Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Torstai 10.9.2020 (tv)

Päivähoito. WWF:n raportti. Ruokahävikki. Sää.

Keskiviikko 9.9.2020 (tv)

Korona-aika koettelee nuoria työntekijöitä. Hävikkiruokaa saadaan vähemmän ruokajonoihin. Sanoittaja Vexi Salmi on kuollut. Sää.

Ruokahävikkipuheet tuottavat tulosta: Ruotsinlaivojen seisovan pöydän mässäily on jäämässä historiaan

Hävikkiä syntyy laivoilla vähemmän ja siitäkin osa jalostetaan liikennepolttoaineeksi.

Kotitalouksien hävikistä löytyi yllätys: keitettyä kahvia menee hurjasti hukkaan – ruokahävikin puolittamiseen halutaan sitouttaa koko Suomi

Valmisteilla oleva ruokahävikin kansallinen tiekartta tähtää aiempaa tehokkaampiin keinoihin hävikin vähentämiseksi. Eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa.

Koulujen ylijäämäruokaa aletaan jakaa nuorisotiloilla Kokkolassa lokakuussa – jos ruokaa jää jaettavaksi asti

Myös koronatilanteen kehittymistä seurataan vielä pari viikkoa ennen lopullista päätöstä.

Työnhakijoiden ruokalatoiminta jatkuu Lappeenrannan Harapaisissa – kaupunki jatkoi taloudellista tukeaan

Lappeenrannan seudun työnhakijoiden ruokalatoiminta oli katkolla koronaviruksen ja maksamattomien laskujen vuoksi, kunnes Lappeenrannan kaupunki tuli jälleen avuksi ja toiminta pääsee jatkumaan.

Oulussa mietitään uutta mallia ruokahävikin hyödyntämiseen – keskitetty kokoaminen ja jakelu helpottaisi ruoka-apua

Keskitettyä mallia hyödynnettäisiin ruoka-avun jakelussa, johon vuosittain saataisiin tonneittain lisää jaettavaa.

Kouvolan kouluissa syntyi kuuden päivän aikana yli tuhat kiloa ruokahävikkiä – se vastaa 3 000 euroa

14:ssä Kouvolan koulussa otettiin käyttöön biovaaka-järjestelmä, joka näyttää ruokahävikin määrän.

Kemissä palkitaan kolme kauppaa ruokahävikin vähentämisestä – Vihreä teko -tunnukset myönnetään toista kertaa

Tunnuksen saavat Kemin Prisma, Kemin K-Citymarket sekä Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Savonlinnan diakoniatyössä avuntarvitsijoiden määrä kaksinkertaistunut koronakriisin aikana – Mikkelissä tilanne rauhallisempi

Mikkelissä seurakunta on jakanut ruokakasseja tuomiokirkon pihassa suoraan autoihin tai jakanut kasseja avuntarvitsijoiden koteihin.

Tarjottimet poistetaan Vimpelin kouluista ensi syksynä

Tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä.

Helsingin hävikkiruokaterminaali aloittaa toimintansa Tapulikaupungissa

Terminaalissa ei jaeta ruokaa, vaan elintarvikkeet kuljetetaan sieltä ruoka-aputoimijoille.

Auttamishalu heräsi – Kajaanissa on jo enemmän ruoka-apua kuin sen ottajia

Apua kannattaa siis nyt pyytää matalalla kynnyksellä. Ruoka-apu on tarkoitettu lapsiperheille, muu apu kaikille.

Ruoka-avun jakelu joudutaan monin paikoin keskeyttämään – avustusjärjestöt pelkäävät seurauksia ja ennustavat entistä pidempiä leipäjonoja

Seurakunnissa ja avustusjärjestöissä mietitään keinoja, miten ruoka-avun tarvitsijoita voitaisiin auttaa poikkeustilanteessa.

Tyhjäksi syöty lautanen on ilmastoteko – Kajaanissa tehdään maan huippuruokaa, jota ei juuri heitetä hukkaan

Ylen haastattelemat oppilaat pitävät Kajaanin finaalipaikkaa ansaittuna kunniana.

Roope Lipastin kolumni: Maailmanloppua odotellessa

On aina helppo vaatia muilta muutosta, kirjoittaa Roope Lipasti.

Väitöstutkimuksen mukaan kaupalla olisi jopa kuluttajaa paremmat keinot ehkäistä ruokahävikkiä: "Kyse on johtamisesta, tahdosta ja tavoitteista"

Väitöstutkimus perehtyy ruokahävikkiin leivän kautta. Leipä näyttäytyi tutkijalle ongelmajätteenä, jolle ei oikein löydetty ottajaa.

Suomi tuottaa noin 500 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä vuodessa – nyt hävikki pitäisi puolittaa ja ilmoittaa EU:lle, mutta se voi osoittautua vaikeaksi

Suurin osa Suomen elintarvikejätteestä syntyy ravintoloissa ja kodeissa. Myös seurantatietojen saaminen niistä voi osoittautua vaikeaksi.

Ruoan arvostus on vähentynyt sadassa vuodessa huomattavasti: ennen ei edes puhuttu ruokahävikistä, vaan ruoantähteistä

Ruoan ylijäämästä on kirjoitettu suomalaisessa lehdistössä jo 1800-luvun lopulta saakka.

Kouluruokailussa luovuttiin tarjottimista – ruokahävikki väheni, mutta oppilaat kertovat ongelmista

Kuopion kaupungin mukaan tarjottimista luopuminen on tuonut säästöjä veden, sähkön ja pesuaineiden kulututukseen.

Ruoka-apua tarvitsee viikoittain yli 4 000 porilaista

Porissa ruoka-avun piiriin on hakeutunut aiempaa enemmän opiskelijoita.

Nuorisotilat alkavat jakaa koulujen ylijäämäruokaa Rovaniemellä

Ruoan jakelu aloitetaan ensi viikolla Napapiirin, Ylikylän, Ounasrinteen, Muurolan, Sinetän ja Vanttauskosken nuorisotiloilla.

Punainen hintalappu ei enää tarkoita köyhää, tuleeko tyhjästä hyllystä seuraava hyvis? Ruokahävikin vähentäminen on kaupalle plussaa

Kangasniemellä kaupan pakastimet rikkoutuivat, ja kauppias jakoi ilmaiseksi kymppitonnin pakasteet.

Keskussairaalan hävikkiruoka ei jää käteen Kokkolassa: "Menekki oli yllätys, jo ennen myynnin aloitusta on jono"

Sairaalan keittiö on saanut kutistettua lounasruokahävikin lähes nollaan.

Pori jatkaa koululaisten kesäruokailua – ylijäämäruokaa ilmaiseksi aikuisille

Porin kaupunki etsii tiloja ja yhteistyökumppaneita kesäruokailun laajentamiseksi.

Myyntiin kelpaamattomia kasviksia aletaan tarjota lapsille ja vanhuksille ensimmäistä kertaa Suomessa

Iissä muun muassa peruskoulun lounaalla aletaan tarjota kasviksia, jotka ovat jääneet kaupoissa myymättä.

Ylijäämäruoka on yhä enemmän bisnestä – "Hävikki tuo myös negatiivisia fiiliksiä"

Hävikkiruuan yhteydessä nostetaan esiin ympäristönäkökulmaa, mutta hävikkiruoka on myös liiketoimintaa. 

Keskiviikko 15.1.2020 (radio)

Vanhustenhoidossa on yhä ongelmia. Suomen teillä ajaa jo satoja jättirekkoja. Ravitsemispalvelut laittavat paljon ruokaa roskiin. Kansallisarkisto haluaa selvittää suomalaisten kohtaloa Neuvostoliitossa.

Helsinki perustaa hävikkiruokaterminaalin – kauppojen hävikki kerätään yhteen paikkaan, josta se menee eteenpäin ruokakasseina apua tarvitseville

Ruoka-avun mittava uudistus etenee tänä vuonna käytäntöön Helsingissä. Niin sanottu Vantaa-malli leviää nyt kovaa vauhtia myös muihin kaupunkeihin.

Perheenäiti kerää hävikkiruuan ravintoloista ja jakaa sen ilmaiseksi – palkkioksi riittää hyvä mieli: "Tämä on kaiken rahan ja vaivan arvoista"

Tarjoiluhävikki eli valmis, mutta syömättä jäävä ruoka muodostaa ison osan ravintoloiden kokonaishävikistä.

Jämsä jatkaa koulujen ylijäämäruuan myyntiä

Koululaisilta yli jäänyttä ruokaa myydään eläkeläisille ja työttömille neljällä Jämsän koululla.

"Sitä perinteistä kymmenen kilon pötikkää menee vähempi" – kainuulaiset ostavat pienempiä kinkkuja

Suomussalmella perinteiset kymmenen kilon kinkut jäivät viime vuonnakin pakastealtaaseen.

Joulupöydässä on tänä vuonna usein pieni kinkku

Tämän joulun suosikki painaa enää vain 2-4 kiloa. Yhä useammin kinkku napataan ostoskärryyn valmiiksi paistettuna.

Kiuruveden kaupunki aloittaa kouluruokailusta jääneen ylijäämäruuan myynnin

Myytävästä ylijäämäruuasta ilmoitetaan koulujen sisääntulo-ovilla värillisillä lapuilla.

Startup-yritys kehitti vaa'an, joka punnitsee lautaselle jäävän ruuan – suuntaa Australiaan: "Siellä halutaan aidosti vähentää ruokahävikkiä"

Yksityistä sijoitusrahoitusta jaetaan yhä enemmän ilmastonmuutoksen torjumiseen tähtäville nuorille kasvuyrityksille.

CatCat-duon Virpi Kätkä kerää hävikkiruokaa hyväntekeväisyyteen: "Meidän hyväosaisten kuuluu auttaa"

CatCat-yhtye keikkailee yhä aktiivisesti ja keikoilla pidetään aina kunnon ysäribileet.

Kemissä havahduttiin: koulun oma keittiö pienentää ruokahävikkiä

Kouluilla on tänä syksynä myös uusi ruokalista, jota tehdessä on kuunneltu lasten mielipiteitä.

Ennen iltayhdeksää alkaa punalappujen metsästys ja liikkeellä on koko kansa: ”Ekologista ja hirvittävän helppo tapa säästää rahaa”

Suomen toistaiseksi ainoa hävikkiruokakauppa tuplasi myyntitavoitteensa ensimmäisen toimintavuotensa aikana.

Tamperelainen urheilija näki brittiravintolassa oivan ratkaisun ruokahävikkiin: "Miksi, oi miksi Suomessa ei?"

Joissakin ravintoloissa on alettu laskuttaa erikseen lautaselle jääneestä syömättömästä ruuasta. Asiantuntija pitää tätä hyvänä ideana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle