Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ihmisiä tehtaan edustalla.

Tuhoutuneen tehtaan paikalle nousi paloturvallinen harkkotehdas ennätysajassa

Viime vuoden heinäkuussa pahoin tuhoutunut Saint-Gobain Weberin lecaharkkotehdas on käynnistynyt uudelleen Hausjärven Oitissa. Tehdasta on uusittu lähes 10 miljoonalla eurolla. Paloturvallisuuteen on panostettu yli miljoonalla eurolla. Muutenkin turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota varsin pontevasti.

Leca-harkkotehdas paloi Oitissa.

Tehdas keskellä asutusta pilaa maalaisidyllin

Lukuisia suomalaiskaupunkeja ja -kyliä hallitsee keskustaan rakennettu tehdas. Suunvuorossaan Juha Paaso ihmettelee, miksi erityisesti maalaiskunnat tuhoavat näin sen, joka niissä on kaikkein vetovoimaisinta.

palanut tehdasrakennus, palokunta töissä nostoautolla

Palaneen harkkotehtaan lähijoet tutkitaan ympäristövahingon varalta

Hausjärvellä Nahkurinojasta ja Puujoesta on perjantaina otettu uusia haitta-ainenäytteitä. Joet virtaavat Oitissa viime viikonloppuna palossa tuhoutuneen leca-harkkotehtaan läheltä. Aiemmin viikolla otetuista näytteistä ilmeni, että tehdasalueen pumppukaivossa oli muun muassa syanidia ja aromaattisia hiilivety-yhdisteitä.

tiedotustilaisuuden yleisöä

Oitissa varauduttu lisätutkimuksiin harkkotehtaan palon ympäristövaikutuksista

Hausjärven Oitin harkkotehtaan paloon liittyviä maaperä- ja vesinäytetuloksia saadaan mahdollisesti jo torstaina. Hausjärveläisille järjestetään tänään asiasta yleisötilaisuus.

palanut tehdasrakennus ja pelastuslaitoksen autoja

Oitin Leca-harkkotehtaan palon vuoksi tehdään ympäristötutkimuksia

Riihimäen seudun terveysvalvonta selvittää Hausjärven Oitin harkkotehtaan palon sammutusvesien aiheuttamat mahdolliset haitat. Terveysvalvonnan mukaan maaperän ja pohjaveden haitta-ainejäämät selvitetään näytteiden avulla. Myös alueen kaivoista halutaan ottaa näytteitä.

Tuotantojohtaja Juhani Ahonen puhuu matkapuhelimeen palaneen tehtaan pihalla

Palon turmelema Oitin harkkotehdas joudutaan purkamaan

Hausjärven Oitissa lauantain vastaisena yönä palanut harkkotehdas joudutaan purkamaan maan tasalle. Vain joitakin siilorakenteita säästyi tulipalossa. Tulipalo aiheutti useiden miljoonien eurojen vahingot. Samalla kun palon syttymissyytä selvitetään, pohditaan Oitissa jo uuden tehtaan rakentamista.

Leca-harkkotehdas paloi Oitissa.

Leca-harkkotehtaan palon syttymissyy epäselvä

Leca-harkkotehdas on tuhoutunut Hausjärven Oitissa Kanta-Hämeessä. Päivystävän palomestarin mukaan seitsenkerroksisen teollisuusrakennuksen palon jälkisammutus kestää vielä tunteja. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.