Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolea sää ei näy kulutuksessa: Suomessa ahmitaan jäätelöä eniten Euroopassa

Vain vesisade vähentää ihmisten halua ostaa jäätelöä.

Jäätelöautoilla on riittänyt asiakkaita huolimatta kalseasta heinäkuusta

Suomalaisten jäätelönhimo siivittää jäätelöautojen myyntiä.

Lämpö on avittanut jäätelön myyntiä – Suomen Jätskiautolla erinomainen kesä

Suomen Jätskiauton liikevaihto ylitti viime tilikaudella 2,5 miljoonaa euroa.

Lähiötarkastamattomuuden karut syyt!

Kauppamatkustajan ongelmat ja lähiöt esillä Kajon mielessä.

Suomen Jätskiauto laajentaa toimintaansa – reittejä nyt myös Lapissa

Vuonna 2014 perustettu Suomen Jätskiauto lisää reittejä ympäri Suomea. Ketjun vetäjän mukaan yhtiö on myös tehnyt ensimmäisinä vuosinaan maltillista voittoa.

Ambulanssi ääntää kuin valtamerilaiva – Amerikassa ei tiedä, onko tulossa hälytysajoneuvo vai jäätelöauto

Miltä tuntuisi kuulla valtamerilaivan sumutorvi keskellä vilkasta risteystä? Entä rintakehää värisyttävä matala ääni, joka säpsäyttää kuulokekuutelijan katsomaan ympärilleen? Tällaisia ääniä käytetään hälytysajoneuvoissa maailmalla, osin myös Suomessa.

Vihdoinkin: helteet tulivat kreivin aikaan jäätelönmyyjän kannalta

Jäätelön kysyntä on yrittäjien mukaan niin paljon säiden varassa, että bisnekselle jää lopulta aika vähän sijaa. Kylmän kesän keskeltä löysimme myös jäätelöfirman, jonka bisneksiä sää ei häiritse.

Jätskiautoyrittäjä laajentaa luottavaisena – monta asiaa tehdään tällä kertaa toisin

Suomen Jätskiauton toiminta laajentuu tänä keväänä kattamaan lähes koko maan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta. Keski-Pohjanmaan kattaa jatkossa yrittäjä, jonka pääpaikka on Oulussa. Hänen myyjänsä ajavat aina Vaasaa ja Laihiaa myöten. Kokkolaan tulee oma varikko ja varasto. Usko tulevaan on vahva, sillä taustaorganisaatio on kutistettu minimiin.

Jätskiauto laajentaa reviiriään ja tuplaa työntekijämääränsä

Ketjun autot ajavat jatkossa myös Pirkanmaalla, Lounais-Suomessa, Satakunnassa, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Keski-Pohjanmaalla, Vaasassa ja Rovaniemellä. Tavoitteena yhtiöllä on kasvattaa toimintaansa vielä tulevinakin vuosina.

Uusi jäätelöautoyritys yrittää välttää edeltäjänsä kohtalon: "Pimeinä kuukausina ei ajeta"

Kuopiossa toimipaikkaa pitävä Suomen Jätskiauto Oy uskoo yrityksen menestyvän omilla tuotteilla, harvennetulla reitistöllä ja sillä, että jäätelöautoa ei ajeta enää talviaikaan. Sen edeltäjä Suomen Kotijäätelö Oy lopetti toiminnan huonon kannattavuuden vuoksi viime syksynä.

Are you turning your kids into overweight adults?

Summer vacation is a time of excess for many – temptation is abundant, from the enticing sizzle of the grill to the siren song of the ice cream van, and perhaps unsurprisingly, juvenile obesity is on the rise, according to the National Institute for Health and Welfare. However, the good news is that seasonal feasting doesn’t have to mean a glut of guilty conscience, provided your family's everyday habits are in good shape.

Jäätelöautot palaavat kaduille

Suomen Jätskiauto Oy tuo jäätelöautot tänä keväänä monille paikkakunnille. Alalla aiemmin toiminut Suomen Kotijäätelö Oy lakkautettiin kannattamattomana, mutta uudet yrittäjät uskovat, että tällä kertaa bisnes lähtee nousuun.

Jäätelöautot palaavat katukuvaan

Jäätelöautot palaavat kaduille lähipäivinä. Suomen Jätskiauto Oy aloittaa uusien autojen koeajot Pohjois-Savossa perjantaina ja virallisesti autot liikennöivät jo parin viikon päästä. Uuden yrityksen myötä jäätelöiden hinnat tippuvat ja tunnusmusiikki muuttuu.

Työntekijä kavalsi jäätelöautojen rahat Mikkelissä - yritys konkurssiin

Jäätelöauto-yrityksen kassassa piti olla yli 75 000 euroa, mutta rahaa oli vähin erin tehtyjen kavallusten jälkeen jäljellä vain reilu kymppitonni.

Jäätelöautot kiertävät kaduilla viimeistä päivää

Jääteloautojen tunnusmelodia kaikuu Suomen kaduilla ja kujilla tänään viimeistä päivää. 20 vuotta Suomessa toiminut Kotijäätelö lopettaa toimintansa huonon kannattavuuden vuoksi.

Toiminta ei enää kannata: Jäätelöautojen ääni hiljenee lopullisesti

Jäätelön kulutus Suomessa laskee edelleen tasaisesti. Myös jäätelökioskien määrä on vähentynyt muutamassa vuodessa noin sadalla. Kuukauden kuluttua loppuu myös Kotijäätelöautojen toiminta.

Jäätelöautot hiljenevät Pirkanmaalla

Tuttua melodianpätkää ei kuulla enää joulun jälkeen, koska toiminta ei ole Nestlén mukaan tarpeeksi kannattavaa. Koko maasta jäätelöautot katoavat ensi kesään mennessä.

Jäätelöautot häviävät pohjalaismaakunnista

Kylillä ja kaduilla kiertävien jäätelöautojen mainossoittoja ei enää joulun jälkeen kuulu Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Jäätelön kysyntä on lopahtanut, ja Kotijäätelö-yritys lopettaa paljon reittejään useissa eri maakunnissa Suomessa.

Last tune for ice cream truck

The powder blue vans are making their final rounds as Finns' taste for ice cream dwindles, reports Helsingin Sanomat.

Jäätelöauton toiminta loppumassa Satakunnassa

Toiminta ei ole ollut tarpeeksi kannattavaa. Kotijäätelöä on myyty Satakunnassakin 90-luvun puolivälistä saakka.

Sananen – Loukkauksia ilmatilassa

Suomi haluaa valvomaan Islannin ilmatilaa. Kun lapsi haluaa kaikenlaista, hänet laitetaan istumaan ja kerrotaan miksi kaikkea ei ole hyvä saada vaikka haluaisikin. Valtiota ei voi laittaa istumaan.

Saapasmaan jäätelömaut hurmaavat Pihtiputaalla

Suomalaisille maistuu jäätelö: syömme kylmää herkkua vuosittain jopa tuplasti eurooppalaisiin verrattuna. Rakkaus jäätelöön ja maatalouden nykypaineet ohjasivat pihtiputaalaisen maitotilan aloittamaan italialaistyyppisen jäätelön valmistuksen.

Jäätelöauto kailottaa pikkuteilläkin

Toni Mäkelä on ajanut jäätelöautoa 17 vuoden ajan. Tuttu tunnussävel ei kuitenkaan ole ryhtynyt miestä tympimään, sillä työ ihmisten kanssa palkitsee. Jäätelönsyönnin joensuulainen yrittäjä jättää kuitenkin vain kotona perheen kanssa tehtäväksi.

Kesäbisneksenä jäätelöpyörä

Kokkolalaiset Totte Wentin ja Jaakko Kenttä ovat tyytyväisiä kesäbisnekseensä. Jäätelöpyörä kulkee Kokkolan keskustassa, ja se on helppo stopata aina kun halukas ostaja tulee vastaan.

Jäätelöauto ajoi ojaan

Kaksi ojaanajoa häiritsi liikennettä iltapäivällä Etelä-Karjalassa. Liikenne jonoutui erityisesti  valtatie 13:lla Lemillä

Meri Valkama: Kenelle kellot soivat?

Aikana ennen metrinmittaisia ja niiden iltanukutuksia asuin suuren kirkon naapurissa. Joka sunnuntaiaamu heräsin sen kellojen soittoon.

Kala tulee kotiovelle

Merikrottia, äyriäissekoitusta vai kuhaa? Eksoottisia mereneläviä moneen lähtöön tuodaan nykyään kotiovelle asti. Kala-Auto on kiertänyt ovelta ovelle viiden vuoden ajan ja markkina-alue kasvaa jatkuvasti.

Melodioita ei kuulla suomalaisessa ruuhkassa

Tavallisen ajoneuvon äänimerkin pitää olla yhden ja saman taajuuden korkuinen, jottei sitä sekoitettaisi hälytysajoneuvoon.