Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutisvideot: Siluettitaiteilija Sirkka Lekman työskenteli tänään viimeistä päivää Linnanmäellä

Siluettitaiteilija Sirkka Lekman viimeistä päivää Linnanmäellä – Lähtee voimissaan kuten Usain Bolt

Sirkka Lekman on leikannut tänään viimeistä päivää muotokuvia Linnanmäen huvipuistossa. Kuka jatkaa taiteilijan työtä?

Ylen aamu-tv: Silhuettitaiteilija Sirkka Lekman eläkkeelle

Linnanmäeltä tuttu taiteilija on leikannut kymmeniätuhansia siluettikuvia – "Hymy tekee kummallisia musseroita naamaan"

Linnanmäen pitkäaikainen siluettitaiteilija Sirkka Lekman leikkaa viimeistä kesää huvipuiston asiakkaiden siluettikuvia.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Horoskooppi koleerisille ja muille. Ja/tai paljon muuta. Eikä siinä vielä kaikki!

Hippokrateellisia horoskooppimietteitä Kajolta.Pitkä! (Sori)

Uutisvideot: Kun sakset vangitsevat ihmisen: Linnanmäen siluettitaiteilija leikkaa paperista muotokuvan

Kun sakset vangitsevat ihmisen: Linnanmäen siluettitaiteilija leikkaa paperista muotokuvan – video

Näin syntyy varjokuva toimittajasta. Edellisestä, Kööpenhaminan tivolissa leikatusta siluettimuotokuvasta, on kulunut liki 50 vuotta. Vieläkö naamassa on samoja piirteitä, tunnistaako tyypin? Entä miltä näyttää siluetti-karikatyyri?

Emil Cedercreutzin patsaita

Emil Cedercreutzin museo yhä osittain kiinni vesivahingon takia

Museon kulttuurihistoriaa esittelevä puoli Maahengen temppeli jouduttiin sulkemaan tammikuussa. Korjaustöiden pitäisi valmistua osittain juhannukseen mennessä, mutta kokonaan tilat saadaan auki loppukesällä.

Laulaja, muusikko Martti Metsäketo.

STT: Muusikko Martti Metsäketo on kuollut

Martti Metsäketo oli monipuolinen musiikin ammattilainen, joka toimi pitkän uransa aikana tanssi- ja studiomuusikkona sekä lauloi muun muassa Silhuetit ja Four Cats -lauluyhtyeissä.

Laura Koski

Kansanmusiikkijuhlille oma tatuointimallisto – nuottiavain hitiksi?

Tatuointipisteen siirtäminen festivaaleille ei ole helppo juttu. Väliaikaisessa siirrossa on otettava huomioon ulkoiset tekijät, kuten pölyttömyys ja vesipisteen läheisyys. Tatuoinnin tekeminen on hygienian kannaltakin erittäin tarkkaa.

Neljä ihmistä tutkii papereita Etelärannassa

Arkkitehtiopiskelijat Guggenheim-voittajatyöstä: Ihan hieno, mutta ei se kuitenkaan toteudu

Guggenheim-museon arkkitehtuurikisan voittaja ja muut finaalityöt saavat arkkitehtiopiskelijoilta kehuja, mutta museon toteutumiseen nuoret suhtautuvat epäillen.

Visualisointi GH-04380895 -rakennuksesta.

Guggenheim-voittaja kilpailusääntöjen vastainen

Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun on voittanut museo on kilpailusääntöjä korkeampi.

Piirrosmallis 70-lukulaisesta nuoresta miehestä mikrofonin varressa

Rauli ”Badding” Somerjoki saa kaksimetrisen teräksisen muistomerkin Somerolle

Suomalaisen kevyen musiikin vaikuttaja, Rauli ”Badding” Somerjoki saa heinäkuussa muistomerkin Someron keskustaan. Teräksestä tehty muistomerkki muodostuu yli kaksimetrisestä Badding-siluetista, joka nojaa tyyliteltyyn linja-autopysäkkiin.

Havaiinekuva Pietarsaareen suunnitellusta liikenneympyrästä

Pietarsaari ei saa näyttävää tornia liikenneympyrän keskelle

Itäisen ohikulkutien ja Satamatien risteyksen kiertoliittymäksi oli esitetty massiivista taideteosta. Hintalappu massiiviselle, muurista ja tornista koostuvalle taideteokselle olisi ollut liian korkea.

Kuvakaappaus Guggenheimin sijainnista Googlen karttapalvelussa. Guggenheimin suunniteltu sijainti rengastettu.

Puolet Guggenheim-finalisteista kilpailusääntöjen vastaisia

Guggenheimin taidemuseon arkkitehtuurikilpailun finalistivalinnat herättävät arvostelua. Finalisteista puolet on joko kilpailusääntöjä korkeampia tai ulottuvat tontin ulkopuolelle. Finalistit ovat olleet tiedossa nyt reilun kuukauden ja kilpailun toinen vaihe on alkamassa.

Porin Suomalainen Klubi, Svenska Klubben -ravintola Porissa.

Porin Eteläranta saa valotaideteoksen

Valotaidetoksen innoittajana on ollut silhueteistaan tunnettu taiteilija Emil Cedercreutz. Teos julkistetaan perjantai-iltana Klubitalolla Porin Etelärannassa.

Emil Cedercreutzin hevosaiheinen pronssiveiston graniittijalustalla

Ypäjä sai viikon kaupunkina olostaan palkkioksi pienen pronssipatsaan

Pienen Ypäjän kunnan olo kaupunkina päättyy sunnuntaina. Kunta julisti itsensä viikoksi pop-up kaupungiksi saadakseen haltuunsa pienen Emil Cedercreutzin veistämän pronssipatsaan. Ystäväni nummella -teos paljastettiin Ypäjällä, Siittolanmäellä lauantaina.

Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijan Leena Reitun tekemä teos.

Ympäristötaide yllättää katsojansa

Imatralla on viime viikkoina ihmetelty kaupunkikuvaan ilmestyneitä taideteoksia. Töiden takana ovat Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijat.

Emil Cedercreutzin patsaita

Kaupunki puuttui Cedercreutzin museon ristiriitoihin

Harjavallan kaupunki on puuttunut Emil Cedercreutzin museon työilmapiiriongelmiin. Museon nykyisen johtajan Henry Flinckmanin kanssa on mm. sovittu, että hän osallistuu johtamiskoulutukseen. Museossa muhineet ristiriitat nousivat julkisuuteen, kun museon molemmat amanuenssit sanoutuivat irti. Samaan aikaan osui konservaattorin eläköityminen.

Mitä mieltä olet Amoral-yhtyeen kappaleesta Silhouette?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

Taiteilija Juho Viitala esittelee Keskustorilla kohtaa johon katumaalaus oli tarkoitus tehdä.

Loukkaako katumaalauksen kielto sananvapautta?

Tampereen keskustaan suunnitellun rauhankyyhkyjä esittävän katumaalauksen kieltäminen on herättänyt keskustelua. Taiteilija Juho Viitala olisi teoksellaan halunnut kiinnittää huomiota Israelin Palestiinan-politiikkaan. Koska maalaus on poliittisesti kantaaottava, maalauksen kieltoa on pidetty jopa sananvapautta rajoittavana.

Iso paperikuviotyö taidenäyttelyssä.

Sakset siveltimenä

Kokonaisista arkeista leikatut, runsaita yksityiskohtia sisältävät paperikuviot täyttävät Tampereen Verkarannan lähiviikot. Tanskalais-norjalaisen Karen Bit Vejlen työt vaihtelevat pienistä lumikristalleista monien metrien suuruisiin paperileikkeisiin.

Sippolan Stonehenge herättää ajattelemaan

Taide ja luonto yhdistyvät Sippolan kylässä Kouvolassa. ARS-Sippola –tapahtumaan teoksia tekevät paitsi taiteilijat, myös kylän koulukodin oppilaat.

Gallen-Kallela -näyttely valottaa taiteilijan elämänvaiheita

Emil Cedercreutzin museossa maanantaina avattu näyttely esittelee Akseli Gallen-Kallelan elämää taideteosten takana. Museossa on esillä valokuvia ja taiteilijan henkilökohtaista esineistöä.

Naistenpäivän kunniaksi julkaistu postimerkkivihko

Women Honoured with Stamp on Women's Day

Six Finnish women are being honoured this year with their own postage stamp on March 8, International Women’s Day. The Finnish postal services company Itella decided to recognise women in various fields with the booklet of stamps.

Diktaattorit vauhdissa Kokkolassa

17 taideopiskelijaa, 12 päivää ja vapaat kädet. Lopputuloksena on oppilasnäyttely, jonka tarkoituksena on räjäyttää tilan kokemus säpäleiksi.

Afrikan Tähti -pelin kansi.

Harjavallassa pelataan Afrikan Tähden kääntöpuolta

Suomen myydyin lautapeli, Afrikan Tähti, on vaikuttanut suomalaisten käsityksiin Afrikasta. Harva on kuitenkaan jäänyt miettimään, mitä pelilaudan takaa paljastuu. Emil Cedercreutzin museossa voi nyt tutustua vähemmän tunnettuun Afrikan historiaan Helinä Rautavaaran museon näyttelyssä Afrikan Tähti -Pelilaudan kääntöpuoli.

Satakunnan Kansan taidekokoelma museoon

Emil Cedercreutzin museo ja Satakunnan Kirjateollisuus ovat sopineet merkittävästä taidetallennuksesta. Keskiviikkona Harjavallassa allekirjoitetun sopimuksen mukaan museolle luovutetaan säilytykseen noin sadan taideteoksen kokoelma.

Emil Cedercreutzin patsaita

Satakuntaan museoille Myytti-avustusta

Opetusministeriö on myöntänyt Emil Cedercreutzin museolle 5200 euron Myytti-avustuksen. Myytti on vuonna 1997 Suomen museoliiton ja Museoviraston aloitteesta käynnistetty projekti, jonka tavoitteena on saattaa museoiden kokoelmat luetteloiduksi sähköiseen muotoon.

Harjavaltaan ainutlaatuinen modernisminäyttely

Emil Cedercreutzin museoon ollaan parhaillaan kokoamassa suurta katselmusta satakuntalaisesta modernismista. Satakuntalaista 1950-1980-luvun taidetta ei ole vielä koskaan esitelty näin laajasti ja kokonaisvaltaisesti.

Helsingin Musiikkitalon valmistuminen viivästyy

Helsingin Musiikkitalon valmistuminen viivästyy puolella vuodella.

Päätös Musiikkitalon urakoitsijasta toukokuussa

Helsingin Musiikkitalon kiinteistöyhtiön hallitus on käsitellyt urakkatarjouksia ja päättää niistä toukokuun 2. päivä. Urakkatarjouksia on tullut kolmisenkymmentä. Pohjarakennustöiden pitäisi alkaa kesällä.