Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mehiläinen Länsi-Pohjan kätilö Juha Berg haastattelukuvassa

Ison äänimäärän aluevaaleissa saanut Juha Berg eroaa keskustan ryhmästä: ”Äänestäjäni ovat kokeneet keskustan toiminnan epädemokraattiseksi”

Juha Berg ilmoitti maanantaina eroavansa keskustan ryhmästä aluevaltuustossa. Hän perustelee päätöstä sillä, että häntä ei isosta äänimäärästä huolimatta valittu aluehallitukseen.

Ensihoitajat tuovat asiakasta sairaalaan.

Hyvinvointialueiden työntekijöillä ei välttämättä ole asiaa aluehallituksiin, vaikka aluevaaleissa valittiin korostetusti sote-alan osaajia

Koko maassa hyvinvointialueen valtuutetuista noin kolmannes on sote-alan ammattilaisia. Osa heistä kuuluu joukkoon, joka ei kelpaa aluehallitukseen.

Dieettikokki Sinikka Korhonen asettelee ruokia linjastolle Rautalammella olevan Matti Lohen koulun ruokalassa.

"Ettei mentäisi siihen vanhaan, että makkaranpätkä tänään ja toinen huomenna", pelkää eläkeläinen – sote-uudistuksesta paljastui valuvika

Uudet hyvinvointialueet aloittavat puolen vuoden päästä. Osa pienistä kunnista joutuu jättiuudistuksen seurauksena vastoin tahtoaan luopumaan toimivista palveluistaan, kuten ikäihmisten kotiruuasta.

Oikeuden nimikointilaattoja pöydällä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt hyvinvointialuiden vaaleja koskeneet valitukset Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hyvinvointialueiden aluevaaleja koskevat valitukset. Sen mukaan osittaisilla menettelyvirheillä ei ollut vaikutusta vaalien tulokseen.

Mikko Ollikainen (SFP) ser allvarligt in i kameran.

Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmät saamassa ryhmäavustusta – RKP:n osuus 160 000 euroa

Ryhmäavustuksen kokonaissumma määräytyy valtuustopaikkojen mukaan. Avustus on parhaillaan valmisteilla ja etenee aluevaltuuston päätettäväksi todennäköisesti kesäkuussa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaala

Keskipohjalaisten aluevaltuutettujen perehdyttämiseen tulossa lähes neljännesmiljoona euroa – kriitikko pitää piilopuoluetukena

Perussuomalaisten valtuuston ryhmäjohtajan mukaan tukea ei tarvittaisi, sillä Soite on antanut hyvinvointialueen toiminnasta hyvää perehdytystä. Puolue ei toisaalta aio kieltäytyä rahasta, jos sellaista on tulossa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin hyvinvointialueen organisaatio voi perustua kolmeen tuttuun päätoimialaan

Perinteiseltä vaikuttavan jaon tavoitteena on turvata hallittu järjestämisvastuun siirto kunnilta hyvinvointialueelle ensi vuoden alussa sekä palvelutuotannon jatkuminen keskeytyksettä.

Annikki Niiranen nojaa korkeaan pöytään, joka on aulassa

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen hakee Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi – uutta virkaa haki viisi ihmistä

Kymenlaakson uuden hyvinvointialueen johtaja on määrä valita kesäkuussa. Valinta tehdään aluevaltuustossa.

Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuuston ensimmäinen kokous 7.3.2022.

Aluevaltuutettu Heli Rämäkkö erosi VKK-puolueesta

Seinäjokelainen Heli Rämäkkö sai aluevaaleissa suuren äänimäärän. Hän sanoo jatkavansa normaalisti työtään aluevaltuutettuna.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ulkopuolinen rekrytointipalvelu avuksi valitsemaan Kainuulle hyvinvointialueen johtajaa: haku on auki reilun kaksi viikkoa

Johtajaksi mielivältä odotetaan Kainuussa muun muassa soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Aluevaalimuki 2022 sohvapöydällä.

Päijät-Hämeen aluevaltuutetut tekivät vaalirahailmoituksensa pääosin ajallaan – suuri kampanjabudjetti ei taannut valtuustopaikkaa

Aluevaalikampanjoiden budjetit vaihtelivat Päijät-Hämeessä nollan euron ja reilun 12 000 euron välillä.

Ääntenlaskijoita Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ääntenlaskentapaikalla.

Aluevaalien kampanjaan meni kalleimmillaan melkein 16 000 euroa – pirkanmaalaisten vaalirahailmoituksista puuttuu vielä neljä

Pirkanmaan vaalirahoituksen kärjessä aluevaaleissa olivat keskusta, kokoomus ja SDP. Myös nollabudjetilla pääsi kaksi läpi aluevaltuustoon.

Aluevaalien toimitsija ojentamassa äänestyslippua äänestäjälle Kouvolan kaupunginkirjastossa.

Viiden ehdokkaan vaalirahailmoitus puuttuu yhä Kymenlaaksossa – kallein kampanja maksoi 5300 euroa

Aluevaalibudjetit Kymenlaaksossa vaihtelivat nollasta muutamaan tuhanteen euroon.

Vaalitelttoja ja kristillisdemokraattien ehdokkaita Jyväskylän kävelykadulla.

Keski-Suomen aluevaalien rahoitus hyvin selvillä – vaalirahoitusilmoitus puuttui määräpäivänä vain yhdeltä varavaltuutetulta

Keski-Suomen aluevaltuuston suurin vaalikampanja maksoi lähes 10 000 euroa, mutta valtuustoon päästiin myös nollabudjetilla.

Seteleitä lompakossa.

Kaikki vaaditut aluevaalien vaalirahoitusilmoitukset saatiin Pohjois-Pohjanmaalla – perussuomaisten Matti Rinnekangas käytti kampanjointiin rahaa eniten

Määräaika vaalirahoitusilmoituksen antamiselle oli eilen maanantaina. Nollabudjetilla kampanjoi aluevaaleissa ilmoituksensa mukaan kuusi henkilöä.

Kaksi puista äänestyskoppia suuressa tilassa, toisessa äänestyskopissa on henkilö, takaseinällä tuoleja siisteissä pinoissa, musta piano, sekä muotokuva vanhasta miehestä.

Maan kallein aluevaalikampanja käytiin Keski–Uudenmaan hyvinvointialueella: kokoomuksen Kalle Ikkelä käytti vaaleihin 35 900 euroa

Tuusulan pormestarina toimiva Ikkelä käytti vaaleihin omaa rahaa 14 500. Osa ehdokkaista oli liikkeellä nollabudjetilla.

Kuva Sotkamon lukion ulkopuolelta,lukio toimi aluevaaleissa äänestyspaikkana.

Valtaosa Kainuun hyvinvointialueen valtuutetuista ja varavaltuutetuista teki vaalirahoitusilmoituksen ajoissa – 13 ilmoitusta puuttuu yhä

Kainuussa suurin aluevaalien kampanjabudjetti oli kooltaan 4 295,84 euroa. Parikymmentä valtuutettua tai varavaltuutettua ei käyttänyt vaalikampanjaan lainkaan rahaa.

Ihmisiä kokoomuksen vaaliteltalla Seinäjoen torilla keskustelemassa aluevaaleista.

Muutamilta aluevaltuutetuilta jäi vaalirahoitusilmoitus tekemättä – suurimmat kampanjat maksovat yli 10 000 euroa

Aluevaaleissa ei käytetty rahaa likimainkaan yhtä paljon kuin eduskuntavaaleissa. Aluevaltuustoihin noustiin nollabudjetillakin. Suurin budjetti jäi Pohjanmaalla alle 20 000 euron.

Merja Mäkisalo-Ropponen istuu pöydän takana, taustalla Elina Felin.

Aluevaalien kampanjoissa suuria eroja: Timo Elo käytti 9 500 euroa, Pekka Nuutinen meni läpi nollabudjetilla

Yli 5 000 euron kampanjalla aluevaltuustoon pääsivät keskustan Eeva-Liisa Auvinen ja Eero Reijonen sekä perussuomalaisten Sanna Antikainen.

Äänestäjä laittaa äänestyslapun vaaliuurnaan. Vaalitoimitsija avaa vieressä uurnan kannen.

Valtaosa Varsinais-Suomen aluevaltuutetuista ilmoitti vaalirahoituksensa ajoissa, neljän ilmoitus puuttuu yhä

Vaalirahoitusilmoitus piti jättää viimeistään maanantaina. 97 prosenttia valitusta valtuutetuista tai varavaltuutetuista teki ilmoituksen ajallaan.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ensimmäisen aluevaltuuston kokous, valtuutetu istuvat Ruorin auditoriossa.

Uudet hyvinvointialueet joutuvat sovittamaan yhteen jättimäisen määrän erilaisia tietojärjestelmiä – valtio myöntää muutostyön tekemiseen lisää rahaa

Valtio jakaa hyvinvointialueille reilun 155 miljoonan euron potin. Kuntaministeri Sirpa Paateron (sd.) mukaan panostus on välttämätön.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ensimmäisen aluevaltuuston kokous, valtuutetu istuvat Ruorin auditoriossa.

Analyysi: Uusien aluevaltuutettujen hymy voi hyytyä nopeasti valtavan sote-urakan edessä – kumileimasinten aika on nyt ohi

Aluevaltuutetut saavat eteensä sote-alan vuosia kasaantuneet ongelmat ja paineen tulla valituksi seuraavissakin vaaleissa. Toivottavasti he tietävät, mihin ovat lähteneet, kirjoittaa Ylen aluetoimittaja Marjo Pirilä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ensimmäisen aluevaltuuston kokous, valtuutetu istuvat Ruorin auditoriossa.

Kaikki Suomen aluevaltuustot ovat nyt aloittaneet toimintansa – näistä asioista tulevina kuukausina päätetään

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille ensi vuoden alussa. Työ siirtymää kohti on nyt aloitettu ympäri maan.

Läheltä

Etelä-Savon hyvinvointialueen hallitus kokoontui ensimmäisen kerran – puheenjohtaja: "Meillä alkaa tiivis työskentely"

Etelä-Savon hyvinvointialueen hallitus ja myös valtuusto ovat kokoontuneet ensimmäisen kerran. Hallituksen listalla on paljon asioita, joita pitää hoitaa jo ennen juhannusta.

Ylen kolumnisti Shadia Rask studiomuotokuvassa.

Shadia Raskin kolumni: Hei, olen Shadia, ruskea ja suomalainen

Harmittomiltakin tuntuvat kysymykset voivat olla loukkaavia ja kielteisiltä vaikutuksiltaan kasautuvia, kirjoittaa Rask. Kolumnin voi myös kuunnella.

Työhuoneen ulkopuolella kyltti, jossa lukee "toimitusjohtaja Annikki Niiranen". Epätarkkana taustalla näkyy huoneessa henkilö työpöydän ääressä.

Kymenlaakson hyvinvointialueelle haetaan nyt uutta johtajaa, ja niin tekee moni muukin alue – tavoitteena näkyvä rekrytointikampanja: "Haluamme hyviä ehdokkaita"

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajan tehtävä on julistettu haettavaksi. Kilpailu on kovaa, sillä uusia johtajia etsitään useille hyvinvointialueille samanaikaisesti.

Heikki Laukkanen nojaa vakavana kaiteeseen Kauppakeskus Stellassa.

Historiallinen aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa – hallituksen puheenjohtaja: "Pitäisi päästä siihen, että ollaan yhteistä organisaatiota, jolla on yhteinen maali"

Etelä-Savon hyvinvointialue perustetaan vuoden 2023 alussa. Aluevaltuusto on nyt aloittanut omalta osaltaan vaativan valmistelutyön.

Aluevaalimuki 2022 sohvapöydällä.

Keski-Suomi voitti aluevaalien äänestyskilvan – juhlakahvit hörpitään lettujen kera Kinnulassa ensi viikolla

Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet mittelivät historian ensimmäisissä aluevaaleissa siitä, millä alueella on korkein äänestysprosentti.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ma. johtaja Marina Erhola seuraa aluevaltuuston kokousta.

Demokratian ensiaskeleet aiheuttavat kipuilua uusilla hyvinvointialueilla: aluevaltuusto vältti katastrofin viime hetkellä Päijät-Hämeessä

Ensimmäiset vaaleilla valitut sotepoliitikot haluavat riisua virkamiesvaltaa, mutta voivat sortua mikromanagerointiin. Viranhaltijoille aiempaa vahvempi poliittinen ote saattaa olla järkytys.

Etelä-Karjalan keskussairaalan A-torni.

Etelä-Karjalan aluevaltuuston paikkajako on selviämässä: hallituksen puheenjohtajaksi esitetään SDP:n Anneli Kiljusta ja valtuuston puheenjohtajaksi kokoomuksen Jukka Kopraa

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous on tostaina 24. maaliskuuta, ja sitä varten puolueet ovat valinneet luottamushenkilöitään.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu ensimmäistä kertaa

Kokouksessa aluehallitus jatkaa sopimuksia hyvinvointialueen valmistelutyötä tekevien virkahenkilöiden kanssa ja julistaa haettavaksi hyvinvointilaluejohtajan määräaikaisen viran.

Työhuoneen ulkopuolella kyltti, jossa lukee "toimitusjohtaja Annikki Niiranen". Epätarkkana taustalla näkyy huoneessa henkilö työpöydän ääressä.

Kymenlaakson uusi aluevaltuusto valitsee tänään puheenjohtajiston ja toimielinten jäsenet sekä perustaa hyvinvointialuejohtajan viran

Kymenlaakson hyvinvointialueen ylintä päätäntävaltaa käyttävä valtuusto on tänään ensimmäistä kertaa koolla Kotkassa.

Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuuston ensimmäinen kokous 7.3.2022.

E-P:n aluevaltuusto päätyi heti äänestämään johtajan viran perustamisesta – lopputulos tiukin mahdollinen

Aluevaltuusto edellyttää hyvinvointialueen johtajalta monipuolista ja laaja-alaista johtajakokemusta. Johtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Esitys määräaikaisesta virasta hävisi äänestyksessä täpärästi.

Kollage av en man och en kvinna.

Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa – hyvinvointialueen johtajan virka tulee haettavaksi

Johtajistoon ei noussut yllätysnimiä. Mikko Ollikanen on aluevaltuuston puheenjohtaja, Anne Salovaara-Kero johtaa puolestaan Aluevaltuustoa.

Lasse Hautala.

Historian lehti kääntyy, kun aluevaltuustot kokoontuvat ensimmäistä kertaa – hallituksen tuleva puheenjohtaja Lasse Hautala (kesk.) luottaa yhteistyöhön

Eteläpohjalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista päättävä Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontuu tänään ensimmäistä kertaa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen johtavat poliitikot Sanna Vauranoja ja Ari Korhonen aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen jälkitunnelmissa.

Varsinais-Suomen aluevaltuusto aloitti historiallisen taipaleensa – lautakuntamalli sai kritiikkiä päätösvallan puutteesta

Keskustan ja vasemmistoliiton mielestä lautakuntien rooli jää heikoksi ja aluehallitukselle keskittyy liikaa valtaa.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja Hannu Tsupari.

Hyvinvointialueen valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran ja puhetta piisasi – puheenjohtaja Tsupari: "Siitä se lähtee"

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin SDP:n Hannu Tsupari ja aluehallituksen puheenjohtajaksi keskustan Riitta Raatikainen. Väliaikaisena hyvinvointijohtajana toimii Ylä-Savon soten toimitusjohtaja Leila Pekkanen.

Politiikan tutkija Kimmo Elo seisoo yliopiston laitosrakennuksen portailla.

Politiikan tutkija: Hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja on keskeisessä roolissa yhteistyön rakentajana

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluja ryhdytään nyt uudistamaan. Ensin pitäisi synnyttää luottamuksen ilmapiiri maaseudun ja suurten keskusten välille.

Kuvassa Sari Innanen

Sari Innanen ja Asko Syrjälä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtopaikoille

Keskusta kierrättää hallituksen jäseniään kahden vuoden jälkeen.

Aluevaalien äänestyskoppi.

Vasemmistoliiton ääniharava Tapio Hämäläinen hyvinvointialueen hallitukseen

Rääkkylä saa hyvinvointialueen keskeisimpään elimeen pienen kunnan näkemystä, kun lääkäri Tapio Hämäläinen nousee uuteen aluehallitukseen.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous 1.3.2022

Aluevaltuutetut aloittavat kokousurakkansa – seuraa Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston kokouksen ensitunnelmia tästä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa tiistaina. Valtuutetuilla tulee olemaan edessään pitkä liuta päätettäviä asioita ennen kuin hyvinvointialue aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa.

Ylitornion kunnanjohtaja Tapani Melaluoto kunnantalolla Aavasaksan maisemaa esittävän maalauksen edessä.

Lapin aluehallituksen puheenjohtajaksi Tapani Melaluoto

Keskustan Lapin piiri ja Peräpohjolan piiri tekivät viikonloppuna valintoja aluevaltuuston alaisille luottamuspaikoille.

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask

Kymenlaakson uuden aluehallituksen johtoon kotkalainen Nina Brask – aluevaltuustoa luotsaa Jouko Leppänen Kouvolasta

Aluevaalien kolme suurinta puoluetta eli SDP, kokoomus ja perussuomalaiset ovat tehneet päätökset hyvinvointialueen luottamustoimiin valittavista ihmisistä. Uusi aluevaltuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 8. maaliskuuta.

Jani Kokko.

Muuramelainen Jani Kokko nousemassa Keski-Suomen aluevaltuuston puheenjohtajaksi

Aluevaltuuston ensimmäinen kokous pidetään ensi viikon tiistaina.

Eduskuntavaalit 2019. Pikkuparlamentin tulosilta. Paula Risikko.

Risikko odotetusti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajaksi

Valtuustoryhmät esittävät luottamushenkilöt tehtäviinsä aluevaltuustojen kokouksissa 7. maaliskuuta.

Kaksi puista äänestyskoppia suuressa tilassa, toisessa äänestyskopissa on henkilö, takaseinällä tuoleja siisteissä pinoissa, musta piano, sekä muotokuva vanhasta miehestä.

Ensi viikolla tehdään historiaa: Keski-Suomen aluevaltuusto pitää ensimmäisen kokouksensa

Ensimmäisen kokouksen asialistalla ovat muun muassa alueen hallintosääntö ja muiden luottamuselinten, kuten aluehallituksen, jäsenten valitseminen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle