruskeaa juustoa

(23.11.) Eräässä kappaleessa lauletaan: "..jos posket ei näy takaapäin, niin missä vika on...". Maailmancup pyörähti viime viikonloppuna käyntiin Norjan Beitostölenissä. Ja aivan pakko on tunnustaa, että missään muualla ei saa niin hyvää ruokaa kuin hotellissamme sai!

Maailman uhanalaisinta kissaeläintä pelastetaan Portugalissa

Maailman uhanalaisinta kissaeläintä, iberianilvestä (lynx padrinus), yritetään saada leviämään Portugaliin. Tyttöilves Azhar tuotiin tiistaina Espanjan Sierra Morenalta Silvesiin Portugaliin. Se saa seuraa vielä 15:stä lajitoverista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle