Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus Vaasaan

Vaasan alueen osuus rahoituksesta on 1,2 miljoona euroa. Hanke yhdistää eurooppalaiset oppilaitokset ja vihreän innovaation.

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat saavat jatkossa sähköisen tutkintotodistuksen

Sähköisesti allekirjoitettu tutkintotodistus parantaa oleellisesti opiskelijan mahdollisuutta oman datan hallintaan ja muutos on merkittävä myös tietoturvan näkökulmasta.

Opiskelu Turun korkeakouluissa jatkuu syksyllä hybridimallilla – näin kuudessa oppilaitoksessa toimitaan

Lähiopetukseen palataan osittain, mutta etämalliakin edelleen suositaan.

Ammattikorkea Novia tarjoaa kurssejaan maksutta irtisanotuille ja työttömille

Maksuttomuus koskee kursseja, jotka käynnistyvät huhtikuun puolivälin jälkeen.

Novia aloittaa englanninkielisen merenkulkualan insinöörikoulutuksen

Koulutus täyttää kansainvälisen merenkulkijoiden koulutusta koskevan sopimuksen vaatimukset.

Vaasan yliopisto aikoo laukaista satelliitin avaruuteen

Merenkurkun avaruuskeskuksen tarkoitus on kehittää avaruusdataa hyödyntäviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Turkulaisille ammattikorkeakouluille valtion vastinrahaa yhteensä reilut kahdeksan miljoonaa

Eniten rahoitusta myönnettiin Novialle, joka sai vastinrahaa reilut 6 miljoonaa euroa.

Turkulaisille ammattikorkeakouluille puolen miljoonan lahjoitus

Eschnerska frilasarettet -säätiön lahjoitus on määrä käyttää sote-alan koulutusten tukemiseksi.

Korjausrakentamisen verkkotietokeskus esiteltiin Vaasassa

Nordic Renovation Center -palvelu lanseerattiin Vaasan energiaviikolla. Pohjoismaisen yhteistyöhankkeen tarkoitus on tuoda työkaluja energiatehokkaaseen korjausrakentamiseen ja hyvään sisäympäristöön.

Sören Lillkung merkittävän ruotsinkielisen säätiön johtoon

Svenska Kulturfondenin uusi johtaja Sören Lillkung hyvin verkostoitunut oopperalaulaja.

Most birds fled at first cold snap

Many migratory birds were caught off guard by early winter weather last week and made a hasty retreat southward.

Tuulivoimaloiden äänivaikutuksia selvitetään tutkimuksella Suomessa

Vaasan yliopiston johtamassa tutkimuksessa mallinnetaan ja mitataan tuulivoimaloiden äänen muodostumista ja leviämistä suomalaisissa ilmasto-olosuhteissa. Ensi kertaa tutkitaan myös ihmisten kokemuksia tuulivoimamelusta.

Dieselaggregaatti hiljaiseksi – Baltic Yachts pestasi AMK-opiskelijat kehitystyöhön

Ammattikorkeakoulu Novian ja Baltic Yachtsin yhteistyö tutustuttaa opiskelijat teorian ja käytännön yhdistämiseen - ja säästää yhtiöltä kalliiden ulkomaisten konsulttien käytön.

Led-valoilla tomaateista terveystuotteita?

Tomaattien kasvatus led-valossa lisää niiden terveysvaikutteisia ominaisuuksia. Maatalouden tutkimuskeskuksen ja ammattikorkeakoulu Novian tutkimushankkeessa on saatu näyttöä siitä, että mm. terveysvaikutteiset fenoliset yhdisteet lisääntyvät led- valojen ansiosta. Led-valaistus kiihdyttää selvästi myös tomaattien tuotantoa talviaikana.

VAMK ja Novia kumppaneiksi ja osin yhteisiin tiloihin

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia yrittävät kynsin hampain pitää kiinni ruotsinkielisestä tradenomikoulutuksesta. Opinahjot aloittavat strategisen yhteistyön kaksikielisen ammattikorkeakoulutuksen varmistamiseksi. Koulut keskittävät tilojaan Palosaarelle.

Vaasa ruotsinkielisen ammattikorkeakoulun pääpaikaksi?

Pohjanmaalla on oltu huolissaan siitä, että ruotsinkielisten ammattikorkeakoulujen Novian ja Arcadan yhdistyessä päätösvalta katoaa pääkaupunkiseudulle. Vasabladetin mukaan nyt kuitenkin suunnitellaan, että uuden ammattikorkeakoulun pääpaikka olisikin Vaasassa.

Sinfoniettalla vielä toivoa jatkosta

Heinäkuussa päättyvä orkesteriprojekti Pietarsaaren Sinfonietta saattaa saada jatkoa. Kuviot selvinnevät kevään mittaan. Yhteistyökuvioita selvitellään ainakin Kokkolan suuntaan. Orkesteri etsii vielä satojen tuhansien eurojen rahoitusta.

Kirjastoväki: Pelastakaa kirjastoalan ammattikorkeakoulutus

Yli 300 henkeä vaatii kirjastoalan ammattikorkeakoulutuksen jatkamista Facebookiin perustetussa ryhmässä. Turun ammattikorkeakoulu esittää kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmaa lakkautettavaksi.

Novia jatkaa kasvihuoneiden LED-valotutkimusta

Ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Novia jatkaa kasvihuoneiden LED-valotutkimusta. Aiemmin tutkimusta teki Martensin puutarhasäätiö Närpiössä, mutta säätiö asetettiin konkurssiin viime syksynä.

Hämäläishaukka hämmästytti tutkijat - lensi melkein Angolaan

Mehiläishaukkojen muuttokäyttäytymisestä on saatu uutta tietoa satelliittiseurannan avulla. Lajin on havaittu lentävän syysmuutossaan kauemmaksi etelään kuin aiemmin on luultu. Hämeenkyröstä lähtenyt haukka lensi jopa 9 000 kilometriä.

Novia ja Arcada etsivät yhteistyömahdollisuuksia

Ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Novia ja Helsingissä toimiva Arcada etsivät yhteistyömahdollisuuksia. Oppilaitokset suunnittelevat toimintojensa järjestelyjä, jotta ruotsinkielinen ammattikorkeakoulutason koulutus säilyisi.

Tiedekirjastoilla riittää haasteita

Tiedekirjasto Tritonia Vaasassa juhlii kymmentä toimintavuottaan. Kirjasto on viiden korkeakoulun yhteinen ja se huolehtii kirjastopalveluiden lisäksi opetuksen tukipalveluista.

Vaasaan uusi lastenteatteri

Teatteri Soiva Sammakko valmistaa syksyllä kaksi esitystä. Ensimmäinen on Grimmin Bremenin Soittoniekat ja toinen jouluaiheinen Joululaululeikki.

Suomenruotsalaiset kansallispuvut innoituksen lähteenä

Suomenruotsalaiset kansallispuvut ovat antaneet kimmokkeen lauantaina Vaasan Loftetissa avattavalle näyttelylle. Näyttelyssä on esillä ammattikorkeakoulu Novian muotoilun opiskelijoiden valmistamia asuja.

Nukketeatteri potee tilanahtautta Vaasassa

Vaasassa toimiva nukketeatteri Pikku Aasi kärsii harjoitus- ja varastotilojen puutteesta. Tällä hetkellä teatteri pitää varastoaan ammattikorkeakoulu Novian tiloissa vanhalla kasarmialueella.

Åbo Akademi käynnistää diplomi-insinöörikoulutuksen Vaasassa

Syksyllä alkava koulutus toteutetaan yhteistyössä Yrkeshögskolan Novian kanssa. Energiatekniikan DI-koulutus on kaksivuotinen ja suunnattu AMK-insinööreille. Koulutuksella pyritään vastaamaan Vaasan alueella toimivan energiaklusterin tarpeisiin.

Yrityksille tarjotaan väylää Afrikkaan

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu on mukana hankkeessa, jolla yritetään tasoittaa yritysten tietä Afrikan markkinoille. Yhä useampi yritys on kiinnostunut laajentamaan toimintaansa Afrikkaan.

Pohjalaisyrityksiä autetaan Afrikan markkinoille

Yhä useampi yritys on kiinnostunut Afrikan markkinoista. Yritysten tietä Afrikkaan yritetään tasoittaa korkeakoulujen hankkeella, johon liittyvä seminaari Africa is calling järjestetään Vaasassa ensi viikolla.

Kyliä halutaan mukaan energiahankkeeseen

Yrkeshögskolan Novian, Levón-instituutin ja Metsäkeskuksen yhteishankkeen tarkoituksena on saada kokonainen alue tai kylä energiaomavaraiseksi paikallisen uusiutuvan energian avulla.

Pietarsaaren sinfonietta lähtökuopissa

Orkesteriin etsitään soittajia ammattikorkeakoulusta ja konservatoriosta. Luvassa on muun muassa konsertteja ja orkesteriakatemia.

Mendelin Vaasan Oopperan toiminnanjohtajaksi

Vaasan Oopperasäätiön toiminnanjohtaja on vaihtunut 4. elokuuta. Edellinen toiminnanjohtaja Annika Wester on siirtynyt Pietarsaareen intendentiksi.

Pietarsaaren kampus avautuu ensi vuonna

Ensimmäiset vuokralaiset pääsevät Pietarsaaren uudelle kampukselle syksyllä 2010 ja koko rakennushankkeen tulisi valmistua vuonna 2011.

Turkulaista designia Helsingissä

Turkulaiset desingopiskelijat esittäytyvät Helsingissä perjantaina avautuvassa näyttelyssä. Desingshake-näyttelyssä on mukana muun muassa huonekaluja ja vaatteita.