Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lauantai 22.8.2020 (radio)

Venäjän oppositiojohtaja on Saksassa. Presidentti Niinistön keskustelut. Huonot maskit ja hengityssuojaimet. Maailman ylikulutuspäivä. Sateinen sää jatkuu.

Olemme nyt käyttäneet koko vuoden uusiutuvat luonnonvarat – pandemia lykkäsi ylikulutuspäivää, ja niin tulisi käydä joka vuosi, jotta ilmastotavoitteisiin päästäisiin

Tänä vuonna koronapandemian on arvioitu pienentäneen ihmiskunnan ekologista jalanjälkeä 9,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Mikko Valtonen pitää tavaroiden ostamista naimakauppana ja paransi elämää kiristämällä törsäilyä – holtiton shoppailu ja kulutuskulttuuri ovat kestämättömiä

Kulutuksen vähentäminen odottaa meitä kaikkia. Sen ei tarvitse tarkoittaa maakuopassa asumista, vaan hyvää elämää uusin sisällöin.

Muotioikeuden asiantuntija: Muotialan päästöjä suitsimaan tarvitaan järeämpiä toimia

Esimerkiksi tekijänoikeuksien vahvistaminen muodin alalla voisi suitsia pikamuotia, sanoo muotioikeutta tutkiva Heidi Härkönen.

Suomalaiset ovat kuluttaneet tämän vuoden osansa maapallon luonnonvaroista tänään

Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvitsisimme 3,8 maapalloa.

Keskiviikko 1.8.2018 (radio)

Vankiloista tulee savuttomia. Ruotsin maastopalot laantuvat. Kruununjalokivet varastettiin. Maapaloon ylikulutuspäivä on tänään. Heinäkuussa oli hellepäiviä. Ukkoskuuroja tulee.

Kirahvia uhkaa hiljainen sukupuutto – kannat romahtaneet 30 vuodessa

Kirahvi luokitellaan nyt vaarantuneeksi eläinlajiksi, jonka suurin uhka on ihminen.

Epeli mittaa lämpöä

Vieläkö tulee lumi- ja pakkastalvia? Miten Hämeen ilmasto lämpenee? Miten huomaamme ilmastonmuutoksen ja miten se vaikuttaa lapsiemme elinympäristöön? Keskiviikon Epeli tapaa Ilmatieteen laitoksen tutkijoita.