Uusimmat artikkelit
Kuningas Charles täyttää 75 vuotta – aloittaa syntymäpäivänään ruokaköyhyyttä torjuvan hankkeen
Britannian kuningas Charles juhlistaa syntymäpäiväänsä aloittamalla hankkeen, jonka tavoitteena on minimoida ruokahävikki ja ehkäistä ruokaköyhyyttä.
Nahistuneet kasvikset saa kätevästi upotettua ruokiin, joihin voi nakata vähän kaikenlaista – korealainen bibimbap on kuin tehty jääkaapin tyhjennykseen
Helppo tapa hyödyntää jämäkasvikset ja salaatinloput.
Pikkujoulusesonki alkaa pian: seisovan pöydän valikoima voi olla hiukan erilainen ja hinta korkeampi
Pohjoisessa ravintolat eivät välttämättä nosta hintoja, mutta saattavat vaihtaa kalliimpia raaka-aineita edullisempiin. Tarkalla ennakkosuunnittelulla ravintolat yrittävät pitää hävikin minimissä.
Yhä suurempi joukko vanhempia unohtaa ilmoittaa lasten poissaoloista päiväkotiin – unohdukset syövät rahaa ja aiheuttavat ruokahävikkiä
Porin kaupunki huomauttaa, että palvelun ja kustannusten kannalta on erittäin tärkeää, että huoltaja ilmoittaa lapsen poissaolosta päiväkotiin.
Kajaanissa ateriapalveluja tuottavan Mamsellin toimipisteissä ruuan suuri kysyntä voi välillä yllättää, mutta tarvittaessa tarjolla on vararuokaa
Mamsellissa valmistetaan päivässä ruokaa 8000 annosta. Kolmessa valmistusyksikössä tehtävästä ruuasta suurin osa menee kouluihin, oppilaitoksiin ja päiväkoteihin.
Yksi kuva näyttää, missä ihmiset heittävät eniten syömäkelpoista ruokaa roskiin
Kaupat ovat onnistuneet pienentämään ruokahävikkiään viime vuosina, silti lahjoitettavien ruokien määrä on pysynyt samana. Jatkossa hävikkiä halutaan YK:n tavoitteen mukaisesti vieläkin pienemmäksi.
Ruoka on jo niin kallista, että osa opiskelijoista päätyy jopa varastamaan: ”Aliravitun oman käden oikeus”
Tilastokeskuksen mukaan ruoka oli elokuussa vielä lähes seitsemän prosenttia kalliimpaa kuin vuosi sitten. Se näkyy myös opiskelijoiden ruokailutottumuksissa.
Vähävaraisille jaettavan ylijäämäruoan määrä romahti, hävikkiterminaali jäihin
Länsi-Suomen diakonialaitos suunnitteli avaavansa loppuvuodesta hävikkiruoan logistiikkakeskukset Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.
Yhteiskoulun ylijäämäruoka maistuu nuopparin nuorille Kauhajoella – ”Sitä osataan jo odottaa”
Nuorisotila Räimiskällä keksittiin muutama vuosi sitten oiva keino hyödyntää koulun hävikkiruokaa. Nälkäiset lapset saavat vatsansa täyteen kouluruokaa pari kertaa viikossa.
Akaa aloittaa hävikkiruuan myynnin neljästä koulusta
Hävikkiruuan kauppa tapahtuu ResQ-sovelluksen kautta. Tarkkaa päivämäärää myynnin aloittamiselle ei vielä julkistettu.
Kruunupyyssä jatketaan ylijääneen kouluruuan myymistä
Kruunupyy vähensi koulujen ruokahävikkiä jo alkuvuodesta.
Haluatko ottaa kesän rennosti, mutta silti auttaa luontoa? Katso 10 helppoa tapaa vaikuttaa
Jos et juuri nyt pysty isoihin luontotekoihin, niin ota nämä pienet teot osaksi arkeasi.
Kaupat torjuvat ruokahävikin syntymistä yhä tehokkaammin: Osuuskauppa Eepee tuo hävikkilaatikot hevi-osastoille
Ensin tulivat tehostetut ilta-alet ja nyt tulevat hevi-osaston hävikkilaatikot. Kaupat ovat saaneet hyviä tuloksia hävikin torjumisesta erilaisilla toimenpiteillä.
Riihimäen lukion Ruokahävikki minimiin -kokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin
Pari viikkoa sitten alkaneessa kokeilussa tarjotaan lukiolaisten lounaalta ylijäänyttä ruokaa kaupunkilaisille.
Sotkamon kunnassa biovaaka vähentää ruokahävikin määrää, jokainen ruokailija saa näkyville lautaselleen jäävän ruoan määrän
Biovaaka helpottaa Sotkamossa kaikissa ateriapalveluiden yksiköissä tarvittavan ruokamäärän valmistamista. Samalla pienenee ympäristökuormitus ja hiilijalanjälki.
Pirkkala alkaa myydä koulujen hävikkiruokaa sovelluksen kautta
Pirkkalan kouluista mukana ovat kaikki paitsi Hyrsinki. Päiväkodit tulevat mukaan mahdollisesti myöhempänä ajankohtana.
Operaatio Ruokakassi sai apua ahdinkoonsa Turulta – avustussumma nousi puolella viime vuodesta
Avustusjärjestöllä on edelleen pulaa ruuasta, sillä kauppojen hävikkiruokaa ei ole tarjolla tarpeeksi.
Ruokalahjoitukset tehokkaammin avuntarvitsijoille – Lounais-Suomeen suunnitteilla kolme suurta hävikkiterminaalia
Toteutuessaan hävikkiterminaalien toiminta alkaa jo ensi vuodenvaihteessa.
Ruoka-avusta on kova pula, joten pitäisikö hyvätuloisten jättää alelaputetut ruuat hyllyyn? Näin vastaavat isot ketjut ja Suomen Punainen Risti
Hintojen nousu ja asenteissa tapahtunut muutos ovat lisänneet alelaputettujen ruokien myyntiä. Mitä paremmin kauppa onnistuu hävikin torjunnassa, sitä vähemmän hävikkiä jää jaettavaksi ruoka-apuun.
Biohävikki on olematonta eikä iltojen tupla-aleen riitä enää tuotteita, sillä kauppojen mukaan ruoan ostaminen on muuttunut
Prisman lihaosaston punalappuiset tuotteet myydään ainakin Kokkolassa monesti loppuun jo ennen kello 21 alkavaa tupla-alea. Alehintaisten tuotteiden myynti on kasvanut suurissa kauppaketjuissa.
Ruoka-apua tarvitsee yhä useampi, mutta jaettavaa ruokaa on tarjolla vähemmän
Esimerkiksi Etelä-Karjalan ruoka-apua tarjoavissa paikoissa kaupoista saatavan ruuan määrä on keskimäärin vähentynyt ja leivän määrä lähes puolittunut.
Kruunupyy vähentää ruokahävikkiä ja myy edullista kouluruokaa sitä tarvitseville
Ylijäänyttä kouluruokaa laitetaan myyntiin ResQ-sovelluksen kautta.
Ruokakaupoissa syntyi viime vuonna yli 57 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä – eniten hävikkiä tulee leivästä
Kaupat pinnistelevät ruokahävikin vähentämiseksi. Osa kaupoista arvioi, että alehinnoin myytävä jouluruoka voi tänä vuonna mennä hyvin kaupaksi vielä välipäivinäkin.
Kauppojen ruokahävikki on vähentynyt ja vähävaraisille jää ruoka-apuun niukemmin jaettavaa
Rovaniemellä ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on kaksinkertaistunut alkuvuoteen verrattuna. Diakonityössä avun tarve on suurin aina jouluisin.
Koulujen ylijäämäruokajakelu on osoittautunut menestykseksi Raisiossa – nyt etsitään uusia kouluja ja vapaaehtoisia
Suomen Punaisen Ristin Raision osasto on jakanut koulujen ylijäämäruokaa keväästä lähtien.
Lautashävikki väheni reippaasti koulussa, kun asiaan tartuttiin Eurassa tosissaan
Kiukaisten koulun ruokahävikkipilotista on saatu lupaavia tuloksia kuluneen syksyn aikana.
Ruokajono kasvaa, mutta tarjottavaa on entistä vähemmän: "Monesta keskituloisesta on tullut pienituloinen", sanoo auttaja
Korkojen, sähkön ja ruoan hintojen nousu tuo jatkuvasti uusia asiakkaita ruoka-avun piiriin eri puolella Suomea. Kauppojen hävikkiruoan väheneminen ja EU:n ruokakassien loppuminen näkyvät siinä, ettei ruokaa riitä kaikille tarvitsijoille.
Roskiin heitetyn ruuan määrää onnistuttiin vähentämään Porin kouluissa
Hävikkiviikolla lautasilta biojätteeseen päätyi päivässä keskimäärin 9,3 grammaa ruokaa oppilasta kohden.
Ukrainalaisten sulkeminen ruokajonoista ei johda esitutkintaan Kuopiossa – Poliisi: rikoksen tunnusmerkit eivät täyty
Itä-Suomen poliisi on päättänyt olla aloittamatta esitutkintaa Kuopion ruoka-apu ry:tä koskeneessa epäillyssä syrjintätapauksessa. Yhdistys sulki Ukrainan sotaa paenneita ruokajonoistaan kesällä.

Ruoka-apua hakevien määrä on kasvanut Kuopiossa – jonossa nyt myös paljon nuoria
Kuopion ruoka-apu jakaa ruokakasseja kahdesti viikossa. Apua on jonottanut viime aikoina niin paljon ihmisiä, että kassit ovat loppuneet kesken.
Tiistai 27.9.2022 (tv)
Venäjän laittomat äänestykset Ukrainassa. Hävikkiruoka käyttöön. Suomen jalkapallovoitto. Sää.
Yksi huono viinirypäle voi saada asiakkaan hylkäämään koko rasian – SPR pelastaa kasviksia kaupoista, jotta ruokaa ei päätyisi roskiin
SPR ottaa käyttöön Kemissä kehitetyn konseptin, missä vapaaehtoiset käyvät varastoissa läpi kauppojen hevi-hävikkiä ja valikoivat käyttökuntoiset kasvikset leipäjonoihin ja sosiaalisiin keittiöihin.
Some täyttyi kahvihävikkivinkeistä – kahvinporot kasvonaamioon, pannunpohjat ruuanlaittoon
Suomalaiset juovat kahvia keskimäärin kolme kupillista joka päivä. Monet keittävät sitä aivan liikaa, ja kahvia päätyy suuret määrät viemäriin.
Tämän verran suomalainen heittää ruokaa roskiin vuosittain – ilmaston kannalta sillä ei ole juuri merkitystä, sanoo tietokirjailija
Kuluttajahävikin osuus ruokavalion ympäristövaikutuksista on noin neljä prosenttia. Lihan osuus on 45 ja maitotuotteiden 20 prosenttia.
Pirkanmaalaiset ovat keskimääräistä innokkaampia vähentämään ruokahävikkiä
Kuluttajaliiton kyselyn mukaan ruokahävikin hallinta näyttää olevan vaikeinta nuorille aikuisille.
Eniten ruokahävikkiä syntyy viemäriin kaadetusta kahvista, kertoo kyselytutkimus – hinnannousu ei ole hillinnyt hävikkiä ainakaan vielä
Eniten kahvihävikkiä syntyy Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.
Keskiviikko 14.9.2022 (radio)
Oikeus kielsi hoitajien lakot teho-osastoilla. OP ennustaa, että asuntojen hinnat laskevat. Ihmiset yrittävät välttää ruokahävikkiä. Kuningatar Elisabetin arkku on Lontoossa. Sää on sateinen.
Hedelmät ja kahvi ovat päijäthämäläisten hävikkilistan kärjessä
Kuluttajaliitto kehottaa pohtimaan ruokahävikkiä entistä tarkemmin ruoan hintojen noustessa.
Satakuntalaiset maan innokkaimpia vähentämään ruokahävikkiä
Satakuntalaisissa kodeissa eniten hukkaan menee kahvia, perunoita ja lihaa.
Kaadatko sinäkin pannunpohjat usein viemäriin? – Keitettyä kahvia heittää hukkaan moni muukin
Kuluttajaliitto on selvittänyt ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti kattavalla kyselyllä kuluttajilta ruokahävikkiin liittyviä asioita.
Nuoret aikuiset hukkaavat eniten syömäkelpoista ruokaa – Kuluttajaliitto selvitti suhtautumista ruokahävikkiin
Suurin osa hävikistä syntyy keitetystä kahvista. Seuraavaksi eniten hävikkiin menee hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja leipää. Hävikin hallinta on vaikeinta nuorille aikuisille.
Valtaosa Etelä-Karjalan ruokahävikistä syntyy kahvista – toisaalta hedelmät, vihannekset ja juurekset syödään muuta maata tarkemmin
Kuluttajaliiton kyselyn mukaan Etelä-Karjalassa syntyy eniten ruokahävikkiä kahvista, ja yleinen innostus ruokahävikin vähentämiseen on koko maata vähäisempää.
Ylijäämäruokaa myydään kuudella koululla Kuopiossa
Koulujen ovella on päivittäin ilmoitukset, onko ruokaa jäänyt myytäväksi vai ei. Annos maksaa 1,70 euroa, ja se pitää syödä koululla.
Ylijäämäruokaa aletaan jakaa Uudenkaupungin koululla ensi viikolla
Ruokaa jaetaan yhtenäiskoulun väistöparakin ruokasalissa kaikkina koulupäivinä. Ruokaa voi noutaa kuka tahansa.
Anna kukkien kukkia ja kuluta järkevästi – Lue tutkijan vinkit, miten sinäkin voit ehkäistä luontokatoa arjessasi
Suomen luonnon lajeja ei voi suojella muualla kuin Suomessa.
Uusikaupunki aloittaa koulujen ylijäämäruuan jaon syyskuussa – kaupunki etsii nyt vapaaehtoisia
Uusikaupunki aikoo vähentää ruokahävikkiä entisestään jakamalla ylijäämäruuan kouluista halukkaille syksyllä.
Ruoan hinnan nousut uskotaan tuovan lisää väkeä Raision kouluruoan ylijäämäjakeluun
Koululaisten lounaalta jäänyttä ruokaa jaetaan maksutta neljässä raisiolaisessa koulussa. Jakelulistalle on tänä syksynä lisätty Kaanaan koulu.
Kouvolaan tuodaan kaikille avoin jääkaappi – kaappiin voi kuka tahansa lahjoittaa ruokaa
Syksyllä keskustan lähistölle on tarkoitus tuoda ruokakaappi, josta jokainen apua tarvitseva voi hakea ruokaa. Kaappi pidetään siistinä vapaaehtoisten voimin.
Tampereella alkoi uusi tapa auttaa vähävaraisia: työssäkäyvien toivotaan maksavan hävikkiruokalassa tuplasti halvasta lounaasta
Toiveena on, että työssäkäyvät maksaisivat lounaasta kuusi euroa normaalin kolmen euron sijaan. Samalla lahjoitetaan lounas vähävaraiselle.
Mikkelissä jaettiin viime vuonna 26 000 kassillista ruoka-apua, ja avun tarve vain lisääntyy
Ukrainalaisten pakolaisten määrä ja ruoan hinnan kallistuminen ovat nostaneet ruoka-avun tarvitsejoiden määrää jopa kolmanneksella.