Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

EU-parlamentti ei lämmennyt lihaliimalle lisäaineena

Euroopan parlamentti on estänyt lihaliimana tunnetun trombiinin käytön ruoan lisäaineena. Nautaeläimistä tai sioista peräisin olevalla entsyymillä voidaan liittää lihapaloja yhteen.

Lihaliima ei innosta lappilaisia lihanjalostajia

Lappilaiset lihanjalostajat eivät aio käyttää uutta lihaliimaa, jonka avulla pienistä lihapaloista kootaan isompia paisteja. EU:n elintarvikemarkkinoille tulossa oleva, lihaa liimaava Fibrimex valmistetaan sian tai naudan verestä.

Liimattu liha ei houkuta Lahden Ateriaa

Lihaliimaksi kutsuttu Fibrimix-lisäaine mahdollistaa tulevaisuudessa kokolihapihvin koostamisen pienistä paloista. Liiman avulla koottu lihapalapeli ei herätä vastakaikua Lahden ruokapalvelussa, Lahden Ateriassa. Kaikkiin lisäaineisiin suhtaudutaan varauksella, sillä tavoitteena on mahdollisimman lisäaineeton ruoka.

Lihaliimalla kootut valmisteet tekevät tuloaan

Jo ensi kesänä Suomessa voi olla myynnissä paisteja, jotka on koottu pienistä ja halvoista lihanpaloista lihaliimana tunnetun aineen avulla. Näin käy, jos EU myöntää uudelle Fibrimex-lisäaineelle myyntiluvan.