Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Madetoja-palkinnon saa sopraano Anu Komsi

Palkintoraati kiittelee Komsin panosta suomalaisen nykymusiikin esittäjänä ja edistäjänä poikkeukselliseksi.

Taiteilijapari Sakari Oramon ja Anu Komsin elämysten ilta Berliinin filharmoniassa

Suomalaistaiteilijat Berliinissä marraskuussa 2019.

Huippusopraanot Anu ja Piia Komsi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

Onnittelemme syntymäpäivänä 9. tammikuuta!

Kulttuuriväen tuska rahoituksesta –"Pitäisi nähdä pitkäaikainen vaikutus, sillä eihän tänne hotellihuoneiden takia tulla"

Moni kulttuuritapahtuma ja teatteritalo on riippuvainen avustuksista, joita kunta tai valtio niille myöntää. Jos kunta leikkaa tukea, kultuurintekijä joutuu supistamaan toimintaansa. Näin on käynyt esimerkiksi Kokkolassa, jossa kaupunki kamppailee säästöjen kanssa.

RSO esittää itsenäisyyspäivänä Magnus Lindbergin laulusarjan ensikertaa Suomessa

RSO esittää Lindbergiä, Leiviskää ja Sibeliusta 6.12.

Stockhausenin järkyttävä Donnerstag aus "Licht" Baselin oopperassa

Sopraano Anu Komsi teki huikean roolityön.

Juhannusjuna vei matkalle läpi yöttömän yön

Juhannusjuna matkasi Suomen halki kesällä 2012.

Onnea Sakari Oramo, 50 v.

Sakari Oramo täyttää 50 vuotta ja nauttii elämästään.

Kokkolan ooppera tekee mitä haluaa – "On minua sanottu jopa antioopperasankariksi!"

Neitoja majakassa ja neitoja tornissa. Kokkolassa ooppera ei kavahda uutuksia taikka harvinaisuuksia. Taiteellinen johtaja sanoo konservatiivien ihmetelleen linjauksia, mutta yleisö osaa olla avarakatseistakin.

Kokkolan Oopperakesä yhdistää majakalla kummittelevan neidon ja Sibeliuksen

Synkkänä myrskyävä meri ja aavemainen, kummitteleva majakan neito ovat osa Kokkolan Oopperakesän tämänvuotista asetelmaa. Tämä vanha kokkolalainen kummitustarina yhdistyy kansallissäveltäjä Jean Sibeliukseen, asekätkentäjupakkaan ja pidronpeluuseen.

Suvereeni Sakari Oramo

Suvereeni kapellimestari Sakari Oramo henkilökuvassa.

Oopperaharvinaisuus Suomen ensi-iltaan Kokkolassa

Kurt Weillin köyhyydestä, nälästä, hyvityksestä ja toivosta kertova Silbersee sai ensi-iltansa toisen maailmansodan kynnyksellä. Sen jälkeen teos kiellettiin ja unohdettiin vuosiksi. Kokkolan Oopperakesän taiteellinen johtaja Anu Komsi löysi teoksen newyorkilaisen nuottikaupan loppuunmyynnistä. Unohti ja toi Kokkolaan.

Kokkolan oopperakesä löysi Kurt Weillin harvinaisen teoksen

Viime kesänä taukoa pitänyt Kokkolan Oopperakesä valloittaa heinäkuussa Ykspihlajan toimitalon. Festivaalin pääteos on Kurt Weillin säveltämä Der Silbersee.

Ripaus riskejä ja hulluutta - resepti Anu Komsin menestykseen

Sopraano Anu Komsi ei antanut periksi, vaikka tie kotimaan esiintymislavoille nousi parikymmentä vuotta sitten pystyyn. Sisukas nainen haki arvostuksen mutkan kautta ulkomailta ja juhlii tänä vuonna 20-vuotista ammattilaisuraansa. Menestyksen takana ovat uskallus riskeihin ja hulluuteen.

Kokkolan Oopperakesä viilenee oopperatalveksi

Oopperaa ei kuulla Kokkolassa ensi kesänä. Syynä ovat sekä rahoitusongelmat että tarve pitää hengähdystaukoa. Oopperakesän sijaan marraskuussa soi oopperatalvi. Vuoden 2014 suunnitelmat ovat vielä auki.

Juhannusjuna sähköistää Kokkolan juhannusta

Juhannusyönä kello 02.01 Kokkolan asemalle puksuttava juhannusjuna on saanut liikkeelle innokkaan joukon keskipohjalaisia. Katsojille, kuuntelijoille ja junamatkustajille on tarjolla muun muassa musiikkia, käsitöitä ja historiallisia henkilöhahmoja. Asemalaituria koristamaan on tarkoitus saada myös juhannuskoivuja.

Karjalainen, Kekkonen ja Viina Kokkolan oopperassa

Kokkolan Oopperakesän pääteos valottaa kekkossuomea ja politiikkaa sekä asettaa artistit lujille.Teos arvostelee myös nykyistä menoa, yhteiskunta ei saa olla liikeyritys.

Oopperakoulutukselle toivotaan jatkoa ammattikorkeakoulussa

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu haluaa oopperatyön erikoistumisopinnot osaksi säännöllistä kurssitarjontaa. Musiikin ammattilaisille suunnattuun vuoden kestävään täydennyskoulutukseen haki määräaikaan mennessä 16 ammattilaista. Täysin uusi produktiolähtöinen opetus alkaa lokakuussa.

Anu Komsi sai kiitosta Salzburgin musiikkijuhlilla

Itävaltalaissanomalehdet ovat huomioineet laajasti Salzburgin musiikkijuhlilla laulaneen Anu Komsin. Suomalaissopraano esitti Basel Sinfoniettan kanssa Morton Feldmanin oopperan Neither, joka perustuu Samuel Beckettin runoon.

Kokkolan Taikahuilu ensi-iltaan sirkusteltassa

Kokkolan oopperakesä on vakiinnuttanut paikkansa maan kulttuurikartalla. Kokkolalaiset ovat luoneet tunnistettavan tavan tehdä oopperaa. Oopperakesän suurtuotanto, Mozartin Taikahuilu saa ensi-iltansa tänään torstaina kaupungin keskellä sirkusteltassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle