Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katso uusin Yle Mix: Vähemmän ruokahävikkiä ja enemmän shakkistriimaajia

Yle Mix kertoo vuoden ensimmäisellä videollaan pelkästään hyviä ja hyvänmielen uutisia.

Mihin muuhun kinkkua voi käyttää kuin hernekeittoon? Jos jouluruoka kyllästyttää, lue tästä vinkit hävikin vähentämiseen

Joulun ruokahävikin määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta yli puolet suomalaisista heittää ruokaa pyhien jälkeen roskiin.

Yli puolet heittää jouluruokaa roskiin – yleisin syy on, että sitä on liikaa

Eniten hävikkiä aiheutui kinkusta ja juureslaatikoista.

Lautanen tyhjäksi tai sakkoja – Kiina kaavailee ruokahävikin vastaista lakia

Kiinassa heitetään vuosittain hukkaan noin 35 miljardia kiloa ruokaa.

Pirkanmaan Voimia lahjoitti kinkut vähävaraisten perheiden joulupöytiin

Kinkut ja kalkkunat olivat vähällä jäädä syömättä, koska oppilaitosten joulujuhlat peruttiin.

10 euroa tilillä, tuhansien laskut odottamassa – suojavaruste- ja lisäruokahankinnat ovat vieneet monen ruoka-apujärjestön talouden kriittiselle rajalle

Toimintaa pyöritetään paikoin jaksamisen rajoilla, ilmenee Ruoka-apu.fi:n tuoreesta tilannekatsauksesta.

Hävikkiruokailu ja puurojuhla perutaan Mikkelissä: "Voimia ja jaksamista kaikille"

Koronatilanne on pahentunut Mikkelissä nopeasti. Estery ry päätyi perumiseen terveysviranomaisten kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen.

Kuopion turvallisuusteko-huomionosoitukset SPR:lle ja Tukikohta-seurakunnalle

SPR sai huomionosoituksen koronaan liittyvästä työstä ja Tukikohta-seurakunta ruoka-aputyöstä.

Koulujen ylijäämäruuan jako ei alakaan Kokkolassa – ruokaa ei jää jaettavaksi asti

Hävikki pienenee entisestään, kun valmistuskeittiöihin aletaan tehdä tarkemmat tilaukset.

Reppureissu Aasiaan herätti 25-vuotiaan Oona Jokisen – Nyt hän pyörittää Suomen ensimmäistä zero waste -päivittäistavarakauppaa

Jokinen haluaa kannustaa hankkimaan päivittäiset ostokset uudelleenkäytettäviin astioihin ja pakkauksiin.

Hävikkiruuan määrä väheni porilaiskouluissa

Oppilaat onnistuivat vähentämään roskiin päätyvän ruuan määrää syyskuussa vietetyn hävikkiviikon aikana.

Leipäjonojen piti olla väliaikainen tuki, mutta ruoka-apua tarvitsee yhä suurempi joukko – tutkijat kertovat, kuinka köyhyys nujerretaan

Valtaosa ruoka-avusta nojaa yrityksiltä saatavaan hävikkiruokaan, vaikka sitä riittää yhä harvemmalle.

Torstai 10.9.2020 (tv)

Päivähoito. WWF:n raportti. Ruokahävikki. Sää.

Keskiviikko 9.9.2020 (tv)

Korona-aika koettelee nuoria työntekijöitä. Hävikkiruokaa saadaan vähemmän ruokajonoihin. Sanoittaja Vexi Salmi on kuollut. Sää.

Ruokahävikkipuheet tuottavat tulosta: Ruotsinlaivojen seisovan pöydän mässäily on jäämässä historiaan

Hävikkiä syntyy laivoilla vähemmän ja siitäkin osa jalostetaan liikennepolttoaineeksi.

Kotitalouksien hävikistä löytyi yllätys: keitettyä kahvia menee hurjasti hukkaan – ruokahävikin puolittamiseen halutaan sitouttaa koko Suomi

Valmisteilla oleva ruokahävikin kansallinen tiekartta tähtää aiempaa tehokkaampiin keinoihin hävikin vähentämiseksi. Eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa.

Koulujen ylijäämäruokaa aletaan jakaa nuorisotiloilla Kokkolassa lokakuussa – jos ruokaa jää jaettavaksi asti

Myös koronatilanteen kehittymistä seurataan vielä pari viikkoa ennen lopullista päätöstä.

Työnhakijoiden ruokalatoiminta jatkuu Lappeenrannan Harapaisissa – kaupunki jatkoi taloudellista tukeaan

Lappeenrannan seudun työnhakijoiden ruokalatoiminta oli katkolla koronaviruksen ja maksamattomien laskujen vuoksi, kunnes Lappeenrannan kaupunki tuli jälleen avuksi ja toiminta pääsee jatkumaan.

Oulussa mietitään uutta mallia ruokahävikin hyödyntämiseen – keskitetty kokoaminen ja jakelu helpottaisi ruoka-apua

Keskitettyä mallia hyödynnettäisiin ruoka-avun jakelussa, johon vuosittain saataisiin tonneittain lisää jaettavaa.

Kouvolan kouluissa syntyi kuuden päivän aikana yli tuhat kiloa ruokahävikkiä – se vastaa 3 000 euroa

14:ssä Kouvolan koulussa otettiin käyttöön biovaaka-järjestelmä, joka näyttää ruokahävikin määrän.

Kemissä palkitaan kolme kauppaa ruokahävikin vähentämisestä – Vihreä teko -tunnukset myönnetään toista kertaa

Tunnuksen saavat Kemin Prisma, Kemin K-Citymarket sekä Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Savonlinnan diakoniatyössä avuntarvitsijoiden määrä kaksinkertaistunut koronakriisin aikana – Mikkelissä tilanne rauhallisempi

Mikkelissä seurakunta on jakanut ruokakasseja tuomiokirkon pihassa suoraan autoihin tai jakanut kasseja avuntarvitsijoiden koteihin.

Tarjottimet poistetaan Vimpelin kouluista ensi syksynä

Tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä.

Helsingin hävikkiruokaterminaali aloittaa toimintansa Tapulikaupungissa

Terminaalissa ei jaeta ruokaa, vaan elintarvikkeet kuljetetaan sieltä ruoka-aputoimijoille.

Auttamishalu heräsi – Kajaanissa on jo enemmän ruoka-apua kuin sen ottajia

Apua kannattaa siis nyt pyytää matalalla kynnyksellä. Ruoka-apu on tarkoitettu lapsiperheille, muu apu kaikille.

Ruoka-avun jakelu joudutaan monin paikoin keskeyttämään – avustusjärjestöt pelkäävät seurauksia ja ennustavat entistä pidempiä leipäjonoja

Seurakunnissa ja avustusjärjestöissä mietitään keinoja, miten ruoka-avun tarvitsijoita voitaisiin auttaa poikkeustilanteessa.

Tyhjäksi syöty lautanen on ilmastoteko – Kajaanissa tehdään maan huippuruokaa, jota ei juuri heitetä hukkaan

Ylen haastattelemat oppilaat pitävät Kajaanin finaalipaikkaa ansaittuna kunniana.

Roope Lipastin kolumni: Maailmanloppua odotellessa

On aina helppo vaatia muilta muutosta, kirjoittaa Roope Lipasti.

Väitöstutkimuksen mukaan kaupalla olisi jopa kuluttajaa paremmat keinot ehkäistä ruokahävikkiä: "Kyse on johtamisesta, tahdosta ja tavoitteista"

Väitöstutkimus perehtyy ruokahävikkiin leivän kautta. Leipä näyttäytyi tutkijalle ongelmajätteenä, jolle ei oikein löydetty ottajaa.

Suomi tuottaa noin 500 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä vuodessa – nyt hävikki pitäisi puolittaa ja ilmoittaa EU:lle, mutta se voi osoittautua vaikeaksi

Suurin osa Suomen elintarvikejätteestä syntyy ravintoloissa ja kodeissa. Myös seurantatietojen saaminen niistä voi osoittautua vaikeaksi.

Ruoan arvostus on vähentynyt sadassa vuodessa huomattavasti: ennen ei edes puhuttu ruokahävikistä, vaan ruoantähteistä

Ruoan ylijäämästä on kirjoitettu suomalaisessa lehdistössä jo 1800-luvun lopulta saakka.

Kouluruokailussa luovuttiin tarjottimista – ruokahävikki väheni, mutta oppilaat kertovat ongelmista

Kuopion kaupungin mukaan tarjottimista luopuminen on tuonut säästöjä veden, sähkön ja pesuaineiden kulututukseen.

Ruoka-apua tarvitsee viikoittain yli 4 000 porilaista

Porissa ruoka-avun piiriin on hakeutunut aiempaa enemmän opiskelijoita.

Nuorisotilat alkavat jakaa koulujen ylijäämäruokaa Rovaniemellä

Ruoan jakelu aloitetaan ensi viikolla Napapiirin, Ylikylän, Ounasrinteen, Muurolan, Sinetän ja Vanttauskosken nuorisotiloilla.

Punainen hintalappu ei enää tarkoita köyhää, tuleeko tyhjästä hyllystä seuraava hyvis? Ruokahävikin vähentäminen on kaupalle plussaa

Kangasniemellä kaupan pakastimet rikkoutuivat, ja kauppias jakoi ilmaiseksi kymppitonnin pakasteet.

Keskussairaalan hävikkiruoka ei jää käteen Kokkolassa: "Menekki oli yllätys, jo ennen myynnin aloitusta on jono"

Sairaalan keittiö on saanut kutistettua lounasruokahävikin lähes nollaan.

Pori jatkaa koululaisten kesäruokailua – ylijäämäruokaa ilmaiseksi aikuisille

Porin kaupunki etsii tiloja ja yhteistyökumppaneita kesäruokailun laajentamiseksi.

Myyntiin kelpaamattomia kasviksia aletaan tarjota lapsille ja vanhuksille ensimmäistä kertaa Suomessa

Iissä muun muassa peruskoulun lounaalla aletaan tarjota kasviksia, jotka ovat jääneet kaupoissa myymättä.

Ylijäämäruoka on yhä enemmän bisnestä – "Hävikki tuo myös negatiivisia fiiliksiä"

Hävikkiruuan yhteydessä nostetaan esiin ympäristönäkökulmaa, mutta hävikkiruoka on myös liiketoimintaa. 

Keskiviikko 15.1.2020 (radio)

Vanhustenhoidossa on yhä ongelmia. Suomen teillä ajaa jo satoja jättirekkoja. Ravitsemispalvelut laittavat paljon ruokaa roskiin. Kansallisarkisto haluaa selvittää suomalaisten kohtaloa Neuvostoliitossa.

Helsinki perustaa hävikkiruokaterminaalin – kauppojen hävikki kerätään yhteen paikkaan, josta se menee eteenpäin ruokakasseina apua tarvitseville

Ruoka-avun mittava uudistus etenee tänä vuonna käytäntöön Helsingissä. Niin sanottu Vantaa-malli leviää nyt kovaa vauhtia myös muihin kaupunkeihin.

Perheenäiti kerää hävikkiruuan ravintoloista ja jakaa sen ilmaiseksi – palkkioksi riittää hyvä mieli: "Tämä on kaiken rahan ja vaivan arvoista"

Tarjoiluhävikki eli valmis, mutta syömättä jäävä ruoka muodostaa ison osan ravintoloiden kokonaishävikistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle