Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

“Saadaanko me tämä maaliin asti?” – Kansallisooppera menetti keväällä kolme miljoonaa, nyt talo on taas auki, mutta kuinka pitkään?

Kansallisooppera avautuu koronasulun jälkeen uudella teoksella, jonka aiheena on – korona.

Virva Puumala ja Jussi Vänttinen voittoon Lappeenrannan laulukilpailuissa 2019

Tulokset julkisti juryn puheenjohtaja Lilli Paasikivi.

29 nuorta laulajaa kilpailee Lappeenrannan laulukilpailujen voitosta

Uudenvuodenpäivänä käynnistyvä kilpailu järjestetään 50. kertaa.

RSO:n kevätkausi alkaa kolmiviikkoisella Beethoven-festivaalilla

Festivaalin avausviikolla kuullaan mm. Fidelio-ooppera.

RSO yhdistää Beethovenin Fideliossa oopperan ja teatterin uudella tavalla

Puhutut dialogit on korvattu Jussi Nikkilän näytelmällä.

Vaikka veri roiskuu lavalla, takahuoneessa oopperatähti hörppää vettä ja venyttelee

Taiteilijalle takahuone on paikka luoda nahkansa esityksen vaatimaan rooliin. Johanna Rusanen-Kartano lähtee oopperalavalle syvästi keskittyneenä ja palaa sieltä takahuoneeseen kaikkensa antaneena.

Sibelius-tulkinta soi uusintana Oulussa reilun sadan vuoden odotuksen päätteeksi

150-vuotispäivänä joulukuussa uusitaan kansallissäveltäjän Oulussa 111 vuotta sitten omakätisesti johtama konsertti. Jean Sibeliuksen aikanaan kieltämä Kullervo-sinfonia esitetään Oulun Madetojan salissa torstaina.

Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen karsinnoissa koetaan suuria tunteita – "Pitää muistaa, että elämä jatkuu"

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut järjestetään nyt 18. kerran. Kilpailut lennättävät monen laulajan uran nosteeseen.

Verdin Kohtalon voima soi Tampereella ensi vuonna

Tampereen Oopperan esityksen ohjaa Kari Heiskanen. Päärooleissa laulavat Johanna Rusanen-Kartano ja Mika Pohjonen.

Oopperan ydin ei ole pönöttää ja huutaa kovaa

Suomen Kansallisooppera esiintyy tällä viikolla Rovaniemellä ja Inarissa. Vieraileva sopraano Johanna Rusanen-Kartano haaveilee näyttämökuolemista ja pitää oopperaa fyysisenä kokemuksena. Lapissa hän laulaa monologin Ihmisen ääni.

Johanna Rusanen-Kartano: Haluan olla aito

Johanna Rusanen-Kartano valottaa mielellään oopperalaulajan elämää. Teininä sopraano fanitti muun muassa Dingoa ja Madonnaa.

Pienoisooppera toi laulajatähdet Turkuun

Johanna Rusanen-Kartano ja Tuomas Pursio tähdittävät historiallista oopperaesitystä Turussa. Saaristo-ooppera esittää ensimmäisen kerran suomeksi Leonard Bernsteinin musiikkiin perustuvan Tahitilla tuulee -oopperan. Ensi-ilta on Turussa Taiteiden yönä torstaina.

Madama Butterflyn tragedia vaihtuu Figaron iloisiin häihin

Madama Butterflyn traaginen tarina keräsi Tampere-taloon kahdessa viikossa lähes 10 000 katsojaa. Ensi keväänä Tampereen Oopperassa ollaan hilpeämmissä tunnelmissa, kun ensi-iltansa saa Figaron häät.

RSO ja Jean Sibeliuksen Kullervo

RSO esitti Sibeliuksen Kullervo-sinfonian TV1:ssä.

Naisenergiaa lapsiperheen äidille

Oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanon suositukset.

Kirkon tilaisuudet suosittuja pääsiäisenä

Erityisesti konsertit kasvattivat suosiotaan pääsiäisen kirkkotapahtumissa Mikkelissä. Eniten väkeä veti Händelin Passio, jossa kävi yli seitsemänsataa kuulijaa. Johanna Rusanen-Kartanon konsertti keräsi 500 ihmistä.

Tanskaselle iso rooli tulevaisuuden linjaajana

Elinkeinojen ja elinvoimaisuuden kehittäminen on otettava lähtökohdaksi tulevaisuuden kehittämiseksi, vaatii Itä- ja Pohjois-Suomen yhteistä kehittämisohjelmaa rakentavaan työryhmään ainoana kainuulaisena kutsuttu Pohjolan Myllyn toimitusjohtaja Juha Tanskanen. Esimerkiksi Kainuussa on jumituttu junnaavaan hallintokeskusteluun, muualla mennään jo eteenpäin.

Itä- ja Pohjois-Suomi -ryhmän kokoonpano ihmetyttää

Työ- elinkeinoministeriön tällä viikolla julkistetun Itä- ja Pohjois-Suomi -työryhmän kokoonpano ihmetyttää itäsuomalaisia edunvalvojia. Työryhmässä on vain vähän itäsuomalaisia edustajia, ja esimerkiksi elinkeinoelämän asiantuntijat tulevat pääosin Pohjois-Suomesta. Hallitusohjelmaan kirjatulta ryhmältä odotetaan kuitenkin kovia tuloksia.

Ministeriö nimitti työryhmän Itä- ja Pohjois-Suomen kehittämiseksi

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut Itä- ja Pohjois-Suomi -työryhmän. Sen puheenjohtajaksi kutsuttiin kansanedustaja Jouni Backman (sd.).

Kansallisooppera vierailee Muuramessa

Muuramen Kulttuurikeskuksen liikuntahallissa esiintyy ensi kesänä Suomen Kansallisooppera. Vierailuesityksenä nähdään 8. ja 9. kesäkuuta brittiläisen Benjamin Brittenin ooppera Albert Herring.

Rockland-ooppera menettää Rusanen-Kartanon

Nivalan Rockland-oopperan miehitys muuttuu. Sopraano Johanna Rusanen-Kartano jää pois Johannan roolista. Laulajatar on ensi kesänä mukana Suomen Kansallisoopperan vierailuesityksissä, jotka ovat päällekkäin Nivalan oopperan kanssa.

Rautavaaran vaiettu ooppera vihdoin esitykseen

Säveltäjä Einojuhani Rautavaaran unohdettu ooppera Kaivos kuullaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa yleisön edessä. Tampereen Filharmonian syyskuussa esittämä teos valmistui jo 60-luvulla, mutta sitä pidettiin aikanaan liian arkaluontoisena.

Oopperalaulajan vapaaviikot kuluvat Kuopiossa

Oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano viettää kesälomaa entisessä kotikaupungissaan. Kaupungista on tullut nyt erityisen tärkeä siksi, että Kuopiossa ovat pienen Aleksanteri-pojan isovanhemmat. Seesteisten kesäpäivien edessä siintää jo työntäyteinen syksy - seuraavaksi on vuorossa oopperalevytys.

Operetti Mustalaisruhtinatar tulee Jyväskylään

Operettiteatteri Bravo tuo huomenna Jyväskylässä ensi-iltaan rakastetun operettiklassikon. Kolminäytöksinen Mustalaisruhtinatar tarjoaa katsojille ikivihreitä sävelmiä ja pukuloistoa sekä draamaa ensimmäisen maailmansodan kynnykseltä.

Kansallisoopperan kiertue Rovaniemen teatteriin

Suomen Kansallisooppera vierailee Rovaniemen teatterissa touko-kesäkuun vaihteessa. Kamariooppera Albert Herring esitetään Rovaniemellä 31. toukokuuta ja 1. kesäkuuta.

Haiti Fundraising in Finland Yields 3.5 Million

Finns have helped the victims of the earthquake in Haiti to the tune of several million euros.

Haiti-keräykset Suomessa tuottaneet noin 3,5 miljoonaa

Suomalaiset ovat auttaneet Haitin tuhoisan maanjäristyksen uhreja jo miljoonilla euroilla. Potissa ei ole vielä mukana viikonlopun keräystuottoja.

Supertähtien konsertti keräsi kymmeniä miljoonia Haitille

Televisiokanavilla ja internetissä lauantaina välitetty suurkonsertti on kerännyt ainakin 57 miljoonaa dollarin avun Haitille.

Tuomiokirkossa kerätään rahaa Haitille

Kuluvana viikonloppuna ympäri Suomea järjestetään lukuisia hyväntekeväisyystapahtumia Haitin maanjäristyksen uhrien hyväksi. Helsingissä konsertoidaan sunnuntaina Tuomiokirkossa suuren taiteilijajoukon voimin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle