Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luonnonpäivä: Hossan kansallispuiston avajaiset

Luonnonpäivänä avataan maamme 40. kansallispuisto Hossassa.

Ilmastonmuutosta käkättimeen kirjojen voimin

Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen

Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

Tervetuloa Ylen seurassa Helsingin kirjamessuille perjantaina 28.10.

Yle Teema ja Yle Areena suorana kirjamessuilta

"Laki loppuu Rovaniemelle"

Mikko-Pekka Heikkinen on tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen. Hänen romaanissaan etelästä Muonioon muuttanut vihreiden kunnanjohtaja Katja Karhuvuoma joutuu paikallisten miesvaltuutettujen hampaisiin. Todellisuudessa Kittilässä on paraikaa saamassa potkut etelästä muuttanut vihreiden feministinen kunnanjohtaja Anna Mäkelä.

Terveiset Kutturasta -kirjailijan tuore romaani käsittelee Lapin sisäisiä ristiriitoja

Kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen julkaisee elokuussa uuden romaaninsa "Jääräpää". Teos sisältää Muonion ja Enontekiön alueen sisäisiä ristiriitoja, porovarkauksia ja elinkeinojen välisiä taisteluita.

Pohjois-Suomi julistaa sisällissodan myös teatterin näyttämöllä

Kainuulaislähtöinen toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen on nykyään myös tasatahtinen kirjailija. Kolmatta teostaan viimeistelevä Heikkinen pääsi ihailemaan edellisen tarinansa muuntumista teatteriesitykseksi. Joensuun kaupunginteatteri esittää Terveiset Kutturasta -romaanista sovittua näytelmää, jossa suivaantunut Pohjois-Suomen moottorikelkka-armeija lähtee etelän valloitukseen.

Mikko-Pekka Heikkinen: Pohjoista ei kyykytetä!

Toimittaja-kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen löytää itsensäkin "Terveiset Kutturasta" -kirjan lappilaisista henkilöistä. Hän sanoo ripotelleensa ajatuksiaan ja näkemyksiään useammallekin ihmiselle. Kirjassaan Heikkinen jakaa Suomen rikkaakseen etelään ja köyhään pohjoiseen. Pohjoisen kyykyttämiselle tulee loppu, kun Pohjois-Suomi eroaa sotimalla omaksi valtiokseen.

Mikko-Pekka Heikkinen: Terveiset Kutturasta

Mikko-Pekka Heikkisen uusimmassa romaanissa eletään aikaa reilun kymmenen vuoden päässä nykyhetkestä. Pohjoisen ja syrjäisen Suomen nöyryyttäminen, suoranainen riisto ja ihmisarvojen polkeminen johtaa siihen, että Pohjois-Suomi julistautuu itsenäiseksi. Eikä sekään riitä vaan Etelän ja Pohjoisen välille puhkeaa sisällissota, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Syrjäseutujen sotahuuto

Helsinkiläistynyt kainuulainen kehitti uudessa romaanissaan sisällisodan etelän ja pohjoisen välille. Millainen prosessi johti tähän aluepoliittiseen kostofantasiaan - siitä toimittajanakin tunnettu kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen kertoi Aamu-tv:n haastattelussa.

Suomen pohjoinen ja etelä sotivat kirjassa

Helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen on kirjoittanut romaanin, jossa puretaan sitä kiukkua, jota hän on pohjoissuomalaisilta juttumatkoillaan kuullut. Uudessa Terveiset Kutturasta -kirjassa Pohjois-Suomi itsenäistyy ja alkaa sota Etelä-Suomea vastaan.

Fakta ja fiktio käyvät käsikynkkää uudessa eräkirjassa

Juuriltaan suomussalmelainen Mikko-Pekka Heikkinen on julkaissut esikoiskirjansa. Nuorgamin Alkon tuho ja muutama erätarina sisältää novelleja, joissa tosi ja epätosi vuorottelevat reippaasti.

Provosoija kirjoitti Lappi-aiheisia novelleja

Helsingin Sanomissa on puitu alkuvuoden aikana useaan kertaan Lapin ongelmia ja jopa Lapin olemassaolon oikeutusta. Tuoreimman polemiikin alkuunpanija oli toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen, joka kysyi 10. tammikuuta Helsingin Sanomissa, mitä tehdä Lapille?