Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Kaveri sanoi, että katsohan rekisteriotetta!" – Siinä luki: omistaja: Kekkonen, osoite: Tamminiemi, ammatti: presidentti

Kekkosen Mini on edelleen iskussa. Presidentin Britannialta vuonna 1961 lahjaksi saama Morris Mini on yksi viikonloppuna pidettävän klassikkonäyttelyn vetonauloista. Auton nykyistä omistajaa kiinnostaa tekniikkaa enemmän historia.

Mitä Kekkonen söisi tänään?

Jos presidentti Kekkonen pitäisi kutsut tänään, mitä hän tarjoaisi vierailleen? Keittiömestari Pekka Terävä loihti herkkuja Tamminiemen henkeen.

Dokumenttiprojekti: Urho – läheiset kertovat presidentin viimeisistä vuosista

Läheiset kertovat presidentti Kekkosen viimeisistä vuosista.

Kekkosen Intian-vierailusta tehtiin runollisesti selostettu ohjelma

Puolituntinen dokumentti Kekkosen Intian-vierailusta

Mannerheimin ja Kekkosen naissuhteet kiinnostavat edelleen

Suomen aikaisemmista presidenteistä nousevat naissuhteittensa puolesta kiinnostavimmiksi Mannerheim ja Kekkonen. Kummallakin oli useita suhteita, mutta kumpikaan ei tiettävästi antanut kenenkään naisen vaikuttaa heidän valtiomiestyöhönsä, muistuttaa heistä luennoitseva emeritusprofessori Timo Soikkanen.

Linnan juhlista tuli Suomen tärkein mediatapahtuma

Linnan juhlat vetää koko kansan tv:n ääreen.

Suomen Hermannit koolla Oulussa

Hermanneja ja Hermanskoja on kaikiaan noin 5000. Hermannitoiminnan suurin jäsenjärjestö, Pohjois-Pohjanmaan Hermanni-Kilta isännöi viikonloppuna Oulussa valtakunnallista tapaamista, johon osallistuu "entisiä nuoria" alkiolaisesta nuorisoseuraliikkeestä.

Uusi kirjallisuustapahtuma kesäasukkaiden paratiisiin? – Kyllä, sanoo tuore läänintaiteilija

Etelä-Savon uudeksi kirjallisuuden läänintaiteilijaksi on valittu Susanna Kolehmainen. Hänen tavoitteenaan on nostaa kirjallisuuden profiilia maakunnassa ja luoda monipäiväinen kirjallisuustapahtuma, jonne tultaisiin ympäri Suomen.

Mies, joka ampui Kekkosen hirven

Presidentti Kekkonen oli hirvenmetsästysreissulla Kangasniemellä marraskuussa 1974. Hirvi nähtiin, mutta saalista ei saatu. Kekkosen hirven ampui myöhemmin Matti Pylvänäinen, UKK:n serkun poika. Hirven sarvet ovat Pylvänäisen tuvan seinällä.

Sylvi Kekkosen Elite oli aikansa huippupeli

Sylvi Kekkonen oli harvinainen nainen aikanaan, sillä monellakaan naisella ei ajokorttia ollut. Sylvi Kekkosen lahjaksi saama Moskvitsh Elite nyt näytteillä Mobiliassa Kangasalla.

Turku juhli komeasti kesällä 1961

Suomen Joutsen merimiesammattikouluksi 1961

Partioparaatit

Partiolaisten paraateja järjestetään Yrjönpäivänä

Kekkospatsaat

Presidentti Kekkosesta on tehty patsaita 80-luvulta alkaen.

Pieksämäellä on hyvä kirjailijaonni

Sylvi Kekkonen ja Aila Meriluoto ovat nimiä, joilla pieksämäkeläiset voivat rehvastella. Kun sivujäsenenä porukkaan liitetään myös Meriluodon puoliso Lauri Viita, muut kulttuurikaupungit saavat vapaasti kadehtia. Kekkosen ja Meriluodon kaltaisten kivijalkojen varassa Pieksämäellä on vankat perusteet pitää vauhdissa Sylvi Symposiumia.

Linnan juhlat 6.12.1968

Erikoisuutena oli keventynyt musiikkilinja.

Sylvi Kekkosen ajatuksia joulun kynnyksellä

Jouluinen radioessee vuodelta 1958.

Linnan juhlat 6.12.1967

Suomi täytti 50 vuotta ja Linnan juhlat nähtiin suorana.

Jean Sibeliuksen hautajaiset

Sibeliuksen hautajaisisista tuli kansallinen suurtapahtuma.

Kunniaa Marskille

Mannerheimin patsaskilpailut ja ratsastajapatsaan paljastus.

Entisöity Turun linna

Turun linna entisöitiin 1946 – 1961

"Kuin Naantalin aurinko"

Naantalissa kesäpäivänä 1959

Kekkosella oli rakkaussuhde vanhoilla päivillään

Presidentti Urho Kekkosella oli myöhäisvuosinaan rakkaussuhde pitkäaikaiseen perheystäväänsä, väittää tuore kirja. Psykiatri Pirkko Turpeinen-Saaren kirjoittaman Suuri yksinäinen -teoksen mukaan Kekkosen monivuotinen suhde Marjatta Klemolaan kehittyi intiimiksi rakkaussuhteeksi presidentin ollessa 79-vuotias.

Kekkosen kädenjälki näkyi Linnan ruokalistoissa

Presidentti Urho Kekkonen uudisti presidentillisiä ruokalistoja, ilmenee Ritva ja Risto Lehmusoksan tuoreesta tietokirjasta Urho Kekkosen pöydässä.