Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Metallimuusikko Harri Kuokkanen.

Harri Kuokkanen on bodaava black metal -muusikko, joka puolustaa eläinten oikeuksia ja pohtii totaalikieltoa lihansyönnille

Heideggeriläisestä filosofiasta inspiroituneen Kuokkasen mielestä ihmisen pitäisi nöyrtyä luomakunnan edessä, eikä päinvastoin.

Dark Buddha Rising, Blowup

Surinaa, pörinää ja raskastakin raskaampia soundeja – Blowup-festivaali avasi jälleen ovia doomin ja psykedelian maailmoihin

Neljättä kertaa järjestetystä Blowup -festivaalista on tullut noisen, psykedeelisen ja okkulttisen rockin sekä möyryävän doom-metallin kotimainen näyteikkuna, jossa esiintyi tänä vuonna etenkin alan isoja amerikkalaisia nimiä Bongripperistä Acid Kingiin. Nopeasti loppuunmyyty festivaali keräsi kolmen päivän aikana parituhatpäisen yleisön. Artikkelin kuvat on otettu perjantaina 12.10 Helsingin Korjaamo-kulttuuritehtaalla.

Liiduilla kylttiin kirjoitettu festivaali roadburn

Tie palaa - Roadburniin ja takaisin

Diivailua, maailman parasta deathgrindia ja AOR-crustia.

Candlemass ja Cradle of Filth esiintyvät Oulun Jalometallissa

Elokuussa Oulussa järjestettävä Jalometalli-festivaalin esiintyjälista on täydentynyt. Uusin kiinnitys on ruotsalainen doom metal -yhtye Candlemass. Tänä vuonna Jalometalli palaa juurilleen, sillä festivaali pidetään Kuusisaaressa.

Kuvakaappaus.

Kaksipäiväinen Lutakko Liekeissä -kaupunkifestivaali starttaa

Jo perinteiseksi muodostunut Lutakko Liekeissä -kaupunkifestivaali starttaa tänään. Kahden päivän aikana Lutakossa ja sen viereisellä parkkipaikalla nähdään lavalla 20 yhtyettä.

Kai Hahto

Kai Hahto - rumpali taustalla, mutta huipulla

Monipuolinen huippurumpali teki viime vuonna 170 keikkaa eri kokoonpanojen kanssa. Musiikkityylit ovat vaihdelleet äärimmäisestä metallista tanssimusiikkiin. Keikkapaikkoina ovat vuosien mittaan olleet niin sotalaivan ruuma Rostockin satamassa kuin legendaarinen CBGB New Yorkissa.

Amorphis-yhtyeen kitaristi Esa Holopainen (vas.) ja basisti Niclas Etelävuori.

Metalliyhtye Amorphis lähtee kahdeksi vuodeksi kiertämään maailmaa

Amorphis esiintyy viikonvaihteessa metallimusiikin Tuska-festivaaleilla. Yhtyeellä on iso rupeama edessä, sillä tuleva keikkaputki on peräti kahden vuoden mittainen.

Jussi Veikkanen

Veikkasella loistava kauden avaus Australiassa

Jussi Veikkanen on ajanut Australian Tour Down Under -etappiajossa kymmenenneksi. Päätösetapilla Veikkanen oli 31:s.

Yle Areena logo.

Swallow the Sun: Örinä on instrumentti

Hidasta. Synkkää. Kaunista. Suomalaista. Näin määrittelee jyväskyläläislähtöinen Swallow the Sun musiikiaan. Jyväskylän ja koko Suomen metallialakulttuurin kärkinimiin kuuluva yhtye on sitkeällä työllä saavuttanut jalansijan myös muualta maailmasta. Sen kertovat sadat keikat ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

360º-kuva: Amorphis Ilosaarirockissa

Amorphis soitti Ilosaarirockin päälavalla sunnuntaina iltakahdeksalta.

Peter Steele on kuollut

Metalliyhtye Type O Negativen laulaja, lauluntekijä ja basisti Peter Steele on kuollut. Asiasta ovat kertoneet yhtyeen kosketinsoittaja ja entinen levy-yhtiö. Steelen kerrotaan kuolleen sydänsairauteen keskiviikkona, hän oli 48-vuotias.

Stam1nan neljäs levy "Viimeinen Atlantis" käsittelee vakavia teemoja mm.  ympäristön tuhoutumisesta.

Sauna Open Airin ohjelma alkaa hahmottua

Tampereen Sauna Open Airiin on saatu uusia kiinnityksiä sekä ulkomailta että kotimaasta. Uusina niminä julkistettiin muun muassa yhdysvaltalaiset Danzig ja Death Angel sekä suomalainen juuri albumilistan kärkeen noussut Stam1na. Pääartistina festivaaleilla nähdään KISS.

Danzig Sauna Open Airiin

Amerikkalainen Danzig esiintyy kesäkuussa Tampereella järjestettävällä Sauna Open Air -festivaalilla. Tapahtuman muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa amerikkalainen thrash metal -bändi Death Angel ja kotimainen Stam1na.

Ilosaarirock julkisti ensimmäisiä esiintyjiään

Joensuussa heinäkuussa järjestettävä Ilosaarirock on julkistanut ensimmäisiä esiintyjiään. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa amerikkalaiset Bad Religion ja DJ Shadow sekä ruotsalainen Katatonia.

Amorphis keikalla.

Tomi Joutsenen matka kohti Amorphista lähti koulunpenkiltä

Toukokuussa uuden albuminsa Skyforger julkaissut ja parhaillaan Forging in the Land of the Thousand Lakes -kiertueella oleva metallimusiikkiyhtye Amorphis on keikkaillut ahkerasti. Lahdessakin bändi näyttäytyi marraskuun loppupäivinä.

Amorphis jatkaa albumilistan kärjessä

Amorphis jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä levyllä Skyforger. Listan uutuuksien joukosta löytyy viime viikolla Tampereella konsertoinen Bruce Springsteenin kokoelmalevy Greatest Hits (2009 Limited Tour Edition), joka nousee sijalle viisi.

Amorphis suoraan albumilistan kärkeen

Progressiivista metallia soittava Amorphis on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen levyllään Skyforger. Yhtye on valloittanut listan ykköspaikan vain kerran aikaisemmin vuonna 2006 ilmestyneelllä Eclipse-levyllään.

Lahtelaisbändi Entwinen keikkabussi paloi Ähtärissä

Lahtelaisen goottirockpumpun Entwinen keikkabussi soittimineen tuhoutui lauantaina aamuyöllä Ähtärissä rajussa palossa. Bussin yläsängyssä nukkunut kuljettaja ehti viime hetkillä ulos palavasta autosta.

Metalliyhtye Down kahdelle keikalle Suomeen

Amerikkalainen raskaansarjan metalliyhtye Down saapuu pääsiäisenä kahdelle keikalle Suomeen. Panterasta tutun Phil Anselmon johtama Down esiintyy Tampereen Pakkahuoneella perjantaina 21. maaliskuuta ja seuraavana päivänä Helsingin Kulttuuritalolla.

HIMin lämmittelijäksi Paradise Lost

HIM-yhtyeen lämmittelijäksi tulevalla Euroopan kiertueella on päässyt brittiläinen goottimetalliyhtye Paradise Lost. Yhtyeet tekevät helmi-maaliskuussa lähes 20 keikkaa ympäri Eurooppaa.

Helldone-festarin esiintyjiä julkaistiin

HIM-yhtyeen johdolla juhlittavan Helldone-festivaalin ohjelma on julkaistu. Uudenvuoden juhlissa Helsingin Tavastialla ja Semifinalissa esiintyy kolmen päivän aikana kattaus raskaamman musiikin esiintyjiä. Tapahtuman liput tulevat myyntiin perjantaina.

Paradise Lost Suomeen joulukuussa

Goottimetallin pioneeriyhtye Paradise Lost saapuu esiintymään Suomeen joulukuussa. Tuoreimman In Requem -albuminsa myötä kiertueelle lähtevä bändi nähdään 18. joulukuuta Helsingin Nosturissa ja seuraavana päivänä Tampereen Pakkahuoneella.