Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

 Kaksi pulloa hiuslakkaa

Tee oma hiuslakkasi vodkasta ja sitruunasta

Tässä on yksinkertainen ohje ilman kemikaaleja.

Palomies.

Väärin käytetty vessanraikastin voi tuoda palokunnan paikalle – moni automaattihälytys saa alkunsa ilman tulta ja savua

Myös suihkussa käynti tai tomera valaisimien pölyttäminen voi laukaista hälytyksen julkisissa tiloissa.

Aerosolipulloja liukuhihnalla tehtaalla.

Tukka hyvin tulenaralla suihkeella – EU haluaa aerosolipakkauksiin vaarattomampia ponneaineita

Nykyisin muun muassa deodorantti- ja hiuslakkapulloissa on useimmiten ponneaineena herkästi syttyviä butaania ja propaania. Paloturvallisemmat ponneaineet vaativat muutoksia sekä tuotteisiin että tuotantolinjoihin.

Mari Nissilä

Vasikalle fööniä ja hiuslakkaa – Nauta tuunataan näyttelyyn yhä ammattimaisemmin

Maatalousnäyttelyyn lähtevä vasikka saa kohtelun, jota ihminenkin voi kadehtia. Näyttelynaudan viimeistelevät trimmaus, föönaus ja hiuslakka.

Tytön hiuksia laitetaan kiharalle.

Glitteriä, kenkien kopsetta ja tanssiaskelia – näin nuori neiti valmistautuu neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhlaan

Neljäsluokkalaiset juhlivat perjantaina itsenäisyyttä Mikaeli-konserttitalolla Mikkelissä. Toimittajamme seurasi nuoren neidin valmistautumista päivään.

Kiehkura

Pikkujoulujuhlija luottaa nyt kiharoihin – 5 vinkkiä pelastaa lätsähtynyt juhlatukka

Tuuli puhaltaa koillisesta. Taivaalta sataa vettä, räntää tai lunta. Kiharapehko oli täydellinen kampaajan kätten töiden jäljiltä vielä kotoa lähtiessä, vaan mikä nyt neuvoksi?

Salla Keränen ja Eevi Määttä valmistautuvat aerobic-kisoihin.

14-vuotiaita kiehtoo kilpa-aerobicissa voima ja energisyys – "Hiuslakkaa tarvitsee paljon"

Kilpa-aerobicissa yhdistyvät nopeus, voima ja notkeus. Vauhdikkaassa lajissa hiusten on pysyttävä päätä myöten eivätkä kengännauhatkaan saa repsottaa.

Nasan Aura- ja Suomi-satelliittien mittauksista muodostettu kuva eteläisen napa-alueen otsonikerroksen paksuudesta. Sinisellä alueella otsonikerros on ohuimmillaan ja punaisilla paksuimmillaan.

Hyviä uutisia tutkijoilta: Otsonikerros on todistettavasti alkanut tervehtyä

Nyt on saatu ensimmäisiä konkreettisia todisteita siitä, että Etelänapamantereen yläpuolisen otsonikerroksen aukko on pienentynyt.

Rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen iestuu työhuoneessaan Oulun poliilaitoksella ja näyttää käsillään ei-sanaa.

Naisen ei on aina ei – ei koskaan ehkä tai kyllä

Meillä jokaisella on oikeus piirtää ympärillemme turvaraja, jonka ylittämistä ei sallita. Ahdistelun kohteeksi joutunut nainen voi käyttää puolustautumiseen myös voimakeinoja. Naisen lausuma ei-sana tarkoittaa aina kieltoa, tilanteessa kuin tilanteessa.

Herkullisen värikäs kynsilakkarivistö.

Tiesitkö, että kynsilakka ja hajuvesi ovat vaarallista jätettä?

Ostettu kynsilakka ei miellytä ja lahjaksi saatu hajuvesi on aivan liian voimakasta. Helppo ne olisi heittää kodin roskapussiin, mutta niin ei saa tehdä. Kyseessä ovat vaaralliset jätteet.

Hajustepullo

Koulun pukuhuoneen tuoksucocktail laukaisee jopa astmakohtauksia – oppilaat vaihtavat vaatteitaan vessoissa

Hämeenlinnalaiskoulussa pukuhuone täyttyy hiuslakkojen ja hajuvesien tuoksuista, mikä on laukaissut oppilaissa jopa astmakohtauksia. Koristautumisen kemikaalicocktail ajaa monia koululaisia vaihtamaan vaatteitaan vessoissa liikuntatuntien jälkeen.

Sikari Miettisen sormien välissä.

Tuoksut kiusaavat busseissa ja pukuhuoneissa

Voimakkaat tuoksut häiritsevät yhä useampia ihmisiä. Tarkkaa syytä tuoksuille herkistymiselle ei tiedetä, mutta Allergia- ja astmaliiton mukaan väestöstämme 10–40 prosenttia kärsii jonkinasteisesta tuoksuyliherkkyydestä.

Qstock-talkootyöntekijä Samu Manninen seisoo festivaalialueella tiipiin edessä.

Ei hiuslakkaa eikä selfietikkua mukaan – näin varaudut festareille

Qstockiin on myyty 32 000 lippua. Talkootyöntekijä Samu Manninen on kolminkertainen Qstock-talkoolainen ja osallistunut festareihin yleisössä jo kuusi kertaa. Hän on siis oikea ihminen kertomaan, miten tupaten täynnä olevaan musikkifestariin kannattaa valmistautua.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

Tangokruunut kovilla – korjattu kolmekin viikkoa

Tangokuningatar ja tangokuningas painavat kruunausiltanaan päähänsä kimaltelevat, uniikit kruunut. Kuninkuusvuosi on kuitenkin kruunuille perinteisesti kova ja niitä korjataan viikkokausia ennen luovuttamista uusille laulukilpailun voittajille.

Aidosti juurella -reseptikirjan tekijät ovat tyytyväisiä uuteen kirjaansa.

Oma keittokirja on ravintoloitsijan käyntikortti

Seinäjokiset ravintoloitsijat Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri pyörittivät ravintolaansa puolisen vuotta ja totesivat tarvitsevansa uusia haasteita. Niin alkoi syntyä kaksikon oma keittokirja, joka on nyt valmis. Molemmat ovat tulokseen tyytyväisiä.

Uimavalvoja Tomi Jääskeläinen valvoo altaassa uivia asiakkaita

Uimavalvojien päivittäinen piina – lakkapäät yleisin ongelma altaassa

Uimavalvojan työtehtäviin kuuluu paitsi tarkkailla asiakkaiden uimataitoa, myös huomauttaa epäasiallisesta hygieniasta. Hygieniavalvonta työllistääkin valvojia päivittäin.

Pojan kasvot paloivatkin vahingossa – Halikon pahoinpitelyilmoitus on perätön

Salon Halikossa perjantaina ilmoitettu lapsen törkeä pahoinpitely on osoittautunut perättömäksi tarinaksi.

Hajuvesiä hyllyllä

Herkkä nenä närkästyy hyvästäkin hajusta

Suomalaisista jopa 40 prosenttia on tuoksuyliherkkiä. Tuoksuille herkistyneen nenä reagoi hyväänkin hajuun ja seurauksena voi olla päänsärky, pahoinvointi tai paha nuha. Allergia- ja astmaliiton ensimmäisellä tuoksuttomalla viikolla vältetään liikaa hajustamista.

Reportteri testaa lehtipuhallinta.

Lähes kaikki turhat tavarat löytää nyt samasta paikasta

Kuopion Korttelimuseoon on kerätty yli 150 tavaraa, jotka ovat olleet ehdolla Vuoden turhake-tittelin saajaksi. Myös voittajat ovat päässeet näytille. Museon vitriinit ovat seuraavien kuukausien ajan täynnä muun muassa einesruokapakkauksia, kännyköitä, hiuslakkoja, ilotulitteita, vessapaperihylsyjä ja juotavia jogurtteja.

Kuvassa valokuvaaja Anne Yrjänä Kokkolasta.

Valokuvaaja kyllästyi huonoihin Facebook-kuviin

Varpaita, lomakuvia sekä muikeaa ja vakavaa naamaa. Valokuvaaja Anne Yrjänä törmäsi netissä liian moneen huonoon Facebook-kuvaan ja päätti tarjota asiakkailleen auttavan käden. Mutta maksaako joku kaveriyhteisöön tarkoitetusta kuvasta?

Rannekelloja.

Kello ranteessa ei saa mennä juhliin

Tyylikäs korupukeutuminen on näyttävää, mutta yksinkertaista. Hopeaa ja kultaa saa yhdistää, mutta kello ei kuulu juhlapukeutumiseen.

Nainen ostoksilla tavaratalon hajuvesiosastolla.

Häiritsevätkö hajut elämääsi?

Päivittäinen kemikaalien käyttö alkaa usein saippulla ja shampoolla. Homma jatkuu deodorantilla, hiuslakalla ja hajuvedellä. Myös vaatteet tuoksuvat pesuaineilleen. Toisille ihmisille arkinenkin hajucocktail on liikaa.

Paketteja kulkee hihnoja pitkin Postin lajittelukeskuksessa.

Älä kääräise hajuvesipulloa postipakettiin

Moni ei tule ajatelleeksi, ettei postipakettiin saa laittaa esimerkiksi kaikkea kosmetiikkaa. Ulkomaille menevissä paketeissa rajoitukset ovat kotimaata tiukemmat.

Kerjäläinen Tampereen Keskustorilla.

Carpe diem vaikka kuinka ärsyttäisi

On aikoja jolloin kaikki pienet kuin vähän suuremmankin kokoluokan asiat ärsyttävät. Mutta kun näkee ramman kerjäläisen, ärsyyntyminen kummasti vähenee, Yle Lahden toimittaja Juha-Petri Koponen toteaa.

Kaksi kissaa pelastui täpärästi palosta

Kerrostalohuoneiston palo alkoi pyykinpesukoneesta ja räjäytti kylpyhuoneessa olleita hiuslakkapulloja ja keittiön ikkunan.

Hajusteallergikon elämä on piinaa ympäri vuoden

Kotkalainen Sirpa Tuppurainen kärsii sekä hajusteallergiasta että tuoksuyliherkkyydestä. Hän ei voi mennä esimerkiksi teatteriin tai konsertteihin tai värjätä hiuksiaan. Sirpa toteaa päiviensä olevan melkoista luovimista ja ajoittain erakon elämää.

Poliisi

Murtovaras vei hiuslakat

Parturi-kampaamo Hiuskulmaan murtauduttiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Parikkalassa. Liikkeeseen päästiin etuoven kautta.

Sanna Hiltunen muistuttaa, että nyt viimeistään pitäisi tehdä talven kukkaistutukset.

Tekomateriaaleilla väriä syksyn kukkaistutuksiin

Nyt alkaa olla korkea aika ryhtyä toimeen, jos aikoo kaunistaa parvekettaan tai pihaansa talvenkestävin kukkaistutuksin. Helppohoitoinen ja värikäs asetelma syntyy eläviä kasveja ja muita materiaaleja yhdistämällä.

Ari Alanen katsoo panssarivaunun pienoismallia suurennuslasin läpi.

Autenttisuutta viimeistä niittiä myöten

Pienimmänkin yksityiskohdan on oltava historiallisesti oikein, kun Ari Alanen rakentaa sodanaikaisten panssarivaunujen pienoismalleja. Työtunteja ei kannata laskea - esimerkiksi parhaillaan rakenteilla olevan T26-panssarivaunun telaketjujen kokoamiseen ja liimaamiseen meni kokonainen kuukausi.

Lasten jalkoja

Reput naulaan, vapaus kutsuu

Ei kokeita, ei läksyjä, ei puurtamista! Koululaiset kirmaavat kesälomalle ja opinahjot tyhjenevät.

Hiuksen tuppi paljastaa kunnon.

Hiukset ovat hyvinvointimme peili

Jos hiukset voivat huonosti, saattaa syynä olla stressi, yksipuolinen ruokavalio tai jopa liiallinen pesu ja huonolaatuiset hiustenhoitotuotteet.

Suihkepulloja

Suihkeita epäillään impatun Imatralla

Imatran Vuoksenniskalla on löydetty deodorantti- ja hiuslakkapulloja roskiksista. Verkosto on perusteilla ongelman kitkemiseksi.

Luonnosta löytyy kaunistusta kotiin

Pihlajanmarjat, kivet, jäkälä ja risut - luonto on aarreaitta myös syksyllä kotiin kaunistusta kaipaavalle. Visualisti Kristiina Seppälä kehottaa karsimaan pöydältä pikkusälän ja tekemään rumankauniista kaunista.

Broadway-näytökset jälleen käyntiin

New Yorkin teatterikatu Broadwayn teatterit aloittavat torstaina jälleen näytökset tuottajien ja näyttämöapulaisten päästyä keskiviikkona sopimukseen työehtoneuvotteluissa. Kolme viikkoa kestänyt lakko keskeytti suurimman osan Broadway-musikaalien ja -näytelmien esityksistä.

Lakko pimentää Broadwayn teattereita

Useimmat New Yorkin teatterikadun Broadwayn teatterit ovat suljettuina ainakin viikonlopun ylitse näyttämöapulaisten lakon vuoksi.

Tiukennetut turvatarkastukset voimaan

Lentomatkustajien käsimatkatavaroiden tiukennetut turvamääräykset ovat astuneet voimaan. EU:n uusien määräysten mukaan matkustamoon voi viedä nesteitä enintään desin pakkauksissa, ja ne on pakattava läpinäkyvään pussiin.