Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viron taideakatemia houkuttelee opiskelijoita valtamerten takaa – Australialaisopiskelija: "Älkää lähettäkö minua takaisin Melbourneen!"

Maailmalla kiinnostaa Viron taideakatemiassa etenkin animaatiotaide, jonka maisteriopiskelijoista 90 prosenttia on ulkomaalaisia.

Viron taideakatemia talousvaikeuksissa

Tallinnassa sijaitseva taideakatemia on ajautunut talousvaikeuksiin. Akatemian tilintarkastuksessa on käynyt ilmi, että oppilaitos on ylittänyt budjettinsa ja se on ajautumassa vararikkoon.

Uutta värioppia Hämeenlinnan taidemuseossa

Venäläisestä avantgardetaiteesta vaikutuksia saanut taiteilija Leonhard Lapin esittää aivan uuden arkkityyppisen väriopin teorian perjantaina avautuvassa Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyssä ” Merkit ja tyhjyys”. Oppinsa hän on kehittänyt toimiessaan Viron taideakatemian sommittelun ja väriopin laitoksen johtajana.

Viivakoodi taipuu luonnoksi virolaisen nykytaiteilijan töissä

Venäläisestä avantgardetaiteesta vaikutteita saanut virolainen taiteilija Leonhard Lapin esittää aivan uuden teorian väriopista Hämeenlinnan taidemuseon perjantaina avautuvassa näyttelyssä Merkit ja tyhjyys. - Olen kehittänyt omaa värioppiani, joka perustuu sille, miten värit tulivat Euroopan kulttuuriin. Alussa maalattiin luolissa mustia maalauksia. Pikkuhiljaa siirryttiin värien käyttöön, Lapin selittää.

Kyamkin opiskelijat menestyivät Baltic Modo - karsinnoissa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun järjestämä suunnittelukilpailu on ensimmäistä kertaa kansainvälinen.