Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pariskunta on menossa ilmoittautumaan Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalan palveluautomaatille marraskuussa 2021

Kemin ja Savonlinnan keskussairaaloiden erillisrahoitus on järjestymässä – hallituspuolueet sopivat myös 10 vuoden määräajan poistamisesta

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi vakuuttaa, että erillisrahoituksesta ehditään päättää keväällä päättyvän eduskuntakauden aikana.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi istuu Eduskuntatalon edessä.

Kaikki lappilaiset kansanedustajat äänestivät potilasturvallisuuslaista – vasemmistoliiton Mustajärvi äänesti hallitusta vastaan

51 kansanedustajaa oli poissa potilasturvallisuuslain äänestyksestä. Markus Mustajärvi on aiemmin erotettu vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä hänen vastustettuaan hallituksen esitystä.

Keskustan varapuheenjohtajat Riikka Pakarinen (vas.) ja Markus Lohi sekä keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Sote-valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi: Hoitajien rokotevelvoitteesta pitäisi luopua

Lohi katsoo, että terveysperusteita pykälälle ei enää ole, sillä asiantuntijoiden mukaan koronavirus on tullut jäädäkseen. Lisäksi Lohen mukaan jokainen terveydenhoitoalan ammattilainen tarvitaan töihin.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Lapin kansanedustajat kannattavat pieni- ja keskituloisten ansioverotulojen keventämistä

Kyselyyn vastanneet Lapin kansanedustajat keventäisivät verotusta. Osa laskisi myös hyvätuloisten veroja.

Jari Jokela kävelee punaisella matolla

Lapin sairaanhoitopiirin johtaja ja vt. hyvinvointialuejohtajan virkaa hoitanut Jari Jokela valittiin Lapin hyvinvointialuejohtajaksi

Lapin sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2005 toiminut varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Jari Jokela on Lapin hyvinvointialueen johtaja. Keskustan kansanedustaja Markus Lohi hävisi Jokelalle tiukassa äänestyksessä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin aluehallitus käsittelee hyvinvointialuejohtajan viran täyttämistä

Aluevaltuusto valitsee hyvinvointialuejohtajan ensi maanantaina.

Lapin kansanedustajat - kuva atvukoossa

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta poliittisista virkanimityksistä – Kaisa Juuso: "Pitäisi tehdä pätevyyden, ei sopivuuden perusteella"

Yksikään lappilainen kansanedustaja ei vastannut Ylen kyselyyn, että poliittisista virkanimityksistä ei pidä luopua. Kaksi vastaajaa ei osannut sanoa, pitäisikö niistä luopua.

Keskustan kansanedustajat Katri Kulmuni ja Markus Lohi ovat Lapista.

Eduskuntavaalien lähtöasetelma avaa haastajille mahdollisuuksia Lapissa: "Kun nähdään, että tulossa on tilaa, niin kipinä herää"

Lapissa vaaleista jää pois kaksi istuvaa kansanedustajaa, jos keskustan Markus Lohi valitaan hyvinvointialueen johtajaksi. Istuvat kansanedustajat ovat yleensä olleet vaaleissa vahvoilla.

Markus Lohi valtiosalissa.

Iltalehti: Keskustan Markus Lohi hakee Lapin hyvinvointialuejohtajan virkaan – "Tällainen ainutkertainen tilanne tulee vain kerran"

Jos Markus Lohi valitaan hyvinvointialuejohtajaksi, nousee Eeva-Maria Maijala hänen tilalleen eduskuntaan.

Ylen teettämän kyselyn perusteella suomalaisten mielipide Natoon liittymisestä on muuttunut myönteiseksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Itärajan Sallassa kysymys Natoon liittymisestä herättää monenlaisia ajatuksia.

Lapin kansanedustajat erimielisiä Natosta – Mustajärvi: "Myös Venäjän sotilaallinen voima on rajallinen"

Lappilaisista kansanedustajista myönteisimmin Suomen Nato-jäsenyyteen suhtautuvat Heikki Autto, Mikko Kärnä ja Kaisa Juuso. Tiukimmin sitä vastustaa Markus Mustajärvi.

Tuomas Aslak Juuso

Saamelaiskäräjät kritisoi saamen kielen lautakunnan kokoonpanoa

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Markus Lohen mukaan valmistelutoimielin ei voi sopia paikkajaosta, koska siltä puuttuu poliittinen ohjaus.

Demareiden kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä on valmis aluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Kuka Lapin hyvinvointialueen hallituksen johtoon? Keskustan keskustelut kesken – valtuuston puheenjohtajuus menossa Ojala-Niemelälle

Eniten ääniä saaneet kansanedustajat Katri Kulmuni ja Markus Lohi eivät ole kiinnostuneita hallituksen puheenjohtajuudesta. Valtuuston puheenjohtajuuden on ottamassa SDP:n Johanna Ojala-Niemelä.

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä istumassa omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Lappilaiset kansanedustajat Taivalkosken voimalaitoksen kalauomasta: "Olemme erittäin iloisia, että nyt otettiin askeleita eteenpäin"

Lappilaiset kansanedustajat iloitsevat Taivalkosken voimalaitoksen kalauoman luvitusprosessin käynnistämisestä.

Markus Lohi Valtiosalissa.

Kansanedustaja Markus Lohella koronatartunta

Kahdesti rokotettu Markus Lohi kertoo olevansa karanteenissa reilun viikon.

Markus Lohi valtiosalissa.

Markus Lohi Meri-Lapin sote-ulkoistuksen purkuhakemuksesta: "Kannattaisi rauhoittaa tilanne ja keskittyä uuden hyvinvointialueen suunnitteluun"

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri hakee Meri-Lapin miljardin euron arvoisen sote-ulkoistuksen purkua. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja ei kannata jyrkkiä toimenpiteitä tässä vaiheessa.

Kyltti ulkoseinässä, jossa lukee "äänestyspaikka". Kyltin keskellä on iso nuoli kuvan oikealta vasemmalle.

Enemmistö lappilaisista kansanedustajista aikoo ehdolle tammikuun aluevaaleissa

Tällä hetkellä neljä seitsemästä lappilaisesta kansanedustajasta on lähdössä aluevaaleihin ehdokkaaksi.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Pitääkö Lapissa toteuttaa kahden päivystyssairaalan malli, ilman erillistä rahoitusta? – lappilaisten kansanedustajien näkemyksissä eroja

Lapissa sote-uudistuksen suurimpia kysymyksiä on erikoissairaanhoidon järjestäminen. Tällä hetkellä sitä on Rovaniemellä ja Kemissä.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi kertoi toimittajille kommenttinsa poistuessaan valiokunnan kokouksesta Helsingissä 12. lokakuuta.

Markus Lohi ihmettelee, miksei STM usko asiantuntijoita – sosiaali- ja terveysvaliokunnan päätös matkustusrajoituksista oli "surkea"

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) pelkää, että matkustusrajoitukset jatkuvat vielä vuosia. Hän kuvailee valiokunnan esitystä "surkeaksi".

Timo Heinonen seisoo täysistuntosalissa. Hänen vieressän istuu Sari Essayah, joka kirjoittaa jotakin.

Koronapassista ja maahantulomallista väännettiin eduskunnassa myöhään iltaan – passi käyttöön lauantaina

Eduskuntakeskustelu keskeytyi hetkeksi, kun perussuomalaiset kaipasi vastuutahoja paikalle vastaamaan. Lain hyväksymisestä äänestetään perjantaina.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Kahden koronatestin vaatimus säilynee vuoden loppuun asti – Lohi: "Tämä on matkailutoimialalle ikävä päivä"

Jos eduskunta hyväksyy perjantaina esityksen maahantulosääntöjen jatkamisesta, säännöt jatkuvat nykyisellään vuoden loppuun asti.

Kela Itäkeskus.3.2.2021.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Lohi: "Kela-korvausta ei pidä poistaa yksityisestä terveydenhuollosta"

Hallitus kertoi aiemmin pohtivansa yksityisen terveydenhuollon Kela-korvausten lakkauttamista sote-uudistuksen yhteydessä.

Koronatodistuksen luku kännykällä QR-koodilla

Ylen tiedot: Koronapassin ikäraja nousemassa 16 vuoteen

Laki pyritään saamaan voimaan lauantaina. Koronapassia vaativat yökerhot voisivat olla heti auki ilman rajoituksia, kertoo sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohi (kesk.).

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Lappilaiset kansanedustajat eivät kannata lakia, joka kieltäisi Veitsiluodon tehdaslaitteiden hävittämisen

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta, pitäisikö valtion estää lailla Stora Ensoa hävittämästä tehdaslaitteita Kemin Veitsiluodosta.

Lapin kansanedustajat

Lapin kansanedustajat vaativat suitsimista ulkopaikkakuntalaisten Lapissa harjoittamaan metsästykseen

Lapin kansanedustajat ovat huolestuneet ulkopaikkakuntalaisten harjoittamaan metsästykseen liittyvistä ikävistä ilmiöistä.

Mika Salminen saapuu Säätytalolle.

STM:n aikeet maahantulorajoitusten jatkamisesta saavat lisää kritiikkiä – THL: "Eivät välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan"

Matkailijoiden maahantuloa koskevien rajoituksien mahdollinen jatkuminen vuoden loppuun asti ei THL:n mukaan välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan terveysturvallisuustoimia on ehdottomasti jatkettava rokottamattomien maahantulijoiden osalta.

Markus Lohi

Tapahtumien turvaväleistä päästäneen eroon ensi viikolla – asia eteni eduskunnassa torstaina

Sosiaali- ja terveysvaliokunta muutti hallituksen esitystä niin, että lähikontaktin määrittelystä luovutaan kokonaan. Kiistelty pykälä 58d pysyy silti osana lakia, vaikka oppositio on vaatinut sen hylkäämistä.

Kysely: Lähes kaikki nuoret hoitajat harkitsevat alanvaihtoa

Kyselyn mukaan lähes kaikki alle kolmekymppiset hoitajat harkinneet alanvaihtoa – Tehyn puheenjohtaja: "Potilasturvallisuus on vaarantunut munasolusta mummoon"

Etenkin nuorten hoitajien jaksaminen on koetuksella, selviää Tehyn tänään julkaisemasta kyselystä. Tehyn puheenjohtajan mukaan hoitajapula on jo vaarantanut potilasturvallisuuden.

Kiviauto Kevitsan kaivoksella

Erillinen kaivosvero tulee, poliittinen kannatus ollut jo vahva – kaivospaikkakunnille yli puolet veron tuotosta

Hallitus on tänään budjettiriihessä päättänyt asettaa kaivoksille nettotuottoon perustuvan veron. Tuotosta 60 prosenttia tulee kaivospaikkakunnille.

Peruskiven sisään laitettiin lieriö

Lapin keskussairaalan psykiatrian vuodeosastojen peruskivi muurattiin – tulosaluejohtaja tyytyväinen paikkaan: "On otettu iso askel kohti uudenlaista suhtautumista, joka vähentää stigmaa"

Muurolan kolme aikuisten psykiatrista vuodeosastoa sekä lasten ja nuorten psykiatrian vuodeosasto siirtyvät Muurolasta uuteen rakennukseen vuoden 2023 alussa.

Matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Health committee recommends changes to Covid entry model ahead of Parliamentary debate

The committee proposes that incoming passengers from low-risk countries should be able to enter the country freely without testing, among other recommendations.

Matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta lievensi hallituksen esitystä niin sanotusta maahantulomallista

Se myös lisäsi pykälän, jonka mukaan alhaisen koronailmaantuvuuden maista pääsisi vapaasti Suomeen.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Tässä hallituksen matkustusmalli: Täysin rokotetut ja koronan sairastaneet voivat tulla vapaasti Suomeen, testien välillä vältettävä kontakteja, mutta ei ole karanteenia

Muiden yli 16-vuotiaiden, paitsi rokotettujen tai COVIDin sairastaneiden, pitää esittää negatiivinen ennakkotestitulos tai käydä testissä Suomeen tulon jälkeen. Keskusta ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat eri mieltä karanteenivaatimuksesta.

Lapin keskussairaalan sisääntulo ja kyltti

Markus Lohi: "Kun kuntien sote-ja pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueelle, lappilainen asukas ei huomaa muutosta verotuksessaan"

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on saanut valmiiksi lausuntonsa sote-uudistuksesta. Eduskunnassa alkoi keskiviikkona sisältökeskustelu uudistuksen sisällöstä ja perjantaina siitä äänestetään. Lopullinen äänestys soten hyväksymisesta on keskiviikkona 23. kesäkuuta.

Mehiläinen Länsi-Pohja Kemi

Terveydenhuoltolain muutos ei takaa kaikkien nykyisten palvelujen säilymistä Länsi-Pohjan keskussairaalassa

Nyt säädettävä terveydenhuoltolain muutos takaa päivystyksen jatkumisen pitkällä aikavälillä. Lakimuutoksen arvioidaan tulevan eduskunnan käsittelyyn syksyllä. Laissa ei kuitenkaan määritellä sitä, mitä palveluja Kemissä tulisi säilyttää, vaan se päätetään hyvinvointialueella.

Länsi-Pohjan keskussairaala Kemissä

Eduskunnan sote-valiokunta: Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut turvataan lailla

Sote-valiokunta pitää mahdollisena, että Meri-Lapin sote-ulkoistus voidaan mitätöidä tai sanoa irti.

Markus Lohi

Markus Lohi: Sote-uudistuksen valmistelu on saatu päätökseen

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja kertoi asiasta maanantai-iltana Twitterissä.

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä

Lapin kansanedustajille odotetusti paljon ennakkoääniä: Suurimmat potit tässä vaiheessa Johanna Ojala-Niemelällä ja Katri Kulmunilla

Johanna Ojala-Niemelällä on saanut tässä vaiheessa 734 ja Katri Kulmuni 533 ennakköääntä.

Keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi

Sote-uudistusta ruotiva valiokunta perui kokouksensa, viime aikoina hallituspuolueet riidelleet maakuntaverosta

Valiokunnan kokoomuslainen varapuheenjohtaja pitää kokouksen perumista yllättävänä, koska hallitus on kiirehtinyt sote-uudistusta. Hallituksen sote-esitys läpäisi perustuslakivaliokunnan seulan viime kuussa, mutta esitykseen jäi vielä korjattavaa.

Perustuslakivaliokunnan ovi eduskunnassa Helsingissä.

Parliamentary committee approves basic Sote solutions, calls for corrections

Previous attempts to advance the reform of social and healthcare services have become bogged down by constitutional issues.

Eduskunta äänesti EU:n elpymispaketin puolesta.

Kolme Lapin kansanedustajaa asettui elvytyspaketin kannalle

Kaksi lappilaista kansanedustajaa oli poissa äänestyksestä.

kansanedustaja Heikki Autto (kok.)

Kaksi Lapin kansanedustajaa vastustaa elpymispakettia – Autto ja Juuso aikovat painaa ei-nappia

Heikki Autton (kok.) mukaan paketti aiheuttaisi taloudellisen moraalikadon ja rikkoisi perussopimuksen periaatteita.

Lohipato Tenolla

Lapin kansanedustajat lähes yksimielisiä: Tenon lohen täysrauhoitus oli välttämätöntä

Kuusi seitsemästä Lapin kansanedustajasta on sitä mieltä, että lohen täydellinen kalastuskielto Tenolla tänä vuonna on oikea päätös. Vain Johanna Ojala-Niemelä (sd.) olisi sallinut kalastuksen rajoitettuna.

Stora Enso Veitsiluodon tehtaiden portti aurinkoisena päivänä. Taustalla näkyy punatiilisiä tehdasrakennuksia.

Lapin kansanedustajat järkyttyivät Veitsiluodon lopetuksesta

Kansanedustajat vaativat tukea Kemiin ja Meri-Lappiin Marinin hallitukselta ja Euroopan globalisaatiorahastolta.

Tarjoilija alkamassa laskemaan olutta tuoppiin.

Osassa Lappia ravintolasulku voi päättyä jo maanantaina – kunnat ja sairaanhoitopiirit arvioivat tilannetta tänään

Hallitus antaa sulkua koskevan asetuksen sunnuntaina. Ainakin Lapin osalta siihen voi tulla muutoksia.

Koronavarautumisesta ja turvaväleistä muistuttavia opasteita rajatarkastuspisteessä Helsingin Länsisatamassa 23. helmikuuta.

Sote-valiokunta: Hallituksen valmisteltava maahantulomalli, joka perustuu ennakollisiin todistuksiin

Resurssit eivät millään riitä siihen, että kaikki testataan, kun rajoja voidaan avata.

Hoitohenkilöstöä sairaalan käytävällä.

Soten veivaus alkaa jälleen eduskunnassa

Lakipaketin pitäisi tulla heinäkuussa, jotta ensi vuodelle kaavailtuihin aluevaaleihin ehditään valmistautua.

Rajatarkastuksia Tornio-Haaparanta rajalla

Kuinka nopeasti pakkotestit voisivat tulla? Lainvalmistelu kestäisi korkeintaan kuukausia, arvioi asiantuntija

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan tartuntatautilakiin muutoksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle