Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johanna Ojala-Niemelä haastattelussa.

Lapin kansanedustajat esittävät hallitusohjelmaan pohjoista ohjelmaa vihreän siirtymän vauhdittamiseksi

Kansanedustajien mukaan ohjelmassa pitäisi huomioida pohjoisen investointipotentiaali, rikkaat luonnonvarat ja turvallisuuden kannalta keskeinen logistinen sijainti.

Katri Kulmuni kampanjoimassa Rovaniemen kevätmarkkinoilla.

Keskustan Katri Kulmuni: ”En usko, että hallitusneuvotteluista tulee kovin vaikeat”

Kansanedustaja Katri Kulmunin mielestä vaalitulos näytti selvästi, ettei keskustalla ole mitään asiaa hallitukseen.

Katri Kulmuni håller presskonferens och berättar att hon avgår som finansminister.

Rikosoikeuden asiantuntija Kulmunin koulutusostoista: ”Toiveissa on, että kukaan valtioneuvoston jäsenistä ei käyttäydy vastaavalla tavalla”

Turun yliopiston rikosoikeuden apulaisprofessori Tatu Hyttinen arvioi, että vastaavanlainen ministerin harkitsematon menettely valtion varojen käytössä voitaisiin estää paremmilla ohjeilla.

Katri Kulmuni kuvattiin  eduskunnassa

Oikeuskansleri moittii ex-ministeri Katri Kulmunia huonosta harkinnasta valtion varojen käytössä – koulutuksesta yli 56 000 euron kulut

Oikeuskansleri Tuomas Pöystin mukaan Kulmunin ei kuitenkaan ole syytä epäillä syyllistyneen koulutushankinnoissa rikokseen, josta häntä olisi voitu ministerinä syyttää.

Kari Jääskeläinen käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus: Katri Kulmunin ex-erityisavustajalle vankeutta petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta – tuomittu on täysin eri mieltä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Kari Jääskeläisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Jääskeläinen on täysin eri mieltä kuin käräjäoikeus.

Katri Kulmuni lumisessa talvimaisemassa. Taustalla autotallirakennuksia.

Hallitus antoi esityksensä kahden sairaalan erillisrahoituksesta – Katri Kulmuni: ei uhkaa Lapin muita palveluja

Hallituksen esityksessä tarkoitettu korvaus ei myöskään vähennä muiden hyvinvointialueiden rahoitusta. Erilliskorvausta on tarkoitus soveltaa ensimmäisen kerran vuoden 2024 kustannuksiin.

Lapin kansanedustajat Markus Lohi, Kaisa Juuso ja Heikki Autto

Niukka enemmistö lappilaisista kansanedustajista sallisi viinin myynnin ruokakaupoissa

Ylen kyselyyn vastanneista lappilaisista kansanedustajista kolme suhtautuu myönteisesti ja kaksi kielteisesti viinien myymiseen ruokakaupoissa.

Kari Jääskeläinen oikeudessa tammikuussa.

Katri Kulmunin entiselle erityisavustajalle vaaditaan vankeutta – syyttäjä: ”Jääskeläinen on ajatellut, että valtiolla on piikki auki”

Syyttäjän mukaan erityisavustaja sai valtiovarainministeriön maksamaan ministerinä toimineen Katri Kulmunin puoluepoliittisesta esiintymisvalmennuksesta perusteettomasti noin 13 700 euroa.

Äänestyslipukkeen leimaus aluevaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä äänestyspäivänä Kemin Corona-kauppakeskuksessa Kemissä

Kevään vaaleissa valitaan Lapista ainakin yksi uusi kansanedustaja – vaikeinta on keskustalla ja vasemmistoliitolla

Lapista valittavien kansanedustajien määrä putoaa ensi keväänä seitsemästä kuuteen. Todennäköisimmin paikka lähtee keskustalta. Äänikynnyksen nousu heikentää muun muassa vihreiden mahdollisuuksia menestyä.

Petteri Orpo jutteli Heikki Auton kanssa täysistunsalissa.

Saamelaiskäräjälain jatkoaskelista eduskunnassa äänestetään – lähetekeskustelussa ehdotus esityksen lähettämisestä useampiin valiokuntiin

Asian käsittely keskeytettiin, kun Heikki Autto (kok.) esitti, että asiasta pyydettäisiin vielä useiden valiokuntien lausunto.

T-paitaan pukeutuneella miehellä on kädessään pitkä metallinen keppi, jonka toinen pää on avoinna olevassa leivinuunin luukussa. Uunissa hehkuu hiiliä oranssinpunaisena.

Sähkön hinta hirvittää pohjoisen pitkän talven alla – hallituksen avut eivät vakuuta lappilaisia asukkaita eivätkä kansanedustajia

Lappilaiskansanedustajien mielestä valtio ei tue riittävästi omakotiasujia Lapissa. Viisi Ylen kyselyyn vastannutta kansanedustajaa oli sitä mieltä, että sähkön hinnan nousuun osoitetut tuet eivät riitä.

Katri Kulmuni kuvattiin  eduskunnassa

”Keskustan viime vuosien kannatusalhosta ei voi syyttää Paavo Väyrystä”, sanoo puolueen entinen puheenjohtaja Katri Kulmuni

Keskustan ex-puheenjohtaja Katri Kulmuni uskoo, että moni lappilainen olisi äänestänyt Paavo Väyrystä, joka ilmoitti ettei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa. Keskustan kannatus on nyt historiallisen alhainen.

Lypsylehmä navetassa Rinteelän tilalla Hauholla

Lapin kansanedustajat: maatiloille lisää tukirahaa – ”Ensi vuonna voi olla monen osalta jo liian myöhäistä”

Vastanneet kansanedustajat pitävät tärkeänä, että Suomessa tuotetaan ruokaa jatkossakin.

Venäläisauto pysähtyneenä Sallan raja-asemalla.

Lapin kansanedustajat kannattavat venäläisturistien maahanpääsyn välitöntä estämistä

Yle kysyi kansanedustajilta, pitäisikö Suomen estää välittömästi venäläisturistien maahanpääsy. Lapin seitsemästä kansanedustajasta neljä vastasi kyselyyn.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi istuu Eduskuntatalon edessä.

Kaikki lappilaiset kansanedustajat äänestivät potilasturvallisuuslaista – vasemmistoliiton Mustajärvi äänesti hallitusta vastaan

51 kansanedustajaa oli poissa potilasturvallisuuslain äänestyksestä. Markus Mustajärvi on aiemmin erotettu vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä hänen vastustettuaan hallituksen esitystä.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Valtiolta 14 miljoonaa euroa Kemille uuden sellutehtaan tietöihin – Katri Kulmuni: Kemistä olisi tullut kriisikunta ilman tukea

Hallitus on sisällyttänyt lisätalousarvioonsa 14 miljoonan euron tuen Kemin Sahansaarenkadun tietöihin. Jos tukea ei olisi tullut, Kemi olisi joutunut korottamaan kuntaveroa.

Lapin kansanedustajat - kuva atvukoossa

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta poliittisista virkanimityksistä – Kaisa Juuso: "Pitäisi tehdä pätevyyden, ei sopivuuden perusteella"

Yksikään lappilainen kansanedustaja ei vastannut Ylen kyselyyn, että poliittisista virkanimityksistä ei pidä luopua. Kaksi vastaajaa ei osannut sanoa, pitäisikö niistä luopua.

Ylen teettämän kyselyn perusteella suomalaisten mielipide Natoon liittymisestä on muuttunut myönteiseksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Itärajan Sallassa kysymys Natoon liittymisestä herättää monenlaisia ajatuksia.

Lapin kansanedustajat erimielisiä Natosta – Mustajärvi: "Myös Venäjän sotilaallinen voima on rajallinen"

Lappilaisista kansanedustajista myönteisimmin Suomen Nato-jäsenyyteen suhtautuvat Heikki Autto, Mikko Kärnä ja Kaisa Juuso. Tiukimmin sitä vastustaa Markus Mustajärvi.

Demareiden kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä on valmis aluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Kuka Lapin hyvinvointialueen hallituksen johtoon? Keskustan keskustelut kesken – valtuuston puheenjohtajuus menossa Ojala-Niemelälle

Eniten ääniä saaneet kansanedustajat Katri Kulmuni ja Markus Lohi eivät ole kiinnostuneita hallituksen puheenjohtajuudesta. Valtuuston puheenjohtajuuden on ottamassa SDP:n Johanna Ojala-Niemelä.

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä istumassa omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Lappilaiset kansanedustajat Taivalkosken voimalaitoksen kalauomasta: "Olemme erittäin iloisia, että nyt otettiin askeleita eteenpäin"

Lappilaiset kansanedustajat iloitsevat Taivalkosken voimalaitoksen kalauoman luvitusprosessin käynnistämisestä.

Kyltti ulkoseinässä, jossa lukee "äänestyspaikka". Kyltin keskellä on iso nuoli kuvan oikealta vasemmalle.

Enemmistö lappilaisista kansanedustajista aikoo ehdolle tammikuun aluevaaleissa

Tällä hetkellä neljä seitsemästä lappilaisesta kansanedustajasta on lähdössä aluevaaleihin ehdokkaaksi.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Pitääkö Lapissa toteuttaa kahden päivystyssairaalan malli, ilman erillistä rahoitusta? – lappilaisten kansanedustajien näkemyksissä eroja

Lapissa sote-uudistuksen suurimpia kysymyksiä on erikoissairaanhoidon järjestäminen. Tällä hetkellä sitä on Rovaniemellä ja Kemissä.

Kansanedustajat pohtivat Naton roolia Ylen aamussa

Professori: Suomi on Natolle "likeinen kumppani" – kansanedustajat Kulmuni, Harjanne ja Packalén kommentoivat Nato-optiota Ylen aamussa

Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsbergin mukaan yksi syy Naton johtajiston Suomen-vierailuun on hybridiuhkiin varautuminen. Ylen aamussa vierailleista kansanedustajista vihreiden Harjanne on ehkäpä myönteisin Nato-jäsenyydelle.

Sara Seppänen, taustalla metsää

Perussuomalaisten Sara Seppänen Lapin liiton valtuuston puheenjohtajaksi

Lapin liiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin keskustan Katri Kulmuni.

Katri Kulmuni, Helsinki, 10.07.2020

Kansanedustaja Katri Kulmuni odottaa vauvaa – eduskunnan kevätkauden äitiyslomalla

Katri Kulmuni (kesk.) kertoi raskaudestaan sosiaalisessa mediassa sunnuntaina.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Lappilaiset kansanedustajat eivät kannata lakia, joka kieltäisi Veitsiluodon tehdaslaitteiden hävittämisen

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta, pitäisikö valtion estää lailla Stora Ensoa hävittämästä tehdaslaitteita Kemin Veitsiluodosta.

Lapin kansanedustajat

Lapin kansanedustajat vaativat suitsimista ulkopaikkakuntalaisten Lapissa harjoittamaan metsästykseen

Lapin kansanedustajat ovat huolestuneet ulkopaikkakuntalaisten harjoittamaan metsästykseen liittyvistä ikävistä ilmiöistä.

Eduskuntatalon julkisivu

Eduskunnan syyskausi alkaa – lappilainen, seuraa näitä 5 asiaa

Kysyimme Lapin maakuntajohtajalta ja kansanedustajilta, mitkä ovat lappilaisittain mielenkiintoisimmat asiat eduskunnan syysistuntokaudella.

Tornion Keskustan kuntavaaliehdokas Katri Kulmuni

Katri Kulmunista on tulossa Lapin liiton uusi puheenjohtaja: "Edessä on paljon hommia"

Keskustan torniolainen kansanedustaja Katri Kulmuni korostaa elinkeinojen yhteensovittamisen ja edunvalvonnan merkitystä tulevassa roolissaan maakuntaliiton puheenjohtajana.

Keskustan Katri Kulmuni eduskunnan täysistunnossa

Former Centre leader Kulmuni's adviser charged with fraud 

Kulmuni quit as Finance Minister after it emerged she had received media training paid for by the state.

Keskustan Katri Kulmuni eduskunnan täysistunnossa

Katri Kulmunin entinen erityisavustaja saa syytteet petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta

Tapaus liittyy Kulmunin viestintäkoulutusten laskutusepäselvyyksiin. Syytteen mukaan erityisavustaja sai valtiovarainministeriön maksamaan valmennuksesta perusteettomasti noin 13 700 euroa.

Katri Kulmuni

Ex-minister did not 'review or approve' orders when €50k in state funds paid for her training

Katri Kulmuni resigned as Finance Minister last year after questions arose over the procurement of services from a consultancy firm.

Katri Kulmuni

Ex-ministeri Katri Kulmuni selitti kohuttua esiintymiskoulutusta oikeuskanslerille: "En ole ollut päättämässä Tekirille tehdyistä tilauksista"

Koulutukseen liittyvien epäselvyyksien vuoksi ministeripestin jättänyt Katri Kulmuni (kesk.) vakuuttaa, että ei ollut päättämässä Tekirille tehdyistä tilauksista eikä tiennyt, että hänelle olisi hankittu muuta kuin ministerin tehtäviin liittyviä palveluita.

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä

Lapin kansanedustajille odotetusti paljon ennakkoääniä: Suurimmat potit tässä vaiheessa Johanna Ojala-Niemelällä ja Katri Kulmunilla

Johanna Ojala-Niemelällä on saanut tässä vaiheessa 734 ja Katri Kulmuni 533 ennakköääntä.

Suomen Kuvalehden toimittajat Karoliina Paananen ja Jarno Liski juhlivat saatuaan Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon

Ministeri Katri Kulmunin konsulttikulujen paljastaminen toi Lumilapio-palkinnon

Karoliina Paanasen ja Jarno Liskin artikkeli silloisen valtiovarainministerin Katri Kulmunin koulutusostojen epäselvyyksistä julkaistiin Suomen Kuvalehdessä kesäkuussa 2020. Kansalaisjärjestö Finnwatch puolestaan sai tunnustuspalkinnon.

Katri Kulmuni hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirit esittävät Katri Kulmunia uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi

Piirit pitävät tärkeänä, että pohjoisen ääni kuuluu entistä vahvemmin hallituksen sisällä.

Katri Kulmuni

Oikeuskansleri: ex-valtiovarainministeri Katri Kulmuni ei rikkonut virkavelvollisuuksia euroryhmän neuvotteluissa koronatukipaketista

Kantelijoiden mukaan Kulmuni toimi euroryhmän kokouksissa vasten eduskunnan perustuslakivaliokunnan kantaa. Oikeuskansleri antoi entiselle ministerille puhtaat paperit.

Katri Kulmunin Facebook-päivitys koronatuloksesta.

Kansanedustaja Katri Kulmuni on saanut koronatartunnan: "Minulla on kevyen flunssan oireita"

Kulmuni kertoo olleensa viranomaisen määräämässä karanteenissa 4. toukokuuta lähtien, minkä ansiosta hänen tartunnastaan ei ole aiheutunut jatkoaltistuksia.

Lohipato Tenolla

Lapin kansanedustajat lähes yksimielisiä: Tenon lohen täysrauhoitus oli välttämätöntä

Kuusi seitsemästä Lapin kansanedustajasta on sitä mieltä, että lohen täydellinen kalastuskielto Tenolla tänä vuonna on oikea päätös. Vain Johanna Ojala-Niemelä (sd.) olisi sallinut kalastuksen rajoitettuna.

Stora Enso Veitsiluodon tehtaiden portti aurinkoisena päivänä. Taustalla näkyy punatiilisiä tehdasrakennuksia.

Lapin kansanedustajat järkyttyivät Veitsiluodon lopetuksesta

Kansanedustajat vaativat tukea Kemiin ja Meri-Lappiin Marinin hallitukselta ja Euroopan globalisaatiorahastolta.

Pyhtään lentokentän laajennustöistä droonikuva.

Yrittäjät moittivat taas samaa kolkkaa Suomessa, mutta pian se voi muuttua – uuden aluejohtajan mielestä avainsana on Helsinki-East: "Sitä tullaan töllistelemään"

Ex-ministeri Katri Kulmunin entinen erityisavustaja Kari Jääskeläinen on vastikään aloittanut Kymen yrittäjien aluejohtajana.

Katri Kulmuni

Katri Kulmuni lähtee ehdolle kuntavaaleissa: "Jos perussuomalaiset ovat aktiivisia, ehkä myös keskustan täytyy olla aktiivinen"

Tornion seuraavan valtuustokauden tärkeimmäksi asiaksi Kulmuni nostaa rajayhteistyön.

Katri Kulmuni

Police suspect official, not Kulmuni in consultant payment probe

The former Finance Minister and former Centre Party chair is not suspected of having committed any crime.

Katri Kulmuni

Esitutkinta Katri Kulmunin koulutuksista valmistui, Kulmunia ei epäillä – Poliisi: Virkamies sai petoksella ministeriöt maksamaan koulutukset

Petoksesta ja virkarikoksesta epäillään yhtä virkamiestä. Oikeuskanslerinvirasto selvittää Kulmunin toimintaa.

Tuula Haatainen

Työministeri Haatainen ei ota kantaa eläkeputken poistamiseen: “Tärkeintä on ikääntyneiden työntekijöiden tukeminen”

TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Haatainen kommentoi ikäsyrjintää ja hallituksen työllisyystavoitetta.

Kuvassa on poliitikko Seppo Kääriäinen Helsingin Kauppatorilla kesäkuussa 2020.

Keskustavaikuttajat Kanava-lehdessä: Keskustan on tehtävä politiikkaa, josta se tunnistetaan!

Keskustan konkarit Seppo Kääriäinen, Ossi Martikainen ja Pekka Perttula patistavat keskustaa rohkeaan linjanvetoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle