Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Korttelirallin hinnaksi 100 euroa ja mitä koronapotilaiden hoidosta on kuukaudessa opittu

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Korttelirallin hinnaksi 100 euroa – uusi tieliikennelaki kieltää tarpeettoman ja metelöivän ajon koko Suomessa

Huviajelu on lain mukaan tarpeetonta ajoa. Kaasuttelu ja stereoiden huudattaminen ovat häiritsevää ajoa. Kesäkuussa näihin puree uusi laki.

Heinäkuun viimeistä viikonloppua juhlitaan Mikkelin kesäkadulla

Luvassa on musiikkia, tanssia ja teatteria.

Mies tuunasi mahongilla luksusauton, jonka osia himoitaan Havaijillakin – Video esittelee sikarihumidorin ja paikat konjakkilaseille

Kajaanilaisen Teppo Näyhän tuunaama Lexus Mahogany on saanut tunnustusta kotimaassa ja ulkomailla. Video ja kuvat näyttävät puiset yksityiskohdat, jotka on tehty käsityönä omassa autotallissa.

Matilda liimasi autoonsa 3000 tarraa – "Ajattelin ensiksi vain testata lokasuojan"

Matilda Strömman päätyi erikoiseen ratkaisuun halutessaan peittää viallista maalipintaa. Auto sai maalin sijaan pinnoitteen värikkäillä tarroilla.

Autotielle viritelty esteitä Jyväskylässä

Jyväskylän Kuokkalassa on joku rakennellut autotielle esteitä viime yönä. Esteisiin on osunut ainakin yksi auto.

Pääkalloja ja pin-up-tyttöjä – Keravan taidemuseo täyttyy jenkkikulttuurista

Keravan taidemuseo Sinkka esittelee kustomoituja kaaroja ja pinstripe-maalauksia. Kaksiviikkoinen The World of Kustom Kulture -näyttely avautuu perjantaina 27. päivä. Näyttelyn helmikin on jo tiedossa.

"Jokainen katsomiskokemus on erilainen" – nykytanssi kurvaa tuunatulla autolla julkisiin tiloihin

Karvanopat heiluvat ja basso jytisee, kun Kajaanin ensi-iltansa torstaina saava esityskokonaisuus P*illuralli starttaa liikkeelle. Esitys ei riko lakeja ja järjestyssääntöjä, se korkeintaan kysyy niiden mieltä. Auton kyydissä tai kadulla esitystä seuraava katsoja voi valita osallistumisensa asteen itse.

Poliisin henkilöautot varustellaan Lapinlahdella

Lapinlahdella toimiva J5L-Production varustelee poliisin henkilöautot. Poliisihallitus on tehnyt kilpailutuksen tuloksena hankintapäätöksen, joka kattaa satojen autojen varustelun.

P*lluralli haastaa ihmisiä kokemaan yhteisiä hetkiä kadulle – Ensimmäiseen työpajaan ei tullut ketään

Tanssiryhmä Routa ei lannistu P*illurallin ensimmäisen työpajan osallistujakadosta, vaan nyt keskitytään seuraavaan työpajaan. Tanssija Anna Riski pohtii, että Kajaanissa on opittu katsomaan tanssiesityksiä, mutta osallistuminen niihin vielä jännittää.

Mika Salo tv-kuvauksissa: Häviöt eivät käy itsetunnon päälle – koska syy on autossa

Entinen formulakuski Mika Salo on ajanut Virittäjät-sarjassa 70 amatöörikuskia vastaan. Salon mukaan kuskit saavat tehdä tosissaan töitä päihittääkseen hänet.

Suomalainen tv-formaatti leviää maailmalla – nyt kuvataan Afrikassa

Suomessa ja Saksassa nähty tv-sarja Virittäjät saa pian myös englanninkielisen version. Formaatin kehittänyt kotkalainen tuotantoyhtiö kuvaa syksyllä Virittäjiä Etelä-Afrikassa.

Pikkukaupungin kesälauantai on vilkas

Kemin heinäkuiseen viikonloppuun mahtuu paljon tapahtumia. Vieri vieressä mahtuvat sovussa olemaan niin kuntojuoksijat, autontuunaajat kuin koiraharrastajatkin.

Apurahoilla kohennetaan kulttuuria, tehdään taidetta ja ajetaan Pillurallia

Kulttuuriapuraha mahdollistaa täysipäiväisen taiteen tekemisen, sanoo suomussalmelainen keraamikko Ulla Harju. Harju oli yksi 24 kainuulaisesta Kulttuurirahaston apurahan saajista.

Huikeita ajokilometrejä ja parkkipaikkojen tunnelmaa – kerro ikimuistoisimmat pilismuistosi

Korttelirallia ajetaan edelleen, tosin vähemmän kuin vuosia sitten. Pilistä ajettiin kaupunkien keskustoissa muun muassa ajankuluksi ja tietenkin vilkuiltiin vastakkaista sukupuolta. Kerro meille unohtumattomimmat pilismuistosi.

Wunderbaum haisee, karvanopat heiluu ja subbari jytisee – teatterin kanssa pilikselle?

Joensuun kaupunginteatteri yrittää houkutella yleisöä mukaan teatterin tekemiseen. Teatteri etsii ihmisten rallausmuistoja korttelirallista eli piliksestä. Lisäksi ihmisiä haetaan osallistumaan myös joukkokohtaukseen.

Video: Kiiltävää maalipintaa, pyöreitä muotoja ja ärhäkkää pärinää

Jenkkiautonäyttely kokoaa kruisailukansan Lahteen. Menopelejä on esillä 1950-luvun dollarihymyistä huippuviritettyihin kiitäjiin ja Batmobilen näköisversioon.

Kun kesätöitä ei löytynyt, nuorimies perusti autojen kauneushoitolan

Liminkalainen Santeri Närhi ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan vaan perusti oman yrityksen, kun kesätöitä ei löytynyt. Autojen fiksauksesta innostunut mies uskoo olevansa yrittäjä myös pidemmällä tähtäimellä.

Katsoa saa, mutta ei koskea – autonäyttely kerää harvinaisuuksia saman katon alle

Viidettä kertaa järjestettävä Gasoline Kustom Car & Bike Show- autonäyttely kasataan kuntoon lauantaiksi Seinäjoki Areenalle. Näyttelyssä pääsee katsomaan yleensä autotallien piiloissa pidettäviä harvinaisuuksia, kuten Mannerheimin Packardia vuodelta 1938.

Älybussi kurvaa viimein Päijät-Hämeen teille

Esimerkiksi hammashoitoa tarjoavan bussin käyttöönotto viivästyi, koska auton varustelu vei arvioitua pidempään. Älybussi suuntaan ensimmäiseksi Padasjoelle.

Mika Salon ideoima tv-formaatti myytiin Saksaan

Kotimainen Virittäjät-ohjelmaformaatti on myyty Saksaan. Ohjelma on herättänyt kiinnostusta myös Yhdysvalloissa. Ohjelmassa "virittäjät" tuunaavat autoja ja tuovat ne ex-formulakuski Mika Salon testiin.

Hammashoitoa ei saadakaan vielä pyörille, sillä älybussin käyttöönotto viivästyy

Terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan bussin piti päästä liikkeelle Päijät-Hämeessä jo maaliskuussa, mutta auto ei ennätä valmistua siiheksi. Bussissa aiotaan tarjota esimerkiksi hammashoitoa sekä tieto- ja kirjastopalveluita.

Rahisiko pohja? – teillä olevat hidasteet tehdään heikomman ehdoilla

Korotettu suojatie on jalankulkijalle turva, mutta autoilijalle riesa. Usein kuulee auton ajaessa hidasteeseen, kuinka joko pohja tai spoilerit raapivat hidastetta. Harmittaahan se, mutta loppujen lopuksi oikealla ajonopeudella näiltä pitäisi välttyä. Pohjien rahinaa kuulee entistä enemmän matalien autojen yleistyessä. Hidasteet haittaavat myös talvikunnossapitoa.

Poliisi: korttelirallin suitsiminen on hankalaa

Tornion keskustan asukkaat haluaisivat, että poliisi puuttuisi kortteriralliin tehokkaammin. Torniolainen kaupunginvaltuutettu puolestaan haluaisi poistaa yölliset ajokiellot.

Tornion korttelirallista ei aloitetta liikenneministeriölle

Tornion tekninen lautakunta on esittänyt, että ministeriö suitsisi lainsäädännöllä autoista kantautuvan musiikin voimakkuutta. Ministeriön mukaan poliisilla on jo mahdollisuus puuttua ongelmaan tehokkaasti.

Tulevaisuuden televisio murtautuu ulos taikalaatikosta

Kotkalaisen Mediatehdas Dakarin luomus Virittäjät on saanut Formaatti-Finlandian. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt sarja syntyi halusta tehdä autoiluohjelma, jossa on kilpailullisia elementtejä. Formulatähti ohjelman keulakuvana on kirsikka kakun päällä.

Kööpenhaminan keskustassa aiheeton pommiepäily

Poliisi eristi päivällä laajan alueen kaupungin keskustassa epäilyttävän auton vuoksi. Myöhemmin poliisi kuitenkin ilmoitti, ettei kyseessä olekaan pommi.

Näin sujuu koeajo vanhalla venäläisellä sotilasmaasturilla

"Jos rättikatto otetaan pois, tämä on sellainen kruisailuauto, että tyttöjä olisi jonossa tulossa kyytiin", varoittaa Risto Lappalainen venäläisen UAZ-maastoauton vetovoimasta liikenteessä.

Tornio haluaa kieltää lailla liian äänekkäät autosoittimet

Erityisesti autoista kantautuva matalataajuuksinen melu haittaa kaupunkien ydinkeskustojen asukkaita. Torniossa kortteliralli on kuumentanut tunteita pitkään, joten tekninen lautakunta haluaa lainsäätäjän puuttuvan asiaan.

Kortteliralli kiihdyttää edelleen Torniossa

Pahiten yöllisestä autoilusta kärsivien talojen asukkaat eivät ole tyytyväisiä Tornion kaupungin toimiin. Asukkaiden puhetorvena toimiva Olli Timonen sanoo kaupungin tekojen olevan lähinnä kosmeettisia.

Tornion korttelirallista halutaan tarkemmat melumittaukset

Tornion korttelirallin aiheuttamasta melusta halutaan tähänastista tarkempia mittauksia. Melusta kärsivät keskustan asukkaat ovat tehneet ympäristölautakunnalle selvityspyynnön alueen meluhaitasta.

Tornion korttelirallista keskustelutilaisuus - kaduille vaaditaan jo puomejakin

Kortteliralli Tornion keskustassa kuumentaa yhä tunteita. Keskustan öisestä ajokiellosta huolimatta alueen asukkaita häiritsevä bassonjumputus kuuluu edelleen.

Korttelirallikiista jatkuu Torniossa

Tornion korttelirallikiista ei ota laantuakseen. Tekninen lautakunta hyväksyi keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan hallinto-oikeuden tulisi hylätä taloyhtiöiden jättämä kunnallisvalitus asiasta.

Tornio käsittelee jälleen korttelirallijupakkaa

Tornion tekninen lautakunta käsittelee keskiviikkona hallinto-oikeudelle annettavaa lausuntoa keskustan korttelirallijupakasta. Lausunnon mukaan hallinto-oikeuden tulisi hylätä taloyhtiöiden jättämä kunnallisvalitus asiasta.

Tornion kortteliralli hallinto-oikeuteen

Rauhattomiin öihin väsyneet Tornion keskustan taloyhtiöiden asukkaat eivät tyytyneet teknisen lautakunnan päätökseen yöllisen ajokiellon purkamisesta.

Kortteliralli edelleen kiellettyä Torniossa

Tornion tekninen lautakunta on poistanut ajokiellon, mutta päätös ei ole saanut lainvoimaa siitä tehdyn oikaisuvaatimuksen vuoksi. Ajokiellon kumoamispäätös saa lainvoiman helmikuussa, mikäli siitä ei valiteta hallinto-oikeuteen.

Tökkiikö ikkunoiden pesu ja komeroiden tyhjennys - tee niistä projekti

Kotitöiden ahdistaessa ja saamattomuuden iskiessä voi töiden luistamiseen olla apua siitä, että tekee kotitöistä projekteja. Isoja projekteja ovat puolestaan esimerkiksi puutarhan kunnostus tai auton tuunaus. Forssassa annetaan jopa koulutusta kotiprojektien toteutukseen.

Korttelirallikiellon kumoaminen kismittää Torniossa

Tornion keskustan asukkaat ovat pääsääntöisesti pitäneet rallin rajoittamista hyvänä asiana ja olisivat toivoneet jopa laajemmalle alueelle öisen ajelun hillitsemistä.

Torniossa öinen kortteliralli saa jatkua

Tornion tekninen lautakunta on päättänyt, että keskustan yöllinen ajokielto poistetaan kokonaan. Kaupunginarkkitehti Jarmo Lokion mukaan kielto- ja rajoitemerkit poistetaan katukuvasta heti lautakunnan päätöksen saatua lainvoiman.

Kortteliralli jätti torin sotkuiseksi

Kemissä viikonvaihteessa järjestetty p-ralli jätti jälkensä torille: renkaista jääneiden mustien kumiraitojen lisäksi tori oli "koristeltu" muun muassa sukkahousuilla ja lasinsiruilla.

Tornion korttelirallista jaettu jo sakkoja

Yöllistä ajokieltoa keskustassa on alettu valvoa ja ensimmäisiä sakkoja kiellon rikkojille on jo kirjoitettu.

Jääkärinkadun ajokieltoa valvotaan

Peräpohjolan poliisi tiedottaa ajokiellon valvonnasta Jääkärinkadulla ja muutamalla muulla kadulla lähikadulla. Ajokielto määrättiin keväällä, kun alueen asukkaat olivat kärsineet yöllisestä korttelirallista jo pitkään.

Tornion kaduille yöllinen ajokielto

Häiritsevään yölliseen ajeluun yritettiin aluksi puuttua tiedottamalla, mutta lempeät keinot eivät tepsineet. Paremminkin koeaika sai korttelirallia ajavat provosoitumaan.

Tuunaaja työllistää autoverhoilijaa

Autojen entisöinti- ja tuningharrastus eli tuunaaminen työllistävät erikoisosaajia. Vaikka autoharrastaja tekee mieluiten työt itse, osaavilla ammattilaisilla, kuten verhoilijoilla on nyt kysyntää. Muutama vuosi sitten alkanut suuri tuunausbuumi on laantumassa, mutta autojen rakentelun suosio on silti Suomessa vankalla pohjalla.

Mikon autossa musiikki mylvii

Joensuulainen Mikko Väisänen on äänenpaineen Suomen mestari. Hän voitti pokaalin tänä syksyllä Ouluhallissa pidetyssä Hifi & Tuning Show -tapahtumassa. Paikalla oli tuhansia ihmisiä, joita kiinnostavat tuunatut autot sekä parhaiten ja koviten soivat autostereot.

Korttelirallaajille kurinpalautusta Jämsässä

Poliisi yrittää suitsia korttelirallia Jämsän keskustassa. Poliisi valvoi tehostetusti keskustan liikennettä maanantai-iltana ja puuttui häiritsevään, tarpeettomaan ajeluun keskustan alueella. Monille autoilijoille oli yllätys, että korttelirallin ajaminen on kielletty.

Viikonloppu täynnä moottorien pärinää

Tulevana viikonloppuna on luvassa monenlaisia tapahtumia autojen ja moottoripyörien ystäville ympäri Meri-Lappia. Tulossa on harrikoita, tuunattuja autoja, jokkisrallia sekä jenkkikaaroja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle