Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Petteri Taalas.

Finland's carbon neutrality goal at risk due to slow forest growth, warns WMO Chief Taalas

The 2035 goal is challenging – and achieving it has become more difficult as Finland's forests will not be as big a carbon sink in the future as had been assumed, said Petteri Taalas, head of the World Meteorological Organisation.

Kuvassa on Petteri Taalas Ylen tiloissa Pasilassa 24. lokakuuta 2020.

Petteri Taalas Ykkösaamussa: Polttomoottoriauto ei välttämättä ole ilmastopahis, mutta sähkö on lähiaikojen järkevä vaihtoehto liikenteessä

Hiilidioksidipäästöt ja hiilinielut ovat ilmastopuheen ydintä, mutta asiaan liittyvät myös uskonto ja kulttuuri. Ykkösaamun vieraana oli lauantaina Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas.

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas.

Ykkösaamun vieraana Petteri Taalas – mitä haluat kysyä Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeriltä?

Päästöt ja hiilinielut ovat ilmastopuheen ydintä, mutta asiaan liittyvät myös uskonto ja kulttuuri. Ilmastonmuutos ja keinot sen hillitsemiseksi puhuttavat eduskuntavaalien alla.

räntäsade

"Nykymenolla saadaan huono ilmasto sadoiksi, jopa tuhansiksi vuosiksi"

Ilmastonmuutos toisi Suomeen entistä sateisempia talvia, arvioi Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas.

Yleisöä

Savonlinnan kampus kaipaa poliittista tukea

Itä-Suomen yliopistolla ei ole erityistä pyrkimystä lopettaa Savonlinnan toimintoja. Toisaalta kampus on epävarmalla pohjalla, koska uusien opiskelijoiden ottamisesta ja jatkamisesta päätetään vuosittain, sanoo yliopiston hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas.