Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Päivi Sappinen ja tytär Vilma Sappinen makaavat ruohikolla toisiaan katsoen ja hymyillen.

Vilma Sappisen, 20, äiti kuvasi tätä lapsena someen – perhebloggaaja pitää sharentingissa tapahtunutta muutosta tervetulleena

Omien lapsien kuvien jakaminen sosiaaliseen mediaan herättää toistuvasti keskustelua. Ex-bloggaaja Päivi Sappisen mukaan ilmapiiri asiassa on muuttunut, ja jotkut asiat hän olisi itsekin jättänyt postaamatta.

Ukrainalaiset sotilaat valmistautuvat ampumaan kohteita liikkuvasta haupitsasta Bahmutin ulkopuolella  28. helmikuuta.

ISW: Venäjän sotabloggaajien keskuudessa kasvava huoli Ukrainan tulevasta vastahyökkäyksestä

Venäjällä sotaa seuraavat bloggaajat kokevat, että Venäjä on sijoittanut liikaa joukkoja Bahmutiin, ajatushautomo ISW kertoo tuoreimmassa tilannekatsauksessaan.

Podcastaaja Anne Korkiakoski.

Yritykset etsivät tuotteidensa mainostajiksi taviksia, usein nollapalkalla – Tuotelahjoilla ja alennuksilla ei kuitenkaan elä, sanoo Anne Korkiakoski

Isojen vaikuttajien ja somejulkkisten sijaan yritykset hakevat tuotteidensa mainostajiksi yhä useammin pieniä sometilejä. Palkkioiden maksaminen mikrovaikuttajille on kuitenkin vaihtelevaa.

Hamid kuvailee itseään näyttelijäksi, joka tekee tällä hetkellä työkseen sosiaalista mediaa, puhujakeikkoja ja podcastia muun muassa toisen somevaikuttajan Natalia Salmelan kanssa.

Tataari-isovanhemmilta peritty raha-ja säästöinto poiki Jasmin Hamidille uran sijoittajana ja somevaikuttajana

Jasmin Hamid puhuu työkseen omasta intohimostaan – rahasta ja taloudenhallinnasta.

Kuvassa Sara Sieppi, Lauri Puttonen ja Anssi Huovinen.

Yle selvitti: Paketteja aukova tubettaja tienasi neljännesmiljoonan, pelistriimaaja kiri kannoille – suositut vaikuttajat jäivät kauas taakse

Yle selvitti suosittujen somevaikuttajien tulot. Vaikuttajia seuraavat sadattuhannet ihmiset eri sosiaalisen median alustoilla.

Ukrainan sotilas nosti maan lipun salkoon takaisin vallatulla alueella Harkovassa

Hyökkäyksen kannattajat suuttuivat sodanjohdolle Venäjällä

Ukrainan on kerrottu saaneen haltuunsa laajoja alueita, muun muassa Izjumin ja Kupjanskin kaupungit.

Natalia Salmela ja Fatim Diarra lapsen kanssa.

Bloggari Natalia Salmela toi lapsensa Helsingin valtuuston kokoukseen – Puheenjohtaja: Äitien huoli on nyt kuultu, mutta tarvitsemme myös valtion apua

Helsinkiläisäidin järjestämät leikkitreffit kaupunginvaltuustossa kritisoi varhaiskasvatuksen henkilökuntapulaa. Valtuuston puheenjohtaja lupaa, että huoli on nyt kuultu ja ongelmaan puututaan.

Nallekarhu, jonka sylissä lepää Gabby Petiton kuva. Gabby Petito Katosi poikaystävänsä kanssa vaellusmatkalla.

Valkoihoinen Gabby Petito, 22, surmattiin ja se sai valtavan huomion – Yhdysvalloissa kysytään, miksi ei-valkoisten katoamiset sivuutetaan

Yhdysvalloissa katoaa lähes satatuhatta tummaihoista naista joka vuosi. Heistä suurin osa ei päädy uutisotsikoihin. Suositun bloggaajan surma käynnisti jälleen keskustelun tasa-arvosta.

Erilaisia Veikkauksen rahapelejä

Influensseri tai bloggaaja voi kohta saada jättisakot rahapelien mainostamisesta – nämä seitsemän asiaa muuttuvat Suomen rahapelimarkkinoilla

Arpajaislain muutos kiristää erityisesti Veikkauksen ulkopuolisten peliyhtiöiden mahdollisuuksia toimia Suomessa. Markkinointikanavia tukitaan sakkojen ja maksuliikennekiellon avulla. Rahapelaamiseen tulee myös pakollinen tunnistautuminen. Tavoitteena on rahapelihaittojen vähentäminen.

Pitkähiuksinen nainen ja taapero istuvat ruokapöydän ääressä. Nainen katsoo taaperoa ja ojentaa tälle banaanin viipaletta.

Someäiti Niina Mantere: "Katoat vähitellen, jos et julkaise" – perheestä pitää päivittää usein, nyt kerrotaan myös raskausarvista ja seksistä

Lahtelainen Niina Mantere haluaa kertoa somessa rehellisesti taaperoarjesta. Kuvat ovat tarkkaan mietittyjä, mutta hän haluaa jakaa myös vaikeita asioita. Tutkijan mielestä äitiysblogit antavat monipuolisemman kuvan perheiden elämästä kuin aiemmin. 

Juontaja ja toimittaja Tuija Pehkonen Puoli seitsemän -ohjelman vieraana.

Puoli seitsemän yllätti juontaja Tuija Pehkosen suorassa lähetyksessä: "Miten te ootte saaneet hänet suostumaan tähän!"

Ensimmäistä äitienpäiväänsä odottava toimittaja ja juontaja sai studioon yllätysterveiset videon muodossa omalta äidiltään Iisalmesta.

Somevaikuttaja Anna Pastak ja hänen lapsensa rannalla Arabiemiraateissa keväällä 2021.

Joku paljasti Jodelissa, että suosikkibloggaajan perhe on nähty lentokentällä: Anna Pastak päätti kertoa suoraan, mitä on tehnyt, eikä kadu

Anna Pastak teki korona-ajan synneistä ehkä sen synkimmän: hän lähti perheineen viideksi viikoksi etelän lämpöön. Omat seuraajat eivät tuominneet blogitähteä, muilta vihaviestejä sateli. Tapaus paljastaa jotain somevaikuttajien vallasta ja vastuusta.

Alex Schulman.

Alex Schulman kirjoitti kirjat vanhemmistaan, vaimostaan ja isovanhemmistaan – nyt vuorossa ovat veljet, mutta tällä kertaa tarina ei ole totta

Ruotsin superjulkkis Alex Schulman on suosittu kirjailija myös Suomessa. Eloonjääneet on hänen ensimmäinen fiktiivinen teoksensa.

feta juusto

Suomalaisbloggaajan hittipastasta tuli kansainvälinen Tiktok-sensaatio – USA:ssa fetajuusto loppu useista kaupoista

Arkiruoka oli hitti Suomessa vuonna 2019. Nyt siitä kirjoittaa myös New York Times.

Linda Juhola istuu vauvan kanssa sängyssä.

Linda Juhola oli kuvitellut itsensä superäidiksi, mutta itkusta täyttyvät yöt saivat kaipaamaan entistä elämää – "Ei tällaista saa edes ajatella"

Joka kymmenes vauva kärsii koliikista, johon kuuluu tavallisesti iltaan ajoittuvaa jopa tunteja kestävää itkua.

Petri Jääskeläinen ja Eliisa Vainikka,

Järki ei riitä, kun yrittää ymmärtää salaliittoväkeä: "He uskovat taistelevansa hyvän asian puolesta", sanoo asiaa seuraava toimittaja

Toimittaja Petri Jääskeläinen ja tutkijatohtori Eliisa Vainikka keskutelivat verkon salaliittoteorioiden ja journalismin suhteesta Viimeinen sana -ohjelmassa.

Tumso Abdurahmanov

Kahdelle venäläiselle pitkät vankeustuomiot tšetšeenibloggarin murhayrityksestä Ruotsissa

Bloggari Tumso Abdurahmanovin kimppuun hyökättiin vasaralla Gävlessä vuosi sitten.

Muistotilaisuus

Tiistai 3.11.2020 (radio)

Itävallassa on tapahtunut terrori-isku. Viime vuoden verotiedot on julkaistu. Suomessa on mitattu uusi marraskuun lämpöennätys. USA:n presidentinvaaleja voi seurata myös Ylen kanavilta.

Krista Kososen henkilökuva

Huijarisyndrooma piinaa menestyjiäkin: Tunnetut ammattilaiset kertovat, milloin pelkäsivät paljastuvansa huijareiksi – ja mitä sitten tapahtui

Epäiletkö omaa osaamistasi, vaikka suoriutuisit muiden mielestä hyvin? Tässä jutussa kuusi ammattilaista kertoo, miten he ovat pyristelleet irti huijariajatuksista.

Metti Forssell vieraan Puoli seitsemän -ohjelmassa

Rakastatko muotia, mutta kuluttaminen ahdistaa? Metti Forssell: Tärkeintä on löytää oma tyyli ja tehdä aikaa kestäviä hankintoja

Metti Forssell työskentelee vaikuttajana ja sisällöntuottajana ja on sitä mieltä, ettei alaa tunneta tarpeeksi.

Moni ottaa paineita onnesta ja onnellisuudesta – "Jos siihen pyrkii koko ajan, saa kyllä pyrkiä loppuikänsä"

Eeva Kolu kirjoitti kirjan nuorten aikuisten uupumisesta: “Onni on ohimenevää, niin kuin kaikki muutkin tunteet”

Esikoiskirjailija tavoittelee mieluummin merkityksellisyyttä kuin onnellisuutta.

Helsingin Sky Wheel heijastuu Veera Biancan aurinkolaseista.

Jatkuva matkustaminen ei ole tervettä, ymmärsi matkabloggari Veera Papinoja, kun korona pysäytti lähes kaiken lentoliikenteen

Papinoja uskoo, että epidemian jälkeen matkustetaan lähemmäs, hitaammin ja vastuullisemmin.

Ljushållare av äggskal och träkulor på ett bord.

Sandra Sundin pääsiäisvinkki: kynttilä munakuoressa ja munanpidike puuhelmistä

Fiksu tapa käyttää uudelleen munankuoria ja kynttilänpätkiä.

Venäjän Duuma, Anadrei Makarov kävelee.

Venäjän duuma hyväksyi lakialoitteen, jossa bloggaajat, toimittajat ja some-käyttäjät voidaan luokitella ulkomaisiksi agenteiksi

Uusi laki koskee ketä tahansa, joka levittää sellaista sisältöä, mikä on lähtöisin ulkomaalaiseksi agentiksi luokitellulta medialta.

Maria Nordin ulkona yllään villakangastakki

Jättimäinen uhkasakko rajoittamaan bloggari Maria Nordinin aivokurssin markkinointia – lievin mahdollinen keino, Tukes perustelee

Eroon oireista -nimisen verkkokurssin on annettu ymmärtää auttavan moniin vakaviin, jopa lääkärinhoitoa vaativiin sairauksiin.

Halpa hinta ja vastuullisuus sopivat harvoin samaan vaatteeseen

Pupulandia-blogin Jenni Rotonen: "Vastuullisuus, laatu ja halpuus eivät tule samassa paketissa" – Onko vastuullinen vaate vaikea tunnistaa?

Bloggaaja, muotioikeuden tutkija ja eettisen muodin verkkokaupan perustaja keskustelivat pikamuodista Ylen aamussa torstaina.

Jenni Rotonen

Tuore kysely: Joka kolmas somevaikuttaja harkinnut lopettamista – bloggaaja Jenni Rotonen: "Olin lähellä totaalista loppuunpalamista"

Vaikka somevaikuttajan työ voi näyttää kiiltokuvamaiselta ja on monen unelma-ammatti, ei totuus ole aina ihan yhtä ruusuinen. 

Matkabloggaaja Veera Papinoja alias Veera Bianca

Suositun matkabloggaajan mielestä lentokeskustelu on mennyt överiksi – "Olisi tosi tärkeää muistaa myös ne muut päästöjen lähteet"

Veera Papinojan mielestä faktat unohtuvat helposti kun puhutaan lentämisen aiheuttamista päästöistä.

Juhlapöytä

30 vinkkiä vauvakutsujen järjestäjälle

Vinkkejä, jotka sopivat muidenkin juhlien järjestämiseen.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Ilahduksia jotka koin mielen avulla, päässä

Aika lyhyitä ilon kipiniä säkenöi Kajo.

Mia Sumell neuleidensa äärellä

Mia Sumell ei malttanut nuorena tehdä sukkaparia valmiiksi, mutta nyt hänen ohjesivuillaan on tuhansia seuraajia

Vertaisneuvonta sai alkunsa, kun ystävät kyselivät neulontavinkkejä somessa.

Kaluhi Ngara-markkinoilla.

Kymmenettuhannet katsovat Instagramissa, kun Kaluhi Adagala keittää papuja – Minidokumentti: Miksi kenialainen ruokabloggaaja vastustaa lohta ja parsaa?

Keniassa ammatikseen somettavia on yhä enemmän. Bloggaaja Kaluhi Adagala keksi keinot erottua joukosta.

Tuula Perälä ja Hans.

Salaa julkaistusta aikuisen naisen blogista tulikin suosittu: "Meidän naisten tulisi enemmän arvostaa itseämme"

Aikuisten naisten blogit keräävät jatkuvasti runsaasti lukijoita. Vaasalaisen Tuula Perälän blogissa maailmaa katsotaan 50+ -ikäisen naisen silmin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle