Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Aikataulu ei ole realistinen" – oppivelvollisuuden laajeneminen voimaan jo ensi syksynä, kunnat ja koulut syyttävät hallitusta hätiköinnistä

Opetuksen laatu voi kärsiä ja hyödyt valua hukkaan, jos oppivelvollisuutta laajennetaan keskellä koronakriisiä.

Keskustan kansanedustajat puheenjohtajakamppailusta: "Tästä tulee tiukkaa", "Katri kantoi vastuun virheistä, jotka eivät ole hänen"

Yle tavoitti 10 keskustan kansanedustajaa kommentoimaan Annika Saarikon ilmoittautumisen myötä alkanutta puheenjohtajakisaa.

Torstai 30.7.2020 (radio)

Annika Saarikko pyrkii keskustan puheenjohtajaksi. Uusien koronatartuntojen määrä on pysynyt vakaana. Suomessa kävi kesäkuussa vain vähän turisteja. Nasan luotain on laukaistu matkalle kohti Marsia.

Demokraatti-lehti: Elinkeinoministeri Mika Lintilä harkitsee keskustan puheenjohtajakisaan lähtöä

Lintilä kertoo, ettei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä asiasta.

Koronasta kärsineiden yritysten kustannuksia aletaan viimein korvata – Yrittäjä kiittää ja kuittaa: "Myöhässä oleva ensiapupakkaus"

Tiistaista alkaen liikevaihtoaan tuntuvasti menettäneet yritykset voivat hakea korkeintaan 500 000 euron kustannustukea yhteensä 300 miljoonan potista.

Vanhanen wants to stay on as finance minister after September

The former PM had described his ministerial stint as a 'project', but now says his work will not be done by September.

Valtio vahvisti tukirahoituksensa Haapaveden bioetanolitehtaalle

Lähes 25 miljoonan euron investointituki odottaa vielä EU:n vahvistusta muun muassa kilpailutekijöiden takia.

Keskustan pohjalaiset vaikuttajat tyytyväisiä Vanhasen valintaan – Savola ja Kivisaari: luottamusta ja kokemusta

Keskistan Keski-Pohjanmaan piirissä olisi löytynyt myös kannatusta Mika Lintilän valintaan valtiovarainministeriksi.

Rahakirstun vartijan paikka auki: keskustan ministeripeli käynnistyi heti – tässä ilmeisimmät ehdokkaat

Valtiovarainministerin paikan jättäneelle Katri Kulmunille valitaan pikavauhtia seuraaja.

Puhemies Matti Vanhanen: Kulmunin erolle ei ollut vaihtoehtoja – keskustavaikuttajien mielestä kyseessä oli suoraselkäinen vastuunkanto

Ylen aiemmin perjantaina haastattelemat keskustalaiset pitävät Katri Kulmunin eroa suoraselkäisenä tekona.

Kustannustuen ehtona sekä alan että yrityksen pudonnut myynti – tukea saavat alat määritellään erikseen

Kustannustukea voisi saada yritys, jonka liikevaihto on pudonnut 30 prosenttia.

Gov't lifts restrictions on domestic leisure travel

The recommendation specifically relates to domestic and not overseas travel and takes effect immediately.

Kolme yritystä aloittanut kotimaisten kasvosuojaimien valmistuksen – Terveydenhuolto tarvitsee suojia miljoonan vuorokaudessa, suomalainen tuotanto kattaa nyt tarpeen

Valtio on ostanut kotimaisilta yrityksiltä 35 miljoonaa kirurgista suu-nenäsuojaa ja 5,5 miljoonaa hengityssuojainta.

Keskon pääjohtaja Ykkösaamussa: Kotimaiset kansalaismaskit myyntiin kesäkuussa, hinta noin euron kappale

Mikko Helanderin mielestä tiettyjen toimialojen rajaus kustannustuen ulkopuolelle ei ole oikein. Voit katsoa Ykkösaamun klikkaamalla jutun kuvaa.

Elinkeinoministeri Lintilä: Kävimme vakavamielisen keskustelun Finnairin kanssa

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner ovat keskustelleet maanantaina yhtiön lennoista maakuntakentiltä.

Hallitus kannustaa suomalaisia matkailemaan kotimaassa – Lapissa eletään vielä toivossa, että talvella saadaan myös kansainvälisiä turisteja

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) lupaa lisää rahaa kotimaan matkailun mainostamiseen ja kehittämiseen.

Analyysi: Ainutlaatuinen verovarojen jako yritysten pelastamiseksi alkaa pian – osingonjako voi vielä kuumentaa tunteet

Tuen ehdotkaan eivät ole vielä selvillä, mutta jälkipeli kuumenee viimeistään sitten kun tuetut yritykset jakavat osinkoja omistajilleen, kirjoittaa Talous ja arki -toimituksen päällikkö Teijo Valtanen.

"Ei riitä kattamaan kulujamme, mutta olen onnellinen, että yleistukea on tulossa" – Yrittäjät varovaisen optimistisia uuden koronatuen suhteen

Yrittäjien keskuudessa herättää ihmetystä Business Finlandin kehittämistuen vähentäminen tänään ilmoitetusta yleistuesta.

Oppositio kurmotti kyselytunnilla hallitusta kasvavista EU-vastuista, ravintolapäätöksen viipymisestä ja suojamaskisuosituksesta

Hallitus joutui puolustamaan linjaansa koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Pääministeri kiisti opposition epäilyt, että hallitus tavoittelisi laumasuojaa eikä yrittäisi tukahduttaa epidemiaa.

Elinkeinoministeri Lintilä: Uusi yritystuki kohdistuu eniten koronakriisistä kärsiville yrityksille, kesto kaksi kuukautta

Moni uuden yritystukimallin yksityiskohta jäi hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen vielä auki.

Yritystuista päästiin sopuun, ravintoloiden aukiolosta ei – hallitus kertoo päätöksistään aamulla klo 9

Ravintolarajoitukset ovat esillä hallituksen neuvottelussa ensi tiistaina.

Ainakin satojen miljoonien hintalappu, askel kohti Tanskan mallia – tämä tiedetään yritysten yleistuesta, josta hallitus alkaa pian neuvotella

Ylen tietojen mukaan lähtökohtana on vähintään 25 prosentin pudotus liikevaihdossa. Tämä voi muuttua hallituksen käsittelyssä.

Valtiovarainministeri Kulmuni: Ravintolatukien korvausajankohtaa pohditaan vielä uudelleen

Ravintolatuista oli määrä tehdä päätös tänään, mutta asian käsittely siirtyi valtioneuvoston huomiseen istuntoon.

Rakennusala pelkää asuntojen hintojen nousevan – "Valtion on ymmärrettävä, että rahoituksen on toimittava tässä tilanteessa"

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan rakennusalan elvytyskeinoja käydään läpi todennäköisesti syksyn budjettiriihessä.

Miljardien pelastuspaketti on ”humpuukia” – kokenut hallitusammattilainen näkee miten kalliista koronalainasta voi tulla yrittäjälle kuoleman suudelma

Hallitus on mainostanut ennätyksellisen suurta yritysten pelastuspakettia. Pääosa tuesta on kuitenkin lainaa, jota monet yritykset eivät saa tai halua ottaa.

Koronan runtelema turismi tarvitsee 500–1 500 miljardia euroa tukea, arvioivat EU-ministerit

Turismi ottaa valtavan iskun koronapandemian takia ympäri Eurooppaa. Suurimmat kärsijät ovat turismista elävät Etelä-Euroopan maat.

Elinkeinoministeri Lintilä Ylen aamussa: Olisi outoa, jos pk-yrityksiltä perittäisiin Business Finlandin tuet – "Palaute on tietenkin kovaa"

Mika Lintilä kertoo myös, että yrityksille palautettaviin arvonlisäveroihin tulee kolmen prosentin korko, kun takaisinmaksun aika koittaa.

Ylen aamu tänään: Kohdistuvatko koronatuet oikeille yrityksille? Studiossa elinkeinoministeri Mika Lintilä – katso lähetys tästä

Mikä on hoivakotien tilanne koronan suhteen? Aamun kirjassa Johanna Vuoksenmaa. Viimeinen sana kysyy, miten media onnistuu rahankäytön valvonnassa?

Korona ei vienyt yhtään tilausta, mutta huoli on lähitulevaisuudesta – Business Finland hoiti asiat hyvin, sanoo älytoimistoyrittäjä

Start-up yrityksen toimitusjohtaja ja yrittäjä kehuu merkittäväksi yhtiön saamaa tukipäätöstä Business Finlandilta. Se saatiin silloin kun tarve oli olemassa ja nopeasti.

Hallitus neuvottelee tänään yritystuista

Tilojen vuokra ja palkkojen maksu monessa yrityksessä akuutein ongelma.

Analyysi: Miksi Business Finlandin koronarahoituksesta nousi niin suuri kohu? Tämä sinunkin on hyvä ymmärtää tästä kaikesta

Koronatuki vai kehittämistuki? Kohun tausta tiivistyy kysymykseen siitä, mihin rahat alun perin tarkoitettiin, kirjoittaa taloustoimittaja Heikki Valkama.

Business Finlandin rahoitus poiki kanteluja oikeuskanslerille

Viime päivinä on arvosteltu sitä, että Business Finlandin tukia kohdistuu uudistamishankkeisiin eikä akuutteihin ongelmiin.

Business Finlandin johtaja myöntää, että rahoituspäätöksissä on tehty virheitä: "Hyvä, että tehdään tarkastus"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on käynnistänyt yritystuista sisäisen tarkastuksen.

Ministeri Kulmuni LM:lle: Arvonlisäverojen palautusta yrityksille selvitetään

Selvityksessä on palautusten tekeminen manuaalisesti. Aiemmin on havaittu, että asian automatisointi voisi viedä jopa kuukausia.

Elinkeinoministeri Lintilä: Business Finlandin jakamat yritystuet tarkastetaan kahdesti – tukiperusteisiin muutoksia

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiontalouden tarkastusvirasto perkaavat koronavirustuet.

Konsultit koronarahoituksen saajien kärjessä – elinkeinoministeri Lintilä: "Heillä on kokemusta hakemisesta"

Ministeriöstä myönnetään, että osa rahapäätöksistä voi herättää kummastusta suuressa yleisössä.

Voiko Uudenmaan eristys lakata olemasta välttämätön jo ennen sunnuntaita? Kiperä kysymys mutkisti hallituksen työtä, neuvottelu kesti koko tiistai-illan

Hallitus päätti neuvottelunsa iltayhdentoista jälkeen. Ylen tietojen mukaan viranomaiset eivät esitä eristyksen jatkamista.

Face mask production to start in Finland

Finnish officials have contracted with a manufacturer to start large scale production of surgical masks and respirators.

Finland announces €4.1bn in extra state spending

Ministers said they needed to spend more to fight the impact of coronavirus.

Hallitus neuvottelee lisäbudjetista koronakriisin varjossa – Kulmuni varoitti velkaantumisesta: "Valtio ottaa nyt raskaasti iskua vastaan"

Hallituksen suunnitelmat ovat menneet uusiksi koronaepidemian takia. Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi, että Suomessa aloitetaan hengityssuojaimien tuotanto.

Katso lista hallituksen avusta yrittäjille ja yksityishenkilöille: Pikavippien suoramarkkinointikielto, perintäkulujen suitsimista, lyhennysvapaita kuukausia...

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) puhuivat tämänpäiväisessä koronatilannekatsauksessa.

Eduskunta tuplaa yritysten suorat avustukset hallituksen lisäbudjettiesitykseen verrattuna – Lisää rahaa luvassa nyt 500 miljoonaa euroa

Yritysten avustustarve on aiemmin arvioitua suurempi. Hakuvaiheessa tuki yritetään suunnata elinkelpoisille yrityksille.

Finland announces €15bn support package to prop up economy

Reducing state debt is now a secondary consideration for Finland.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle