Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanhan velan metsästäjät: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Historiallinen pelipaita radion seinälle – kummipelaaja Sova antoi puhelinraportteja pelien jälkeen

Kiireinen Intrum Justitian toimitusjohtaja ehtii edelleen jääkiekkokaukaloon harrasteporukan mukana. Etelä-Karjalan radion 90-luvun kummipelaaja muistelee aikaa lämmöllä.

Intrum Justitian ja Lindorffin yhdistymisen vaikutuksia Suomeen liian aikaista arvioida

Suomen kaksi suurinta perintäyritystä yhdistyy, kun niiden emoyhtiöt lyövät hynttyyt yhteen. Luotonhallinnan yritykset ovat viime aikoina laajentuneet voimakkaasti perintätoimintaa laajemmalle.

Perintäyhtiöt Lindorff ja Intrum Justitia yhdistyvät

Ruotsalaiset perintäyhtiöt tavoittelevat yhdistymisellä yli 80 miljoonan euron vuosisäästöjä.

Perintäyritys tutki: Alle puolella suomalaisista on säästöjä yllätyksien varalta

Suuri osa suomalaisista lainaa tarvittaessa rahaa perheeltään tai ystäviltään.

Yrityksiä painostetaan pidentämään maksuaikaa

Maksuaika elinkeinonharjoittajien välisissä saatavissa saa lain mukaan olla yli 30 päivää vain, jos näin on sovittu. Monelle asiakkaalle tämä ei riitä.

Suomalainen maksaa laskunsa tunnollisesti – vanhemmille tärkeintä on asuminen, nuorille kännykkämaksut

Maksumoraali on kuitenkin heikentynyt taantuman aikana. Asumiseen liittyviä maksuja pidetään tärkeimpinä, ensimmäisenä luistetaan julkishallinnon laskuista.

Maksatko laskut ajoissa?

Vaikka suurin osa suomalaisista kuluttajista maksaa laskunsa ajoissa, maksumoraali on heikentynyt. Vain 73 prosenttia tutkimukseen vastaajista on sitä mieltä, että laskut tulee maksaa ajoissa. Lukema oli vuonna 2013 vielä 80 prosenttia.

Kysely: Laskunmaksajat pitävät puhelinlaskua yhtä tärkeänä kuin lainanlyhennystä

Tutkimukseen vastanneista yli 70-vuotiaista likipitäen jokainen huolehtii siitä, että lasku on maksettu viimeistään eräpäivänä.

Perintätoimisto tahkoaa tulosta

Intrum Justitian nettotulos oli huhti-kesäkuussa 206 miljoonaa Ruotsin kruunua, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 139 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Ovelia valelaskuja liikkeellä

Suomen Yrittäjät varoittavat valelaskuista, joiden ulkoasu on tyylikäs. Yrityksen pahoittelut valelaskuista ovatkin jo surkeaa kieltä.

HS: Kaksi kolmesta kunnasta ulkoistanut perintänsä

Perintä on ulkoistettu lähinnä kahdelle suurelle alan yritykselle, Intrum Justitialle ja Lindorffille. Kulut ovat perittävälle suuremmat kuin mitä kunnat ovat aikaisemmin perineet.

Maksuliikenteen hitaus ajaa pk-yritykset ahdinkoon

Pienyrittäjät ovat huolissaan maksuliikenteen hidastumisesta. Yritysten maksuvaikeudet ovat kasvaneet esimerkiksi Kanta-Hämeessä selkeästi.

Perintään joutuu yhä useampi yritys

Kaakkois-Suomessa on huhti-kesäkuussa kasvanut eniten koko maassa niiden yritysten määrä, joilla on ollut maksuviiveitä.

Yritykset maksuvaikeuksissa Kymenlaaksossa

Maksuvaikeuksissa olevien yritysten määrä on lähes tuplaantunut Kymenlaaksossa huhti-kesäkuussa viime vuoteen verrattuna. Perintätoimet käynnistetään entistä herkemmin.

Lapissa viisi prosenttia yrityksistä perinnän kohteena

Lapissa yritysten maksuviiveet ovat pysyneet suhteellisen vähäisinä. Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan Lapissa perinnän kohteena oli viitisen prosenttia yrityksistä.

Yritysten maksuvaikeudet lisääntyneet

Yhä useamman yrityksen maksut viivästyvät. Perinnän kohteena olevia yrityksiä on nyt noin seitsemän prosenttia kaikista yrityksistä. Eniten vaikeuksia on majoitus- ja ravitsemisalalla toimivilla yrityksillä. Maakunnittain paras tilanne on Pohjanmaalla, mutta Kymenlaakson tilanne on heikentynyt nopeasti.

Rahapula koettelee pienyritysten maksukykyä

Yritysten rahoitusvaikeudet viivyttävät laskujen maksamista. Kasautuneet saatavat voivat koitua yrityksille kohtalokkaiksi. Maksuvaikeudet ovat lisääntyneet erityisesti pienillä yrityksillä.

Ikäihmisille aiheettomia maksumuistutuksia

Sata raisiolaista ikäihmistä sai ikävän yllätyksen. Postista tipahti aiheeton maksumuistutus kaupungilta.

Eurooppa jakautuu kahtia myös luottotappioissa

Kreikassa jokaisesta 20 euron myynnistä kirjataan runsas euro luottotappioksi - Suomessa vastaavasti noin 30 senttiä.

Pohjalaisten maksuvalmius ennallaan

Pohjanmaalla yritysten maksuvalmius pysyi ennallaan vuodentakaisesta ajankohdasta. Suhteellisesti eniten maksuvaikeuksia oli maakunnissa majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Kainuulaisfirmat maksavat laskunsa säntillisesti

Kainuulaiset yritykset hoitavat maksunsa toiseksi parhaiten koko maassa. Kainuussa oli viime vuoden loka-joulukuussa noin 260 yritystä perinnän kohteena, eli 4 prosenttia yrityksistä ja yhteisöistä. Vain Pohjanmaalla perinnässä oli vähemmän yrityksiä.

Yli 800 yritystä ei maksanut laskujaan ajoissa

845 lappilaista yritystä ei maksa laskuja ajoissa. Lapin yrityksistä runsaat viisi prosenttia oli perinnän kohteena viime vuoden lopulla.

Uusmaalaisilla yrityksillä entistä enemmän maksuvaikeuksia

Yritysten maksuvalmius on heikentynyt ja suhteellisesti eniten se on heikentynyt Uudellamaalla. Perinnän kohteena olevien yritysten määrä maakunnassa on kasvanut kymmeneksellä vuodentakaisesta.

Yritysten maksuvaikeudet kasvussa

Heinä-syyskuussa perinnän kohteena oli yli 28 000 yritystä. Määrä on kasvanut viime vuoden vastaavasta. Eniten maksuhäiriöt kasvoivat kiinteistöalalla.

Perintäalaa uhkaa lakko

Ammattiliitto Pro on irtisanonut luottotieto- ja perintäalan työehtosopimuksen, sillä viime viikolla alkaneet palkantarkistusneuvottelut eivät johtaneet ratkaisuun. Liitto varoittaa alaa koskevasta lakosta, joka alkaisi 1. huhtikuuta.

Pohjalaiset yritykset saavat perintäkirjeitä muuta maata harvemmin

Pohjalaiset yritykset olivat viime vuonna muuta maata harvemmin perinnän kohteena. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta maksuviivetilastosta.

Yli 2000 lappilaisyritystä perinnän kohteena

Yli 2000 lappilaista yritystä oli perinnän kohteena viime vuonna. Erääntyneitä laskuja perittiin viime vuonna lähes 17 prosentilta Lapin yrityksistä.

Tamperelaisyrityksillä paljon maksuvaikeuksia

Lähes joka kymmenenneltä Tampereella toimivalta yritykseltä perittiin saatavia heinä-syyskuussa. Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan Tampereen tilanne on suurten kaupunkien joukossa toiseksi kehnoin Vantaan jälkeen.

Lähes 900 Lapin yritystä perinnän kohteena

887 lappilaisyritystä oli perinnän kohteena loppukesän ja alkusyksyn aikana. Perinnän kohteena oli yli seitsemän prosenttia Lapin yrityksistä.

Viidennes suomalaisista saanut ainakin kerran maksumuistutuksen

Kuluttajista 21 prosenttia on saanut kerran maksumuistuksen tai perintäkirjeen. Useammin kuin kerran perintäkirjeen on saanut 36 prosenttia, kertoo perintäyritys Intrum Justitian selvitys maksutottumuksista.

Viivästyneet maksut ovat usein hyvin arkipäiväisiä laskuja

Mikkelin torilla pääsee tänään tutustumaan perintäasioiden kiemuroihin. Intrum Justitian neuvontateltalla voi kysyä esimerkiksi rästiin jääneiden maksujen hoitamisesta ja luottotietojen säilyttämisestä.

Maksuvaikeuksia yhä sadoilla firmoilla

Yritysten maksuvaikeudet ovat hieman helpottaneet Keski-Suomessa. Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan perinnän kohteena yhä on liki 1 300 keskisuomalaisyritystä mutta tilanne on parantunut selvästi alkuvuodesta.

Yli tuhat yritystä perinnän kohteena

Yli tuhat pohjoissavolaista yritystä on perinnän kohteena. Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan huhti-kesäkuussa kaikista maakunnan yrityksistä perintälistalla oli kahdeksan prosenttia, eli noin 1 140 yritystä.

Joka 12. yritys perinnän kohteena

Yrityksiin kohdistuvat perinnät ovat pysyneet alkuvuoden tasolla. Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan joka 12. yritys on ollut perintätoimien kohteena huhti-kesäkuussa.

Pohjalaisyritykset maksavat laskut ajallaan

Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa sijoittuvat valtakunnallisessa maksuviivetutkimuksessa maan kärkeen. Pohjanmaan maakunnassa oli huhti-kesäkuussa perinnän kohteena vain 4.61 prosenttia kaikista maakunnan yrityksistä.

Ilomantsi kärsii mittavista vuokrarästeistä

Ilomantsin kunnalla on jatkuvasti perinnässä iso summa vuokrarästejä. Kunnalla on suorassa omistuksessa noin 150 asuntoa ja nelisenkymmentä asuntolahuonetta. Näistä kunnalla on perinnässä vuokrasaamisia noin 150 000 euroa.

Majoitus- ja ravitsemusalalla riittää perittävää

Joka seitsemäs eteläkarjalainen majoitus- ja ravitsemistoiminnan yritys oli perinnän kohteena tammi-maaliskuussa. Toiseksi eniten perinnässä olevia yrityksiä oli tukku- ja vähittäiskaupassa.

2333 pirkanmaalaisyrityksellä on maksuja rästissä

Pirkanmaalla on 2333 yritystä joutunut perinnän kohteeksi alkuvuoden aikana. Rästissä olevia maksuja oli suhteessa eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Maakunnan yrityksistä 840 perinnän kohteena

Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan Kanta-Hämeessä oli tammi-maaliskuussa perinnän kohteena lähes 840 yritystä. Se vastaa lähes kahdeksaa prosenttia maakunnan kaikista yrityksistä.

Etelä-Savossa yli 660 yritystä perinnän kohteena

Eteläsavolaisyrityksistä 667 joutui perinnän kohteeksi tammi-maaliskuun aikana. Prosentuaalisesti osuus on noin seitsemän prosenttia maakunnan yrityksistä.

Pohjoiskarjalaiset yritykset maksavat laskut säntillisesti

Pohjoiskarjalaiset yritykset ovat hoitaneet laskunsa hyvin taantumasta huolimatta. Valtakunnallinen maksuviivetutkimus kertoo, että runsaat 7 prosenttia suomalaisyrityksistä oli perinnän kohteena tammi-maaliskuussa. Pohjois-Karjalassa tilanne oli keskiarvoa parempi.

Pohjalaisyritykset säntillisiä laskunmaksajia

Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan Pohjanmaan maakunnassa oli alkuvuonna suhteellisesti vähiten perinnässä olevia yrityksiä. Pienimmistä yrityksistä perinnässä oli vain harva, kun taas isoista firmoista joka neljännellä oli maksuviiveitä.

Keskisuomalaiset yritykset laiskoja laskunmaksajia

Keski-Suomen yritykset ovat osoittautuneet laiskoiksi laskujen maksajiksi. Intrum Justitian ja JM Tieto -yhtiöiden toteuttaman tutkimuksen mukaan lähes joka kymmenennellä firmalla on ollut alkuvuonna laskuja perinnässä. Keskisuomalaiset yritykset joutuvat perinnän kohteeksi maan toiseksi eniten.

Joka kahdeksas yritys perintätoimien kohteena

Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan lähes joka 12. yritys on ollut perintätoimien kohteena tammi-maaliskuussa. Puolen vuoden aikana saatavia on karhuttu jopa joka kahdeksannesta yrityksestä.

Luotolla ruokaa tai luksusta elämään

Erilaiset lainat, luottokortit ja pikavipit ovat arkipäiväistyneet. Suurin osa luoton ottajista hoitaa maksunsa asiallisesti, mutta pienellä osalla maksuvaikeudet seuraavat toistaan.

Yritysten luotonhallinnassa puutteita

Yritysten luotonhallinnassa on edelleen puutteita. Osastopäällikkö Juha Iskala Intrum Justitiasta sanoo, että suurimmat puutteet ovat vanhojen asikkaiden maksuliikenteen seurannassa.

Yli puolet suomalaisista saanut maksumuistutuksen

Jopa 56 prosenttia suomalaisista on saanut maksumuistutuksen tai perintäkirjeen ainakin kerran elämässään, selviää asiakashallinnan asiantuntijan Intrum Justitian kyselystä.

Maksujen viivyttely kaataa yrityksiä

Laskujen maksun hidastelu ja laiminlyönti suistavat yrityksiä konkurssiin. Jopa neljännes Suomen konkursseista johtuu saatavien viivästymisestä, laskee perintätoimisto Intrum Justitia.

Maksuhäiriöt eivät ole vielä lisääntyneet

Perintätoimistot arvioivat, että kuluttajien maksuhäiriöt alkavat lisääntyä merkittävästi vasta, jos lama pitkittyy ja syvenee. Lainojen ja kulutusluottojen maksuhäiriöt ovat kuitenkin jo lisääntyneet hieman.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle