Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Antti Tuomainen, Kahvila Verso, Helsinki, 29.6.2021.

Suomalaisesta romaanista puuhataan viimein Hollywood-elokuvaa – valmiiksi produktioksi on päässyt viimeksi Waltarin Sinuhe 1950-luvulla

Suomalaisista kirjoista on tehty Hollywoodiin useita optiosopimuksia, ja ne ovat aina olleet isoja uutisia meillä. Valkokankaalle asti ne eivät ole edenneet vuosikymmeniin. Nyt näyttää kuitenkin lupaavalta.

Jussi Vatanen Haminan raatihuoneen edustalla

Sieniyrittäjä saa kuulla kuolevansa pian myrkytykseen – Jussi Vatanen näyttelee pääosaa palkittuun romaaniin perustuvassa tv-sarjassa

Haminassa aletaan kuvata kuusiosaista tv-sarjaa, joka kertoo paikallisesta sieniyrittäjästä. Kuvaukset alkavat kesäkuussa.

Kollaasi Helsinki Lit -festivaalin 2020 esiintyjistä: kirjailijoita ja toimittajia.

Valoa kirjasyksyyn – Helsinki Lit 2020 suorana Areenassa ja Teemalla!

Kirjallisuusfestivaali nähdään jo kuudennen kerran.

Orhan Pamuk ja Heikki Aittokoski Helsinki Lit -keskustelussa

Valitut sanat tuo kirjallisuuden tähdet Teemalle

Valituissa sanoissa viime kevään Helsinki Lit -keskusteluja.

Antti Tuomainen, Olga Ketonen ja Jake Nyman Levylautakunnassa

Kirjailija Antti Tuomainen arvosti Röyhkän tekstillistä neroutta

Kauko Röyhkän, Remun ja Tuure Kilpeläisen uudet kuuntelussa

 Salla Simukka ja Antti Tuomainen

Kirjailija Antti Tuomainen: "Suomi antaa eksotiikkaedun"

Suomi kirjailijoiden kotimaana on etu, sillä esimerkiksi jopa Keski-Euroopassa Suomi nähdään eksoottisena maana, sanoo aamu-tv:ssä vieraillut kirjailija Antti Tuomainen.

Antti Tuomainen

Rikoksia Suomalahden kaivoksessa

Suomalahden kahden euron kaivos sijaitsee Pohjois-Suomessa ja on aiheuttanut katastrofaaliset ympäristötuhot. Kuulostaa tutulta, vaikka Antti Tuomainen kiistää kirjoittavansa Talvivaarasta. Hänelle tärkeämpää rikosromaanissa Kaivos on isän ja pojan suhde.

Havainnekuva asuntomessualueesta.

Poliittinen konkari vai rakennusyhtiöpomo? – Vantaa valitsee rakentamisen suunnannäyttäjän

Vantaa päättää tänään kuka johtaa tulevaisuuden maankäyttöä voimakkaasti rakentuvassa kaupungissa. Loppusuoralla vastakkain ovat Helsingin entinen kaupunkisuunnittelun apulaiskaupunginjohtaja ja pitkänlinjan demarivaikuttaja Hannu Penttilä sekä rakennusyhtiö Skanskan johtajiin kuuluva Antti Tuomainen.

Vanha puuhuvila Kruunuvuorenrannassa.

Kirjailijat kertovat mikä on Helsingin noirein paikka

Helsinki Noir -kirjan kirjailijat löytävät synkkien tarinoiden tunnelmaa hyvin erilaisista paikoista. Noir-tunnelma ei synny pelkistä sateisista kaduista tai syrjäkujien syvistä varjoista. Ensi viikolla Suomessa julkaistavan antologian kirjoittajat kertoivat Yle Uutisille, mikä heidän mielestään on Helsingin noirein paikka.

Kirkas ja rohkea lause nappasi vuoden 2013 Lause-Finlandian

Viime vuonna se oli sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla. Tänä vuonna hän on toimittaja ja kirjoittaja Hanna Jensen. Nimittäin Suomen pienimmäksi kirjallisuuspalkinnoksi mainitun Lause-Finlandian voittaja.

Antti Tuomainen Aamu-tv:n vieraana.

Dekkaristi Antti Tuomaisen läpimurto

Antti Tuomainen on suomalaisen rikosromaanigenren kärkinimi ja uusi vientitoivo. Tuomaiseen liitetään määre Helsinki-Noir.

Menestysdekkaristi listasi parhaat kesäkirjat

Kirjailija Antti Tuomainen listasi Yle Uutisten pyynnöstä lukusuosituksensa kesälle. Listalta löytyy kirjoja Chandleristä Mereen.

Kirjan kansi.

Tätä suomalaista dekkaria odotetaan maailmalla

Antti Tuomainen on tämän hetken menestyneimpiä suomalaisia kirjailijoita. Tulevaisuuden Helsingistä kertova Parantaja teki hänestä kansainvälisesti tunnetun. Sen jälkeen Tuomainen käänsi kelkkaa ja teki perinteisemmän dekkarin.

Hattula Päivien järjestäjät odottavat elävää hattulalaisia kokoavaa tapahtumaa.

Rikoksia ratkotaan Hattulassa tänäkin kesänä

Keskiviikkona alkavat Hattula Päivät tarjoavat jälleen monipuolisen kattauksen tapahtumia kesänavauksen kunniaksi.

Antti Tuomainen

Vuoden johtolanka Antti Tuomaiselle

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinto 2011 on myönnetty Antti Tuomaiselle romaanista Parantaja. Palkinto jaetaan vuosittain edellisvuoden merkittävästä dekkariteosta. Tuomaisen romaani kertoo kovan linjan ilmastotaisteiljoista.