Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Audiokilpailu Shortdox – Vuoden 2020 Suomen finalistit on valittu

Kuuntele audiokisan finaaliin osallistuvat teokset.

Ammattikorkeakouluille rahan lahjoittaminen ei houkutellut suurlahjoittajia – kokonaissumma jää murto-osaan yliopistojen vastaavan keräyksen tuloksesta

Yrkeshögskolan Novia sai 6,2 miljoonaa ja Yrkeshögskolan Arcada yli 6 miljoonaa. HUMAK vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja

Venäjässä on sittenkin vetovoimaa

Venäjän opiskelu kiinnostaa yhä nuoria.

Suomalainen hakee tukea väittelyyn Ruotsi-kortista

Ruotsin vallan aika kaikuu yhä arkipuheessa Suomessa, erityisesti mediassa. Esimerkiksi taloudesta, muodista ja musiikista väitellessä vertailukohtia haetaan länsinaapurista. Tutkijan mukaan Ruotsin malliin vetoamisessa on kyse niin sanotusta valikoivasta argumentoinnista.

Fysioterapeutteja ja kulttuurituottajia - Uudenmaan ammattikorkeakoulut säilyttivät vetovoimansa

Uudenmaan ammattikorkeakoulut pärjäsivät hyvin kevään opiskelijakilpailussa. Opiskelijoita vetivät eniten kulttuuriala, sosiaali- ja terveysala sekä liiketalouden ja hallinnon ala.

Novian ja Arcadan yhdistyminen kariutui

Ruotsinkieliset ammattikorkeakoulut eivät löytäneet neuvotteluissa yhteistä säveltä. Yhteistyö jatkuu, mutta koulut eivät yhdisty.

Vaasa ruotsinkielisen ammattikorkeakoulun pääpaikaksi?

Pohjanmaalla on oltu huolissaan siitä, että ruotsinkielisten ammattikorkeakoulujen Novian ja Arcadan yhdistyessä päätösvalta katoaa pääkaupunkiseudulle. Vasabladetin mukaan nyt kuitenkin suunnitellaan, että uuden ammattikorkeakoulun pääpaikka olisikin Vaasassa.

PALKITSEMINEN: Rockettesille Vuoden opiskelijaurheilija -palkinto

Helsinkiläinen muodostelmaluisteluryhmä Rockettes on saanut Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Vuoden opiskelijaurheilija -palkinnon. Helsingin Taitoluisteluklubiin kuuluva Rockettes voitti viime kaudella mestaruuden sekä Helsingin MM-kisoissa että Turkin talviuniversiadeissa.

Novia ja Arcada etsivät yhteistyömahdollisuuksia

Ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Novia ja Helsingissä toimiva Arcada etsivät yhteistyömahdollisuuksia. Oppilaitokset suunnittelevat toimintojensa järjestelyjä, jotta ruotsinkielinen ammattikorkeakoulutason koulutus säilyisi.

Vantaan Katriinan sairaalan pelastusvalmius testataan

Kyseessä on Arcadassa ensihoidon johtamiseen erikoistuvien opiskelijoiden kurssin loppuharjoitus, jossa on mukana myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ja Keski-Uudenmaan poliisi.

Simppa-nukke helpottaa hoitotilanteiden harjoittelua

Simulaatio-opetus tekee tuloaan terveydenhuollon koulutukseen. Tampereella esiteltiin sairaanhoitopiirin, yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteishanketta, joka mahdollistaa hoitotilanteiden harjoittelun ihmistä muistuttavan nuken avulla.

Ammattikorkeiden opiskelupaikat jo kiven alla

Uudenmaan ammattikorkeakoulut ovat olleet yhteishaussa suosittuja. Vapaita paikkoja on ainoastaan ruotsinkielisissä koulutusohjelmissa.

Ammattikorkeakoulujen täydennyshaku alkaa

Uudenmaan ammattikorkeakouluissa on vähän vapaita paikkoja. Parhaiten paikkoja löytyy ruotsinkielisissä koulutusohjelmissa.

Taiteen maistereiden lopputöistä runsas festivaali

Taiteen maistereiden lopputyönäyttely on laajentunut kolmiviikkoiseksi festivaaliksi.

Pääkaupunkiseudulle uusi tv-kanava Dina

Uusi tv-kanava Dina alkaa pyörittää ohjelmistoaan pääkaupunkiseudulla.