Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anniina Rytkönen tekee lumienkeliä

28-vuotias Anniina Rytkönen kärsii kahdenkympin kriisistä – aikuistuminen muuttaa ystävyyttä, eikä siihen osaa valmistautua

Anniina Rytkönen kaipaa tylsää arkea hektisessä elämänvaiheessa. Hänen ahdistuksensa on kuin keski-iän kriisin vastakohta.

Ikkkuna-kolumnisti kirjailija Roope Lipasti.

Roope Lipastin kolumni: Saavuttamaton aikuisuus

Aikuinen on sellainen, jonka elämänhallinta on luottoluokittajien parhaassa A+++ -luokassa. Aikuinen on vastuussa itsestään ja lapsistaan ja vanhemmistaan ja isänmaasta ja taloyhtiön parkkipaikoista sekä vanhempainyhdistyksen kassasta, kirjoittaa kirjailija Roope Lipasti.

Ohjaaj Wille Hyvönen ja lainaus "En ikinä kelannut, et voisin tehdä tätä kaikkea."

Elokuvaohjaaja Wille Hyvönen muutti Lontooseen, jossa kadulla saa kävellä rauhassa

Wille Hyvönen tekee trap-musiikkia nimellä Ville Valoton.

Pauliina Vanhatalo

"Aloin kiukutella rutiineja ja ajan hahmottomuutta vastaan" – Kirjailija Pauliina Vanhatalo koki keski-iän kriisin alle 40-vuotiaana

Keski-iän kriisiä ei laukaise pelkkä ikä, vaan siihen vaikuttaa oleellisesti elämäntilanne. Itsetutkiskelu voi johtaa entistä parempaan elämään.

Mairit Toropainen ja Sakari Kiljander seniorien kuntosaliryhmätunnilla.

Jopa satavuotias voi kasvattaa lihasmassaa lihaskuntoharjoittelulla – tässä kolme hyvää liikettä kuntosalille

Kuntosalilla suoristuu repsahtanut ryhti ja alaraajatkin saavat harjoitusta. Vanhemmalla iällä treeni ei ole rehkimistä otsa rypyssä, sillä sosiaalisilla kontakteilla on tärkeä osa.

Grafiikka

Milloin keski-ikä alkaa? "Kun olin 25, ajattelin, että keski-ikä alkaa kolmestakympistä"

Keski-ikää ei voi määritellä yksiselitteisesti ja yleistynyt ajatus keski-iän kriisistä on tutkijan mukaan ymmärretty väärin.

Shetlanninponi hamuaa porkkanaa

Ikäkriisit veivät Stadista korpeen – "Carpe diem, nyt tai ei koskaan"

Miina Poikolainen ja Veli-Pekka Mikkola toteuttivat keväällä unelmansa ja muuttivat Länsi-Pasilasta Pukkilan Torppiin. Siellä heillä on oma talo, oma rauha ja omat ponit.

Pate Mustajärvi

Pate Mustajärven ikäkriisi iski keskellä tietä: "Siinä kajahti, että ei perkele, mää täytän kuuskymmentä!"

Miten iäkkäiden vanhempien iltatähdestä tuli yksi Manserockin ikoneista? Pate Mustajärven tarina on ikuistettu kirjaksi ja musiikki koottu kuuden cd-levyn boksiksi.

Hymyilevä nainen.

Tuore tutkimus haastaa aiemmat: Keski-iän kriisi on myytti – nelikymppiset ovat parikymppisiä onnellisempia

Kahdessa pitkäaikaiseurannassa olleessa ryhmässä onnellisuus lisääntyi kolmikymppisenä, mikä kumoaa aiempien tutkimusten tuloksia.

Tanskalainen Lukas Graham esitti herkän livesetin YleX:ssä – katso video

7 years -hitistään tuttu Lukas Graham muistuttaa, että ikäkriisit ovat turhia.

Mauri Tikkamäki

Näkökulma: Voi kaaos ja mullistus!

Historia on järjetön tapahtumaketju, jonka merkkipaaluja ovat kaatuvat rakennelmat. Toimittaja Mauri Tikkamäki pohtii, mitä vuodesta 2015 tulevaisuudessa muistetaan.

Jari Sillanpää

Jari Sillanpää: 50 ei tunnu juuri miltään

Olympiastadionin suurkonsertin tähti on rauhallisella ja levollisella mielellä astumassa kymmenien tuhansien fanien eteen.

Anssi Kela

Keski-iän kriisi sai Anssi Kelan palaamaan uudella levyllä vielä menneeseen: "Kunnon kasarisoundi on minulle lämmin syleily"

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kelan perjantaina ilmestyvällä levyllä on vahva 80-luvun poljento. Aamu-tv:n sohvalla artisti kertoo, että on käyttänyt uudella levyllään elementtejä, jotka kiidättävät hänet omiin parhaisiin vuosiinsa.

Jari Sillanpää.

Jari Sillanpää halusi stadionille maailman suurimman täytekakun – Suomen elintarvikelaki esti

Olympiastadionilla 50-vuotissyntymäpäiväkonserttinsa pitävän Jari Sillanpään haave maailman suurimmasta täytekakusta kilpistyi elintarvikelakiin. Kakku tarjotaan keikkayleisölle palasina.

Lukion liikuntakurssi hoituu tanssiharjoituksissa.

Ikäkriisi iskee lukion tokaluokkalaisiin – vanhat tanssivat perjantaina

Lukioissa viimeistellään kuumeisesti vanhojen tansseja. Abiturienteillä on keskiviikkona potkiaiset ja torstaina penkinpainajaiset. Lukioiden vanhimmiksi jäävät tokaluokkalaiset juhlivat uutta arvoasemaansa perjantaina.

Alexander Stubb

Suomen pääministeri hauskimmasta urheilumuistostaan: "Minulla oli keski-ikäisen kriisiytyneen miehen unelma"

Kalmarin teräsmieskisa oli nykyiselle pääministerille sanoinkuvaamaton kokemus pari vuotta sitten.

Tanja Perkkiö

Näkökulma: Nelikymppisen levollinen sielunelämä

Toimittaja Tanja Perkkiö ei tunnusta itse potevansa ikäkriisiä, mutta kertoo millaisia muut ikätoverit ovat.

Hanna Kopra.

Kolumni: Ikäkriisi iskee vuosi toisensa perään

Missä ikävuodessa menee tyttöyden ja naiseuden rajapyykki? Onko 36-vuotias nuori vai vanha? Syntymäpäiväänsä viettävä Hanna Kopra kirjoittaa kolumnissaan, että ikääntyminen jännittää, monestakin syystä.

Avaussivu Jouko Nuoran Kultainen nuoruus-sarjakuva-albumista

Jouko Nuora ei valita eroottisen sarjakuvapiirtäjän leimastaan

Kuvittaja Jouko Nuora on 20 vuoden ajan elättänyt itsensä tekemällä kuvituksia ja sarjakuvia. Suomi-sarjakuvan 100-vuotisjuhlissa omaelämänkerta-albumistaan palkittu piirtäjä palasi tänä syksynä alastomien naishahmojensa pariin herättämällä henkiin eroottisen sankarittarensa Nanin.

Kriisi aiheena Lapin yliopiston Tieteen päivillä

Onko muutos aina kriisiä, kysytään perjantaina alkaneilla Lapin yliopiston Tieteen päivillä. Teemana on arktinen kriisi ja sitä pohtimassa ovat tieteen, kulttuurin ja median edustajat.

Suomen lippuja liehuu saloissa.

Finnish-Americans gather at FinnFest

In the U.S., Finnish-Americans have been celebrating FinnFest for the 30th time. This Midsummer's festival was held in Hancock, Michigan.

Kai Latvalehto isänsä kanssa elokuvassa Laulu koti-ikävästä

Laulu koti-ikävästä naurattaa ja itkettää

Oululaisen elokuvaohjaajan Mika Ronkaisen dokumenttielokuva kertoo keski-iän kriisistä, sukupolvien välisestä erosta ja siirtolaisuudesta.

Jaakonsaari: EU:n leikkaukset uhka Suomelle

Suomi ajaa yhdessä vahvan talouden maiden kanssa EU:lle kymmenen prosentin budjettileikkauksia tulevalle ohjelmakaudelle.

Maapallon ympäri kävellyt mies palasi kotiinsa

Maapallon ympäri kävellyt kanadalaismies on palannut kotiinsa 11 vuotta kestäneeltä vaellukseltaan. 75 500 kilometrin pituisella kävelylenkillään Jean Beliveau kävi kuudella mantereella ja ylitti muun muassa Alpit ja Andit sekä useita autiomaita ja yöpyi 1 600 perheen kotona.

Uutta Miko Kivistä Lahdessa

Lahden kaupunginteatterin syksyssä nähdään uutta kotimaista draamaa. Miko Kivisen kirjoittaman Kotimaa@taakse.jai –näytelmän ohjaa Samuli Reunanen. Hän oli mukana luomassa niin sanottua Kajaanin teatteri-ihmettä Kristian Smedsin johtajakaudella.

Mies nojaa radioon

60-vuotias Alatalo unelmoi laulujen tekemisestä

Vastikään 60 vuotta täyttänyt Mikko Alatalo unelmoi siitä, että alkaisi taas tehdä lauluja. Hänen tilillään on jo 600 julkaistua kappaletta, mutta nyt kansanedustajan työ vie aikaa. Tosin tyytymätön hän ei nykyiseenkään elämään ole, sillä ihmisen pitää mennä sen mukaan miten elämä häntä vie.

Kaksi sormusta

Oman onnen etsiminen johtaa usein eroon

Parisuhdekouluttaja Jaana Petrell kertoo, että erojen takana on usein oma henkilökohtaisen onnen etsiminen. Perhekeskeinen ajattelu on hänen mukaansa jäämässä itsekkään ajattelun varjoon. Petrellin mukaan vanhaa parisuhdetta on aina helpompi työstää kuin rakentaa kaikki alusta.

Potenssia ikä kaikki -näytelmän näyttelijöitä

Riihimäen Teatterissa kohotetaan potenssia

Riihimäen Teatterissa tartutaan potenssiin ja keski-iän kriisiin. Lauantaina kantaesityksensä saa Rauli Jokelinin ohjaama ja käsikirjoittama näytelmä Potenssia ikä kaikki.

Kaksi miestä ajaa Jawa-moottoripyörillä.

Hölynpölyä, sanoo professori ikäkriiseistä

Emeritusprofessori Markku Ojanen ei usko ollenkaan ikäkriiseihin. Tieteellinen tutkimus ei ole pystynyt osoittamaan, että esimerkiksi 30:n tai 50:n vuoden ikään liittyisi mitään erityistä kriisiherkkyyttä.

Itsemurhat yleistyivät USA:ssa ensi kertaa vuosikymmeneen

Itsemurhien määrä on kääntynyt Yhdysvalloissa nousuun ensi kertaa kymmeneen vuoteen.