Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

KuPS juhlii Suomen mestaruutta.

Vain yhden ottelun hävinneen KuPSin peli on ollut vakuuttavaa koko kauden ajan – asiantuntija nostaa esiin kultajoukkueen kasvutarinan tärkeitä tekijöitä

Yle Urheilun asiantuntijan Marianne Miettisen mukaan kulunut kausi on ollut KuPSilta vakuuttava niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Kauden parhaasta joukkueesta ei ole ollut epäilystäkään.

Leonardo Spinazzola pystyi estämään Romelu Lukakun maalinteon.

Italia lähetti mestarisuosikki Belgian laulukuoroon – tämä kisoissa loistaneen puolustajan paraatipelastus pelasti: "Näitä juhlitaan enemmän kuin maaleja"

Italia löi Belgian Münchenissä 2–1 ja eteni EM-välierään Espanjaa vastaan. Yhtenä vahvimmista mestarisuosikeista turnaukseen lähteneen Belgian tie katkesi jälleen puolivälierissä.

Mikel Oyarzabal tuulettaa maaliaan

Hurja rangaistuspotkutrilleri! Espanja eteni EM-välieriin – katso, kuinka suuryllättäjä Sveitsin tie katkesi uskomattoman taistelun jälkeen

Espanja selviytyi ensimmäisenä joukkueena jalkapallon EM-kisojen välieriin. Sveitsi taisteli upeasti miesalivoimalla rangaistuspotkukilpailuun saakka, mutta lopulta "La Roja" oli pilkuilla tarkempi 3–1.

Helmarit

Taulut saivat kyytiä, kun Natalia Kuikka harjoitteli kotona – ylirasitustila oli johtaa lopettamiseen, mutta pian asiantuntijoiden ylistämä puolustaja haastaa maailman parhaat

Suomen vuoden jalkapalloilijaksi valittu Natalia Kuikka mahtui ainoana suomalaisena Guardianin sadan parhaan jalkapalloilijan listalle.

Hiihtokausi avattu, naisten futismestari, uinnissa SE-aikoja, jääkiekon EHT-turnaus

"Tämä oli jalkapallofanien kannalta aivan ihanteellinen tilanne" – urheiluasiantuntijat ihastelivat Kansallisen liigan loppuhuipennusta

Reetta Meriläinen, Tero Tiitu ja Juha Valvio keskustelivat urheilun ajankohtaisista aiheista Jälkihiessä.

Birgitta Lindholm 3

Tilasto suomalaisista naisvalmentajista on tylyä luettavaa – huiput kertovat, millaisia esteitä naiset kohtaavat: "Miehet jäävät helpommin lajin pariin"

Monet naiset ovat kiinnostuneita valmentamaan ammattilaisena, mutta pelaajauralta tutun rumban pyörittäminen vapaaehtoispohjalta ei juurikaan innosta.

Minna Mustonen teki Suomen ainoan maalin Saksaa vastaan EM-välierässä 2005.

Ylen Futiskesän EM-toiveillassa kisattiin jalkapallotietämyksestä – montako vastausta olisit tiennyt näihin kiperiin tietovisakysymyksiin?

Ylen Futiskesän EM-toivelähetyksessä kilpailtiin jalkapallotietämyksestä. Tietovisassa olivat mukana Erkka V. Lehtola, Juho Rantala ja Marianne Miettinen.

Tuija Hyyrynen, Paula Myllyoja, Juventus, Pink Bari

Naisten jalkapallo oli suosionsa huipulla, kun koronavirus iski – nyt suurseurat kiristävät kukkaronnyörejään, ja asiantuntijat pelkäävät sen tapahtuvan naisten kustannuksella

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen muistuttaa, että jo muutaman satasen leikkaukset tuntuvat naisammattilaisten kukkarossa.

Marianne Miettinen

Marianne Miettisen kolumni: Lasten ja nuorten valmentajat ovat korvaamattomia ihmisiä – Suomen hallitus, onko meillä varaa menettää kaikki tämä?

Kun kriisi on voitettu, yhdessä, seurat ja valmentajat ovat valmiina jatkamaan työtä. Nyt tarvitaan Suomen hallituksen lupaus siitä, että tuo korvaamaton työ turvataan myös tulevaisuudessa, kirjoittaa Marianne Miettinen.

Anssi Nyberg, Marianne Miettinen ja Antti Ennekari

Ylen naisten jalkapallon MM-kisalähetyksille Kultainen Venla

Ylen kanavilla nähtiin kaikki kisojen kaikki 52 ottelua.

Alpo Suhonen

Valmentajalegenda Alpo Suhonen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan: suomalaista verrattiin koiranruokaan – ”Valmentajat halusivat tapella kanssani”

Erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen tuovat nykyään urheilussa menestystä, mutta erilaisuutta ei ole urheilumaailmassa aina katsottu hyvällä.

Urheiluhullut

Joukkueen yhteinen tavoite – mahdollista vai mahdotonta?

Radio Suomessa kuultavassa Urheiluhullut-ohjelmassa keskustellaan maanantaina tavoitteista.

Suomen alle 19-vuotiaat naisten maajoukkue

Pikkuhelmarit jatkoi murskatahtia ja voitti lohkonsa ylivoimaisesti

Alle 19-vuotiaat jalkapallonaiset juhlivat ylivoimaista EM-karsintojen lohkovoittoa Vaasassa.

Urheiluhullut

Minä, minä ja minä! Uhkaako kasvava yksilökeskeisyys suomalaista joukkuepelaamista?

Urheiluhullut-ohjelmassa keskusteltiin maanantaina individualismin ja joukkuepelaamisen haastavasta yhtälöstä.

Urheiluhullut

Äijäkulttuuri katoaa urheilusta – mitä kaikkea siitä seuraa?

Urheiluhullut-ohjelmassa puhutaan maanantaina urheilukulttuurin isosta murroksesta.

Japani joutui pettymään MM-kisojen avausottelussa.

Japanin maaliton MM-avaus jätti vaisun kuvan, voitosta varma asiantuntija ruoski itseään studiossa: "Voitte pyyhkiä tittelin pois"

Japanin esitys MM-kisojen avausottelussa oli pettymys Yle Urheilun asiantuntijoille Marianne Miettiselle ja Maija Saarelle.

Ranska juhli voittoa

Tällaista dominointia ei ole nähty emäntämaalta 16 vuoteen MM-avauksessa – asiantuntijat hehkuttivat kehittynyttä Ranskaa

Yle Urheilun asiantuntijat Marko Saloranta ja Marianne Miettinen pitivät Ranskan selvää voittoa MM-avauksessa osoituksena pelin kehittymisestä.

Naisten MM 360 - Yle Puhe Sami Laine, Antti Ennekari, Marianne Miettinen, Matti Härkönen, Riku Salminen

Kuuntele suorana: MM360 – Yle Puheella kuusi tuntia suoraa lähetystä MM-futiksesta

Yle Puheella kello 16 alkavan kuuden tunnin MM360-ennakkolähetys kertoo kaiken olennaisen jalkapallon MM-kisoista.

Saksan naisten maajoukkue

Jännittävä Suomi-kytkös, jättiläinen vastaan pikkusisko ja todellinen huippuilta – nämä MM-kisojen ottelut sinun kannattaa katsoa

Yle Urheilun asiantuntijat Marianne Miettinen ja Marko Saloranta kokosivat jalkapallon naisten MM-kisojen alkulohkon kuumimmat kamppailut.

Usa naisten jalkapallomaajoukkue

Onnistuuko perinteinen alisuorittaja haastamaan kiistattoman ykkössuosikin? Asiantuntijat kertovat MM-jalkapallon ennakkosuosikit ja yllättäjäehdokkaat

Yle Urheilun asiantuntijat Marianne Miettinen ja Marko Saloranta listasivat perjantaina 7.6. käynnistyvien jalkapallon naisten MM-kisojen neljä kuuminta mestarisuosikkia ja heidän todennäköisimmät haastajansa.

Urheiluhullut

Mitkä ovat naisten mahdollisuudet urheilussa vaikuttamiseen – pitäisikö Suomessakin nousta barrikadeille?

Urheiluhullut-ohjelmassa puhutaan maanantaina naisten vaikutusmahdollisuuksista urheilussa.

Marianne Miettinen

Marianne Miettisen kolumni: Mikä yhdistää kestomenestyjiä? Unettomien öiden ja omistautumisen takaa löytyy yllättäviä kykyjä

Kuka hullu omistaa elämänsä urheilulle? Mistä tunnistaa voittajan? Marianne Miettisen oma matka valmentajaksi alkoi 8-vuotiaana.

Urheiluhullut

Tungetaanko suomalaisessa joukkueurheilussa yhä kaikki samaan muottiin vai ymmärrämmekö jo suurten persoonien erityisyyden?

Urheiluhullut-ohjelmassa keskustelevat maanantaina valmentajat Marianne Miettinen ja Henrik Dettmann.

Urheiluhullut

Huippu-urheilijalta vaaditaan hyviä esiintymistaitoja – missä sellaisia opitaan?

Urheiluhullut-ohjelmassa keskustellaan maanantaina esiintymistaitojen merkityksestä huippu-urheilussa.

Marianne Miettinen

Marianne Miettinen sai ruskean kirjekuoren, josta löytyi ulostetta – valmentaja saattaa kohdata työssään raakaa uhkailua ja kiusaamista

Valmentajan työ voi olla pahimmillaan armotonta ja raakaa. Marianne Miettinen ja Eetu Karvonen keskustelivat työstään Urheiluhullut-ohjelmassa.

Urheiluhullut

Tulos tai ulos! Kuinka hullu pitää olla, jos haluaa valmentajaksi?

Valmentaja saa uransa aikana usein potkut. Urheiluhulluissa kysytään, mikä saa ihmisen ryhtymään niin armottomaan ja haastavaan ammattiin?

Jenni Kantanen

MM-kisat olivat pettymys Suomen tytöille, mutta tavoite olikin kova – "Ei tulla vain turistimatkoille"

Huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen on tyytyväinen suojattiensa kovista tavoitteista.

Marianne Miettinen

Marianne Miettinen on tv:stä tuttu kasvo, johon kiteytyy Suomen tyttöfutiksen nousu – menestystarinan taustalta löytyy raju identiteettikriisi

Huippujalkapallopäälliköksi valitun maajoukkuevalmentajan oli käytävä pohjalla noustakseen takaisin ylös.

Urheiluhullut

Mitä tyttöjen ja naisten uroteot urheilussa merkitsevät – nouseeko arvostus voittojen avulla?

Urheiluhulluissa keskustellaan maanantaina menestyksen ja voittojen merkityksestä naisten urheilulle.

Marianne Miettinen

Marianne Miettisen kolumni: Valmentaja saa potkut, urheilija loukkaantuu vakavasti – silloin tarvitaan tärkeää taitoa, joka yhdistää menestyjiä

Rankoilla hetkillä tarvitaan sinnikkyyttä, periksiantamattomuutta ja oikeanlaista tukea. Marianne Miettinen kirjoittaa, miten voi kehittää kykyä sietää vaikeuksia.

Suomen jääkiekkonuoret juhlivat  voittoa.

Kannattaako lahjakkaan urheilijan lähteä Suomesta teini-ikäisenä? Sami Kapanen ei olisi päästänyt poikaansa liian nuorena maailmalle

Lähteäkö Suomesta vai jäädäkö kotimaahan kasvamaan ja kehittymään? Sami Kapanen ja Marianne Miettinen kertovat, mitä kaikkea teini-ikäisen ja hänen vanhempiensa kannattaa ottaa huomioon, jos nuori tähtää ammattiurheilijaksi.