Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Muhammed Musah nojaa autoon, jonka katolla on ruoankuljetuslaatikko.

Yllätkö sinä tuloihin, joita maahanmuuttajalta vaaditaan? Suomi kärvistelee työvoimapulassa, mutta oleskeluluvat ovat nyt entistä tiukemmassa

Perheellisen maahanmuuttajan on vaikea yltää tuloihin, joita oleskelulupaan vaaditaan. Juristin mukaan oleskelulupia evätään nyt kestämättömin perustein.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp).

Saamelaiskäräjälain uudistus edennee eduskuntaan kevättalvella – oikeusministeri: "Vaaditaan poliittista tahtoa kaikilta hallituspuolueilta"

Tämänhetkisen tiedon mukaan saamelaiskäräjälain uudistus esitellään eduskunnassa maalis-huhtikuun taitteessa. Alun perin se oli määrä esitellä jo viime marraskuussa.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp).

Sámediggeláhka riikkabeivviide árvalusa mielde giđđadálvve – riekteministtar: Gáibiduvvo politihkalaš hállu buot ráđđehusbellodagain

Riekteministtar ja sisministtar guktot lohkaba, ahte láhkaođasmahttin lea ádjánan vuđolaš válmmaštallama geažil. Riekteministeriija plána mielde láhkaevttohus galggai addot riikkabeivviide juo mannan skábmamánus, muhto dan vurdet ain.

Sisäministeri Krista Mikkonen puhuu tiedotustilaisuudessa Rajavartiolaitoksen logon vieressä.

Poliisiministeri Mikkonen yhä jatkuvasta uhasta poliisia kohtaan: "Olen iloinen, että turvallisuusviranomaiset ovat hyvin ajan tasalla"

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on tietoinen poliisiin kohdistuvasta mahdollisesta uhasta. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan uhan laatua eikä sen mahdollista kestoa.

Sisäministeri Krista Mikkonen kättelee Ranskan sisäministeriä Gerald Darmaninia.

Sisäministeri Krista Mikkonen: Turvapaikkauudistuksen seuraavista askeleista päätetään toivottavasti jo maaliskuussa

EU:n sisäministerit puivat Ranskan Lillessä muun muassa Euroopan rajaturvallisuutta ja maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistusta. Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.). mukaan jäsenmaissa on selvää halua edetä uudistusta.

Krista Mikkonen puhui tiedotustilaisuudessa Valtioneuvoston Linnassa 19. marraskuuta.

Sisäministeri: “Sopimuspalokuntalaisten häirintätapaukset ovat järkyttäviä” – ministerit etsivät ratkaisuja pelastusalan edustajien kanssa

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoo sisäministeriön suhtautuvan häirintään vakavasti. Kolme ministeriä tapasivat tänään pelastusalan toimijoita.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

THL haluaa rajoille kireämmän linjan kuin hallitus suunnittelee – Ruotsikin on omikronin riskimaa

Valtioneuvosto on päättämässä huomenna torstaina matkustusrajoitusten kiristämisestä. Sisäministeri Mikkonen sanoo, että hallituksessa on keskusteltu myös sisärajatarkastusten palauttamisesta.

Krista Mikkonen.

EU:n sisäministerit: Tilanne Valko-Venäjän ja EU:n rajoilla on yhä huolestuttava ja kireä

Siirtolaisten määrä Valko-Venäjän ja EU:n rajoilla on vähentynyt kuukauden takaisista huippuluvuista. Sisäministeri Krista Mikkosen mukaan länsimaiden asettamat pakotteet ovat tehonneet lentoyhtiöihin ja estäneet uusien ihmisten tulon alueelle.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen.

Climate Minister highlights financial support for climate loss

Krista Mikkonen (Green) said rich countries should do more to help nations coping with the effects of climate change.

Evon alueella sijaitseva Haukijärvi.

Tuleeko Hämeenlinnan Evosta kansallispuisto vai pysyykö se retkeilyalueena? Ministereillä eri näkemykset

Keskustan Jari Leppä kannattaa Lammin Evon kehittämistä retkeilyalueena. Vihreiden Krista Mikkonen katsoo, että tiedekansallispuisto-status olisi taloudellisesti merkittävä koko Hämeenlinnan seudulle.

Juha Ratilainen, Joensuu.

Kun uudet hyvinvointialueet aloittavat, myös sosiaalipalvelut tarjotaan yhdeltä luukulta – Itä-Suomen maakunnissa lähtötilanteissa hurja ero

Pohjois-Karjalassa on jo nyt yksi toimija, Siun sote. Pohjois-Savossa sen sijaan on hiottava yhteen 18 eri toimijaa. Uudet hyvinvointialueet aloittavat reilun vuoden kuluttua.

Maatalousministeri Jari Leppä (kesk.) keskusteli A-Talkissa maatalouden ilmastotoimista.

Krista Mikkonen yllättyi, kun Jari Leppä siunasi maatalouden ilmastotavoitteen suorassa lähetyksessä – MTK: "Hyvä uutinen, päästään repivästä keskustelusta eteenpäin"

Keskusta ja vihreät ovat kiistelleet maatalouden ilmastopäästöjen vähentämisestä pitkin syksyä. Yksi askel kohti yhteisymmärrystä näytti syntyvän suorassa tv-lähetyksessä eilen torstaina. Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen on vaatinut maataloudelle omaa ilmastotavoitetta jo pitkään.

Vihreiden puoluejohto.

Analyysi: Ministerikierrätyksellä vihreät yrittää virittää puolueen valmiiksi kevään ilmastovääntöihin

Maanantain viisituntiseksi venähtänyt ministerivalintakokous oli osa vihreiden kuntavaalituloksen jälkipyykkiä, arvioi Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vastaanotti 37 200 nimen "Ei kaivoksia Käsivarteen" -adressin Helsingissä.

Ministeri Krista Mikkonen hyppää maahanmuuton, poliisin ja sisäisen turvallisuuden vartijaksi – "Hyvin uudenlainen kenttä nykyiseen verrattuna"

Reilut kaksi vuotta ympäristö- ja ilmastoasioihin ministerinä syventynyt Krista Mikkonen (vihr.) saa seuraavaksi vastuulleen kosolti turvallisuusasioita, kun siirtyy sisäministeriksi.

Sisäministeriksi nouseva Krista Mikkonen tiedotustilaisuudessa vihreiden ministeriryhmän sijaisjärjestelyjä käsitelleen puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokokouksen jälkeen Helsingissä 11. lokakuuta 2021.

Vihreät päätti ministereistään: Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi, Emma Kari tuuraamaan ympäristö- ja ilmastoministerinä

Ohisalo aikoo palata vanhempainvapaansa jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Nimityksistä päätti vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan pitkäksi venähtänyt yhteiskokous.

Suomen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Krista Mikkonen ei paljasta, olisiko valmis sisäministeriksi – yksi asia on tärkeä: Se, etteivät kaikki puolueen ministerit ole Helsingistä

Vihreät valitsevat maanantai-iltana, kuka sijaistaa puheenjohtaja Maria Ohisaloa sisäministerinä. Myös vihreän ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen vaihdosta pidetään mahdollisena.

Emma Kari ja Atte Harjanne

Sisäministerivalinta aiheuttaa päänvaivaa vihreille – Ylen tiedot: Ohisalon kaavailut muuttuneet viikonlopun aikana, tilanne edelleen auki

Vihreiden on määrä päättää ministerivalinnoistaan huomenna eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan yhteiskokouksessa. Syynä ministerivaihdoksille on puheenjohtaja Maria Ohisalon vanhempainvapaa.

Panssarivaunu liikkuu hiekkatiellä.

Thursday papers: Climate budget row, new defence report and Covid strategy criticism

Chief physicians argue that the government has failed to listen to health expert advice while drafting their Covid strategy.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

EU-maat puivat ensi kertaa laajaa ilmastopakettia – Mikkonen: kaikki ymmärtävät, että ilmastotoimia tarvitaan ja että niillä on kiire

EU-komissio julkisti laajan paketin ehdotuksia ilmastotoimiksi viime viikolla. Slovenian Ljubljanaan kokoontuneet ympäristöministerit suhtautuvat pakettiin "yllättävän positiivisesti", kuvailee ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Kuvassa on Krista Mikkonen.

Ympäristöliike iloitsee, että vihdoinkin EU:n metsäpolitiikassa otetaan ympäristöarvot huomioon – "Pieni mannerlaatan siirros on tapahtunut"

Ympäristöministeri Krista Mikkonen vakuuttaa, että päätösvalta pysyy jatkossakin metsänomistajilla, vaikka kansainvälisiä velvoitteita tuleekin. Luonnonsuojeluliitto pitää merkittävänä, että metsille nähdään EU:ssa muukin arvo kuin taloudellinen hyöty ensimmäistä kertaa.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) A-studiossa.

Ministeri Mikkonen pettyi EU:n hiilinielutavoitteeseen: "Tämä ei ole kovin kunnianhimoinen"

EU:n Suomelle esittämä hiilinielutavoite on selvästi pienempi kuin Suomen metsien hiilinielu oli viime vuonna. Myös metsäteollisuus myöntää, että EU:n komission ilmastopaketin asettama maali on saavutettavissa.

Saimaannorppa loikoilee kiven päällä.

Ainakin 12 kuuttia 86:sta on tänä keväänä kuollut, ministeri vetoaa että kalastusverkot jätettäisiin naulaan myös heinäkuussa

Verkkokalastuskielto saimaannorpan tärkeimmillä pesimisalueilla päättyy tänään. Verkkoihin kuolleista saimaannorpista noin 80 prosenttia on alle 24-kiloisia kuutteja. 

Elokapina-mielenosoittajat poistuivat Mannerheimintieltä

Watch: Capital climate demo moves to Kruununhaka on Saturday

Demonstrators say they will continue to exercise civil disobedience until the government responds to their demands.

Ilmakuvassa on Hanasaaren voimalaitos toukokuussa 2021.

EU aloittaa mittavat ilmastotalkoot – Suomi toivoo unionilta kunnianhimoa mutta jännittää, vaikeutuvatko vienti ja hakkuut

Euroopan unioni aikoo olla hiilineutraali vuonna 2050 ja uudistaa nyt koko ilmastopolitiikkansa. Kysyimme ympäristöministeri Krista Mikkoselta, mikä käytännössä muuttuu ja miten se vaikuttaa Suomeen.

Saimaannorppa.

Saimaan heinäkuinen verkkokielto jakaa hallituksen kahteen leiriin: "Päätös pitäisi saada vaikka äänestämällä", sanoo ympäristöministeri Krista Mikkonen

Kalastajille heinäkuu olisi tärkein kuukausi, suojeluväen mielestä suojelua heitetään hukkaan jos verkkoja lasketaan heinäkuussa.

Asuminen vie rahat

Marja Sannikka: Asuminen Suomessa on järjettömän kallista

Poliitikkojen puhe kohtuuhintaisen asumisen puolesta ei ole vielä muuttunut teoiksi, summaa Marja Sannikka videoblogissaan.

Jokihelmisimpukka kädessä.

Ministeri, Finlandia-palkittu kirjailija ja kuvataiteilija taistelevat uhanalaisen lajin puolesta Nokialla

Jokihelmisimpukka eli raakku on erittäin uhanalainen, ja se voi hyvin enää muutamassa Suomen joessa.

Haarikkojärven rantaa.

Kansallispuistoksi pyrkivä alue ei luovuta, vaikka ministeri hylkäsi – keksi uuden kikan

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen valitsi alkuviikolla kaksi kansallispuistoesitystä jatkovalmisteluun.

Punkaharjun-Haarikon kansallispuisto, Haarikko, Punkaharju, Etelä-Karjala, Rautjärvi, Kouvola, ympäristönsuojelu

Haarikon metsien ja Punkaharjun kansallismaiseman yhdistelmä ei kelvannut kansallispuistoksi

Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon rajamaille ei perusteta kansallispuistoa.

Kuvassa on saimaannorppa Savonlinnassa.

EU grants €5.3m to protect rare Saimaa seals

The funds will go to measures such as building artificial dens to allow the seals to breed during snowless winters.

Retex Oy:n toimitusjohtaja Rasmus Sigg.

Tuulivoimaloiden lavat ovat hankalia kierrättää – 12 tonnin painoisen lavan käsittely on työlästä ja kierrättämisen prosessitkin vasta tekeillä

Ympäristöministeri kannustaa alan yrityksiä etsimään tapoja lasikuituisten lapojen kierrätykseen.

Pääsy kielletty Orijärven kaivoksen aidassa

Miten estetään kaivosten ympäristöhaittoja sulkemisen jälkeen? Kunnille lisää päätäntävaltaa, vakuusmaksut saattavat nousta, konkursseihin varaudutaan paremmin

Ministeri: Ison kaivosonnettomuuden sattuessa valtio edelleenkin voisi jäädä ympäristöhaittojen maksumieheksi

Maria Ohisalo puhuu vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa Helsingissä.

Greens' chair: Peat “has no place in the energy production of the future”

While the party chair spoke out on energy, Environment Minister Krista Mikkonen took on the barnacle goose issue.

Krista Mikkonen

Ympäristöministeri Krista Mikkonen: Valkoposkihanhi ei enää pääsisi suojeltavien lajien listalle

Entiset turvesuot voisivat Mikkosen mukaan olla sopivia levähdyspaikkoja valkoposkihanhille.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vastaanotti 37 200 nimen "Ei kaivoksia Käsivarteen" -adressin Helsingissä.

Mitä haluat kysyä ympäristöministeriltä? Krista Mikkonen Ykkösaamussa lauantaina

Viikolla käyty budjettiriihi oli vihreille näytön paikka.

Tiilikkajärven kansallispuiston maisemaa Rautavaaralla.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen maanantaina Rautavaaralla

Ministeri tutustuu suunniteltuun Tiilikkajärven kansallispuiston laajennusalueeseen.

Juha Tornensis, Per-Antti Labba, Anni-Helena Ruotsala, Minna Näkkäläjärvi, Laura Olsén-Ljetoff, Tuomas Aslak Juuso.

37 200 nimen adressi kaivostoiminnasta vapaan Käsivarren Lapin puolesta luovutettiin ympäristöministerille

Huoli poronhoidon jäämisestä kaivostoiminnan alle sai paikalliset aktivoitumaan. Kaivostoimintaa vastustava adressi keräsi parissa kuukaudessa 37 200 nimeä.

Hanne Kinnunen ja inkivääri.

Kansanedustajat nuorten viljelijöiden pakeilla

Tapaamisessa keskustellaan muun muassa ruoantuotannon tulevaisuudesta ja valkoposkihanhista.

Krista Mikkonen Kiteellä tutustumassa valkoposkihanhien tekemiin tuhoihin,

Ympäristövaliokunta kuulee valkoposkihanhien aiheuttamista vahingoista

Julkisessa kuulemisessa etsitään keinoja hanhivahinkojen estämiseksi ja nykyistä parempia korvauskäytäntöjä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen tiedotustilaisuudessa.

Ministerit kehuvat lisäbudjetin satsauksia joukkoliikenteeseen ennätyksellisiksi ja talot halutaan rakentaa nyt puusta

Hallitus sai eilen valmiiksi 5,5 miljardin euron suuruisen lisäbudjettiehdotuksen, jolla halutaan elvyttää taloutta.

Hanhiparvi pyrähtää lentoon pellolta

Ministerit tutustuvat hanhituhoihin Kiteellä

Tapaamisessa keskustellaan tuhojen ennaltaehkäisystä ja korvaamisesta.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.)

Suomelle tarjolla reippaasti rahaa EU:lta, jos turpeen energiakäytöstä luovutaan

Ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan Suomen on laadittava suunnitelma turpeen energiankäytöstä luopumiseen.

Vihreiden ilmastoministeri Krista Mikkonen väistelee kysymystä ydinvoimasta

Krista Mikkonen väistää vihreiden kantaa ydinvoimaan: "Uusi ydinvoimala ei auta tähän tilanteeseen"

Ympäristö- ja ilmastoministeri toivoi, että hallitus olisi kyennyt päättämään turpeen polton nopeammasta alasajosta.

Murtosuon tila Pohjois-Pohjanmaalla Vaalassa.

Suo siellä, vetelä täällä – mitä hallitus aikoo tehdä Ylen esiin nostamalle ristiriidalle suomalaisissa suometsissä ?

Valtio tukee soiden ojien kunnostamista ja ennallistamista, vaikka molemmista aiheutuu päästöjä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle