Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elinkeinoministeri Mika Lintilä A-studiossa.

Venäjän kaasuhanan sulkeminen uhkaa Suomessa tuhansia työpaikkoja, sanoo elinkeinoministeri Lintilä – "Olisi erittäin kova isku"

Suomelle Venäjän kaasuhanojen sulkeminen olisi kovempi paikka kuin EU:n kaavailema öljyn tuontikielto.

Mika Lintilä.

Öljyn tuontikielto sulkee ison osan Venäjän rahahanoista ja siksi se on tehokas toimi hyökkäyssotaa vastaan, sanoo ministeri Lintilä

Suomi on suurimmaksi osaksi sulkenut venäläiset öljyhanat ja valmistautunut siihen, että tuontikielto tulee, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Mika Lintilä.

Ministeri Lintilä EU:n hätäkokouksen jälkeen: Varaudumme, että kaasun tuonti Venäjältä lakkaa – seuraukset tulevat olemaan merkittäviä

EU-maiden energiaministerit pitivät hätäkokouksen Venäjän vaatimista ruplamaksuista kaasukaupassa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä Ykkösaamun vieraana 9. lokakuuta.

Lintilä on tyytyväinen Rosatom-päätökseen – ympäristöpolitiikan professori arvioi: Ydinvoimalalle etsitään toimittaja lännestä tai Japanista

Fennovoima ilmoitti maanantaina, että se katkaisee laitostoimitussopimuksen venäläisen valtioyhtiön Rosatomin kanssa. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää päätöstä oikeana.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Keskustan puoluevaltuusto ottanee selvän kannan Nato-jäsenyyteen viikonloppuna Vaasassa

Kansa pääsee tapaamaan keskustaministereitä, kansanedustajia ja puoluejohtoa lauantaina Vaasan torilla.

Elinkeinoministeri Lintilä: Elintaso tulee laskemaan vuosia

Ministeri Lintilä odottaa EU:n kieltävän öljyntuonnin Venäjältä: “Musta öljy muuttuu punaiseksi vereksi Ukrainassa”

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan elintaso tulee laskemaan vuosia, sillä kustannukset nousevat niin asumisessa kuin liikenteessäkin.

Mika Lintilä.

Ministeri Lintilä Ukrainan sodan vaikutuksista: Ruokakassin hinta voi tuplaantua, jopa viidennes suomalaisten palkasta ruokaan

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan suomalaisten tulee varautua siihen, että jatkossa tuotteilla ja palveluilla on sotahinnat.

Mika Lintilä.

Mika Lintilä Ykkösaamussa – mitä haluat kysyä elinkeinoministeriltä?

Venäjän öljystä on päästävä pian eroon, on Suomen kanta. TV1:n ja Yle Radio 1:n vieraana on elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Lintilä: Hanhikiven lopulliselle rakentamisluvalle ei edellytyksiä

Elinkeinoministeri Lintilä Fennovoiman ydinvoimahankkeen valmistelun jatkumisesta: "Ei edellytyksiä lopulliselle rakentamisluvalle"

Ukrainan sota ei ole pysäyttänyt Fennovoiman ydinvoimalahankkeen valmistelua. Elinkeinoministeri muistuttaa, että Fennovoiman ydinvoimalalle on olemassa eduskunnan periaatepäätös, jonka pohjalta hankkeella on rakennuslupa.

Mika Lintilä.

Hallitus ei ole keskustellut pakotteista kärsivien yritysten tukemisesta – ministeri Lintilä nostaa turpeen venäläisen energiapuun korvaajaksi

Elinkeinoministerin mukaan energian huoltovarmuudesta ei tarvitse olla huolissaan, koska Suomella on viiden kuukauden energiavarastot.

Mika Lintilä.

EU:n energiaministerit osoittivat tukeaan Ukrainalle – Ministeri Mika Lintilä: "En muista, milloin EU olisi ollut näin yhtenäinen"

EU:n energiaministerit ovat valmiita liittämään Ukrainan Euroopan energiaverkkoon. Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan hyökkäykseen kohteena olevaa Ukrainaa on tuettava.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (vas.) ja ulkoministeri Pekka Haavisto eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 10. helmikuuta 2022.

Lintilä: Finland will survive winter even if Russia cuts off gas

The economic affairs minister said Finland could provide financial support to ensure Ukraine's energy supply.

Fennovoiman Hanhikivi 1 -työmaan betoniasemat helmikuussa 2022.

Finland halts Fennovoima project over security fears

The controversial project was approved in 2014, but lacked a building permit.

Iiris Suomela vaalitstudiossa.

Vihreiden Iiris Suomela on saanut koronatartunnan – myös keskustan Lintilällä positiivinen testitulos

Suomela osallistui puoluejohtajien tenttiin viime viikon torstaina. Hän ei usko, että on altistanut muita tenttiin osallistuneita.

Mika Lintilä.

Hallitus kaavailee rajoitusten vuoksi sulkeville yrityksille sulkemiskorvausta – moni aiemmin kokeiltu koronatyökalu tekee paluun

Suomen Yrittäjät kiittelevät: "Tämä vaikuttaa yritysten näkökulmasta varsin mittavalta paketilta ja hyvä niin."

Autoja parkkeerattuna ja lumen peitossa.

Millainen oli Pohjanmaan vuosi 2021? Yle koosti merkittävät uutishetket Aurora Botniasta akkuhaaveiden toteutumiseen – ja kompurointiin

Uusi laiva, akkuteollisuuden ilo ja pettymys, 22,2 miljoonan Eurojackpot-voitto ja nousut Veikkausliigaan ja Superpesikseen. Pohjanmaan vuosi 2021 oli paljon muutakin kuin koronauutisia.

Henkilö näyttää suoraan kameralle puhelintaan, jossa näkyy koronatodistus.

Jos koronapassi laitetaan tiistaina hyllylle, tarkoittaa se yrityksille maksettavien lisätukien säästämistä muista kuluista

Hallitus päättää huomenna tiistaina hyllytetäänkö koronapassi ja turvaudutaanko uusiin kokoontumisrajoituksiin. Se johtaisi uusiin tukipotteihin yrityksille.

Mika Lintilä.

Lännen Media: Ministeri Lintilän mukaan uusiin kustannustukikierroksiin ei ole enää rahaa

Lintilä kertoo Lännen Medialle uskovansa koronapassin vähentävän rajoitusten yrityksille aiheuttamia taloudellisia haittoja merkittävästi, kun ravintolat voivat passin avulla pyörittää liiketoimintaansa.

Mika Lintilä.

HS ja IS: Mika Lintilä kävi sunnuntaina salibandyottelussa, Kaikkonen keskustanuorten vuosijuhlassa, kumpikin oli saanut viestin kontaktien välttämisestä

Pääministeri Sanna Marin pyysi keskiviikkona anteeksi, että oli ohittanut valtioneuvoston koronasuosituksen. Viikonloppuna ihmisten ilmoilla kävivät myös ministerit Mika Lintilä ja Antti Kaikkonen.

Elinkeinoministeri Lintilä uumoilee sähkön hinnan nousun jatkuvan

Elinkeinoministeri Lintilä uumoilee sähkön hinnan vain nousevan, jos Nord Stream 2 -pakotteet toteutuvat

Viime aikoina ennätyslukemiin kohonnut sähkön pörssihinta on Lintilän mielestä huolestuttava ilmiö. Hän tosin huomauttaa, että Suomessa vain kahdeksan prosenttia ihmisistä ostaa sähkönsä pörssistä.

Pyhtään lentokenttä.

Pyhtään lentokentästä Suomen sähköisen ilmailun keskus – valtio maksaa 2,5 miljoonaa euroa

Valtio haluaa satsata sähköistyvän, miehittämättömän ilmailuliikenteen kehittämiseen. Siksi Pyhtäästä ryhdytään kehittämään Suomen sähköisen ilmailun keskusta.

En elbil laddas.

Kotkan akkumateriaalitehdas on saanut kansainvälisen kumppanin – mukaan tulee kiinalainen pörssiyhtiö

Kotkan Keltakallioon suunnitellun Suomen Malmijalostus Oy:n akkumateriaalitehtaan kumppani on julkistettu. Se on kiinalainen Beijing Easpring Material Technology.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä Ykkösaamun vieraana 9. lokakuuta.

Näin elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi korkealle nousseita sähkön hintoja: "Sama tilanne kuin polttoaineen hinnassa"

Ykkösaamun haastattelussa vieraillut ministeri pitää tärkeänä, että energian hintoja ei nyt nosteta poliittisilla päätöksillä. Lintilä esitti myös kritiikkiä työmarkkinajärjestöille.

Mika Lintilä.

Mika Lintilä Ylen Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä elinkeinoministeriltä?

Hallitus on sopinut kaikessa hiljaisuudessa kannan, että ydinvoima yritetään saada EU:n kestävien energiamuotojen luokitteluun. Miksi asiaa piti hoitaa salassa?

Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi Rovaniemen Koskenrannassa

EU:n aluetukien taso säilyy Lapissa, kun menetykset kompensoidaan määräaikaisella rahastolla: "Torjuntavoitto", kuvailee Lapin maakuntajohtaja

Lappi menettää ESR- ja EAKR-rahoitusta, mutta saa tukea oikeudenmukaisen siirtymän rahastolta.

Markus Hirvonen ruskaisessa puistossa.

Maakuntajohtaja Markus Hirvonen on tyytyväinen EU-kehitystuen määrään: "Tasoittaa hyvinvointieroja"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä esitteli torstaina tulevan seitsenvuotiskauden rakennerahohjen jakomallin. Kaikkiaan EU-rahoitusta saadaan maakuntaan 148 miljoonaa euroa.

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitos keväällä 2016.

EU:n kiistellyt ydinvoimalinjaukset pitkittävät päätöstä miljardiluokan investoinnista Loviisaan – poliittisen pelin taustalla ehkä Saksan vaalit

EU:n tulevilla energialinjauksilla on iso merkitys Suomelle, koska sähköntuotannossa on laskettu paljon ydinvoiman varaan. Poliittinen keskustelu kuumenee myös kotimaassa, koska elinkeinoelämä katsoo, ettei hallitus ole ollut aktiivinen EU:n pöydissä.

Photo by Dan Istitene/Getty Image

Thursday's papers: Workplace vaccinations, "fierce" EU dispute and Räikkönen retires

Morning papers report that the decision whether to get or not get the jab has become an awkward topic during coffee breaks at the office.

Tornion terveystyöntekijät ottavat koronatestiä rajan ylittäjältä.

Hallituksen koronasta ulos -suunnitelma happani käsiin: Kuinka kauan Suomi vielä testaa, jäljittää ja eristää?

Hallituksen exit-strategia ehti vanhentua elokuun lopussa. Koronapassia vasta valmistellaan. Ylen tietojen mukaan työpaikoille voisi tulla vapaaehtoinen koronapassi.

Laivaa lastataan Kemin Ajoksen satamassa

Kuinka paljon Suomi voi hyötyä ilmastopaketista? Kaikki riippuu yritysten osaamisesta, ja kilpailu EU-miljardeista alkaa nyt

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä ilmastopaketti käynnistää jättimäiset investoinnit, joista suomalaisyrityksetkin voivat saada osansa. Vaarana on Lintilän mukaan ylimitoitettu sääntely, joka voi pahimmassa tapauksessa hidastaa ilmastotoimia.

Hakkuuaukea Isolaella, josta näkymä Roukoselälle.

Analyysi: EU:n ilmastopaketista pitäisi nyt löytää kansallinen yksituumaisuus, mutta keskiviikon ministeri-info paljasti edessä olevan kivisen tien

Hallituspuolueet vakuuttivat uskovansa yhteisymmärryksen löytymiseen, mutta painotuserot kuulostivat tutuilta, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Pauli Harju, elinkeinoministeri Mika Lintilä ja Uudenmaan liiton maakuntajohtaja Ossi Savolainen

Maakunnille luvassa roimasti lisää aluerahaa – "Lopputulos tuskin on sellainen, että se tyydyttäisi ketään", sanoo Kanta-Hämeen maakuntajohtaja

Maakuntajohtajien mukaan elinkeinoministeri Mika Lintilä lupasi tiistain tilaisuudessa kaikille maakunnille lisää rahoitusta. Lintilältä on odotettu kiihkeästi ratkaisua EU:n rakennerahojen alueellisesta kohdentamisesta. Maakuntajohtajat kiirehtivät päätöstä, sillä uusia hankkeita pitäisi jo viedä eteenpäin.

Mika Lintilä

Seinäjoelle varmistumassa jättimäinen teknologiainvestointi, julkistus ensi viikolla

Kansainvälinen toimija julkistaa ensi viikolla investoinnin, jonka arvo voi Seinäjoen kaupungin mukaan nousta miljardiluokkaan.

SSAB tehdas Raahessa

Keski-Euroopan energia-alalla investoidaan nyt vetyyn – suomalaisyritykset perustivat verkoston tavoittelemaan alan isoja hankkeita

Keski-Euroopassa on jaossa miljardeja vetyeuroja. Uusi yhteistyöverkosto julkistettiin tänään perjantaina.

Flow 2018

"Event guarantee" now here, but what does it mean?

It's hoped that a scheme to reimburse event organizers for unavoidable cancellations will revitalize the sector.

Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haataista odotetaan Kemiin lähipäivinä

Vierailussa on kyse Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta aiheutuvan äkillisen rakennemuutoksen toimien valmistelusta. Tarkkaa vierailun aikataulua ei ole vielä varmistettu.

Sanna Marin ja Henrik Haapajärvi

Marin, Lintilä ja Haatainen Veitsiluodon tehtaasta: Kova isku Kemille

Työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa rakennemuutostoimien valmistelun.

Stora Enson Veitsiluodon tehdas Kemissä

Stora Enso to close Kemi plant with loss of 670 jobs

The firm also says it plans to permanently shut down a mill in Sweden.

Vaasan kaupunki ja brittiläinen Johnson Matthey aiesopimukseen akkutehdashankkeesta

Vaasan kaupunki ja Johnson Matthey allekirjoittivat aiesopimuksen akkutehdashankkeesta – "Hieno päivä Vaasalle ja Suomelle"

Tehdas olisi toiminnassa ehkä jo vuonna 2024 ja rakentaminen sille varatulla tontilla alkaisi vielä tänä vuonna.

Turvekasa Haukkasuolla Utin lähellä.

Ministry unveils plan to phase out peat burning in Finland

The use of peat as energy is to be at least halved by 2030 as part of the government's emissions-cutting plan.

Turvekasa Haukkasuolla Utin lähellä.

Turvetyöryhmä esittää luopumispakettia yrittäjille – luvassa korvauksia ja sopeutumisrahaa

Hallitusohjelman mukaan turpeen energiakäytön tulee vähintään puolittua vuoteen 2030 mennessä.

Miesten vaatteita Stockmannissa, Helsingin tavaratalossa.

Hallitus sorvaa uutta tukea liikkumisrajoituksista kärsiville yrityksille – tukipaketin loppusummaksi arvioidaan satoja miljoonia euroja

Työ- ja elinkeinoministeriö on laskenut, että pääkaupunkiseudun kaupat menettäisivät miljardi euroa viikossa liikkumisrajoitusten takia.

Ravintoloiden sulun jatkuminen koettelee ravintolayrittäjien voimia

Ravintolasulun jatkaminen saa huutia Lapin ravintoloitsijoilta: "Talvisesongin kuolinisku"

Ravintoloiden sulkua ollaan jatkamassa kolmella viikolla myös Lapissa.

Raskaan olevan henkilö lukee kumppaninsa kanssa "Meille tulee vauva" kirjaa.

Osakesäästötili joka vauvalle? Työryhmä: Valtio lahjoittaa 300 euroa ikään kuin bonuksena

Kotimaista omistajuutta ja sen vahvistamista pohtinut työryhmä haluaisi selvittää mahdollisuutta liittää osakesäästötili osaksi äitiyspakkausta.

Mika Lintilä

Elinkeinoministeri Lintilä Nesteen biojalostamopäätöksestä: "Totta kai tämä on pettymys"

Öljy-yhtiö Neste ilmoitti valinneensa uuden jalostamonsa rakentamispaikaksi Alankomaiden Rotterdamin Porvoon sijaan.

Asiakas odottaa rokotusvuoroaan Helsingin kaupungin keskiviikkona avautuneessa koronarokotuspisteessä Helsingin Messukeskuksessa 17. helmikuuta.

Suomalainen koronarokotehanke voisi saada kymmeniä miljoonia euroja valtion tukea, mutta hakemusta ei kuulu

Emme voi mennä koputtelemaan ja tarjoamaan kymmeniä miljoonia euroja, elinkeinoministeri Mika Lintilä tiivistää.

Suljettu-kyltti ravintolan ovessa.

Ylen tiedot: Hallituksen tarkoituksena on käsitellä ensi viikolla sulkutoimista johtuvia yritystukia – korvauksia voisi hakea huhtikuussa

Hallitus on päättänyt viime viikkojen aikana muun muassa ravintoloiden ja yksityisten harrastuspaikkojen sulkemisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle